logo

LiveInternetLiveInternet

Kad se koža nakon operacije opekline, opeklina, posjekotina i ozljeda, ostane hrapav trag, nespretna izbočina koja se ističe po boji. Nastaje slojem novih stanica na stare stanice kojima nedostaje prehrana zbog oštećenja kapilarnog sustava. Silikon omekšava površinu, sprječavajući je da se isuši. Osnova je većine gipsa, uključujući Mepiform za liječenje i resorpciju grubih ožiljaka, i keloidnih šavova.

Formiranje ožiljaka i metode za njihovo uklanjanje

Klinike, ovisno o opremi koju imaju, nude isjecanje izbočenog grubog tkiva operativnom metodom, laserom i hladnoćom. Operacije su skupe, bolne. Oni onesposobljavaju osobu u dužem vremenskom razdoblju. Učinak nije uvijek pozitivan. Nakon nekog vremena, koža može ponovno postati hrapavija, početi svrbež, stvoriti nelagodu.

Za glađenje kože kod kuće postoje tvrtke za proizvodnju masti, gela i flastera:

Prvi se pojavljuju nakon kršenja integriteta tkiva kao rezultat operacija, posjekotina, ogrebotina. Oni strše malo iznad površine, razlikuju se u boji. Opekline i rane na velikim površinama ostavljaju tamne, ne izbočene tragove. Keloidni ožiljci pojavljuju se iz razloga koji još nisu proučeni. Crvene su boje, plavkastog tona, snažno strše iznad površine kože. Imaju koloidne ožiljke, nepravilnog nespretnog oblika, njihova fotografija izgleda zastrašujuće. Oni mogu stalno rasti.

Mepiformni flaster za resorpciju ožiljaka

Mepiformni silikonski flaster prodaje se u ljekarnama bez recepta. Može se slobodno kupiti u Permu i drugim gradovima, naručiti putem interneta. Učinak aplikacije pokazuje fotografija. Nakon primjene Mepiform 2 - 3 mjeseca, ožiljci omekšaju, keloidi mijenjaju svoju boju.

Ljekarnički flaster za ožiljke Mepiform sastoji se od netkanog dna, impregniranog čistim medicinskim silikonom. Nema ljepljivi sloj i zbog materijala se zalijepi za površinu tijela. Flaster ožiljaka je mesnate boje i nije vidljiv na koži. Može se nositi stalno. Tanki film ne ometa odjeću i ne ometa kretanje, čak i ako se nalazi na zavoju. Istodobno, naljepnica ima UV zaštitu.

Uputa za uporabu preporučuje uzimanje Mepiform-a jednom dnevno tijekom 2 ili 3 sata. Operite ožiljak toplom vodom i obrišite suhim. Nije potrebno snažno pritiskati i rastezati kožu oko ožiljka. Zatim zalijepite flaster na isto mjesto. Ponovna upotreba moguća je zbog posebne strukture silikona.

Pod filmom se stvara povoljna atmosfera za razvoj mladih stanica. Gel ne ispušta vlagu, pritiska na izbočeno tkivo. Kao rezultat toga, liječe se ožiljci. Učinak nošenja flastera ovisi o zanemarivanju ožiljka i karakteristikama tijela. Svježe šavove možete ukloniti za 6 mjeseci. Isticanje grubih ožiljaka nestaje za dvije godine, od opekotina i raztrganina potrebno je povremeno lijepiti flaster 3 godine.

Prije uklanjanja izrezanih ožiljaka, pričekajte da se rana osuši. U ovom trenutku, rubovi se mogu povući zajedno i zalijepiti papirnom žbukom, tada će učinak biti bolji. Zatim nalijepite Mepiform na čistu, suhu kožu tako da film pokriva najmanje 1 cm zdravog tkiva sa svake strane. Ako je rez velik, možete zalijepiti stražnjicu. Trajanje nošenja 1 naljepnice je do 10 dana ili dok se silikonski film ne počne ljuštiti.

Sastav i djelovanje Contractractex-a

Kad sami odlučujete što ćete najbolje koristiti, preporučljivo je pokušati ublažiti ožiljke Kontrektubeksom. Flaster ima 3 sloja:

Zavoj koji se nanosi na ožiljak regulira metabolizam vode i sprječava isušivanje tkiva. Istodobno se produžuje - Allantoin i Cepalin neprestano se otpuštaju u malim dozama. Oni omekšavaju i zaglađuju ožiljak. Dobar učinak postiže se svježim kirurškim šavovima, ako tretman flastera započne 2 do 3 tjedna nakon operacije. Rez bi trebao prestati curi. Morate osigurati uklanjanje svih šavova. Inače će Catgut rasti i biti uočljiv.

Flaster se lijepi za 6 do 12 sati dnevno, ne zahtijeva stalno trošenje. Prikladno je koristiti za uklanjanje ožiljaka na istaknutim dijelovima tijela. Na primjer, na nos ili obraz, možete ljepiti noću. Nakon uklanjanja, gel se može nanijeti na šav. Ako je potrebno, flaster Kontraktubeks može se izrezati na komade. To se radi prije uklanjanja zaštitnog premaza. Rok trajanja 2 godine po pakiranju.

ScarFix - različiti oblici i veličine samoljepljivih ploča

Silikonske samoljepljive ploče ScarFix lako se lijepe za tijelo. Ne izazivaju alergije, jer se komponente flastera ne apsorbiraju u kožu. Flasteri stvaraju optimalnu mikroklimu za razvoj novih stanica. Naljepnice se razlikuju od sličnih proizvoda drugih tvrtki u različitim veličinama i oblicima:

Najnoviji flasteri imaju različite veličine:

Trebate kupiti flaster u veličini i obliku ožiljka. ScarFix ploče imaju najveći utjecaj na normotrofne ožiljke nastale nakon opeklina. Kada odlučujete u kojoj ljekarni kupiti flaster, posjetite marku, odjel lijekova za vanjsku upotrebu. Termin liječenja je 6 - 12 mjeseci.

Dermatics od silikonskog preliva

Pod robnom markom Dermatics proizvodi niz lijekova za vanjsku upotrebu od stvaranja grubih šavova:

Podloga od tkanine daje čvrstoću zavoja, omogućava nošenje jednog flastera do 6 tjedana. U ovom slučaju cijena tečaja se značajno smanjuje. Terapeutska komponenta je silikonska impregnacija. Naljepnica je mesnate boje, izdržljiva je i ne zamjećuje se na tijelu. Liječenje ožiljaka traje 2 do 3 mjeseca. Svakog dana uklanjajte, operite kožu toplom vodom i sapunom, osušite i ponovo zalijepite. Veličina flastera je 4x13 cm i 13x25 cm. Ako je potrebno, preporučuje se odrezati na veličinu koja na svim stranama prelazi ožiljak. Silikonski oblozi Dermatics su u ljekarnama. Može se naručiti putem interneta.

Pregled apsorbirajućih gel i silikonskih flastera od ožiljaka

Silikonski flaster od ožiljaka je uređaj koji vam omogućuje da vratite glatkoću kože nakon oštećenja raznih vrsta bez dodatnih postupaka. Zahvaljujući učinkovitom djelovanju, stekao je povjerenje liječnika i pacijenata. Flaster od ožiljaka koristi se nakon opeklina, strija, ekscizije molova i bradavica. Važno je ukloniti tragove nakon operacije, kozice, akni na licu.

Značajke silikonskog flastera i princip rada

Ožiljci i ožiljci na tijelu neugodna su posljedica mehaničkih oštećenja kože. Nije ih se lako riješiti, ali medicina i kozmetologija razvili su lijekove, alate, postupke usmjerene na uklanjanje oštećenja na koži..

Jedan od inovativnih uređaja za borbu protiv ožiljaka je silikonski flaster. To je elastična gel ploča, čiji oblik i boja su raznoliki i ovise o proizvođaču. Jedna strana proizvoda je ljepilo, što omogućuje pouzdanu fiksaciju na koži.

Fotografija na internetu prikazuje rezultate 5-mjesečne upotrebe silikonskog flastera.

Silikonski flaster djeluje na tri principa.

  1. Pritisak. Zbog čvrstog prianjanja na površinu kože, gel ploča pomaže ravnomjerno rasporediti pritisak na ožiljak. Tkivo formacije je poravnato, defekt je vidljivo smanjen. Uz dugotrajnu upotrebu, moguće je potpuno uklanjanje ožiljaka..
  2. Prehrana. Ispod gel ploče ožiljak je navlažen. Ne pari se (kao pod običnom ljepljivom žbukom), ali prima pravu količinu tekućine, koja osigurava metaboličke procese u gornjim slojevima kože. To poboljšava njegovo stanje, potiče resorpciju..
  3. Zaštita od vanjskih iritanta. Hipertrofični i keloidni ožiljci često trpe mehanička oštećenja, što pogoršava situaciju, smanjujući šanse za brzi oporavak na nulu. Zbog guste strukture, pouzdano štiti ožiljke, "štiteći" regeneracijske procese.

U ljekarnama možete kupiti silikonski flaster za resorpciju ožiljaka raznih proizvođača. Popularni lijekovi koji su potraženi:

  • Mepiform;
  • Cica-Njega;
  • Mepiderm;
  • Scarfix;
  • Codosil Adhesiv;
  • Medgel
  • Kelofibrase;
  • Dermatix.

Ove marke proizvode silikonske obloge i masti, kreme i gelove za uklanjanje ožiljaka. Mast za liječenje ožiljaka vrlo je popularna među potrošačima - Conractubex.

Učinkovitost uklanjanja i resorpcije

Prema vanjskim znakovima ili prirodi formacije, razlikuju se 3 vrste ožiljaka: hipertrofični, keloidni i atrofični.

hipertrofična

Ova vrsta formacija javlja se uglavnom nakon kirurških operacija, drugim riječima, to su postoperativni šavovi. Izdižu se malo iznad kože, imaju glatku i gustu strukturu, jasne granice. Boja formiranja ožiljaka razlikuje se od susjednih zdravih tkiva: ružičasta je, ponekad crvenkasta.

keloid

Nastaje kao rezultat postoperativnog rasta kolagenih vlakana. Izdižu se iznad kože za 5-7 milimetara. Oblik formacija je konveksan s sjajnom sjajnom površinom. Boja ožiljaka je tamna - od crvene do smeđe. Ovu vrstu obrazovanja nazivaju dobroćudnom. Dopušteno je koristiti gel flaster za resorpciju keloidnih ožiljaka. Štiti od mehaničkih oštećenja. Tlak koji izaziva ploča ponekad je dovoljan da keloid reagira i počne se otapati.

atrofični

Ožiljci atrofiranih tkiva nisu slični hipertrofičnim i keloidnim. Oni nisu konveksni, već su, naprotiv, "obrnuti". Na koži se formiraju pukotine i rupe različitih dubina i promjera. Tkiva oko takvih ožiljaka postaju mrljava, gube elastičnost i otpornost. Ako u slučajevima s hipertrofičnim i keloidnim ožiljcima postoji višak kolagena, onda je ovdje njegov akutni nedostatak. Atrofijom se nema što rastopiti, ali trebate je nahraniti i obnoviti.

Preporučuje se upotreba silikonskih flastera protiv atrofičnih ožiljaka. Uređaji štite oslabljeno tkivo, njeguju, vlaže, obogaćuju oštećena područja. Nakon primjene, prema recenzijama potrošača, dolazi do poboljšanja stanja kože.

Uvjeti uporabe i kontraindikacije

Kako bi primjena flastera dala željeni rezultat, morate uzeti u obzir nijanse ispravnog rada proizvoda:

  1. Preporučuje se započeti primjenu nakon zarastanja rana. Što prije započne učinak na ožiljak, učinkovitija će biti terapija..
  2. Područje flastera treba prekrivati ​​granice ožiljka za 1-2 centimetra. Inače se neće dogoditi potrebna kompresija, liječenje će biti neučinkovito. Asortiman proizvođača ima širok izbor ploča bilo koje veličine. Odabir pravog je jednostavan, samo trebate izmjeriti ožiljak.
  3. Flaster se ne može ukloniti tijekom vremena određenog u uputama. Sve ovisi o marki proizvoda. Neki proizvođači preporučuju da se ploča ne uklanja u roku od 3 dana, drugi inzistiraju na nošenju silikona 1 mjesec. Dozvoljeno je piling proizvoda 2 puta dnevno za čišćenje kože.
  4. Kad ploča postane zamućena, izgubi ljepljivo svojstvo, morate ukloniti uređaj, zamijeniti ga novim.

Upotreba silikonskog flastera zabranjena je u nekoliko slučajeva. Ako liječenje nije formirani ožiljak, već otvorena "svježa" rana. Ako su na tijelu prisutni upalni procesi virusne, gljivične ili bakterijske prirode, dijagnosticiraju se dermatološke bolesti u akutnoj fazi. Ako pacijent ima individualnu netoleranciju na silikone ili slične tvari.

Silikonski flaster za ožiljke jednostavno je rješenje kozmetičkog problema. Jednostavan je za upotrebu, ne treba vremena, a krajnji rezultat donosi pozitivne emocije. Brojne recenzije zadovoljnih kupaca govore o preporučljivosti nabave takvog alata.

Osmijesi naše djece

Izbornik za navigaciju

Prilagođene veze

Oglas

Ovaj forum je stvoren za komunikaciju roditelja, rodbine, prijatelja i same djece s dijagnozom ne zatvaranja gornje usne i / ili nepca. Ovdje ćete naći informacije o liječenju, hranjenju, odgajanju djece s ovom dijagnozom..

Imajte na umu da je forum djelomično zatvoren i mogu ga čitati samo registrirani korisnici koji su u potpunosti ispunili cijeli profil. Gosti imaju pristup nekoliko dijelova foruma, pročitavši koji mogu sami odrediti treba li ovaj forum ili ne. Stoga molimo sve registrirane korisnike da prijeđu na njihov Profil, u odjeljku Napredno gdje mogu odgovoriti na tamošnja pitanja. A također obavezno popunite polje "Rezidencija". Na primjer, možete vidjeti profil moderatora i administratora. Postajemo mnogi i orijentiramo se iz sjećanja tko je tko svakim danom sve je teže. Gledajući jedni druge u Profilu, bolje ćemo se prepoznati, i stoga ćemo dati brze i točne odgovore.

S poštovanjem, administrator i moderatori foruma

Informacije o korisniku

Vi ste ovdje »Osmijesi naše djece» Kirurgija »Silikonski flaster

silikonski flaster

1 post 30 od 48 postova

12013-02-26 16:21:34

  • Objavio: čulpan
  • Pokrovitelj
  • Od: nasipi
  • Registrirano: 2012-07-23
  • 169 postova
  • Ženski spol
  • Starost: 41 [1978-10-19]
  • Zadnja posjeta:
    2015-11-06 23:56:03

Na internetu sam naručio Mepiform silikonski flaster za shovchik. Želio bih čuti recenzije i mišljenja o tome. Čitam, ovdje ga je netko već koristio.

22013-02-27 09:53:57

  • Objavio: Jeneva
  • Pokrovitelj
  • Mjesto: Čeljabinsk
  • Registrirano: 2012-03-14
  • Postova: 204
  • Ženski spol
  • Starost: 39 [1980-06-17]
  • Zadnja posjeta:
    Danas 10:31:15

Na internetu sam naručio Mepiform silikonski flaster za shovchik. Želio bih čuti recenzije i mišljenja o tome. Čitam, ovdje ga je netko već koristio.

Mi koristimo. Jedino što čak i više puta ne mogu dobiti istu traku (kao što je navedeno u uputama). Radim to samo noću, a ujutro leti (stvar nije jeftina, ali trošak. Vau) Pa, da, nakon noći, naravno, nema gotovo šavova, sve je tako glatko, taj efekt nestaje u danu ((Liječnik je rekao da možete nositi samo do 12 sati zaredom, mislim, ali ako ste stalno nosili takav efekt, vjerojatno.
Volio bih čuti mišljenje drugih korisnika ove zakrpe.

32013-02-27 10:07:51

  • Objavio: elena-33
  • Navijač foruma
  • Mjesto: Vladimir regija
  • Registrirano: 18.01.2013
  • Postova: 334
  • Ženski spol
  • Starost: 42 [1978-04-08]
  • Zadnja posjeta:
    2016-04-17 20:08:59

Flaster smo koristili samo mjesec dana odmah nakon operacije,
] [/ url]
a onda je liječnik rekao da pređu na dermatix, a šavovi su gotovo nevidljivi 2 mjeseca nakon operacije

Dijeli2013-02-27 11:59:30

  • Objavio: Jeneva
  • Pokrovitelj
  • Mjesto: Čeljabinsk
  • Registrirano: 2012-03-14
  • Postova: 204
  • Ženski spol
  • Starost: 39 [1980-06-17]
  • Zadnja posjeta:
    Danas 10:31:15

Evo čudnoće, liječnik nam je rekao da mjesec dana nakon operacije ne možete ništa učiniti ništa, ni namazati, niti ljepiti, ni masirati. Samo za mjesec dana.

2015-02-02 12:01:57

  • Objavio: irka
  • rasvjetna tijela
  • Mjesto: Tatarstan
  • Registrirano: 2012-08-17
  • Postova: 2837
  • Ženski spol
  • Starost: 34 [1986-04-24]
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-11 20:39:04

Također bih želio pročitati o ovom zakrpu)

62013-02-27 12:13:26

  • Objavio: elena-33
  • Navijač foruma
  • Mjesto: Vladimir regija
  • Registrirano: 18.01.2013
  • Postova: 334
  • Ženski spol
  • Starost: 42 [1978-04-08]
  • Zadnja posjeta:
    2016-04-17 20:08:59

Zalijepili smo flaster i s vrha razmazali morsku heljdu

Udio: 2013-02-27 12:41:44

  • Objavio: Napa
  • učesnik
  • Od: Moskva
  • Registrirano: 22.01.2013
  • Postova: 86
  • Ženski spol
  • Starost: 39 [1980-08-03]
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-14 22:29:32

Pozdrav, koristili smo mefiform nakon rekonstruktivne rinokeiloplastike, Vissarionov nas je savjetovao o tome, jako mi se svidjela flaster, efekt je sigurno bio, ponovno se koristi, vjerojatno je moguće ako je ožiljak negdje na tijelu, ali ispod nosa, naravno da ne, dijete jede, pije, slinjenje, soka. Koristili smo ga tijekom dana, kao dodatnu zaštitu od UV zraka (hodali smo s njim), budući da je operacija obavljena ljeti, obojena je mesom i na ustima se ne primjećuje. Izrezao sam ne baš veliki pravokutnik, ambalaža je bila dovoljna duže vrijeme, nakon što ogulite flaster, ožiljci su gotovo nevidljivi, noću sam češće koristio kontra tubex i dermatix. Želim reći da gotovo nismo radili masažu, liječnik se nekako nije koncentrirao na njega, samo svjetlost vani, dok je primjenjivao kontra-tubex, nije napravila ni fiziološku, ali ožiljci su bili dobri, mekani. Flaster je vjerojatno korišten u pakiranjima od 15, odmah kupljenih u Moskvi, tada ga nismo imali u Irkutsku, kao i dermatix. Usput, tada su nas s Irkutsk FMC-om vidjeli s našim bendom, svidio joj se rezultat, zamolio me da pokažem ambalažu od trake za pomoć drugim roditeljima, što bi trebalo naručiti u Moskvi.

82013-02-27 20:52:43

  • Objavio: čulpan
  • Pokrovitelj
  • Od: nasipi
  • Registrirano: 2012-07-23
  • 169 postova
  • Ženski spol
  • Starost: 41 [1978-10-19]
  • Zadnja posjeta:
    2015-11-06 23:56:03

Hvala na komentarima. Danas je flaster došao, pokušat ću ga zalijepiti. Forum, iako ima onih koji ga koriste, ali naizgled vrlo malo. Ako je tako dobar, zašto se onda koristi tako malo? Možda je to cijena ili mnogi ne znaju za to?

Podijelite2013-02-27 21:35:43

  • Objavio: Ksy
  • Forum Admiral
  • Od: Lipetsk
  • Registrirano: 11.06.2009
  • 510 postova
  • Ženski spol
  • Zadnja posjeta:
    2020-04-28 18:20:06

Imali smo i druge zakrpe. Jedan od njih je cerederm, potpuno nevidljiv, nosili smo ga na ulici, a drugi (još ne vidim ime) zalijepili smo ga noću, gust je i primjetljiv. Vrlo dobri rezultati!!

Podijelite2013-02-27 21:38:54

  • Objavio: Oksana
  • rasvjetna tijela
  • Mjesto: Novorossiysk
  • Registrirano: 18.05.2006
  • Postova: 2927
  • Ženski spol
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-13 10:19:31

chulpan
Mogu vam savjetovati da napravite rez na flasteru tako da se bolje zalijepi i ne mršti. Grubo izrezajte pravokutnik i napravite rezove na flasteru duž jedne duge strane okomite na ovu stranu.
Ova urezana strana bit će ispod nosa. također možete rezati sa strana, ako će doći do nabora.

Dijelite112013-02-27 22:26:40

  • Objavio: Napa
  • učesnik
  • Od: Moskva
  • Registrirano: 22.01.2013
  • Postova: 86
  • Ženski spol
  • Starost: 39 [1980-08-03]
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-14 22:29:32

chulpan
Ne znam zašto ga svi kirurzi ne propisuju, vjerojatno imaju svoje dobro utvrđene opcije za borbu protiv ožiljaka, liječnici su također vrlo konzervativni, ogroman plus za silikonske žbuke i kreme za nas je što ih je moje dijete dobro podnosilo, bez mirisa je, nehrana (moje dijete nije voljelo kontrabeks), pod flasterom nikad nismo imali iritacije, dobro se nosilo, glavno je ljepiti ga na suhu kožu, učinak je dobar, jest. Po cijeni se ne sjećam koliko je koštala, ali borba sa ožiljcima vrijedi. A onda se dermatici činilo skupo.

2013-12-05 10:52:12

  • Objavio: Zračak sunca
  • ovladati; majstorski
  • Mjesto: Perm
  • Registrirano: 15.09.2012
  • Postova: 1125
  • Ženski spol
  • Starost: 42 [1978-03-28]
  • Zadnja posjeta:
    2020-04-10 21:34:04

Djevojke, kako zalijepiti flaster na ožiljak na način kako je naznačeno u preporukama? Tako da je na svim stranama dionica 1,5-2 cm?
Dobro možete lijevo i desno, ali spužva gore i dolje ide i nos.

Podijelite132013-05-28 12:00:09

  • Objavio: irka
  • rasvjetna tijela
  • Mjesto: Tatarstan
  • Registrirano: 2012-08-17
  • Postova: 2837
  • Ženski spol
  • Starost: 34 [1986-04-24]
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-11 20:39:04

Sunčeva zraka
a ako je manji, učinak će se smanjiti?

Tako da je na svim stranama dionica 1,5-2 cm?

Mislim da to neće raditi pod mojim nosom. i ovdje mislim da naručim ovaj ktol za žbuku

Podijeli2013-05-28 12:38:30

  • Objavio: Oksana
  • rasvjetna tijela
  • Mjesto: Novorossiysk
  • Registrirano: 18.05.2006
  • Postova: 2927
  • Ženski spol
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-13 10:19:31

Ljudi, ako napravite sitne posjekotine - usjeke okomito na rub flastera, onda ga možete staviti na teška mjesta. To je posebno jasno onima koji znaju malo rezati i šivati..

Uredila Oksana (2013-05-28 12:40:30)

2013-15-05-28 15:21:38

  • Objavio: mali
  • Aksakal
  • Lokacija: Sankt Peterburg, zatvoreno Sarov
  • Registrirano: 2012-06-17
  • Postova: 6264
  • Ženski spol
  • Starost: 34 [1985-10-26]
  • Zadnja posjeta:
    2019-08-26 13:39:56

Djevojke, kako zalijepiti flaster na ožiljak na način kako je naznačeno u preporukama? Tako da je na svim stranama dionica bilo 1,5-2 cm?
Dobro možete lijevo i desno, ali spužva gore i dolje ide i nos.

Odrezao sam shovchik + još nekoliko milimetara za rub na rubovima, tako da mogu izdržati. Ne namjeravam ništa mjeriti. Imam ga aktivan, tako da se jedan flaster dugo ne drži, a onda ga povučem rukom, cijelom sobom, igračkama, odjećom u njemu.

Udio

  • Objavio: irka
  • rasvjetna tijela
  • Mjesto: Tatarstan
  • Registrirano: 2012-08-17
  • Postova: 2837
  • Ženski spol
  • Starost: 34 [1986-04-24]
  • Zadnja posjeta:
    2020-02-11 20:39:04

mali
Alain, ali o čemu se radi?

Podijelite2013-05-28 19:01:05

  • Objavio: Zračak sunca
  • ovladati; majstorski
  • Mjesto: Perm
  • Registrirano: 15.09.2012
  • Postova: 1125
  • Ženski spol
  • Starost: 42 [1978-03-28]
  • Zadnja posjeta:
    2020-04-10 21:34:04

Nadao sam se samo da će zaštititi ožiljak od sunca, pa će pustiti UV zrake..
Kako se spasiti u ljeto?

Udio

  • Objavio: mali
  • Aksakal
  • Lokacija: Sankt Peterburg, zatvoreno Sarov
  • Registrirano: 2012-06-17
  • Postova: 6264
  • Ženski spol
  • Starost: 34 [1985-10-26]
  • Zadnja posjeta:
    2019-08-26 13:39:56

Čini mi se da da, shovchik je postao gotovo nevidljiv)
Rudnik u Panami, tako se spašavamo od sunca.

Edited Small (28.05.2013. 19:41:50)

Liječenje ožiljaka flasterom Mepiform, upute i pregledi

Gotovo svaka osoba na tijelu ima ožiljke ili ožiljke različitih veličina. Veliki nedostaci često uzrokuju estetske neugodnosti i uzrokuju želju da ih se riješite što je prije moguće. Jedan od najlakših i najučinkovitijih načina uklanjanja ožiljaka su terapeutska sredstva izrađena od silikona. Takav proizvod je Mepiform flaster švedskog proizvođača.

Princip flastera

To su posebne ploče s ljepljivim slojem i poseban premaz na bazi silikona Safetac. Flaster se savršeno prianja na kožu, a njegova čvrsta boja čini proizvod gotovo nevidljivim. Djeluje na sljedeći način:

  1. Mepiformna ploča omogućava postizanje ujednačenog i optimalnog pritiska na površinu ožiljaka. Stoga se rast oštećenja zaustavlja i njegova veličina znatno se smanjuje.
  2. Silikonski premaz sprječava isparavanje vlage s površine epiderme, stvarajući osebujan efekt staklenika na njemu, što pomaže smanjiti gustoću ožiljaka. To osigurava potpunu hidrataciju tkiva, što je potrebno za obnavljanje oštećenih tkiva.
  3. "Mepiform" štiti područje kože od dodatnih oštećenja i iritacija. To je posebno važno u prisutnosti keloidnih ožiljaka..

Treba napomenuti da se u području dermatologije silikon aktivno koristi više od pola stoljeća. Učinkovitost sredstava koja se temelje na njemu potvrđuju rezultati brojnih studija.

Način upotrebe

Mepiformni silikonski flaster pogodan je za liječenje ne samo starih, već i svježih ožiljaka. Stručnjaci napominju da je za postizanje kozmetičkog učinka u prisutnosti svježih nedostataka potrebno mnogo manje vremena..

U uputama za uporabu flastera "Mepiform" navedena je sljedeća shema:

Prvo, ožiljak se mora oprati, osušiti i temeljito pregledati. Morate imati na umu da je zabranjeno ljepljenje Mepiform flastera na zaražene i zacijeljene rane..

  • Silikonska ploča ne samo da treba pokriti cijelu površinu oštećenja kože, već i isticati jedan ili dva centimetra u različitim smjerovima.
  • Zatim se uklanja zaštitni sloj, a položen je ljepljivom površinom na ožiljak i pažljivo izglađen. Proizvod se savršeno prianja za kožu i ne treba dodatno učvršćivanje.
  • Držite "Mepiform" na koži potrebno je jedan dan. Oljuštite ga samo prije tuširanja ili kupke, kao i pregledati i očistiti kožu.
  • Jedna se ploča može koristiti ne više od 6 dana. Možete je ukloniti već kada se sama odvoji od kože.
  • Trajanje primjene flastera varira od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. Sve ovisi o dobi, veličini i prirodi ožiljka.
  • Mepiform flaster koristi medicinski silikon. To je apsolutno sigurna tvar koja nema nuspojave..

    Stoga se takve silikonske ploče mogu koristiti u djetinjstvu, tijekom dojenja i u trudnoći. Imaju samo jednu kontraindikaciju - alergijsku reakciju na silikon.

    Cijena i recenzije kupaca

    Mepiform flaster za liječenje ožiljaka u ljekarnama dostupan je u 3 različite veličine. Trošak ovisi o regiji i dobavljaču. Dakle, flaster s dimenzijama 7,5 x 5 cm koštat će oko 2200 rubalja po paketu, a proizvodi s dimenzijama 18 x 10 koštat će 5900 rubalja.

    Ukupni trošak terapijskog tečaja ovisi o području ožiljka i trajanju liječenja. Na ovaj ili onaj način, isplativije je kupiti ploče velike veličine, jer se mogu zasebno rezati i koristiti.

    U mreži dominiraju pozitivne kritike o ovom alatu. Potrošači posebno ističu sljedeće prednosti flastera:

    • praktičnost i jednostavnost uporabe;
    • visoka razina učinkovitosti uz redovitu upotrebu;
    • nedostatak nuspojava;
    • apsolutna sigurnost.

    Ali negativne kritike možete pronaći i na Internetu. Objašnjavaju ih takvi trenuci:

    • visoka cijena "Mepiform";
    • trajanje terapije, nedostatak trenutnog učinka;
    • poteškoće s kupnjom, jer ti proizvodi nisu dostupni u svim ljekarnama.

    Neki potrošači kažu da ih je liječnik Mepiform preporučio kao kućni lijek. U ozbiljnim slučajevima, posebno za djecu, bolje je unaprijed konzultirati stručnjaka o korištenju flastera, unatoč činjenici da je riječ o lijeku bez recepta..

    Mepiformne mrlje vrlo učinkovito se bore protiv ožiljaka. Razvoj Molnlycke HC stručnjaka omogućava nam stvaranje jedinstvenih proizvoda koji doprinose poboljšanju kvalitete života mnogih ljudi..

    Koji učinkovit flaster odabrati između ožiljaka i ožiljaka

    Flaster koji pomaže u uklanjanju ožiljaka, a jednako tako i ožiljaka, počeo se objavljivati ​​relativno nedavno. Međutim, mnogi stručnjaci to su već uspjeli cijeniti. Koristeći je konstantno, moguće je gotovo u potpunosti vratiti izgubljenu glatkoću problematičnom području kože, bez pribjegavanja drugim postupcima.

    Učinkovitost predmetnog lijeka dokazana je u praksi i zato ga liječnici sve češće imenuju svojim pacijentima. Flaster se posebno preporučuje za liječenje:

    • strije;
    • tragovi opekotina;
    • postoperativne ožiljke;
    • tragovi koji su ostali nakon boginje, mitesera, uklanjanja bradavica i molova.

    Značajke alata

    Inovativni silikonski flasteri za uklanjanje ožiljaka razlikuju se u obliku i boji kod različitih proizvođača, ali princip rada uvijek je isti. Pouzdanost fiksacije na tijelu osigurava ljepljivi sastav nanesen s jedne strane.

    Sama patch je prilično izdržljiva, ali zahvaljujući svojoj posebnoj strukturi omogućava da zrak slobodno prolazi. Prema tome, koža normalno diše i ne mokri se. Istovremeno, silikon stvara nepremostivu barijeru tekućini koja se nalazi u tkivima..

    Silikon - kao što znate, tvar je jako inertna i ne reagira s drugim lijekovima, jer stalno nošenje flastera na tijelu ne dovodi do razvoja komplikacija.

    Općenito, proizvođači primjećuju da predmetni proizvod udovoljava svim relevantnim medicinskim standardima i sanitarnim zahtjevima.

    Kako patch radi

    Zbog očuvanja tekućine poboljšava se lokalni metabolizam u epidermi, aktivira se protok krvi. Svi hranjivi sastojci koji uđu u kožu apsorbiraju se gotovo u potpunosti. S vremenom ožiljak postaje elastičniji i počinje apsorbirati..

    Čvrsto prileganje silikonske ploče na površinu dermisa omogućava ravnomjernu raspodjelu pritiska. Kao rezultat toga, vezivno tkivo prestaje biti previše zategnuto, kvar se izglađuje i postaje manje uočljiv. Proizvođačke tvrtke pokazuju da svježi ožiljci (ako se flaster stalno nosi) kao rezultat toga potpuno nestaju.

    Između ostalog, silikonski jastučić štiti oštećeno područje od utjecaja vanjskog okoliša, što je u nekim slučajevima važno. Na primjer, keloidni i hipertrofični ožiljci su vrlo osjetljivi (zbog specifičnosti njihove strukture) na mehanički stres, što ozbiljno usporava proces ozdravljenja. Flaster, koji ima gustu površinu, pouzdano pokriva problematično područje i stvara stakleničke uvjete za regeneraciju.

    Proizvođači

    Do danas je u ljekarnama izbor predmetnih sredstava ogroman. Međutim, najpopularnije su sljedeće marke:

    • Contractubex;
    • Mepiform;
    • Mepiderm;
    • Čiča-NJEGA;
    • Codosil ADHESIVE;
    • MedGel;
    • Ispravljanje ožiljaka;
    • dermatika
    • Kelofibrase.

    Sve ove marke proizvode, osim ljepila, posebne masti, gelove i kreme. Upotreba nekoliko lijekova iz iste linije u kompleksu može značajno ubrzati oporavak.

    Takvi ožiljci nastaju uglavnom nakon operacije. Oni:

    • uvijek strše iznad površine kože;
    • imaju visoku gustoću;
    • glatka površina;
    • primjetne granice;
    • često jako pigmentirani (postoje grimizni, cijanotični, grimizni).

    Treba ih ukloniti silikonskim jastučićima koji imaju svojstva upijanja. Njegov pritisak prisiljava ožiljak na doslovno rastezanje, što dovodi do izglađivanja. Važno je odabrati jastučić koji je prikladan veličini. Neprihvatljivo je koristiti nekoliko na jednom mjestu.

    Keloidni ožiljci

    Oni se također formiraju nakon operacije zbog prekomjernog rasta kolagenih struktura. U nekim slučajevima takav ožiljak strši preko ostatka kože za 5 ili čak 7 milimetara.

    • sjajan;
    • glatko, nesmetano;
    • tamna nijansa (smeđa ili intenzivno crvena).

    Preporučljivo je koristiti silikonski flaster.

    Atrofični ožiljak

    Takve se oznake bitno razlikuju od prethodno opisanih. Ne strše iznad kože, već, naprotiv, izgledaju poput jama. Rubovi su obično mutni i mršavi. Ne odlikuje ih čvrstina i elastičnost koje ima zdrava epiderma..

    Slični ožiljci pojavljuju se zbog nedostatka kolagena. Ovdje nije potreban apsorpcijski učinak. Više pozornosti treba posvetiti poboljšanju metaboličkih procesa i poboljšanju prehrane. I u ovom će slučaju flaster biti koristan zbog svoje sposobnosti zadržavanja vlage..

    Kao što su primijetili pacijenti koji koriste predmetni lijek, nakon duže upotrebe izgled kože se značajno poboljšava.

    Kako koristiti

    Preporučuje se koristiti flaster tek nakon što se rana potpuno zacijelila. Što brže započne liječenje, veće su šanse da se zauvijek riješe ružnog znaka. Veličina silikonske ploče odabrana je tako da se njezini rubovi preklapaju ožiljak za 1,5 centimetara.

    Nemojte uklanjati flaster ranije nego što je naznačeno u uputama. Neki proizvođači posebno preporučuju nošenje barem tri patke zaredom, dok druge dopuštaju dulje korištenje (do 1 mjeseca). Ploča se smije privremeno ukloniti kako bi se obavljali higijenski postupci..

    Obično zamijenite flaster s novim nakon što se prestane lijepiti ili izgubi izvornu boju.

    kontraindikacije

    U nekim se slučajevima flasteri ne mogu koristiti. Nedopustivo ih je lijepiti na ožiljak koji se još nije u potpunosti formirao, posebno na svježu ranu.

    Potrebno je odbiti sredstva ako postoje:

    • upalni procesi na problematičnom području;
    • bakterijske lezije;
    • znakovi mikoze;
    • herpes osip;
    • bilo koje druge akutne kožne bolesti.

    Također je kontraindikacija pojedinačna netolerancija na tvari sadržane u flasteru. U ostalim slučajevima njegova upotreba nije ograničena na.

    Silikonski flaster za ožiljke i ožiljke - Mepiform, Dermatics i Contractubex, gel ploče za resorpciju tragova

    Silikonski flaster "Scar Fix" (SAD) kupljen da zamijeni "Mepiform".

    Pločica Skar Fix je prozirna, s obje strane obložena zaštitnim filmom, u papirnoj ambalaži, opis na ruskom, rok trajanja 8 godina. Rok upotrebe je do 3 mjeseca 12 sati dnevno.

    Suština djelovanja silikona na ožiljak: prekriva gubitak kisika i vlage za kožu, učinak "staklenika", ožiljak postaje mekši, zaglađuje, posvjetljuje, štiti od vanjskih oštećenja i češanja.

    Prije upotrebe oprao sam ožiljak vodom, obrisao ga suhom, uklonio zaštitne filmove s ploče i zalijepio (dobro zalijepio), tako da rubovi ploče strše pola centimetra izvan rubova ožiljaka.

    Ploča se može dodatno učvrstiti kompresijskim pletenicama, elastičnim ili samo učvršćujućim zavojem itd. Ako se ispod ploče pojavi osip ili crvenilo, uklonite je dok ovi simptomi ne nestanu. Ne možete pod tanjur razmazati kreme, masti i druge lijekove.

    Silikonske ploče mogu se oprati sapunom i tekućom vodom. Tanjur se može rezati (na fotografiji sam izrezao komad s ruba tanjura).

    Sastav: dimetil metilvinil siloksan, dimetil metilhidrogen metilvinil silikonski gel.

    Cijena: 1900-2500 p. ovisno o trgovini 10x20 cm u 2015.

    • Koristim flaster za dijete na hipertrofičnim i keloidnim ožiljcima nakon termičkog opeklina stupnja 3A.
    • Fotografije prije (lijevo) i nakon 12 sati nošenja flastera (desno). Malo gledano iz različitih uglova, ali mislim da je suština jasna:

    Hipertrofični ožiljak prije i nakon 12 sati nošenja flastera

    Isti ožiljak godinu dana kasnije:

    Godinu dana kasnije, hipertrofični ožiljak

    Nakon godinu i pol. Fotografija ožiljaka prije upotrebe flastera:

    Keloidni ožiljci prije nošenja flastera

    Na fotografiji su ovi ožiljci zalijepljeni.

    Keloidni ožiljci ispod Scar Fix-a nakon 12 sati korištenja

    Fotografije golih ožiljaka koji su 12 sati bili pod flasterima Scar Fix.

    Keloidni ožiljci scrau nakon uklanjanja Scar Fix

    Keloidni ožiljci 30 min nakon uklanjanja Scar Fix-a

    Nakon nošenja silikonskog flastera, ožiljak je postao mekši. Ako nije moguće koristiti flastere (na primjer, na pokretnim dijelovima tijela ili zavojima) koristio sam silikonske gelove.

    Oni su nosili flaster uglavnom noću pod kompresijom pletiva godinu dana (ožiljci su tretirani sveobuhvatno - kompresija, silikonski žbuke i gelovi, fizioterapija s Fermenkolom) i to je ono što smo dobili:

    Godinu dana kasnije, nakon složene terapije, ožiljci od keloida

    Sigurna sam da bi bilo novca i vremena moguće postići gotovo savršenu kožu ruku liječenjem, na primjer, u sanatorijumu prema posebnom shemu tkiva protiv ožiljaka, kao i nastavkom elektroforeze lijekova još godinu dana. Ali liječenje smo završili.

    Mepiformna žbuka - analozi, upute, cijena, recenzije

    Kada se koža nakon operacije spaja, opekline, posjekotine i ozljede, ostaje hrapav trag, nespretni ispupčenje, istaknuto bojom.

    Nastaje slojem novih stanica na stare stanice kojima nedostaje prehrana zbog oštećenja kapilarnog sustava. Silikon omekšava površinu, sprječavajući je da se osuši.

    Osnova je većine gipsa, uključujući Mepiform za liječenje i resorpciju grubih ožiljaka, i keloidnih šavova.

    Formiranje ožiljaka i metode za njihovo uklanjanje

    Klinike, ovisno o opremi koju imaju, nude isjecanje izbočenog grubog tkiva operativnom metodom, laserom i hladnoćom. Operacije su skupe, bolne. Oni onesposobljavaju osobu u dužem vremenskom razdoblju. Učinak nije uvijek pozitivan. Nakon nekog vremena, koža može ponovno postati hrapavija, početi svrbež, stvoriti nelagodu.

    Za glađenje kože kod kuće postoje tvrtke za proizvodnju masti, gela i flastera:

    • Mepiform.
    • Contractubex.
    • Dermatix.
    • Scarfix.
    • kineski.
    • korejski.

    U središtu većine njih je sposobnost silikona da omekša i izjednači grubo tkivo. Po prirodi podrijetla i izgledu razlikuju se ožiljci:

    • hipertrofična.
    • Normotrophic.
    • Keloid - koloidni.

    Prvi se pojavljuju nakon kršenja integriteta tkiva kao rezultat operacija, posjekotina, ogrebotina. Oni strše malo iznad površine, razlikuju se u boji. Opekline i rane na velikim površinama ostavljaju tamne, ne izbočene tragove.

    Keloidni ožiljci pojavljuju se iz razloga koji još nisu proučeni. Crvene su boje, plavkastog tona, snažno strše iznad površine kože. Imaju koloidne ožiljke, nepravilnog nespretnog oblika, njihova fotografija izgleda užasno.

    Oni mogu stalno rasti.

    Mepiformni flaster za resorpciju ožiljaka

    Mepiformni silikonski flaster prodaje se u ljekarnama bez recepta. Može se slobodno kupiti u Permu i drugim gradovima, naručiti putem interneta. Učinak aplikacije pokazuje fotografija. Nakon primjene Mepiform 2 - 3 mjeseca, ožiljci omekšaju, keloidi mijenjaju svoju boju.

    Ljekarnički flaster za ožiljke Mepiform sastoji se od netkanog dna, impregniranog čistim medicinskim silikonom. Nema ljepljivi sloj i zbog materijala se zalijepi za površinu tijela..

    Silikonski flaster od ožiljaka na koži i nije vidljiv na koži. Može se nositi stalno. Tanki film ne ometa odjeću i ne ometa kretanje, čak i ako se nalazi na zavoju.

    Istodobno, naljepnica ima UV zaštitu.

    Uputa za uporabu preporučuje uzimanje Mepiform-a jednom dnevno tijekom 2 ili 3 sata. Operite ožiljak toplom vodom i obrišite suhim. Nije potrebno snažno pritiskati i rastezati kožu oko ožiljka. Zatim zalijepite flaster na isto mjesto. Ponovna upotreba moguća je zbog posebne strukture silikona.

    Pod filmom se stvara povoljna atmosfera za razvoj mladih stanica. Gel ne ispušta vlagu, pritiska na izbočeno tkivo. Kao rezultat toga, liječe se ožiljci..

    Učinak nošenja flastera ovisi o zanemarivanju ožiljka i karakteristikama tijela. Svježe šavove možete ukloniti za 6 mjeseci.

    Isticanje grubih ožiljaka nestaje za dvije godine, od opekotina i raztrganina potrebno je povremeno lijepiti flaster 3 godine.

    Prije uklanjanja izrezanih ožiljaka, pričekajte da se rana osuši. U ovom trenutku, rubovi se mogu povući zajedno i zalijepiti papirnom žbukom, tada će učinak biti bolji.

    Zatim nalijepite Mepiform na čistu, suhu kožu tako da film pokriva najmanje 1 cm zdravog tkiva sa svake strane. Ako je rez velik, možete zalijepiti 2 zgloba stražnjice.

    Trajanje nošenja 1 naljepnice je do 10 dana ili dok se silikonski film ne počne ljuštiti.

    Sastav i djelovanje Contractractex-a

    Kad sami odlučujete što ćete najbolje koristiti, preporučljivo je pokušati ublažiti ožiljke Kontrektubeksom. Flaster ima 3 sloja:

    • Porozna baza.
    • Mekani mikro jastuk.
    • Terapijski lijekovi.

    Zavoj koji se nanosi na ožiljak regulira metabolizam vode i sprječava isušivanje tkiva. Istodobno se produžuje - Allantoin i Cepalin neprestano se otpuštaju u malim dozama. Oni omekšavaju i zaglađuju ožiljak.

    Dobar učinak postiže se svježim kirurškim šavovima, ako tretman flastera započne 2 do 3 tjedna nakon operacije. Rez bi trebao prestati curi. Obavezno uklonite sve šavove..

    Inače će Catgut rasti i biti uočljiv.

    Flaster se lijepi za 6 do 12 sati dnevno, ne zahtijeva stalno trošenje. Prikladno je koristiti za uklanjanje ožiljaka na istaknutim dijelovima tijela. Na primjer, na nos ili obraz, možete ljepiti noću. Nakon uklanjanja, gel se može nanijeti na šav. Ako je potrebno, flaster Kontraktubeks može se izrezati na komade. To se radi prije uklanjanja zaštitnog premaza. Rok trajanja 2 godine po pakiranju.

    ScarFix - različiti oblici i veličine samoljepljivih ploča

    Silikonske samoljepljive ploče ScarFix lako se lijepe za tijelo. Ne izazivaju alergije, jer se komponente flastera ne apsorbiraju u kožu. Flasteri stvaraju optimalnu mikroklimu za razvoj novih stanica. Naljepnice se razlikuju od sličnih proizvoda drugih tvrtki u različitim veličinama i oblicima:

    Najnoviji flasteri imaju različite veličine:

    • 5 za 30 i 55 cm.
    • 7 po 7,5, 12,5 i 22,5 cm.
    • 5x12,5 cm.
    • 10x20 cm.

    Trebate kupiti flaster u veličini i obliku ožiljka. ScarFix ploče imaju najveći utjecaj na normotrofne ožiljke nastale nakon opeklina. Kada odlučujete u kojoj ljekarni kupiti flaster, posjetite marku, odjel lijekova za vanjsku upotrebu. Termin liječenja je 6 - 12 mjeseci.

    Dermatics od silikonskog preliva

    Pod robnom markom Dermatics proizvodi niz lijekova za vanjsku upotrebu od stvaranja grubih šavova:

    Podloga od tkanine daje čvrstoću zavoja, omogućava nošenje jednog flastera do 6 tjedana. U ovom slučaju cijena tečaja se značajno smanjuje. Terapeutska komponenta je silikonska impregnacija. Naljepnica je mesnate boje, izdržljiva je i ne zamjećuje se na tijelu. Liječenje ožiljaka traje 2 do 3 mjeseca.

    Svakog dana uklanjajte, operite kožu toplom vodom i sapunom, osušite i ponovo zalijepite. Veličina flastera je 4x13 cm i 13x25 cm. Ako je potrebno, preporučuje se odrezati na veličinu koja na svim stranama prelazi ožiljak. Silikonski oblozi Dermatics su u ljekarnama.

    Pregled silikonskih ploča za liječenje ožiljaka

    Ožiljci i ožiljci pojavljuju se nakon oštećenja kože. Duboke ogrebotine, duge ogrebotine, operacije, sve to narušava estetiku ljudskog tijela i tjera vas da razmišljate o tome kako se riješiti defekta.

    Ako se ozljeda dogodila nedavno i sumnjate da tkanina s vremenom može postati grublji, možete koristiti silikonski flaster od ožiljaka.

    Ovaj mali, ljepljivi proizvod izglađuje male i velike ožiljke. Trudnice ga kupuju radi prevencije i liječenja strija.

    Princip rada silikonske ploče

    Silikonski flaster je gel pločica namijenjena resorpciji opekotina, posttraumatičnih i postoperativnih ožiljaka. Proizvod ima oblik gustog pravokutnika ili kvadrata. Jedna od njegovih strana je ljepljiva.

    Nakon nanošenja na ožiljak, u uskom je kontaktu s grubom površinom. Istodobno, ploča dobro prolazi zrak i ne dopušta vlazi da uđe u oštećeno područje. Temperaturni režim kože pod silikonom se ne mijenja. Tvar pomaže vlažiti ožiljak, smanjiti njegovu gustoću i poboljšati elastičnost neispravnog područja..

    Upotreba silikonskog flastera za resorpciju ožiljaka dio je terapije kompresije. Ljepljiva podloga učinkovito izglađuje ožiljak, zatežući površinu epiderme. Proizvod poboljšava strukturu kože i sprječava stvaranje kolagena. Ovo svojstvo pauzira ožiljke u tkivima..

    Ploča za liječenje i profilaksu djeluje u tri smjera:

    • Pritisak. Gelna ploča čvrsto se prianja na kožu i ravnomjerno raspoređuje pritisak na ožiljak. Kao rezultat toga, tkiva su poravnana, defekt se smanjuje ili potpuno nestaje.
    • Prehrana. Budući da je ispod silikonskog sloja, ožiljak je jednostavno navlažen. Učinak staklenika ne stvara se pod flasterom. Grubo tkivo prima tekućinu, što poboljšava tijek lokalnih metaboličkih procesa. Hidratacija potiče rezoluciju ožiljaka.
    • Zaštita. Grubi keloidi i hipertrofični ožiljci skloni su ponovljenim ozljedama. Šansa za brz oporavak pri korištenju kreme ili masti jednaka je nuli. Ali zahvaljujući gustoj strukturi flastera, ožiljak dobiva pouzdanu zaštitu. Regeneracijski procesi bez utjecaja vanjskih podražaja odvijaju se brže.

    Pojava svježih ožiljaka primjetno se poboljšava nakon 2 do 4 mjeseca od početka upotrebe silikonskog flastera. Borba protiv starih ožiljaka traje više vremena - od 6 mjeseci do 2 godine.

    Asortiman ploča protiv ožiljaka

    Na temelju financijskih mogućnosti, potrošači mogu kupiti flaster Mepiform za liječenje ožiljaka u ljekarnama, Scar Fix, Arilis Mepiderm, PureSkin, Dermatics.

    Ožiljak fx

    Scar Fix flasteri su za dugotrajnu upotrebu.

    Jedno sredstvo može se opetovano nanijeti na neispravno mjesto, po potrebi ga očistiti od lijepljenih čestica. Američki proizvođač pobrinuo se da svaki potrošač odabere pogodnu opciju i proizvede ploče raznih oblika:

    Scarfix flaster će moći ukloniti svježi ožiljak za 72 sata. U standardnim situacijama, liječenje traje 3 mjeseca. Keloidni ožiljci podliježu duljoj obradi. Cijena flastera Scarfix varira između 700 - 3000 rubalja. Na oštećenom području preporuča se držati točno 12 sati.

    Mepiform

    Silikonski flaster švedske izrade nanosi se na ožiljke različitog recepta tijekom 1 dana. Jedan proizvod traje 3 do 7 dana. Mepiform je učinkovit protiv atrofičnih i hipertrofičnih ožiljaka. Djelovanje proizvoda se prekida kada ga koža ne drži.

    Silikonski flaster Mepiform dobar je po tome što se može zalijepiti na one tragove koji ostanu nakon carskog reza, plastične operacije i opekotina. Veličine su različite, u svakom paketu leži 5 kom. Trošak ovisi o veličini proizvoda:

    • 5 x 7,5 cm - 2000 rubalja.
    • 10 x 18 cm - od 6 tisuća rubalja.

    Nuspojave upotrebe silikonskih žbuka su sporadične. Manifestiraju se iritacijom, crvenilom i svrbežom ožiljnog tkiva. Korištenjem flastera kontraindicirano je uklanjanje ožiljaka na svježim ranama i područjima zahvaćenim gljivičnom ili virusnom infekcijom..

    Arilis Mepiderm

    Proizvod ruske proizvodnje osmišljen je za uklanjanje keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka. Redovitom upotrebom flastera sa nošenjem 12 - 24 sata, grubo tkivo se odvaja za 2 do 3 mjeseca.

    Jedno pakovanje Arilis Mepiderm sadrži 6 silikonskih žbuka. Cijena ovisi o veličini i iznosi 2000 - 7000 rubalja.

    Pureskin

    PureSkin Scar Silicone Patch izglađuje ne samo ožiljke, već i druge nedostatke na koži. Pravokutna ili kvadratna ploča pojačava protok krvi u oštećenom području i omekšava kožu.

    U prisutnosti ružnih ožiljaka s modricama, silikon ih posvjetljuje i obnavlja tkiva dok se mana potpuno ne eliminira. Flaster ispravlja grubi reljef ožiljka tako da se poklopac postupno izravnava.

    Tanjur se počinje trošiti od 2 sata, povećavajući vrijeme za 2 sata svaki dan. Koža bi se trebala naviknuti na tretman. Veliki flaster na malom ožiljku ne smije se nanositi. Proizvod se može rezati tako da u potpunosti prekriva ožiljak i uhvati okolno tkivo za 1 - 1,5 cm.

    Dermatix

    Silikonski flaster koji učinkovito uklanja ožiljke i ožiljke je Dermatix. Traka ima omekšavajuća i keloidolitička svojstva..

    Film koji diše štiti tkiva od oštećenja, povećava njihovu plastičnost, liječi kožu dok zaglađuje fugirano područje. Nekoliko traka nanosi se na veliki ožiljak (od kraja do kraja, ne preklapajući se). Jedna krpa vrijedi 3 tjedna..

    Vidljivi rezultat primjene Dermatix flastera na svježe ožiljke primjetan je nakon 2 mjeseca. Ispravljanje dugogodišnje manjkavosti traje do 12 mjeseci. Cijena jednog Dermatix flastera 4 x 13,1 cm iznosi 1500 rubalja.

    U prodaji su gusti silikonski gel mrlje od ožiljaka i ožiljaka. Asortiman je predstavljen proizvodima poput Wanhe, Elastoderm, Cica-Care. Njihov trošak je u rasponu od 3400 - 7200 rubalja.

    Značajke uporabe

    Da bi se učinak nanošenja silikonskog flastera iz ožiljaka pokazao što je prije moguće, potrebno je započeti liječenje kako rana zacijeli - to je propisano u recenzijama liječnika. Važno je da na zahvaćenom području nema upalnih procesa ili dermatoloških bolesti. Potrošač se za kvalitetu postupaka mora pridržavati nekoliko pravila:

    • Nanesite proizvod na čistu, suhu kožu, prekrivajući ožiljak nekoliko centimetara.
    • Za uklanjanje flastera kad su potrebni higijenski postupci.
    • Upotrijebite novu ploču ako se proizvod počne ljuštiti. Obično postaje bezvrijedno nakon 1 - 3 tjedna.
    • Zalijepite velike ožiljke s nekoliko žbuka, lagano spajajući rubove.

    Prema najjednostavnijim preporukama, prvi rezultat primjene flastera za resorpciju ožiljaka bit će primjetan već za mjesec dana. Za postizanje maksimalno mogućeg učinka potrebno je nastaviti liječenje.

    Silikonski flaster od ožiljaka i ožiljaka Mepiform: cijene u ljekarnama i recenzije

    Silikonske pločice od ožiljaka prilično su popularne i, sudeći prema uputama, prikladne su za uporabu.

    Međutim, njihov trošak čini sve da se pitaju - opravdava li cijena kvalitetom, koliko će koštati cijeli tijek takvog liječenja? Za to je potrebno pažljivo proučiti načelo flastera, kako bi se utvrdilo postoje li kontraindikacije. Neće biti suvišno otkriti kakve su recenzije o takvom alatu.

    Kako djeluju flasteri??

    Silikonska ploča ili flaster od ožiljaka je otvrdnuli gel (poliorganosiloksan). U ljekarnama možete pronaći prozirne tanjure ili tanjure s materijom s jedne strane, oba oblika otpuštanja pogodna su za liječenje ožiljaka.

    Suština takvog lijeka je prirodna hidratacija problematičnog područja. Flaster se zalijepi na područje ožiljaka, dok se stvara takozvani efekt staklenika, a koža ispod flastera omekšava. Takav tretman pomaže ubrzati mikrocirkulaciju krvi, što je korisno za nove i stare ožiljke. Silikon pušta zrak, omogućavajući koži da nesmetano diše.

    Takve su ploče djelotvornije upravo za nedavne ožiljke, kao i za njihovu prevenciju. U prisutnosti keloidnih ožiljaka, silikonski pločice štite kožu od utjecaja okoline..

    Stručnjaci primjećuju sljedeće prednosti silikonskih ploča:

    • vlaženje i omekšavanje ožiljaka;
    • usporava procese stvaranja vezivnog tkiva.

    Ovome se dodaje jednostavnost upotrebe - flaster se lako zalijepi za područje ožiljaka, za to nisu potrebni stručnjaci ili liječnik. U isto vrijeme, fiksacija je prilično visoka, dok se kreće proizvod ne ljušti.

    Za referencu! Silikon kao lijek za ožiljke počeli su koristiti američki znanstvenici. Ovaj materijal je najmanje alergičan, prošao je sva klinička ispitivanja..

    Vrste ljepila

    U ovoj fazi razvoja farmaceutskih proizvoda predstavljen je dovoljan broj silikonskih ploča, različitih veličina, troškova i kvalitete. U isto vrijeme, cijena ne ovisi uvijek o kvaliteti, prije svega, cijene se povećavaju na reklamiranim proizvodima.

    Scarfix

    Ploče za dugotrajnu upotrebu proizvedene u SAD-u. Alat (1 flaster) može se koristiti više puta, ako je potrebno, može se očistiti od ljepljivih čestica. Proizvođači Scarfix-a govore o brojnim istraživanjima koja su provedena kako bi se utvrdile sve nuspojave. U rijetkim slučajevima su moguće alergije na mjestu nanošenja ploče.

    Važno! Prema uputama, potrebno je staviti Scarfix na područje ožiljaka, ne uklanjajte u roku od 12 sati.

    Scarfix je prikladan po tome što pored standardnog pravokutnog oblika oslobađaju žbuke u obliku kruga, sidra ili bombona, odnosno možete odabrati ploču prikladnu obliku ožiljka.

    Upute obećavaju pozitivan rezultat nakon 3 mjeseca liječenja, ako su ožiljci beznačajni, ožiljak se može otkloniti za 72 sata.

    U složenim slučajevima, posebno u situaciji s keloidnim ožiljcima, moguće je duže liječenje.

    Cijena 1 Scarfix flastera kreće se od 700 do 3000 rubalja, prodaju se uglavnom u ljekarnama.

    Mepiform

    Silikonske žbuke sa švedskom oblogom. Mepiform treba zalijepiti na nove ili stare ožiljke za jedan dan. Pomaže u uklanjanju atrofičnih i hipertrofičnih ožiljaka. Jedan flaster je dovoljan za razdoblje od 3 do 7 dana. Mepiformi gube sposobnost zacjeljivanja kada se prestanu lijepiti za kožu.

    Može se koristiti za resorpciju ožiljaka carskim rezom, opekotina, ožiljaka od plastičnih operacija. Mepiform proizvodi se u pakiranju od 5 komada, različitih veličina. U ljekarnama trošak Mepiform ovisi o veličini potrebnih sredstava - ambalažni žbuke 5x7,5 cm koštat će oko 2000 rubalja., 10x18cm - od 6000 rubalja..

    Arilis Mepiderm

    Domaći silikonski flaster. Arilis Mepiderm proizvodi se u pakiranjima od 6 komada različitih veličina, trošak je od 2000 do 7000 rubalja.Na web mjestu proizvođača proizvod možete kupiti malo jeftinije. Učinkovite mrlje u liječenju keloidnih, hipertrofičnih ožiljaka. Resorpcija se javlja u roku od 2-3 mjeseca ako redovito nosite flaster 12-24 sata.

    Ne postoje velike razlike u takvim pločama kao što su Scarfix, Mepiphor ili druge. Glavna razlika je veličina i vrijeme uporabe. Nema kontraindikacija za takve proizvode, osim na silikonsku netoleranciju.

    Kritike o silikonskim flasterima

    Više od 74% pacijenata koji pate od ožiljaka navode pozitivan učinak liječenja takvim pločicama. Žene, naime više brinu o ljepoti kože, koriste razna sredstva za uklanjanje nedostataka. Prema objavama na forumu, silikonske žbuke su što udobnije i omogućuju vam brze rezultate. Jedini negativan, sudeći po recenzijama, je trošak.

    Imam carski ožiljak, zašiljen je nekako ružno - ostaje veliki i konveksni ožiljak. Nakon što sam poslušao i pročitao recenzije, kupio sam Scarfix, nekoliko komada. Do sada sam koristila samo 2 komada, 14 dana. Ožiljak je postao malo manje vidljiv i promijenio je boju.

    Od posjekotine sam imao mali ožiljak. Odlučio sam se poslužiti silikonskim pločicama tvrtke Scarfix, a moj suprug kupio je gotovo isto od Mepiform-a. Cijena jednog i drugog lijeka je visoka, koristim ga naizmjenično, vjerojatno mjesec dana, dobro pomaže, ožiljak je gotovo nevidljiv.

    Od teške opekline imao sam velike ožiljke po cijelom području nogu. Liječnici su savjetovali silikonske žbuke. Naravno, pomalo me gnjavi cijena, ali najvažnije, da pomognem. Nedavno kupljeni Mepiform, poput onoga što možete zalijepiti i zaboraviti.

    Dermatics preljev silikon 4x13cm / proziran

    Opis

    Idealno za upotrebu na licu i rukama - šminka se može nanijeti i na njega. Dermatix silikonski preljev (proziran) je silikonski proizvod koji je propusan za zrak i lako se opere, izrađen pomoću naprednih tehnologija.

    INDIKACIJE ZA UPOTREBU Dugotrajna upotreba silikonskih obloga Dermatix (prozirna i na tkivu) pomaže u smanjenju ozbiljnosti postojećih hipertrofičnih i keloidnih ožiljaka u fazi formiranja ili sprječavanju nastanka takvih ožiljaka, pomažući u smanjenju boli, svrbeža, crvenila i visine ožiljaka.

    Nuspojave

    • UPOZORENJE Samo za vanjsku upotrebu..
    • Nemojte koristiti silikonski preljev istodobno s kremama, losionima ili mastima jer mogu smanjiti učinkovitost DERMATIKE i / ili izazvati iritaciju kože.

    Posebni uvjeti

    Kao i kod drugih lokalnih materijala koji se nanose izravno na površinu kože, moguće su lokalne reakcije (koje se obično očituju u obliku iritacije kože). Ako se pojave lokalne reakcije, prekinuti upotrebu proizvoda..

    Nakon normalizacije stanja kože, možete nastaviti upotrebu DERMATIKA za kratko vrijeme, postupno povećavajući trajanje. Redovito pregledavajte područje ožiljaka kako biste pravovremeno otkrili znakove lokalne reakcije. Nastavite povećavati vrijeme nošenja ploče što je više moguće.

    Ako se problemi s kožom nastave, prekinuti uporabu i posavjetovati se s liječnikom..

    Mepiform (Mepiform) - silikonski flaster za ožiljke i ožiljke • MepiformRF.ru

    Kada vam je koža ožiljak, ona ne samo da se prisjeća prošlosti, već i donosi nelagodu u sadašnjost. U bazenu, na plaži, sauni, na pikniku - čini vam se da je sva pažnja usmjerena na ožiljak.

    Ali danas je važno biti sigurni u sebe, sigurni u ljepotu svoje kože.

    Ne želite ići pod kirurški nož da ukloni ožiljak, a zatim se ponovno vratite konzervativnim metodama. Ali danas se možete učinkovito i ekonomično riješiti ožiljaka na koži.

    Ožiljci su neugodna posljedica:

    • kirurška intervencija
    • carski rez
    • uklanjanje dodatka, molovi
    • opekline (veliko i malo područje)
    • ozljede

    što je vrlo zadovoljno rezultatima: prvo, intenzitet boje blijedi, drugo, izbočina se izglađuje, i treće, ožiljak je prestao svrbeti. Primjenjujem prema uputama, ne odstupajući od preporuka. Imam jednu nadu samo za ovaj flaster, jer.