logo

Ružičasti lišajevi

Savjetujte kako brzo možete izliječiti ružičasti lišajev kod kuće? Koji se lijekovi i masti najbolje koriste za liječenje ružičastog lišaja kod ljudi? Hoće li narodni lijekovi pomoći? Podijelite recepte za liječenje koji su vam pomogli da se zauvijek riješite bolesti.
Zanimaju ih recenzije pacijenata i mišljenje liječnika

Idite na raspravu i pročitajte recenzije

23 komentara na "Forum: Kako brzo izliječiti Gibberov ružičasti lišajev kod ljudi"

Zdravo! Ružičasti lišaj slabi tijelo. Na ruci mi se pojavila svijetlo crvena mrlja, tjedan dana kasnije postalo je sve više i počelo je svrbeti... limenka! Majka mi je rekla da se namažem uobičajenim grožđicama. Razići i ograničenje u vodenim postupcima pomogli su mi da brzo izliječim ružičasti lišajev - mokar. Savjetujem svima ovu metodu - bez štete zdravlju.

Želio bih znati najučinkovitije masti i pilule za liječenje ružičastog lišaja. Što vam je propisao liječnik? Koliko brzo je to pomoglo izliječenju?

Savjetujem svima da isprobaju Vedinolovu mast ili Yam-Bd mast od ružičaste gibere, ne obraćajte pažnju, ove su masti veterinarske, nema kontraindikacija, savršeno pomaže. Izliječio sam ružičasti lišajev kod djeteta u tjedan dana. Prije upotrebe masti, prvo obrišite kožu salicilnom kiselinom.

Ružičasti lišajev kod osobe treba liječiti jodom (razmazati noću) i sumpornom mazivom (ujutro), te piti lijekove ili tinkture za jačanje imuniteta). Uspio sam vrlo brzo izliječiti ružičasti lišaj - prošlo je tjedan dana

Ružičast lišajev možete izliječiti TRAVOGEN mazivom. Mažite ga 2 puta dnevno.

Imam ružičasti lišaj koji se svake jeseni izlijeva već 4. godinu (((ovo je grozno (ove godine, nakon pojave 2 spota, odmah sam prešla na dijetu (nisam jela slatko, slano, začinjeno, alkohol), 1 puta sam počela piti tablete za alergiju dnevno i nanosila Gyoksizon mast. mrlje su se brzo blijedjele, postale su boje kože. Prošlo je nekoliko tjedana i bilo mi je drago, mislila sam da je sve prošlo i ležala na slatkišima. Sada sam cijelo tijelo prekrila mrljama (čitala sam na nekom forumu da ružičasti lišaj možda se pojavljuju 20 godina zaredom ((

Ništa mi ne pomaže izliječiti ružičasti lišaj - od masti i tableta samo gore.

Moje dijete već mjesec dana pati od ružičastog lišaja, kašlja, pije antibiotike, čitajući recenzije da bi to moglo biti posljedica oslabljenog tijela. Liječimo lišajeve jodnom i sumpornom mazivom, pogledajte kakav će biti rezultat liječenja.

Već dva tjedna sam bolesna od ružičaste boje. Nakon cauterizacije s jodom samo se pogoršava, mrlje se iritiraju. Liječnik je propisao jake antialergenske lijekove (citrin), masti (progvantan), iv injekcije (natrijev tiosulfat) i antivirusne tablete (aciklovir). Liječim se 5 dana, postoje male promjene, da vidimo što će se dalje dogoditi?

Bila sam bolesna od ružičastog nedostatka, liječnik mi je propisao mast zalin: 2 puta dnevno za mazanje, na lezijama. I spali s jodom noću. Kauterizirajte jodom ovako: spiralnim pokretima morate započeti negdje od centimetra od rane i završavati spiralu izravno u rani). Tko ima svijetlu kožu i snažno gori, a zatim malo razrijedite vodom. Mazao sam se na taj način 12 dana bez plivanja (doktor je zabranio plivanje), i sve je prošlo. Samo su iritacije ostale malene od joda, ali tada mi je liječnik savjetovao da mazim vitamin F dječjom kremom nakon kupanja. Mazim, pomaže već gotovo sva iritacija je prošla. Općenito, ružičasti lišaj je iz oslabljenog imuniteta. Stoga možete piti tablete i lijekove koji jačaju imunološki sustav. Svima želim brzi oporavak.

Tentorium krema koja oduzima ružičastu kremu pomaže dobro, ako netko zna nešto o ovoj kremi, to je dobro. Ne prodaje se u ljekarni, već putem distributera. Ova krema na bazi pčelinjih proizvoda - propolis, pčelinji otrov

Gore su napisani pregledi pacijenata s ružičastim lišajevima. Sve je brzo prošlo za njima. I moj suprug pokrenuo bolest, čitao je na forumima da će ružičasti lišaj proći sam od sebe, ali nije imao 4 mjeseca, a sva se koža pretvorila u jednu veliku bolnu plač. Već je prestala ispunjavati svoju zaštitnu funkciju, a lišajevi su se pridružili svim vrstama infekcija. Liječnik je propisao mast s antibioticima, tabletama za alergiju. A onda je liječnik propisao hormonsku mast. Nekako je uspjela izliječiti svog supruga.

Gotovo sam izliječio ružičasti lišajev. Za liječenje sam koristio obični govornik. Liječnik mi ju je propisao. Mažem se 2 puta dnevno, često ne djeluje. Nikakve masti od ružičastog lišaja nisu mi pomogle. Da, nisu potrebne. Glavna stvar je oprati se rjeđe i ne biti nervozna. Pa, povećajte imunitet. Za to pijem ehinaceju

Imao sam i ružičasti lišaj, ali uspio sam ga brzo izliječiti. Za to sam koristio narodni lijek. Trebat će vam običan komad ugljena, obrišite ove ružičaste mrlje suhim ugljenom 2 ili 3 dana i one će nestati

Bolesno, da tako kažem, 10 godina. Ljeto, jesen, proljeće - nema šta, ali zimi puže od 2 do puno :). Nisam zabrinuta zbog toga - mazala sam ružičastu lišajsku mast cindolom. Učinak ove masti nije baš velik, ali istodobno se prestanem brinuti zbog toga i sve brzo prolazi.

ZDRAVIO sam se što sam četvrtog tjedna lišio Giberta.
Izluđivački liječnik pripisao je neučinkovite masti i pilule za to uklanjanje, liječio se dva tjedna po njegovim savjetima, ništa nije pomoglo, kao rezultat toga, negdje na forumu, našao sam pregled djevojke o liječenju ružičastog lišaja, provjerio sam. Sada pišem svima:
1. Ne mokri i ne ogrebaj se
2. dijeta (naznačena je svugdje, ne želim duplicirati)
3. SILICILNA KISELINA za podmazivanje tijela (oko 2 UAH.)
4. TSELESTODERMO OBLOGA mazala se 3-4 puta dnevno, rezultat je vidio 3. dana (56 UAH.)
Ovo je moj recept, pomogao mi je da brzo izliječim ružičasti lišajev, nadam se da će vam pomoći... SVE DOBRO LJUBAV I PATIJENJE

Od joda je samo gore - mrlje će ići po cijelom tijelu. Pomogao mi je govornik s cinkom - najjednostavniji učinkoviti lijek protiv ružičastog lišaja, iako sam probao dovoljno masti. Za imunitet uzeo cikloferon. Pokušao sam zaštititi pogođena područja - da ih ne vlažim, samo mekom pamučnom tkaninom do tijela, a s vremenom je sve nestalo

moje je trogodišnje dijete imalo ružičaste mrlje, dermatolog joj je dijagnosticirao ružičasti lišaj, a propisao je i kapi fenistil + fenistil mast za svrbež, liječnik nije propisao ništa drugo. Stoga želim pročitati vaše recenzije, koju je mast za ružičasti lišaj bolje kupiti. Kupio sam Terbizil mast i razmazao jučer, ali danas sam na forumima pročitao kako djeca ne smiju mazati ovu mast. Koji alat treba koristiti??

Odlučio sam pomoći ljudima suočenim s ovom patkom - ružičastu oduzeti, jer Nedavno je pregledala mnoge forume u potrazi za recenzijama o učinkovitim pilulama i mastima. Hodao sam oko tri bolnice koju jednostavno nisu propisali, ništa nije pomoglo, ali prošla su skoro dva tjedna. Uspio sam zakazati sastanak s profesorom (žena je već u mirovini i gotovo ne prihvaća posjetitelje). Odmah je pogledala i dobila dijagnozu, a ovo je liječenje koje je propisala:
1) Diprospan 1 injekcija intramuskularno.
2) Zyrtec 1 tableta dnevno.
3) I što je najvažnije, Cink Paste 30.0 (naime tijesto), dodajte u njega desertnu žlicu alkohola i nanesite blotting pokretima 3-4 r dnevno.

Ova se pasta upravo ukrala, drugi dan je sve prošlo u najboljem redu. Preporuči!! ako se bojite dati injekciju i piti tablete, pokušajte barem mazati lišajev pastom, pomoći će vam da se brzo izliječi, to je 100%. O da i najvažnije je ne oprati, jer će u protivnom infekcije biti još više.

Prvi put se pojavio i prošao nakon 3 mjeseca, kako je rekao liječnik. Drugi put se pojavio točno godinu dana kasnije i nije prošao 2 !! manje od godinu dana do kraja prve godine pomogao je sok od aloe + vitamin C1000ml + sibirski ginseng 2 * 500mlg. Ali ostalo je nekoliko mrlja. Lijekovi koje je propisao liječnik nisu pomogli. Pomoglo. samo vodikov peroksid 3% - trljanje 5-8 puta dnevno. Nakon tjedan dana, sve je nestalo bez traga. Hvala Bogu!

Roza sam se razbolela prvi put prije 10 godina, razmazala me "razgovorom" - brzo sam uspjela izliječiti, trebalo mi je tri dana, ovaj put nisam otišla liječniku i, naravno, nema recepta za "govornika". Bolestan sam već drugi mjesec, horrorssssssssssssss. Sad mrlje tretiram kolonjskim, zatim kremom Belogent, pah-pah-pah-rezultati na licu.

Ružičasti lišajevi prvi put su se pojavili prije 18 godina. Prošao sam od sebe. Ali u zadnje dvije godine, "posjeci" čireve postali su učestaliji: u proljeće i jesen, i kada sam postao vrlo nervozan. Mast oduzimam Sinaflanovu mast (ali možete je razmazati samo 5 dana, jer je hormonalna) + vitamini + nešto za imunitet. Pomaže. Nakon 3 dana, svrbež prolazi, na dan 7, mrlje. Ako ne slijedim dijetu, onda bolest prati strašan stomatitis. Općenito, zabavno.
Pio Valtrex (vrlo moćno antivirusno sredstvo). Nije mi pomoglo, bolest se vratila.
Dakle, nemojte biti nervozni i održavati imunitet, bolest neće nestati, ali neće se mučiti nekoliko godina.

Ovdje su bolesni ljudi napisali recenzije da svake godine imaju ružičasti lišajev. No, čini se kao da se vjeruje da uskraćivanje ružičaste boje ne može ponovno biti bolesno. Možda dno ipak ima drugačiju dijagnozu?

Ružičasti lišajevi recenzije

Objavila Olga Ivanova u Utorak, 07. prosinca 2010. 13:59

Re: Pink versicolor

Objavio thumbelina dana Utorak, 07. prosinca 2010. 14:15

Re: Pink versicolor

Objavljeno thumbelina »Utorak 07. prosinac 2010. 14:19

Re: Pink versicolor

Objavila Olga Ivanova u Utorak, 07. prosinca 2010. 14:35

Re: Pink versicolor

Objavljeno thumbelina »Utorak, 07. prosinca 2010. 14:48

Re: Pink versicolor

Objavio Kotsli u Utorak, 07. prosinca 2010. 15:25

Re: Pink versicolor

Objavio luchnikova u Utorak, 07. prosinca 2010. 15:39

Re: Pink versicolor

Objavila Olga Ivanova u srijedu, 8. prosinca 2010. 11:33

Ružičasti lišajevi.

Je li lišajevi? muž mi je izašao na leđima, sada su rubovi burgundniji, u sredini više žuti, ljušti se. Ali muž kaže da se osjeća kao da se uopće ne pokazuje, ne svrbi ili boli.

Možda je netko naišao?

Molim vas, ne pišite što trebate posjetiti liječnika. Znam.

Komentari korisnika

Moj suprug je imao ovako nešto na leđima i na prsima, to je bilo tretirano protiv gljivičnim mastima. Sve je odlazilo, polako, ali nije nestalo i nije činjenica da lišajevi mogu imati nešto ili puno

Brat njenog muža se pojavljuje periodično, kažu da se gušterača ne može nositi...

Nakon prehlade, imala sam je, izgledalo je kao da pišete, uopće se nije pojavila (samo sam osjećala hrapavost ispod ruku, i zato sam je vidjela), liječnik je objasnio: ružičasti lišajevi, slabljenje tijela nakon infekcije. Nakon što je liječenje prošlo u roku od tjedan dana. Mazao antifungalna sredstva (prethodno tretirana alkoholnom otopinom) i pila antihistaminike (antialergijske).

Također se nisam pokazao ni na koji način. razmazani jabučni ocat - nakon par mjeseci sve je otišlo))) bilo je pitanje trudnoće.

1. Tretirajte salicilnim alkoholom

2. Širite ecodaxom

Sve smo nestali

Da, imala sam tijekom trudnoće, uzimala sam aciklovir i klotrimazoo mast s tabletama

Forum: Kako brzo izliječiti Gibberov ružičasti lišajev kod ljudi

Savjetujte kako brzo možete izliječiti ružičasti lišajev kod kuće? Koji se lijekovi i masti najbolje koriste za liječenje ružičastog lišaja kod ljudi? Hoće li narodni lijekovi pomoći? Podijelite recepte za liječenje koji su vam pomogli da se zauvijek riješite bolesti.
Zanimaju ih recenzije pacijenata i mišljenje liječnika

Idite na raspravu i pročitajte recenzije

23 komentara na "Forum: Kako brzo izliječiti Gibberov ružičasti lišajev kod ljudi"

Zdravo! Ružičasti lišaj slabi tijelo. Na ruci mi se pojavila svijetlo crvena mrlja, tjedan dana kasnije postalo je sve više i počelo je svrbeti... limenka! Majka mi je rekla da se namažem uobičajenim grožđicama. Razići i ograničenje u vodenim postupcima pomogli su mi da brzo izliječim ružičasti lišajev - mokar. Savjetujem svima ovu metodu - bez štete zdravlju.

Želio bih znati najučinkovitije masti i pilule za liječenje ružičastog lišaja. Što vam je propisao liječnik? Koliko brzo je to pomoglo izliječenju?

Savjetujem svima da isprobaju Vedinolovu mast ili Yam-Bd mast od ružičaste gibere, ne obraćajte pažnju, ove su masti veterinarske, nema kontraindikacija, savršeno pomaže. Izliječio sam ružičasti lišajev kod djeteta u tjedan dana. Prije upotrebe masti, prvo obrišite kožu salicilnom kiselinom.

Ružičasti lišajev kod osobe treba liječiti jodom (razmazati noću) i sumpornom mazivom (ujutro), te piti lijekove ili tinkture za jačanje imuniteta). Uspio sam vrlo brzo izliječiti ružičasti lišaj - prošlo je tjedan dana

Ružičast lišajev možete izliječiti TRAVOGEN mazivom. Mažite ga 2 puta dnevno.

Imam ružičasti lišaj koji se svake jeseni izlijeva već 4. godinu (((ovo je grozno (ove godine, nakon pojave 2 spota, odmah sam prešla na dijetu (nisam jela slatko, slano, začinjeno, alkohol), 1 puta sam počela piti tablete za alergiju dnevno i nanosila Gyoksizon mast. mrlje su se brzo blijedjele, postale su boje kože. Prošlo je nekoliko tjedana i bilo mi je drago, mislila sam da je sve prošlo i ležala na slatkišima. Sada sam cijelo tijelo prekrila mrljama (čitala sam na nekom forumu da ružičasti lišaj možda se pojavljuju 20 godina zaredom ((

Ništa mi ne pomaže izliječiti ružičasti lišaj - od masti i tableta samo gore.

Moje dijete već mjesec dana pati od ružičastog lišaja, kašlja, pije antibiotike, čitajući recenzije da bi to moglo biti posljedica oslabljenog tijela. Liječimo lišajeve jodnom i sumpornom mazivom, pogledajte kakav će biti rezultat liječenja.

Već dva tjedna sam bolesna od ružičaste boje. Nakon cauterizacije s jodom samo se pogoršava, mrlje se iritiraju. Liječnik je propisao jake antialergenske lijekove (citrin), masti (progvantan), iv injekcije (natrijev tiosulfat) i antivirusne tablete (aciklovir). Liječim se 5 dana, postoje male promjene, da vidimo što će se dalje dogoditi?

Bila sam bolesna od ružičastog nedostatka, liječnik mi je propisao mast zalin: 2 puta dnevno za mazanje, na lezijama. I spali s jodom noću. Kauterizirajte jodom ovako: spiralnim pokretima morate započeti negdje od centimetra od rane i završavati spiralu izravno u rani). Tko ima svijetlu kožu i snažno gori, a zatim malo razrijedite vodom. Mazao sam se na taj način 12 dana bez plivanja (doktor je zabranio plivanje), i sve je prošlo. Samo su iritacije ostale malene od joda, ali tada mi je liječnik savjetovao da mazim vitamin F dječjom kremom nakon kupanja. Mazim, pomaže već gotovo sva iritacija je prošla. Općenito, ružičasti lišaj je iz oslabljenog imuniteta. Stoga možete piti tablete i lijekove koji jačaju imunološki sustav. Svima želim brzi oporavak.

Tentorium krema koja oduzima ružičastu kremu pomaže dobro, ako netko zna nešto o ovoj kremi, to je dobro. Ne prodaje se u ljekarni, već putem distributera. Ova krema na bazi pčelinjih proizvoda - propolis, pčelinji otrov

Gore su napisani pregledi pacijenata s ružičastim lišajevima. Sve je brzo prošlo za njima. I moj suprug pokrenuo bolest, čitao je na forumima da će ružičasti lišaj proći sam od sebe, ali nije imao 4 mjeseca, a sva se koža pretvorila u jednu veliku bolnu plač. Već je prestala ispunjavati svoju zaštitnu funkciju, a lišajevi su se pridružili svim vrstama infekcija. Liječnik je propisao mast s antibioticima, tabletama za alergiju. A onda je liječnik propisao hormonsku mast. Nekako je uspjela izliječiti svog supruga.

Gotovo sam izliječio ružičasti lišajev. Za liječenje sam koristio obični govornik. Liječnik mi ju je propisao. Mažem se 2 puta dnevno, često ne djeluje. Nikakve masti od ružičastog lišaja nisu mi pomogle. Da, nisu potrebne. Glavna stvar je oprati se rjeđe i ne biti nervozna. Pa, povećajte imunitet. Za to pijem ehinaceju

Imao sam i ružičasti lišaj, ali uspio sam ga brzo izliječiti. Za to sam koristio narodni lijek. Trebat će vam običan komad ugljena, obrišite ove ružičaste mrlje suhim ugljenom 2 ili 3 dana i one će nestati

Bolesno, da tako kažem, 10 godina. Ljeto, jesen, proljeće - nema šta, ali zimi puže od 2 do puno :). Nisam zabrinuta zbog toga - mazala sam ružičastu lišajsku mast cindolom. Učinak ove masti nije baš velik, ali istodobno se prestanem brinuti zbog toga i sve brzo prolazi.

ZDRAVIO sam se što sam četvrtog tjedna lišio Giberta.
Izluđivački liječnik pripisao je neučinkovite masti i pilule za to uklanjanje, liječio se dva tjedna po njegovim savjetima, ništa nije pomoglo, kao rezultat toga, negdje na forumu, našao sam pregled djevojke o liječenju ružičastog lišaja, provjerio sam. Sada pišem svima:
1. Ne mokri i ne ogrebaj se
2. dijeta (naznačena je svugdje, ne želim duplicirati)
3. SILICILNA KISELINA za podmazivanje tijela (oko 2 UAH.)
4. TSELESTODERMO OBLOGA mazala se 3-4 puta dnevno, rezultat je vidio 3. dana (56 UAH.)
Ovo je moj recept, pomogao mi je da brzo izliječim ružičasti lišajev, nadam se da će vam pomoći... SVE DOBRO LJUBAV I PATIJENJE

Od joda je samo gore - mrlje će ići po cijelom tijelu. Pomogao mi je govornik s cinkom - najjednostavniji učinkoviti lijek protiv ružičastog lišaja, iako sam probao dovoljno masti. Za imunitet uzeo cikloferon. Pokušao sam zaštititi pogođena područja - da ih ne vlažim, samo mekom pamučnom tkaninom do tijela, a s vremenom je sve nestalo

moje je trogodišnje dijete imalo ružičaste mrlje, dermatolog joj je dijagnosticirao ružičasti lišaj, a propisao je i kapi fenistil + fenistil mast za svrbež, liječnik nije propisao ništa drugo. Stoga želim pročitati vaše recenzije, koju je mast za ružičasti lišaj bolje kupiti. Kupio sam Terbizil mast i razmazao jučer, ali danas sam na forumima pročitao kako djeca ne smiju mazati ovu mast. Koji alat treba koristiti??

Odlučio sam pomoći ljudima suočenim s ovom patkom - ružičastu oduzeti, jer Nedavno je pregledala mnoge forume u potrazi za recenzijama o učinkovitim pilulama i mastima. Hodao sam oko tri bolnice koju jednostavno nisu propisali, ništa nije pomoglo, ali prošla su skoro dva tjedna. Uspio sam zakazati sastanak s profesorom (žena je već u mirovini i gotovo ne prihvaća posjetitelje). Odmah je pogledala i dobila dijagnozu, a ovo je liječenje koje je propisala:
1) Diprospan 1 injekcija intramuskularno.
2) Zyrtec 1 tableta dnevno.
3) I što je najvažnije, Cink Paste 30.0 (naime tijesto), dodajte u njega desertnu žlicu alkohola i nanesite blotting pokretima 3-4 r dnevno.

Ova se pasta upravo ukrala, drugi dan je sve prošlo u najboljem redu. Preporuči!! ako se bojite dati injekciju i piti tablete, pokušajte barem mazati lišajev pastom, pomoći će vam da se brzo izliječi, to je 100%. O da i najvažnije je ne oprati, jer će u protivnom infekcije biti još više.

Prvi put se pojavio i prošao nakon 3 mjeseca, kako je rekao liječnik. Drugi put se pojavio točno godinu dana kasnije i nije prošao 2 !! manje od godinu dana do kraja prve godine pomogao je sok od aloe + vitamin C1000ml + sibirski ginseng 2 * 500mlg. Ali ostalo je nekoliko mrlja. Lijekovi koje je propisao liječnik nisu pomogli. Pomoglo. samo vodikov peroksid 3% - trljanje 5-8 puta dnevno. Nakon tjedan dana, sve je nestalo bez traga. Hvala Bogu!

Roza sam se razbolela prvi put prije 10 godina, razmazala me "razgovorom" - brzo sam uspjela izliječiti, trebalo mi je tri dana, ovaj put nisam otišla liječniku i, naravno, nema recepta za "govornika". Bolestan sam već drugi mjesec, horrorssssssssssssss. Sad mrlje tretiram kolonjskim, zatim kremom Belogent, pah-pah-pah-rezultati na licu.

Ružičasti lišajevi prvi put su se pojavili prije 18 godina. Prošao sam od sebe. Ali u zadnje dvije godine, "posjeci" čireve postali su učestaliji: u proljeće i jesen, i kada sam postao vrlo nervozan. Mast oduzimam Sinaflanovu mast (ali možete je razmazati samo 5 dana, jer je hormonalna) + vitamini + nešto za imunitet. Pomaže. Nakon 3 dana, svrbež prolazi, na dan 7, mrlje. Ako ne slijedim dijetu, onda bolest prati strašan stomatitis. Općenito, zabavno.
Pio Valtrex (vrlo moćno antivirusno sredstvo). Nije mi pomoglo, bolest se vratila.
Dakle, nemojte biti nervozni i održavati imunitet, bolest neće nestati, ali neće se mučiti nekoliko godina.

Ovdje su bolesni ljudi napisali recenzije da svake godine imaju ružičasti lišajev. No, čini se kao da se vjeruje da uskraćivanje ružičaste boje ne može ponovno biti bolesno. Možda dno ipak ima drugačiju dijagnozu?

Ružičasti lišajevi - simptomi i liječenje kod kuće

Ružičasti lišajevi (Giberova bolest, pitirijaza) je akutna dermatološka (kožna) bolest povezana s lišajevima..

Češće su bolesne žene od 12-45 godina. Ružičasti lišajevi pojavljuju se kao zaobljena ružičasta mrlja (majčina plač) promjera 20 mm ili više. U središnjem dijelu matični plak postaje žut, ljušti se; pojavljuju se nove mrlje. Manifestacije na koži prate svrab, fizička i psihološka nelagoda. Općenito, ružičasti jež djeluje povoljno; najneugodnija komplikacija je ekcem.

Vrhunska incidencija događa se u proljetno-jesenskom razdoblju, kada se zbog prehlade, stresa, hipovitaminoze itd. Smanjuje imunitet tijela. Vjeruje se da bolest uzrokuju herpes virusi 6 ili 7 vrsta, ali to nije točno. Nakon što je jednom bila bolesna, osoba stiče stabilan imunitet za život. Međutim, poznati su slučajevi recidiva (ponavljanja) kod jakog ružičastog lišaja s lezijama opsežnih područja tijela. Bolest traje do 2 mjeseca, u 2% slučajeva se povlači i do šest mjeseci. 85% pacijenata ima samoizlječenje.

Je li ružičasti lišajevi zarazan?

Zbog činjenice da uzročnik bolesti nije utvrđen, znanstvenicima je teško odgovoriti na pitanje je li ružičasti lišajevi zarazan. Najvjerojatnije nije zarazno. Točno je poznato da se bolest javlja kod ljudi oslabljenog imuniteta; stoga, za reosiguranje, liječnici preporučuju ograničavanje kontakata s pacijentima s ružičastim lišajevima.

uzroci

Postoji nekoliko verzija tačno koji mikroorganizam uzrokuje pojavu bolesti. Prema jednoj teoriji, radi se o virusu herpesa tipa 6 i 7. Prema drugoj teoriji, to su bakterije streptokoka. Ali mikroorganizmi igraju ulogu samo u početnim fazama. Oni služe kao okidač. Tada počinje alergijska reakcija u tijelu. To je ono što uzrokuje glavne manifestacije bolesti.

Čimbenici koji slabe imunološki sustav mogu izazvati bolest..

  1. Hipotermija
  2. Stresne situacije
  3. Zarazne bolesti
  4. Probavni poremećaji
  5. Cijepljenje
  6. Ugrize insekata
  7. Metabolički poremećaji
  8. Manje lezije kože

Drugi važan čimbenik je učestalo pranje s tvrdim krpama, pilingima i drugim agresivnim deterdžentima. Oni suše kožu, ozljeđuju je i oduzimaju joj prirodnu zaštitu..

Službena verzija liječnika - ružičasti lišajevi ne prenosi se s osobe na osobu. Ali prema drugoj teoriji, kukci i uši prenose bolest. Umjesto njihovog ugriza, pojavljuje se prvo, najveće mjesto - „plač majke“. Postoji mišljenje da se možete zaraziti kroz predmete za osobnu higijenu: krpe, češljeve, ručnike.

simptomi

Najčešći lišajevi giber (vidi fotografiju) nalazimo kod ljudi u dobi od 20 do 40 godina. Njegove manifestacije mogu biti vrlo različite. Obično su prvi simptomi ružičastog lišaja kod osobe slabost, slabost, groznica, ponekad se povećavaju limfni čvorovi.

Tada se na koži pojavljuju ružičaste ili ružičasto-žute simetrične formacije, blago izbočene iznad površine kože. Prevladavajuća lokalizacija osipa su leđa, prsa, ramena, kukovi, strane tijela. U 50% slučajeva, prije pojave velikog broja mrlja, na koži se formira takozvani "matični plak" - veliko mjesto promjera do 4 cm, jarko ružičaste boje i prekriveno ljuskama.

Naočene mrlje imaju promjer od 1-2 cm, ljuštenje se može primijetiti na stranama mrlja, svijetlo ružičasta vijenka uočena je po obodu. Spot se širi tijelom u roku od 2-3 tjedna, a zatim počinju nestajati. Na njihovom mjestu mogu ostati bijele ili blijedo ružičaste mrlje, koje na kraju nestaju bez traga. Takav se plak obično pojavljuje na koži prsnog koša, a zatim počinje širenje osipa na vratu, ramenima, trbuhu, kukovima. Ružičasti lišajevi rijetko se pojavljuju na licu. Neki pacijenti mogu osjetiti svrbež kože..

Razlikuju se atipični oblici ružičastog lišaja u kojima se pojavljuju osipi u obliku vezikula, osipa ili iscjedaka. U takvim slučajevima broj osipa na tijelu može biti mali, ali veličina svake mrlje može doseći 8 cm u promjeru. Atipični oblik pitirijaze može imati kronični tijek.

Što je "plač za majku"?

Ružičasti lišajevi počinju pojavom "matične ploče" (donje mjesto na fotografiji) koja ima promjer od dva do deset centimetara. Može imati ružičasto-crvenu boju i u 8 od 10 slučajeva, upravo s njom započinje širenje manjih formacija na tijelu. Iako u 20% slučajeva nema izražene majčinske točke, žarišta se počinju formirati paralelno jedna s drugom.

Tjedan dana kasnije, „matični plak“ počinje ljuštiti, a u sredini formacije, mrlja se mijenja iz ružičaste u žućkastu. Uglavnom se takvo mjesto majke pojavljuje na prsima, leđima ili trbuhu.

Manifestacija kod djece

U djece je ružičasti lišajevi rijedak. Ali većina ovih slučajeva događa se u dobi od 4-12 godina. Ova se dječja bolest smatra zaraznom, mada danas ne postoje točne informacije o uzrocima njezine pojave..

5-10 dana nakon pojave plaka majke na djetetovom tijelu se pojavljuje osip. Predstavlja se u obliku ružičastih ili crvenih mrlja sa žutim tonom s nejasnim ovalnim obrisima. Osip se nalazi duž linija cijepanja kože, često zahvaćajući ramena, bokove i bočne površine tijela.

Iako bolest ne predstavlja veliku opasnost, borbu protiv bolesti moramo započeti odmah. Liječenje ružičastog lišaja kod djece uglavnom se sastoji u podizanju imuniteta. Da biste to učinili, liječnici propisuju Ascorutin - tablete koje sadrže vitamine C i P, koji su snažni antioksidanti ili drugu vitaminsku terapiju.

Dijagnostika

Dijagnoza se postavlja tijekom vizualnog pregleda ako pacijent ima primarni fokus ružičastog lišaja (majčinog plaka), kao i u prisutnosti pjegavih osipa tipičnih za ovaj oblik patologije.

Postupak dijagnoze trebao bi razlikovati Zhiberovu bolest od niza bolesti sa sličnim simptomima (dermatitis, seboroični ekcem, psorijaza, mikoze glatke kože, pityriasis versicolor, parapsorijaza u obliku suza, sifilitična roseola i Lymeova bolest).

Da bi se isključile gore navedene bolesti, pacijent uzima materijal iz lezija, a provodi i serološku dijagnozu (Wassermanova reakcija). U nekim slučajevima pacijent prolazi ispitivanje žarišta pomoću Woodove fluorescentne svjetiljke. [Ads9]

Kako izgleda ružičasti lišajev kod osobe: fotografija

Na koži s ružičastim lišajevima utječu pojedinačna mjesta ili skupni konglomerati (vidi fotografiju).

Liječenje ružičastog lišaja

Danas liječenje ružičastog lišaja izaziva puno kontroverzi među liječnicima. Neki stručnjaci vjeruju da bolest odlazi sama od sebe kada se vrati imunitet. Drugi tvrde da je tijelu potrebna pomoć kako bi se nosio s bolešću, jer se u protivnom može povući za 3-6 mjeseci.

Kod nekompliciranog tijeka bolesti, pacijenta treba voditi općim preporukama kod kuće:

  1. Ograničite tretmane vodom. Dozvoljeno je tuširanje, ali ne možete trljati kožu suknjama ili je sušiti sapunom, gelom.
  2. Ograničite boravak na suncu..
  3. Ne nosite sintetičku, kao i vunenu odjeću.
  4. Pridržavajte se hipoalergijske prehrane, isključujući agrume, čokoladu, med, jaja, ribu, orahe, kavu, alkohol.

Ali ako bolest utječe na opće stanje pacijenta, primjećuje se jak svrbež ili prilog bakterijske infekcije, potrebno je prijeći na medicinsko liječenje.

Za liječenje ružičastog lišaja koriste se takva sredstva:

  1. Antihistaminici u tabletama: loratadin, suprastin, klaritin, itd. Uzimajte prema uputama (1-2 tablete dnevno). Ovi lijekovi pomažu u smanjenju alergijskih reakcija u tijelu u cjelini, što ublažava svrbež kože. Pacijenti prestaju svrbež.
  2. Tablete kalcijevog glukonata: također sa antialergijskom svrhom (1 tableta 2 puta dnevno).
  3. Masti i kreme s hidrokortizonom: Flucinarna mast, Lorindenova mast, Acriderm mast, Beloderm krema, Lokoid krema, Celestoderm mast.
    Podmazujte zahvaćeno područje kože 2 puta dnevno. Mehanizam djelovanja je smanjenje alergijskih reakcija na koži, edemi, smanjenje svrbeža kože, protuupalni učinak.
  4. Masti i kreme s naftalanskim uljem: Naftaderm. Mehanizam djelovanja je isti: smanjenje svrbeža kože i upale na koži. U usporedbi s hormonskim mastima, nema takvih nuspojava..
  5. Antibiotici. Propisani su samo za komplikacije u obliku pustularne upale kože. Kada se bolest ponovi, antibiotici eritromicinske skupine također su uključeni u tablete (u teškim slučajevima, oblici ubrizgavanja u injekcije i liječenje u bolnici). Prije su se na početku bolesti koristili antibiotici, ali sada se to ne preporučuje..
  6. Suspenzija Tsindol (cink oksid) - isušuje kožu i smanjuje upalu. Pomaže mnogim pacijentima za ublažavanje svrbeža i iritacije na koži. Nanesite Tsindol na zahvaćena područja kože pamučnim tamponom 2-3 puta dnevno. Ne trljajte!

Narodni lijekovi

Za liječenje ružičastog lišaja mogu se koristiti narodni lijekovi. Postoji prilično nekoliko različitih metoda koje mogu pomoći kod ove bolesti..

  • Deset grama osušenih cvjetova nevena potrebno je pretvoriti u prah. Dodajte mu 50 g vazelina, dobro promiješajte. Dobivena mast podmazuje plakove do tri puta dnevno.
  • List kupusa potrebno je namazati kiselim vrhnjem i pritisnuti na oštećena mjesta.
  • Prokuhajte heljdu (20 g na 400 ml vode). U juhu navlažite gazne salvete i nanesite na zahvaćena područja.
  • Jabučni ocat razrijedite vodom, namažite plakove ovom otopinom. Prikladan sok od celandina. Ponavljajte do pet puta dnevno.
  • Mrlje su podmazane raznim uljima - heljda, šipak, breskva..
  • Dva žumanca se pomiješaju sa 50 g katrana i ½ velike žlice vrhnja. Razmaženo na upaljena područja.
  • Plakove možete namastiti mješavinom brezovog katrana i maslaca.
  • Na finoj rerni trlja se repa, dodaje se med. Temeljito promiješajte. Smjesa se mora staviti na list kupusa i nanijeti na oštećena područja.
  • Plakovi se podmazuju sa 10% -tnom alkoholnom otopinom. Postupak se izvodi jednom u pet dana! Pomaže u brzom rješavanju nedostataka.
  • Otopina borne kiseline nanosi se na zahvaćeno područje pamučnim tamponom. Otopina treba biti zasićena..
  • Da biste podigli imunitet, možete piti infuzije od šipka, suho voće.

Upotreba narodnih lijekova u liječenju ružičastog lišaja treba biti popraćena oprezom. Prije liječenja potrebna je konzultacija s medicinskim stručnjakom.

Prehrana i dijeta

S ružičastim lišajevima propisana je hipoalergenska dijeta.

Preporučljivo je isključiti upotrebu sljedećih proizvoda:Hrana sa malo alergena koja se preporučuje za dijetu:
  • riba, morski plodovi, crni i crveni kavijar
  • mlijeko i mliječni proizvodi, uključujući sireve.
  • dimljeno meso (kobasice, kobasice).
  • jaja.
  • kisela i konzervirana hrana
  • začini, začini, umaci.
  • ananas, crvene jabuke, jagode, dinje, maline, borovnice, jagode, trešnje, grožđe, persimmons, šipak, šljive itd..
  • rajčica, crvena paprika, mrkva, repa, patlidžan, kislica, kiseli kupus, celer.
  • kao limun
  • pjenušava i voćna voda.
  • proizvodi za aromatiziranje.
  • suho voće - suhe marelice, datulje, grožđice, smokve.
  • med,
  • orašasto voće.
  • sve sorte gljiva.
  • slatkiši
  • kakao kakao.
  • alkoholna pića.
  • proizvodi koji sadrže boje, konzervanse, emulgatore.
  • mliječni proizvodi: jogurt bez aditiva, kefir, skuta, fermentirano pečeno mlijeko
  • vitka svinjetina, govedina, piletina.
  • bakalar bakalar,
  • jezik, jetra, bubrezi.
  • heljda, riža, kukuruzni kruh.
  • bijeli kupus, krastavci, cvjetača i brilji klice, brokula, zelena salata, kopar, špinat, peršin, tikvice, rutabaga, tikvice, repa
  • biserni ječam, zob, riža i zdrob.
  • suncokret, maslina, maslac.
  • bijela ribizla, zelena jabuka, kopriva, kruška, bijela trešnja
  • suhe jabuke, suve šljive, kruške
  • slab čaj, pirjane jabuke i kruške, juha od šipka.
  • mineralna voda bez plina.

Dijeta se mora pridržavati 2-3 tjedna za odrasle i 7-10 dana za djecu. Prije korištenja dijeta, posavjetujte se s liječnikom.

Ružičasta versicolor tijekom trudnoće i dojenja

Zhiber ružičasti lišajevi ne utječu na fetus i generičku aktivnost žene. Stoga se u trudnica ta bolest ne može liječiti lijekovima, već samo slijede dijetu i nježni režim kože. Kada dojite, dijete se neće zaraziti ružičastim lišajevima.

Kako i što liječiti? Liječenje ružičastog lišaja u trudnica provodi se samo s jakim svrbežom i jakom upalom kože. Od lokalnih pripravaka koristi se samo Tsindol ili chatterbox (cink + talk i glicerin). Kortikosteroidne masti - samo prema strogim indikacijama u izuzetno rijetkim slučajevima. Prilikom propisivanja takvih masti, dojenje treba prekinuti.

Lijekovi za oralnu i injekcijsku uporabu izuzetno su rijetki i treba ih propisati liječnik prema strogim indikacijama u slučaju prijetnje životu majke.

prevencija

Prevencija uključuje kompleks postupaka jačanja tijela. Potrebno je pridržavati se pravila:

  • zdrava hrana;
  • jačanje imuniteta;
  • umjeren boravak na izravnom suncu;
  • unos vitaminskih kompleksa;
  • koristiti za pranje blagih deterdženata bez agresivnih kemikalija;
  • upotreba hidratantnih i hranjivih krema;
  • izbjegavanje hipotermije;
  • pravodobno i učinkovito liječenje prehlade;
  • pravodobno liječenje rana i ogrebotina antisepticima;
  • izbjegavanje stresa;
  • odbijanje nošenja sintetičke odjeće i posteljine od prirodne vune;
  • osobna higijena;
  • odabiru aktivnog i zdravog načina života.

Prognoza

Najčešće je prognoza liječenja povoljna, oporavak može nastupiti u roku od nekoliko tjedana, pod uvjetom da se bakterijska ili gljivična infekcija nije pridružila.

Nakon prijenosa bolesti razvija se imunitet, ali je nestabilan. Odnosno, rizici da se ponovno razboli uvijek postoje. Uvijek morate jesti ispravno, voditi zdrav način života i jačati imunitet. Ako postoji sklonost alergijskim reakcijama, potrebno je potpuno eliminirati pojavu alergena u životu pacijenta.

Ne zaboravite na higijenska pravila, koristite samo svoja sredstva i predmete, jer se u rijetkim slučajevima ružičasti lišajevi može prenijeti s osobe na osobu.

Ružičasti lišajevi recenzije

Poslano kući i odmah na Wikipediji:

200? '200px': '' + (this.scrollHeight + 5) + 'px'); "> Rose lichen (Gibera) (lat. Pityriasis rosea) je infektivno-alergijska kožna bolest koju karakteriziraju pjegavi osipi. Prosječno trajanje bolesti - od 4 do 6 tjedana, u rijetkim slučajevima - do šest mjeseci. Infekcija se ne prenosi. Samo ružičasto lišavanje oboljevaju samo ljudi s niskim imunitetom; razvoj bolesti povoljan je za prehladu.

Ružičasti lišajevi - bolest kože iz skupine zaraznih eritema.

Uzročnik ružičastog lišaja nije točno poznat. Postoji mišljenje da ružičasti lišaj uzrokuje herpesvirus tipa 7. Najčešće je mišljenje da se bolest često pojavljuje nakon prehlade. Izbijanja bolesti opažaju se kod osoba oba spola u dobi od 10 do 35 godina, najčešće u proljeće i jesen, u vrijeme kad imunitet oslabi. Ciklični i bez relapsa su karakteristični, očito zbog razvoja imuniteta.

Bolest započinje (obično u pozadini ili ubrzo nakon prehlade) pojavom na koži tijela jednog velikog okruglastog mjesta ružičaste boje promjera 2 cm ili više (tzv. Majčinski plak), čiji središnji dio postepeno poprima žućkastu nijansu, kao da se nabora i počne blago ljuštiti., Obično se nekoliko dana nakon pojave plaka za majku pojave višestruke male ovalne ružičaste mrlje promjera 0,5-1 cm duž Langerovih linija na koži debla i udova. Postupno se u središtu mrlje otkrivaju jedva primjetne suhe presavijene ljuskice, a na obodu se nalazi crvena obrub bez ljuskica.

Ne postoji specifičan tretman ružičastog lišaja. Bolest obično nestaje sama od sebe. Na početku sekundarnih osipa ne preporučuje se trenje i pritisak elemenata kako bi se izbjegla pojava iritiranog oblika ružičastog lišaja. S jakim svrbežom propisuju se antihistaminici, lokalno kortikosteroidi male čvrstoće (hidrokortizon) i antipruritske mješavine na recept. Postoje istraživanja koja pokazuju da uzimanje velikih doza eritromicina, aciklovira i ultraljubičastog zračenja u ranim danima bolesti dovodi do bržeg i jednostavnijeg tijeka bolesti.

Hipoalergena dijeta;
Antihistaminici (za ublažavanje svrbeža);
Izvana: suspenzije uzburkane vodom (Tsindol); moguća upotreba kortikosteroidnih masti;
Ograničite kozmetiku nanesenu na tijelo;
Ne koristite vuneno ili sintetičko rublje.

Ružičasti lišajevi

# 1 Muha

  • = Korisnici =
  • 5.152 postova
    • Ime: Olga
    • Grad: Pod suncem

    Post je uredioMuha: 21. svibnja 2013. - 12:20

    # 2 Vita

    # 3 Muha

  • = Korisnici =
  • 5.152 postova
    • Ime: Olga
    • Grad: Pod suncem

    # 4 Tri mačke

  • Korisnici
  • 5.187 postova
    • Ime: Angela
    • Grad: Zelenograd, 12

    Dermatolog je uključen u dijagnozu i liječenje ružičastog lišaja u klasičnoj medicini..

    Od uličnih mačaka lako. Ne lišajevi, naime ružičasta.

    Bila sam u svojoj 6. godini meda, usred predavanja tri tjedna svaki dan s učiteljem koji je bio samo moralni terorist. Prošao.

    # 5 Kurcha

  • Korisnici
  • 2.468 postova
    • Ime: Tatyana
    • Grad: Zelenograd, 14 mikro četvrti

    # 6 Muha

  • = Korisnici =
  • 5.152 postova
    • Ime: Olga
    • Grad: Pod suncem

    # 7 Baka

    Kupit ću polovnu sportsku opremu za djecu

    # 8 mala pčela

    # 9 Muha

  • = Korisnici =
  • 5.152 postova
    • Ime: Olga
    • Grad: Pod suncem

    I oni su ga dodijelili nama

    # 10 ximera

    Post je uredioximera: 21. svibnja 2013. - 19:48

    # 11 Muha

  • = Korisnici =
  • 5.152 postova
    • Ime: Olga
    • Grad: Pod suncem

    # 12 ximera

    Post je uredioXimera: 21. svibnja 2013. - 20:20

    # 13 Vera Yaruskaya

  • Korisnici
  • 1.831 postova
    • Ime Vera
    • Grad: okrug Zelenograd 1

    # 14 ximera

    Vera Yaruskaya (21. svibnja 2013. - 20:30) napisala je:

    # 15 Muha

  • = Korisnici =
  • 5.152 postova
    • Ime: Olga
    • Grad: Pod suncem

    # 16 Kirpidji

    Post je uredioKirpidji: 21. svibnja 2013. - 21:06

    # 17 Vera Yaruskaya

  • Korisnici
  • 1.831 postova
    • Ime Vera
    • Grad: okrug Zelenograd 1

    # 18 Simone

  • Korisnici
  • 2.811 postova
    • Ime: Nelya
    • Grad: Zelenograd 7. okrug

    # 19 ximera

    Post je uredioximera: 22. svibnja 2013. - 09:18

    # 20 Simone

  • Korisnici
  • 2.811 postova
    • Ime: Nelya
    • Grad: Zelenograd 7. okrug

    # 21 Glazba

  • Korisnici
  • 2.865 postova
    • Ime: Jeanne
    • Grad: Zelenograd, 8. okrug

    Simone (22. svibnja 2013. - 19:44) napisao je:

    # 22 Simone

  • Korisnici
  • 2.811 postova
    • Ime: Nelya
    • Grad: Zelenograd 7. okrug

    Mama i ja živjele smo cijeli život u istoj sobi. Spavali su na istom krevetu nekoliko godina. Tada su bile opće stvari. Ali nekako na meni nije bilo osipa. Možda je samo negdje živio, ali čekao je dovoljan pad imuniteta. A očitovao se u njegovim studentskim godinama. Tada sam se počeo vrlo aktivno boriti. Prošao je, ali nastavljam komunicirati s majkom, živimo zajedno svako ljeto, ne, ne, i da, presvukli su se. Ali nakon zadnjih slučajeva, postao sam vrlo škrt, jer divljajući se bojala objesiti ovo smeće na djecu. Stoga ja pažljivo nadgledam svoje stvari i majke, tako da sve bude odvojeno. Mama se čak i uvrijedila. Kaže da nije imala nikakvih manifestacija već duže vrijeme, ali sigurno znam da nije ispijala sve stvari nakon posljednjih manifestacija, što znači da negdje može biti sporova.

    Ružičasti lišajevi

    Julia napisao (a):
    Pa ipak, koliko su istinite "horor priče" o raku, slabljenju imuniteta prilikom korištenja Elidela?

    Elena napisao (a):
    Zdravo. Imam ružičasti lišajev već 5 mjeseci. Ali počela je liječiti mastima tek treći mjesec osipa. Pogoršalo je bolest spaljivanjem kože jodom. Nakon toga, obratila se dermatologu i dijagnosticiran joj je RL i propisana terbinofinska mast, RL isperite kućnim sapunom i jodom jednom, obradite stvari. Nakon tjedan dana opet sam došla, rekli su mi da nastavim s liječenjem i savjetovali su me da klotrimazolnu mast. Prvih mjesec dana koristila sam "terbinofin" kremu i masti, uspjela sam izliječiti 4 osipa (na kćeri) na leđima, ali nisam uspjela izliječiti glavni majčinski plak (na ruci). Prestala sam koristiti jod. Nakon što sam potrošio 2 epruvete ove masti, prebacio sam se na klotrimazol, započela su poboljšanja, zidovi majčinog plaka vidno su se stanjivali i posvjetljivali, ali tada se pogoršanje ponovo počelo, pojavile su se još dvije mrlje na ruci i još jedna na leđima. Sklona je pomisli da je i sama kriva jer je jednom tjedno mogla plivati ​​u vrućoj vodi. Nisam pratio dijetu, ali u posljednjem tjednu intenzivno jedem voće, pio sam Alphamit fitamine, sada pijem tinkturu ehinaceje. Recite mi, vrijedi li nastaviti s liječenjem, vrijedi li nastaviti koristiti klotrimazolnu mast? Znam da je mast pomogla mojim prijateljima, ali oni su je koristili odmah kada su se pojavile crvene mrlje. Molim vas pomozite savjetom. Nema načina da odete liječniku. Živim s mužem i imamo mačku (sjedi kod kuće), samo sam bolestan.

    Elena napisao (a):
    Zdravo. Već šest mjeseci dok sam bio prekriven mrljama. U početku je to bilo malo. Ranije je sinu dijagnosticiran višebojni lišaj, koji se liječio klotrimazolom u tjedan dana. Misleći da imam isto, počela ih je razmazivati. Spotovi su samo porasli. Dermatologu je dodijeljen ružičasti lišajev (nisu uzeti testovi niti strugotine. Samo okom). Nije propisan tretman, samo preporuke da se ne pere, da se ne jede slatka, škrobna hrana, agrumi i da će to samo proći. To ne radi Do drugog liječnika ću doći tek nakon par tjedana. Stavite fotografiju. Veliko mrlje žuto na nozi. Ispod je poput pečata. Još uvijek postoje male guste točke. Ostali su ravni, ružičasto smeđe boje. Sva mjesta na desnoj strani tijela su noga i prsa ruku. Na lijevoj strani postoje samo dvije točke. Počeo se pojavljivati ​​na trbuhu. U obitelji nitko nije bolestan.

    Zdravo. Imam ružičasti lišajev već 5 mjeseci. Ali počela je liječiti mastima tek treći mjesec osipa. Pogoršalo je bolest spaljivanjem kože jodom. Nakon toga, obratila se dermatologu i dijagnosticiran joj je RL i propisana terbinofinska mast, RL isperite kućnim sapunom i jodom jednom, obradite stvari. Nakon tjedan dana opet sam došla, rekli su mi da nastavim s liječenjem i savjetovali su me da klotrimazolnu mast. Prvih mjesec dana koristila sam "terbinofin" kremu i masti, uspjela sam izliječiti 4 osipa (na kćeri) na leđima, ali nisam uspjela izliječiti glavni majčinski plak (na ruci). Prestala sam koristiti jod. Nakon što sam potrošio 2 epruvete ove masti, prebacio sam se na klotrimazol, započela su poboljšanja, zidovi majčinog plaka vidno su se stanjivali i posvjetljivali, ali tada se pogoršanje ponovo počelo, pojavile su se još dvije mrlje na ruci i još jedna na leđima. Sklona je pomisli da je i sama kriva jer je jednom tjedno mogla plivati ​​u vrućoj vodi. Nisam pratio dijetu, ali u posljednjem tjednu intenzivno jedem voće, pio sam Alphamit fitamine, sada pijem tinkturu ehinaceje. Recite mi, vrijedi li nastaviti s liječenjem, vrijedi li nastaviti koristiti klotrimazolnu mast? Znam da je mast pomogla mojim prijateljima, ali oni su je koristili odmah kada su se pojavile crvene mrlje. Molim vas pomozite savjetom. Nema načina da odete liječniku. Živim s mužem i imamo mačku (sjedi kod kuće), samo sam bolestan.

    Zašto anti-gljivični lijekovi za RL? Već šutim o prehrani i stvarima, ali zašto to čine?

    Ostavite muža s mačkom i idite liječniku. Razumijem da je posljednja posjeta bila davno prošla.

    Oprostite, ali jeste li uopće pročitali ovo što sam napisao? Pitate me, pitate zašto masti, ovo je imenovanje dermatologa. Ispod napišete djevojci ono što su vam ispravno rekli, ovo je tretman (djevojka opisuje dijetu, uključujući). I ponavljam, nemam priliku opet ići liječniku i sumnjam da će se preporuke promijeniti.

    Zdravo. Imam ružičasti lišajev već 5 mjeseci. Ali počela je liječiti mastima tek treći mjesec osipa. Pogoršalo je bolest spaljivanjem kože jodom. Nakon toga, obratila se dermatologu i dijagnosticiran joj je RL i propisana terbinofinska mast, RL isperite kućnim sapunom i jodom jednom, obradite stvari. Nakon tjedan dana opet sam došla, rekli su mi da nastavim s liječenjem i savjetovali su me da klotrimazolnu mast. Prvih mjesec dana koristila sam "terbinofin" kremu i masti, uspjela sam izliječiti 4 osipa (na kćeri) na leđima, ali nisam uspjela izliječiti glavni majčinski plak (na ruci). Prestala sam koristiti jod. Nakon što sam potrošio 2 epruvete ove masti, prebacio sam se na klotrimazol, započela su poboljšanja, zidovi majčinog plaka vidno su se stanjivali i posvjetljivali, ali tada se pogoršanje ponovo počelo, pojavile su se još dvije mrlje na ruci i još jedna na leđima. Sklona je pomisli da je i sama kriva jer je jednom tjedno mogla plivati ​​u vrućoj vodi. Nisam pratio dijetu, ali u posljednjem tjednu intenzivno jedem voće, pio sam Alphamit fitamine, sada pijem tinkturu ehinaceje. Recite mi, vrijedi li nastaviti s liječenjem, vrijedi li nastaviti koristiti klotrimazolnu mast? Znam da je mast pomogla mojim prijateljima, ali oni su je koristili odmah kada su se pojavile crvene mrlje. Molim vas pomozite savjetom. Nema načina da odete liječniku. Živim s mužem i imamo mačku (sjedi kod kuće), samo sam bolestan.

    Zašto anti-gljivični lijekovi za RL? Već šutim o prehrani i stvarima, ali zašto to čine?

    Ostavite muža s mačkom i idite liječniku. Razumijem da je posljednja posjeta bila davno prošla.


    Oprostite, ali jeste li uopće pročitali ovo što sam napisao? Pitate me, pitate zašto masti, ovo je imenovanje dermatologa. Ispod napišete djevojci ono što su vam ispravno rekli, ovo je tretman (djevojka opisuje dijetu, uključujući). I ponavljam, nemam priliku opet ići liječniku i sumnjam da će se preporuke promijeniti.


    Svi koji su pročitali ovu poruku i koji su se također susreli s takvim problemom - pomogao mi je klotrimazol i budite sigurni da ga ne mokri. Čim sam isključio plivanje, odmah je postalo bolje! Radim to već 2,5 tjedna i gotovo je nestalo. Liječite sve!

    I oprostite mi :), ali čitate što pišete? Vidim dvije Helenine poruke, koliko razumem, različite (.), Od kojih prva koristi kraticu RL, koja se u temi "ružičasti lišajevi" doživljava isključivo kao PINK lišajevi. U ovom je slučaju opisano liječenje raznobojnim lišajevima koji se doista liječe antifungalnim sredstvima, ali nema najmanji odnos s ružičastim lišajevima, kao i pojam "matični plak" i preporuke da se ne opere, a posebno ne vrućom vodom. I u ovom slučaju trebate započeti razjašnjenjem dijagnoze. I tek onda razgovarajte o preporukama.

    U drugoj poruci, općenito, ispravno su dane preporuke. Učinak prehrane je dvojben, ali ružičasti lišajev se zapravo ne voli oprati i ne zahtijeva upotrebu masti (uključujući i antifungalna!).

    Prije dijeljenja recepata za liječenje "RL", odvojite muhe od koprive: ružičasti lišajev nije potrebno oprati, ali ne brine klotrimazol s visokog zvonika, jer ova bolest nema nikakve veze s gljivicom. I višeslojni lišajevi (o čemu se prvotno ne govori u ovoj temi) liječe se protiv gljivičnim sredstvima, ali ne reagiraju na vodu.