logo

Oflomil lak od gljivica na noktima - upute za uporabu, recenzije, cijena, analozi. Što je bolje - Oflomil ili Lotseril?

Web mjesto pruža referentne podatke samo u informativne svrhe. Dijagnoza i liječenje bolesti treba provoditi pod nadzorom stručnjaka. Svi lijekovi imaju kontraindikacije. Potrebna je stručna konzultacija!

Oflomil je antifungalni lijek u obliku laka za nokte, koji je dizajniran za liječenje gljivičnih infekcija noktiju na prstima i nožnim prstima..

Oflomil i Oflomit

Lijek se ispravno naziva "Oflomil", ali često zbog sličnosti u pisanju slova "t" i "l" dolazi do zabune, a lijek se pogrešno naziva "Oflomit". Odnosno, Oflomit je pogrešno imenovan Oflomil.

Oblik doziranja, opis, proizvođač i sastav

Oflomil je dostupan u obliku doziranja laka za nokte namijenjenog nanošenju na nokatne ploče prstiju i nožnih prstiju na koje utječe gljivična infekcija.

Lak za nokte je bistra, bezbojna ili svijetložuta tekućina. Dostupno u tamnim staklenim bočicama od 2,5 ml i 5 ml. Boca se zatvara čepom, a vijčana kapa s prvom kontrolom otvaranja (plastična tanka traka koja je spojena na čep, a otvara se nakon otvaranja). Staklene boce s lakom pakiraju se u kartonsku kutiju s uputama za uporabu, 12 vrećica s tamponima za čišćenje, 12 datoteka sa noktima i 10 ili 6 lopatica za nanošenje laka.

Oflomil proizvodi indijska farmaceutska tvrtka Glenmark Pharmaceuticals Ltd. (Glenmark Pharmaceuticals Ltd.). Lijek je prikladan za upotrebu u roku od dvije godine od datuma oslobađanja. Oflomilni lak treba čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi zraka ne većoj od 25 o C. Laka nemojte zamrzavati tijekom skladištenja. Kršenje uvjeta skladištenja dovodi do činjenice da lijek gubi svoja ljekovita svojstva i njegova upotreba neće omogućiti postizanje očekivanog terapijskog učinka.

Oflomilni lak sadrži amorolfin hidroklorid kao aktivni sastojak u količini od 55,7 mg po 1 ml, što odgovara 50 mg čistog amorolfina u 1 ml. Takav sadržaj aktivne tvari odgovara njegovoj koncentraciji od 5% u gotovom laku. Oflomil lak sadrži sljedeće tvari kao pomoćne komponente:

 • Butil acetat;
 • Metil-metakrilat, trimetilamonijetil-metakrilat-klorid i kopolimer etil-akrilata (2: 0,2: 1) (kopolimer amonijevog metakrilata (tip A) (Eudragit RL 100);
 • Triacetin (glicerol triacetat);
 • Etil acetat;
 • Bezvodni etanol.

Terapijski učinak

Oflomil lak za nokte ima antifungalni lokalni učinak, uništavajući patogene gljivice koje uzrokuju oštećenje noktiju na prstima i nožnim prstima. Uništavanje gljivica događa se zbog činjenice da aktivna tvar Oflomil prekida sintezu sterola - tvari koje su potrebne za izgradnju membrane gljivičnih stanica. I bez pune membrane, gljivične stanice umiru. Prema tome, pod utjecajem Oflomila dolazi do uništavanja patogenih gljivica..

Budući da se membrane toliko gljivica sastoje od sterola, Oflomil ima širok spektar djelovanja, učinkovito uništavajući veliki broj patogenih gljivica koje su uzročnici onikomikoze (gljivičnih infekcija noktiju). Oflomil je poguban i za najčešće gljive i za rijetke gljive. Dakle, lijek je štetan za sljedeće gljivice koje uzrokuju infekciju nokatnih ploča prstiju i nožnih prstiju:

 • Gljivice dermatofitne skupine (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton spp.);
 • Gljivice kvasca (Candida spp., Cryptococcus spp., Malassezia spp.);
 • Gljivice plijesni (Alternaria spp., Scopulariopsis spp., Hendersonula spp.);
 • Gljivice iz porodice Dematiaceae (Cladosporium spp., Fonsecaea spp., Wangiella spp.);
 • Dimorfne gljive (Coccidioides spp., Histoplasma spp., Sporothrix spp.).

Unatoč širokom spektru djelovanja Oflomila, lijek je neučinkovit protiv gljivica vrsta Aspergillus, Fusarium, Micorales.

Djelatna tvar Oflomil prodire u pločicu nokta i nokatni krevet tijekom dana nakon nanošenja, a koncentracija lijeka učinkovita za ubijanje gljivica traje 7 do 10 dana nakon jednokratnog nanošenja laka. Iz tkiva nokta, aktivna tvar prodire u sistemsku cirkulaciju u maloj količini, što nije dovoljno da se utvrdi konvencionalnim kemijskim metodama (koncentracija Oflomila u krvi je manja od 0,5 ng / ml).

Oflomil od gljivica na noktima

Osobe s gljivičnim infekcijama noktiju i nožnih prstiju često pitaju je li Oflomilov lak pomaže u izliječenju tih infekcija. Odgovor na ovo pitanje je nedvosmislen - da, Oflomil se doista može upotrijebiti kao specijalizirani lijek za liječenje gljivica na noktima, jer aktivna tvar koja se nalazi u njegovom sastavu štetno utječe na patogene gljivice.

Ali nije uvijek moguće izliječiti gljivicu na noktima Oflomil lakom, što je povezano s osobitostima parazitizacije patogenih mikroorganizama u tkivima nokatnih ploča i nokta. Dakle, Oflomil lak i druga vanjska sredstva učinkovita su za liječenje gljivica i mogu se potpuno riješiti ove bolesti u slučajevima kada je zahvaćen samo slobodni rub nokta i zona oštećenja manja od 2/3 ukupne površine nokta. U takvim se situacijama Oflomil lakom može koristiti za liječenje gljivica s gotovo zagarantiranim uspjehom, a oporavak se događa bez upotrebe drugih antifungalnih sredstava, jer je gljivica uspjela prodrijeti samo u vidljiva i dostupna područja ploča nokta.

A u situacijama kada je zahvaćeni nokat jako zadebljan ili infekcija zahvaća više od 2/3 ukupne površine nokatne ploče ili gljiva zahvaća područje u blizini kutikule, Oflomil lak neće biti učinkovit tretman. U takvim slučajevima, kako bi se potpuno izliječio gljivičnu infekciju noktiju, pored Oflomil laka, potrebno je uzimati i antifungalne lijekove u obliku tableta ili kapsula. Ova taktika liječenja nastaje zbog činjenice da su gljivične spore prodrle u područja rasta ploča nokta, koja su skrivena ispod sloja kože u području kutikule, te na ta područja laka (i svih ostalih antifungalnih vanjskih sredstava - masti, kreme, losiona, sprejeva itd.). ) jednostavno ne prodire. A da biste potpuno izliječili gljivičnu infekciju, morate svugdje uništiti patogen, uključujući i ona područja tkiva koja nisu dostupna za vanjsko liječenje. Prema tome, za uništavanje gljivica u klijavim područjima nokta, skrivenih ispod kutikule, koriste se sistemski antifungalni lijekovi za oralnu primjenu u obliku tableta i kapsula.

Dakle, jasno je da je Oflomil lak učinkovit alat za liječenje gljivičnih infekcija noktiju, ali samo u slučajevima kada gljiva nije prodrla u klice dijelova ploča nokta, a uporaba vanjskih antifungalnih sredstava dovoljna je za zacjeljivanje. Kada se jaka gljivična infekcija dogodi s oštećenjem klijavih područja nokta, Oflomil lak može se smatrati isključivo dodatnim vanjskim sredstvom za uzimanje antifungalnih tableta ili kapsula.
Više o gljivicama na noktima

Indikacije za uporabu

Upute za korištenje

Oflomil lak namijenjen je nanošenju na ploče nokta pogođene gljivicom. Lak se koristi 1-2 puta tjedno, ne više i ne manje. Korištenje laka manje od jednom tjedno dovest će do neuspjeha u liječenju, a primjena lijeka više od dva puta tjedno može uzrokovati jaku iritaciju i pucanje noktiju zbog učinaka alkohola sadržanog u Oflomilu.

Lak za nokte nanosi se svaki put na prethodno oprane i pripremljene ploče za nokte. Prije pripreme noktiju, preporučljivo je pariti ih u vodenoj sapuni tako da pločice nokta omekšaju i postanu fleksibilne za obradu.

Priprema prije nanošenja laka sastoji se u činjenici da svaki put trebate odrezati meki dio nokta oštećen gljivicom uz pomoć datoteke koja je uključena u set za lakiranje. Mekani oštećeni dio nokta i ostaci laka iz prethodne aplikacije uklanjaju se fileom. Nakon obrade noktiju fileom, treba ih odmastiti brisanjem posebnim pamučnim brisom namočenim u izopropil alkoholu, koji su također uključeni u set Oflomil lakom. Takva uzastopna obrada fileom i odmašćivanje tamponima izopropilnim alkoholom treba provesti svaki put prije nanošenja laka na nokte. Istodobno se obrađuju svi nokti zahvaćeni gljivicom, na koje je potrebno nanijeti lak.

Mora se zapamtiti da se ista datoteka može koristiti samo 2 do 3 puta za obradu noktiju, nakon čega je treba izbaciti i uzeti novu. Ako se sljedeći put datoteka ostavi za liječenje noktiju, tada se nakon upotrebe temeljito obriše pamučnim tamponom navlaženim izopropilnim alkoholom. Naravno, datoteka se briše nakon što se piljeni nokti tretiraju s tamponom. Ali pamučni tampon s izopropil alkoholom za odmašćivanje noktiju svaki put koristite novi. Odnosno, tampon nakon obrade nokta i datoteke za nokte odbacuje se, a sljedeći put uzimaju novi.

Nakon prethodne obrade i pripreme noktiju, možete izravno nastaviti s nanošenjem laka. Da biste to učinili, otvorite bocu s lakom, uzmite lopaticu s aplikatorom na kraju i pažljivo je umočite u lak. Zatim se lopaticom uklanja bez brisanja viška laka s aplikatora na vratu boce. Zatim aplikator lagano nanosi lak na cijelu površinu ploče nokta zahvaćene gljivicom. Ako trebate nanijeti lak na više noktiju, a zatim za pokrivanje svakog nokta na aplikatoru steknite novi dio laka. Nakon završetka nanošenja laka na nokte, boca je čvrsto zatvorena i uklonjena do sljedeće upotrebe.

Aplikator se može koristiti za nanošenje laka za nokte nekoliko puta, kao i na datoteku za nokte. Kako bi aplikator zadržao svoja svojstva, potrebno ga je nakon uporabe obrisati obrisom izopropilnim alkoholom, koji je korišten za odmašćivanje noktiju u pripremi za nanošenje laka. Preporučljivo je izbaciti aplikator i zamijeniti ga novim nakon što su nanijeli lak za nokte 2 do 4 puta.

Nakon što se lak nanese na sve nokte zahvaćene gljivicom, treba ga ostaviti da se osuši oko 3 do 5 minuta. Nakon toga možete staviti čarape ili cipele na noge, rukavice na ruke ili rukama možete obavljati razne kućanske poslove, uključujući pranje posuđa, pranje odjeće itd..

Nakon završetka svih faza nanošenja laka za nokte, datoteku i aplikator trebate obrisati pamučnim tamponom s izopropilnim alkoholom, koji ćete koristiti sljedeći put. Tampon se sljedeći put ne ostavlja - baca se, a za novo nanošenje laka na nokte uzmite još jedan, svjež, nikad korišten.

Nakon sušenja laka na noktima, obavezno operite ruke sapunom kako ne biste slučajno progutali i ne nanesite ostatak lijeka na sluznicu. Ako vam Oflomil lak slučajno dospije u oči, uši i sluznicu, treba ih odmah isprati čistom tekućom hladnom vodom. U slučajevima kada nakon što lak uđe u uši, oči i sluznice, nastaje upalni proces, trebali biste se posavjetovati s liječnikom.

Liječenje gljivičnih infekcija Oflomil lakom treba provoditi duže vrijeme - 6 mjeseci za nokte i 9-12 mjeseci za nokte na noktima. Takvi uvjeti terapije nastaju zbog činjenice da se lak treba nanositi do potpune regeneracije (ponovnog vraćanja) zdravog nokta. A rast nove ploče nokta događa se upravo tijekom naznačenih vremenskih intervala. Stoga, s gljivicom na rukama, morate biti spremni nanijeti lak šest mjeseci bez prekida. Prema tome, ako nokti na noktima utječu gljivice, onda se lak kontinuirano nanosi 1-2 puta tjedno u trajanju od 9-12 mjeseci.

Budući da nokti polako rastu, a oni koji su pogođeni gljivicom, čak su sporiji nego što je uobičajeno, prvi rezultati tretmana Oflomil lakom mogu se vidjeti tek nakon 2 do 3 mjeseca korištenja lijeka. Prema tome, ako se nakon 3 mjeseca primjene Oflomila stanje noktiju ne poboljša, tada biste trebali prestati koristiti lijek i posavjetovati se s liječnikom koji će vam propisati drugi tretman.

Značajke aplikacije

Ne koristite datoteku kojom su uklonjeni dijelovi nokta zahvaćene gljivicom za obradu zdravih ploča nokta jer će se one zaraziti infekcijom.

Tijekom cijelog razdoblja liječenja Oflomil lakom nepoželjno je koristiti različite dekorativne lakove za nokte i napraviti lažne nokte (savjete, gel, akril itd.). Međutim, ako postoji potreba, tada se dekorativni lak može nanijeti na nokte, ali to treba učiniti najmanje 10 minuta nakon sušenja Oflomila. U takvim slučajevima, prije sljedeće primjene Oflomila, najprije morate pažljivo ukloniti dekorativni lak s noktiju, a zatim ih obraditi fileom i mazati s tamponom s izopropilnim alkoholom.

Oflomil se ne smije primjenjivati ​​više od dva puta tjedno, jer alkohol sadržan u njemu izaziva iritaciju i suhoću područja kože uz rubove pločica nokta..

U slučajevima kada je propustila redovita primjena Oflomil laka, lijek morate sljedeći put primijeniti na uobičajeni način. U takvim situacijama na nokte nemojte nanositi 2 - 3 sloja laka jer to neće povećati njegovu učinkovitost i neće vam omogućiti da izravnate propušteni tretman.

Pamučni brisi impregnirani izopropilnim alkoholom, koji se nalaze u kompletu za Oflomil lak, lako su zapaljivi, pa ih treba držati podalje od otvorenih izvora vatre (upaljači, plinske peći, štednjaci, itd.).

Osobe koje se bave organskim otapalima (benzin, aceton itd.) Trebaju nositi rukavice na rukama kada se tretiraju Oflomil lakom, u kontaktu s takvim otapalima kako te tekućine ne bi isprale proizvod koji se nanosi na nokte..

Osobe sa šećernom bolešću, imunodeficijencijskim bolestima, poremećajima periferne cirkulacije i drugim patologijama koje povećavaju rizik od razvoja gljivičnih infekcija trebaju se konzultirati s liječnikom prije upotrebe Oflomila.

Upotreba u djece

Trenutno nema podataka o sigurnosti Oflomil laka u djece, stoga se ovaj lijek ne smije koristiti za liječenje gljivičnih infekcija kod djece i adolescenata mlađih od 18 godina..

Gljivice stopala i noktiju kod djece i trudnica - video

Koristite tijekom trudnoće i dojenja

Trenutno nema točnih podataka o sigurnosti Oflomil laka za trudnice i odsutnosti njegovog negativnog učinka na fetus. Zato je preporučljivo suzdržati se od upotrebe laka kod trudnica i dojilja.

Međutim, nema kontraindikacija za uporabu Oflomila tijekom trudnoće i dojenja. Stoga se u svakom konkretnom slučaju, kad se odlučuje o mogućnosti i svrsishodnosti upotrebe Oflomil laka za trudnice i dojeće žene, treba uzeti u obzir da li koristi primjene lijeka prelaze sve moguće rizike. Ako prednosti primjene Oflomil laka premašuju sve moguće rizike, tada ga mogu koristiti trudnice i dojilje.

Utjecaj na sposobnost upravljanja mehanizmima

Predozirati

U skladu s sigurnosnim mjerama opreza i pravilnom strogo vanjskom primjenom Oflomil laka, nema pojava predoziranja. Međutim, ako se lijek slučajno proguta, mogu se pojaviti različiti simptomi poremećaja u radu bilo kojeg organa i sustava. U takvim situacijama trebate odmah isprati stomak, uzeti sorbent (aktivni ugljen, Polysorb, Polyphepan, itd.) I konzultirati se s liječnikom za simptomatsku terapiju usmjerenu na održavanje normalnog funkcioniranja svih organa i sustava.

Interakcija s drugim lijekovima

Lac Oflomil ne reagira s drugim lijekovima, pa se može koristiti u kombinaciji s drugim lijekovima za liječenje drugih bolesti.

Nuspojave

Lac Oflomil rijetko izaziva nuspojave koje, međutim, postoje. Trenutno su nuspojave Oflomila sljedeće:

 • oštećenje ploče nokta;
 • promjena boje ploče nokta;
 • krhkost ploča nokta (onihoklazija);
 • krhkost ploča nokta (onihorexis);
 • osjećaj pečenja na koži u blizini nokta;
 • alergijske reakcije;
 • eritem (crvenilo) kože u blizini noktiju;
 • svrbež kože u blizini noktiju;
 • osip;
 • mjehurići;
 • kontaktni dermatitis.

Mora se imati na umu da promjena boje, krhkost, krhkost i uništavanje noktiju, koji se često primjećuju upotrebom Oflomil laka, uglavnom nisu posljedica nuspojava lijeka, već uništavanja nokatnih ploča gljivičnom infekcijom.

U slučajevima kada bilo koje nuspojave s vremenom postanu izraženije, prestanite s upotrebom laka i obratite se liječniku.

Pored toga, lakiranje treba obustaviti ako se pojave ostale nuspojave koje nisu navedene gore..

kontraindikacije

Oflomil lak je kontraindiciran za upotrebu ako osoba ima alergijsku reakciju ili individualnu preosjetljivost na bilo koju komponentu lijeka.

analoga

Na farmaceutskom tržištu jedan ili drugi lijek, uključujući Oflomil, ima analoge dviju sorti - sinonimi i, zapravo, analozi. Sinonimi su lijekovi koji sadrže istu tvar kao aktivnu komponentu. Analozi su lijekovi koji imaju približno isti terapeutski učinak, ali sadrže različite aktivne komponente.

Oflomil na domaćem farmaceutskom tržištu ima sinonime i analoge. Sinonimi Oflomila, također kao aktivne tvari koji sadrže amorolfin, uključuju sljedeće lijekove:

 • Amorolfin;
 • LOCERYL;
 • Onyhelp;
 • Exorolfinlac.

Analozi laka Oflomil uključuju antifungalne pripravke namijenjene za vanjsku upotrebu i koji sadrže druge aktivne tvari, poput:
 • Anmarin (liniment, otopina za vanjsku primjenu);
 • Amfotericin B (mast);
 • Atifin (krema);
 • Batrafen (krema za kožu, lak za nokte);
 • Binafin (krema);
 • Bifonazol (krema, prah, otopina za vanjsku primjenu);
 • Griseofulvin-Farkos (liniment);
 • Daktanol (krema);
 • Lamisil (krema, sprej, losion - svi za vanjsku primjenu);
 • Mycoderil (otopina, krema);
 • Mikospor set (krema, otopina, mast);
 • Misol Evalar (otopina za vanjsku primjenu);
 • Miramistin (otopina za vanjsku primjenu);
 • Terbizil (krema);
 • Thermicon (sprej, krema);
 • Trozid (krema);
 • Fungoterbin (krema, sprej);
 • Exifin (krema, gel);
 • Exoderil (otopina za vanjsku upotrebu);
 • Exostat (krema).

Cijena Oflomilovih analoga

Recenzije

Više od 80% recenzija na Oflomil lakove je pozitivno, što je posljedica nekoliko čimbenika odjednom. Prvo, lijek je stvarno učinkovit, a u većini slučajeva omogućuje vam da se u potpunosti riješite gljivice na noktima bez upotrebe antifungalnih lijekova za oralnu primjenu, koji su prilično toksični i štetni za jetru. Drugo, lak se dobro nanosi i gotovo je nevidljiv na noktima, čineći ih samo malo sjajnim, što je vrlo zgodno, jer je moguće dugotrajno provoditi tretman i ne pokazati svoj osjetljiv problem ljudima oko sebe. Treće, lak se troši dovoljno ekonomično, zbog čega čak i mala bočica od 2,5 ml traje dulje vrijeme. Četvrto, zajedno s lakom za nokte su datoteke za nokte, štapići za nanošenje laka i salvete za odmašćivanje noktiju - kompletan set svega što će biti potrebno u procesu nanošenja laka. Istina, neki ljudi u recenzijama govore da nema dovoljno salveta, morate ih kupiti više, jer završavaju ranije od laka u boci, ali taj nedostatak nije toliko ozbiljan da bi pokvario opće mišljenje o lijeku.

Oflomil je malo negativnih kritika i one su uglavnom zbog činjenice da lijek nije pomogao da se riješi gljivica na noktima u određenom slučaju. Takvi negativni pregledi pokazuju da lak nije pomogao izliječiti gljivicu u potpunosti, koja se opet pojavila nakon nekog vremena nakon terapije. Nažalost, ova situacija nije neuobičajena s gljivicama na noktima - ako su spore gljivice prodrle u klijava područja ispod kutikule, tada se ne mogu izostaviti samo vanjska sredstva, morat ćete uzeti antifungalne lijekove iznutra za potpuni lijek. Inače, ako koristite samo vanjska sredstva, gljiva će se vraćati uvijek iznova.

Loceril ili Oflomil?

Loceril i Oflomil sadrže istu aktivnu tvar - amorolfin, i stoga su sinonim za lijekove. Švicarski farmaceutski koncern proizvodi samo Loceril, a Oflomil proizvodi indijska biljka. Prema tome, Lotseril je skuplji od Oflomila.

Pored cijene, uglavnom, ne postoji temeljna razlika između lijekova. Također nema razlike u učinkovitosti između Locerila i Oflomila, iako mnogi mogu uzeti u obzir da je kvaliteta švicarskog Locerila veća i bolja od indijske Oflomil. U praksi ni liječnici ni pacijenti nisu primijetili temeljnu razliku u kvaliteti oba lijeka. Štoviše, prema recenzijama ljudi koji su koristili oba sredstva, indijski Oflomil često se ispostavi efikasnijim od švicarskog Loceril.

Stoga, odabirom između Locerila i Oflomila, morate se voditi isključivo osobnim, subjektivnim preferencijama, jer objektivnih prednosti i značajnih razlika između lijekova nema..
Više o Locerilu

Što je bolje Oflomil?

U medicinskoj praksi je poželjno da se izraz "najbolji" ne koristi, jer uključuje izbor alata koji je u svakom pogledu superiorniji u odnosu na druge dostupne analoge. U specifičnoj medicinskoj praksi jednostavno nema takvih sredstava koja bi zbog niza razloga nadmašila sve druge analoge u svim aspektima. Prvo, svaki je lijek namijenjen liječenju određenih bolesti i ima nijanse uporabe koje ga čine najboljim samo u brojnim specifičnim situacijama. I drugo, tijelo svake osobe je individualno i može različito reagirati na određene lijekove.

Na primjer, za liječenje bolesti X najučinkovitija su tri lijeka - A, B i C, a lijek C pacijenti najbolje podnose i imaju izvrstan terapeutski učinak. Na temelju toga mogli biste pomisliti da je C najbolji, ali u praksi to uopće nije slučaj. Propisavši lijek C određenoj osobi, liječnik se može suočiti s činjenicom da ga ta osoba slabo podnosi ili u njegovom slučaju nije dovoljno učinkovit. Dakle, ono što je prema statistikama bilo najbolje, postaje najgora opcija u ovom konkretnom slučaju. U skladu s tim, za takvog pacijenta morate odabrati lijek A ili B, koji je prema statistikama bio lošiji, ali za određenu osobu ispasti će biti bolji.

S obzirom na gore navedeno, nemoguće je nedvosmisleno odabrati lijek koji je bolji od Oflomila, jer će za neke ljude sam Oflomil biti najbolje sredstvo, a za druge - drugi lijekovi. A to će ovisiti o individualnim karakteristikama ljudskog tijela.

Pravila upotrebe Oflomil laka protiv gljivica na noktima

Sustavno kršenje sanitarnih standarda, pravila osobne higijene i nedostatak odgovarajuće njege noktiju mogu dovesti do stvaranja gljivice, koju tada može biti vrlo teško ukloniti.

Taj je problem čovjeku poznat već jako dugo, a dosad nije izgubio na važnosti, pa je razvijen veliki broj različitih lijekova za liječenje ove bolesti. Jedna od najučinkovitijih mogućnosti suvremenog liječenja je gljivični lak Oflomil..

Omogućuje vam postizanje pozitivnog rezultata zbog sadržaja sljedećih komponenti:

 1. Amorolfin je glavna aktivna tvar, čiji je sadržaj u ovom laku 56%. Ova je komponenta već dugo poznata po antifungalnom učinku i u različitim omjerima je uključena u većinu modernih proizvoda odgovarajuće vrste..
 2. Metil metakrilat je prilično složen metil ester koji se zapravo ne rastvara u vodi.
 3. Triacetin je ester glicerola i djeluje kao pomoćno sredstvo.
 4. Butil acetat je drugi ester, organski adjuvans.
 5. Etil acetat je ester etilnog tipa u sastavu sličnom octenoj kiselini. Ne samo da povećava učinkovitost ostalih komponenti, već ima i antifungalna svojstva..
 6. Standard - organska komponenta inertnog tipa.

Prednosti i nedostatci

Oflomil lak je prilično popularan alat, njegova popularnost je zbog velikog broja pozitivnih aspekata.

Ako ga usporedimo s drugim analogima, tada možemo razlikovati sljedeće prednosti ovog alata:

 1. Struktura tekućine koja vam omogućuje brzo i bezbolno prodiranje duboko u ploču nokta.
 2. Stvaranje zaštitnog sloja na površini nokta, koji zaustavlja protok kisika, koji sprječava množenje gljivičnih formacija, a bolest napreduje.
 3. Lak omogućuje ne samo liječenje postojeće bolesti, već i ubrzava regeneraciju područja zahvaćenih gljivicom.
 4. Ovaj lak se može koristiti kao profilaktički lijek, što će povećati razinu sigurnosti prilikom posjeta potencijalno opasnim mjestima, primjerice teretani ili bazenu.
 5. Lak se suši prilično brzo i neovisno, to je zbog prisutnosti nekih esencijalnih ulja i alkoholnih spojeva u sastavu.
 6. Vanjska primjena uklanja rizik od predoziranja.

Međutim, ovaj alat ima određene negativne aspekte, a glavni nedostaci uključuju:

 1. Izuzetno visoka cijena Oflomila, zbog kojeg ga ne mogu priuštiti svi ljudi.
 2. Prisutnost otrovnih tvari, iako u vrlo malim količinama.
 3. Prisutnost kontraindikacija, kao i zabrana liječenja trudnica i male djece ovim alatom.

kontraindikacije

Uporaba "Oflomila" dopuštena je samo nakon pažljivog proučavanja upute koje su priložene uz kupnju.

Prije svega, morate obratiti pozornost na popis kontraindikacija, koji uključuju:

 1. Trudnoća u bilo kojem trenutku, kao i razdoblje dojenja.
 2. Istodobna primjena s drugim antifungalnim lijekovima. U ovom smjeru nisu provedena ispitivanja i ispitivanja, ali različiti proizvodi mogu sadržavati nespojive komponente, pa je bolje isključiti takav rizik.
 3. Uporaba ukrasnih lakova. Nije ih dopušteno nanositi na vrh "Oflomil" ili tretirati obojene nokte terapeutskim sredstvom.
 4. Mlađi od pet godina.
 5. Pojedinačna netolerancija ili alergijska reakcija na pojedine komponente koje čine lak.

Koristite ovaj alat vrlo pažljivo i isključite vjerojatnost da će tvar doći na kožu jer to može dovesti do alergijske reakcije ili dermatoloških iritacija.

Oflomil lak je prilično skup lijek, ovisno o mjestu kupnje i cjenovnoj politici određene tvrtke, njegov trošak može varirati od 800 do 1200 rubalja.

Lijek možete kupiti na sljedeći način:

 1. Posjeta ljekarni.
 2. Naručivanjem putem jednog od web-mjesta na kojima se droga prodaje na Internetu. Ako se odabere ova metoda, mora se imati na umu da se beskrupulozni prodavači mogu naći i na Internetu, a plaćanje dostavnih usluga dodati će se cijeni proizvoda..

Upute za korištenje

Ako je „Oflomil“ odabran za liječenje gljivičnih bolesti, tada je potrebno upoznati se s pravilima njegove upotrebe..

Detaljne upute za upotrebu ovog laka date su u nastavku:

 1. U početku se zahvaćeni dio nokta, koji je već umro, uklanja. Za provođenje ovog postupka preporučuje se upotreba posebnog štapa koji je uključen u paket prilikom kupnje Oflomila.
 2. Površine koje se tretiraju prethodno su obrisane medicinskim alkoholom kako bi se uklonio masni sloj.
 3. Temeljito navlažite četkicu lakom, pritom pazeći da ne dođe u kontakt s rubovima boce.
 4. Nježno četkajte zahvaćeni nokat četkom, izbjegavajući kontakt s kožom..
 5. Nakon obrade, boca se čvrsto zatvori, inače se neke tvari mogu izdahnuti, nakon čega će lijek izgubiti sva svoja osnovna svojstva.
 6. U roku od 3-5 minuta nije dopušteno dodirivati ​​tretirani nokat, nakon određenog vremena trebao bi se potpuno osušiti.
 7. Nakon slikanja, četka se mora obrisati alkoholom, njegova ponovna upotreba u druge svrhe nije dopuštena.

Recenzije

Mnogi su ljudi već uspjeli koristiti ovaj alat za liječenje raznih gljivičnih bolesti, a neka njihova mišljenja o lijeku i njegovoj učinkovitosti data su u nastavku:

„Relativno nedavno se na noktima pojavila gljiva, što je za mene bio pravi udarac. Prvo, prije nisam imao takvu bolest i nisam mislio da će me taj problem ikada utjecati. Kao drugo, radim kao prodajni asistent, često komuniciram s klijentima i moje su ruke uvijek u žiži javnosti. Prema savjetu liječnika, ona je kupila Oflomil, uplašili su me da će liječenje potrajati manje od šest mjeseci, ali neugodne žućkaste mrlje i povećana krhkost pogođenih noktiju nestale su u samo dva mjeseca. ".

„Nakon pojave gljivice, pročitao sam puno o raznim drogama i čvrsto sam odlučio da ću se služiti isključivo lakom. Ovaj oblik sredstava ima mnogo pozitivnih aspekata, osim toga, na internetu postoji veliki broj recenzija koje govore o visokoj razini učinkovitosti. Prije posjeta ljekarni, odlučio sam se konzultirati sa stručnjakom radi pojašnjenja, on mi je savjetovao da koristim Oflomil. Unatoč visokoj cijeni, još uvijek sam ga kupio i sada će imati još jednu pozitivnu povratnu informaciju, jer je lak u potpunosti riješio moj problem. ".

„Ovaj lak nije jeftin, ali ipak sam ga odlučio kupiti po savjetu stručnjaka, jer prije toga nekoliko drugih lijekova nije mi pomoglo, patio sam od gljivica više od šest mjeseci. Liječenje "Oflomil-om" trajalo je nešto više od dva mjeseca, nakon čega nije bilo ni traga bolesti, ali bio sam ugodno iznenađen kad sam drugi dan primjetio pozitivan učinak! Struktura i boje oštećenog nokta, naravno, nisu se oporavili odmah, ali barem je užasan osjećaj pečenja od kojeg sam nedavno patila prošao odmah “.

"Jednom mi se muž po cijelom noktu pojavio dugu i konveksnu traku, nakon čega je otišao liječniku. Dijagnoza je gljiva. Kupili smo poseban lak "Oflomil", suprug ga je koristio za liječenje i smanjenje aktivnosti gljivica, ja sam drogu koristio u profilaktičke svrhe, iako je specijalist rekao da gotovo da i nema rizika od infekcije. Kao rezultat toga, suprug je izliječen za manje od dva mjeseca, tako da novac potrošen na Oflomil nije šteta, a njegovi visoki troškovi u potpunosti se isplatili. ".

"Noge mog brata zahvaćene su gljivicom. Liječnik mu je propisao poseban lak nazvan Oflomil." Cijena mu je prilično visoka, a kurs dugačak, ali brat ga je svejedno kupio, jer se bojao napredovanja bolesti. Kao rezultat toga, pokazalo se da je lijek stvarno učinkovit, uskoro nije bilo ni traga gljivicama. Jako mi se svidjela činjenica da je u kompletu već uključen sav potreban alat za obradu nokta i nanošenje proizvoda, što je učinilo postupak njegove upotrebe još jednostavnijim i praktičnijim “.

Oflomil lak

Amorolfin inhibira reproduktivnu funkciju gljive, sprječava njezinu razmnožavanje i širenje.

Uz to, amorolfin hidroklorid brzo ubija stanice patogenih gljivica raznih vrsta. Zahvaljujući snažnom antifungalnom učinku, ovaj lak pomaže čak i kod uznapredovalih gljivičnih bolesti..

U ovom ćemo članku razmotriti zašto liječnici propisuju Oflomil, uključujući upute za uporabu, analoge i cijene ovog lijeka u ljekarnama. PRAVI PREGLED ljudi koji su već koristili Oflomil lak možete pročitati u komentarima.

Sastav i oblik ispuštanja

Lijek je dostupan u obliku prozirnog laka za nokte. Oflomil-ova velika snaga je spreman komplet za upotrebu. Ne trebate kupiti nikakve dodatne alate. Komplet uključuje:

 • boca laka (2,5 ml);
 • 6 noževa s aplikatorom;
 • 12 datoteka za nokte;
 • 12 pakiranja brisača za čišćenje.

Djelatna tvar je amorolfin hidroklorid 55 mg. Pomoćne tvari:

 • glicerol triacetat 10,5 mg;
 • kopolimer amonij metakrilata 125 mg;
 • etil acetat 150 mg;
 • butil ester octene kiseline 50 mg;
 • bezvodni etanol.

Klinička i farmakološka skupina: antifungalni lijek za vanjsku upotrebu.

Što pomaže Oflomilu?

Sljedeći uvjeti mogu poslužiti kao pokazatelji za uporabu Oflomila:

 1. Gljivične lezije ploča nokta uzrokovane različitim vrstama patogenih gljivica;
 2. Subungualna hiperkeratoza;
 3. Kandidijaza periungualnog valjka;
 4. Onychoshisis;
 5. Prevencija onikomikoze.

farmakološki učinak

Antifungalni lijek za vanjsku upotrebu. Ima fungistatski i fungicidni učinak zbog oštećenja citoplazmatske membrane gljivice poremetom biosinteze sterola. Smanjuje sadržaj ergosterola, nakuplja sadržaj atipičnih sterilnih neplanarnih sterola.

Ima širok spektar djelovanja. Vrlo aktivno djeluje protiv najčešćih i rijetkih uzročnika gljivičnih infekcija nokta:

 • dermatofiti - Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton spp.;
 • gljive iz porodice Dematiaceae - Cladosporium spp., Fonsecaea spp., Wangiella spp.;
 • gljivice kvasca - Candida spp., Cryptococcus spp., Malassezia spp. (Pityrosporum spp.);
 • gljivice plijesni - Alternaria spp., Scopulariopsis spp., Hendersonula spp.;
 • dimorfne gljive - Coccidioides spp., Histoplasma spp., Sporothrix spp.

Upute za korištenje

Prema uputama za uporabu, Oflomil lak se koristi samo izvana. Nanesite na zahvaćene nokte prstiju ili nožnih prstiju 1-2 puta tjedno na sljedeći način:

 1. Prije uporabe lijeka uklonite što je više moguće zahvaćena područja nokta (posebno na njegovoj površini) pomoću priložene datoteke za nokte.
 2. Zatim očistite i odmastite površinu nokta uključenim tamponom namočenim alkoholom.
 3. Prije svake uporabe lijeka potrebno je provesti tretiranje nokta noktom i brisom alkohola.
 4. Umočite lopaticu u lak. Lopaticu treba izvaditi iz boce, bez dodirivanja vrata; ne perite višak laka na vratu boce.
 5. Lopaticom nanesite lak na cijelu površinu pogođenog nokta..
 6. Ponovite gornji postupak za svaki zahvaćeni nokat.
 7. Bočicu čvrsto zatvorite odmah nakon upotrebe..
 8. Ostavite da se lak osuši oko 3 minute.
 9. Obrišite lopaticu korištenim tamponom. Izbjegavajte kontakt tretiranih noktiju i brisova. Rabljeni bris se odbacuje.

Liječenje treba nastaviti kontinuirano do regeneracije nokta i potpunog izlječenja zahvaćenog područja.

Prosječno trajanje liječenja je 6 mjeseci za nokte i 9-12 mjeseci za nokte.

kontraindikacije

Oflomil lak od gljivica na noktima ne preporučuje se ako postoji pojačana reakcija na pojedine tvari lijeka.

Osim toga, lijek je kontraindiciran tijekom trudnoće i dojenja, kao i za djecu mlađu od 5 godina (budući da stupanj učinka lijeka na djetetovo tijelo nije klinički dokazan).

Nuspojave

Tijekom razdoblja kliničkih studija nisu otkrivene nikakve nuspojave, osim minimalnih promjena u boji nokta i njegove krhkosti, ali to je često zbog činjenice da je infekcija gljivicom u naprednoj fazi.

Kod ovih promjena trebali biste se savjetovati s liječnikom za savjet. Kako bi se izbjegla manifestacija dermatitisa, proizvod treba nanositi samo na ploču nokta, a da pritom ne dodiruje kožu.

posebne upute

Tijekom tretmana lakom Oflomil treba izbjegavati kontakt s bilo kojim organskim otapalima. Da biste to učinili, na rukama nosite zaštitne rukavice. Do potpunog oporavka morate odgoditi upotrebu kozmetičkih lakova za nokte, ne pribjegavati manikuru ili nositi lažne nokte.

Datoteke koje se nalaze u kompletu mogu se koristiti samo za liječenje pogođenih noktiju. Ni u kojem slučaju ih ne primjenjujte na zdrave ploče nokta, tako da samo povećavate područje širenja gljivica.

Lijek je namijenjen samo za lokalnu uporabu, praktički se ne apsorbira u krv, stoga je predoziranje tijekom uporabe laka nemoguće. Prilikom propisivanja antifungalnog laka istodobno s drugim lijekovima, nije otkrivena međusobna interakcija.

analoga

Po strukturnom sastavu Oflomilov analog je Lotseril lak, čija se formula također temelji na amorolfinu. Ali njegov je trošak malo drugačiji od Oflomila (oko 800 rubalja po paketu), pa morate potražiti jeftinije opcije:

Pažnja: uporaba analoga mora biti usuglašena s liječnikom koji prolazi.

Prosječna cijena laka Oflomil u ljekarnama (Moskva) iznosi 1.000 rubalja.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Čuvati na tamnom mjestu pri temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Ne smrzavajte se. Čuvati izvan dohvata djece. Rok trajanja je 2 godine. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti ljetovanja u ljekarni

Lijek je odobren za upotrebu kao sredstvo za OTC.

Stavio sam lijek 5 od 5. Stvarno dobar alat po pristupačnoj cijeni. Čitava se obitelj dugo borila s gljivicom dok je "prijatelji u nesreći" nisu savjetovali. Nazvali su najbližu ljekarnu i voila, lako, pristupačno, jeftino.

Oflomil lak

Upute za korištenje

Neke činjenice

Gljivično oštećenje noktiju, koje se u medicini naziva onikomikoza, hitan je problem na području dermatologije. Prema statistikama WHO-a, gotovo 15% svjetske populacije zahvaćeno je ovom bolešću. Vrlo često se gljiva noktiju zamijećuje za uobičajeni kozmetički defekt, zanemarujući ozbiljnost bolesti. Najčešće, stariji pacijenti (gotovo svake sekunde) pate od gljivičnih infekcija noktiju. No, vjerojatnost da će pokupiti spore gljivičnog parazita čeka na svakom koraku: u bazenima i saunama, na plažama i baš u svakodnevnom životu. U slučaju da je jedan od članova obitelji već obolio od gljivične bolesti i uspješno se izliječio, spore biofita mogu dugo ostati održive i čekati sljedećeg nosača, u cipelama, pločicama, podu, pa čak i tepihu.

Posebna rizična skupina su ljudi s oslabljenim imunitetom ili bolestima krvožilnog sustava u kroničnom obliku. Način na koji gljiva ulazi u tijelo prolazi kroz različite rane na koži i mikro pukotine. Jedno od najučinkovitijih i najpovoljnijih antifungalnih sredstava je moderni lijek - Oflomil lak, posebno dizajniran za borbu protiv gljivične infekcije noktiju..

Obrazac za puštanje

Proizvod je dostupan u obliku viskozne tekućine, nalik bistroj boji ili lagano žućkaste nijanse. Lak se nalazi u boci zatamnjenog stakla, zatvorenoj plastičnim poklopcem. Jedno pakovanje sadrži: jednu bočicu lijeka; dvanaest vrećica s posebnim tamponima; 10 aplikatora od polietilena niske gustoće zapečaćenih u okviru; dvanaest datoteka; Upute za korištenje.

Sastav

Oflomil se odnosi na antifungalne lijekove za vanjsku upotrebu. Kemijska formula temelji se na tvari amorolfin hidrokloridu s izraženim fungicidnim učinkom. Jedan mililitar lijeka sadrži amorolfin hidroklorid - 55,7 mg. Pored njega, sastav lijeka sadrži i pomoćne komponente:

 • etanol bezvodan;
 • glicerol triacetat;
 • etil acetat;
 • metil metakrilata;
 • N-butil acetat;
 • kopolimer amonijevog metakrilata;
 • kopolimer etil-akrilata.

Farmakološka svojstva

Djelatna tvar lijeka uništava membranu gljivičnih stanica uslijed smetnji u sintezi sterola. Smanjuje kvantitativnu prisutnost ergosterola, dovodi do nakupljanja nenormalnih stereoizomera sterola.

Ima izuzetno širok raspon izloženosti. Vrlo djelotvoran protiv većine gljivičnih parazita:

 • gljive iz porodice Candida spp., Pityrosporum spp., Malassezia spp., Cryptococcus spp., dermatofiti (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton spp.).
 • mikromicete (Altemaria, Hendersonula, Scopulariopsis), gljive Dematiaceae (Cladosporium, Fonsecaea, Wangiella).
 • dimorfne gljive (Coccidioides, Histoplasma spp., Sporothrix) aktinomiceti.

Eksperimentalno je dokazano da je Oflomil aktivan kako protiv tipova sorti, tako i protiv prilično rijetkih predstavnika svijeta gljiva.

Značajke farmakokinetike

Lak koji se nanosi na ploču s rogovima natopljen je prema unutra i ulazi u sloj nokta. Djelatna tvar putuje gotovo cijelim putem 24 sata. Potrebna koncentracija za borbu protiv parazita može se čuvati u nokatnoj ploči najviše sedam, pa čak i deset dana od jedne aplikacije. Sistemska apsorpcija lijeka je mala - kumulacija u krvnoj plazmi ne doseže ni granicu za laboratorijsko određivanje (≥ 0,5 ng / ml).

indikacije

Oflomil Lac koristi se kao lijek za onihomikozu uzrokovanu lezijama nokta putem dermatofita, kvasca ili plijesni.

Može se koristiti kao profilaksa za sprečavanje pojave gljivičnih oštećenja nokta..

Korak po korak

Oflomil se koristi isključivo za vanjsku primjenu. Proizvod je potrebno nanositi na pogođene rožnate ploče jednom ili dva puta tjedno, strogo se pridržavajući ispravnog slijeda postupka:

 • Prije direktnog nanošenja laka, morate pripremiti nokat. Prethodno očistite datotekom za nokte uključenom u komplet one dijelove nokta koji imaju oštećenu površinu.
 • Zatim očistite i odmašćite nokat posebnim tamponom umočenim u alkohol. Svakom sljedećom upotrebom laka potrebno je ponoviti svu pripremu pilingom nokta i ukloniti ostatke starog laka.
 • Navlažite aplikator lakom. Višak ostataka ne smije se brisati i mazati na vratu boce.
 • Pomoću aplikatora, pripravak za tretiranje nanosi se tankim i ravnomjernim slojem na cijelu površinu nokta. Ponovite nanošenje laka uzastopno na svako oštećeno područje..
 • Čvrsto zategnite poklopac kako se ne bi presušilo u boci. Suši proizvod na noktima otprilike 3 do 7 minuta.
 • Nakon upotrebe, aplikator se obrađuje alkoholom, izbjegavajući kontakt noktiju brisom.

Tijek liječenja ovim alatom ne isključuje mogućnost nanošenja ukrasnog premaza lakom za nokte. Ali biste trebali pričekati desetak minuta da se proizvod konačno upije i osuši.

Na kraju postupka za tretiranje noktiju proizvodom dobro operite ruke. Ako se lak koristio na prstima, morate pričekati dok se konačno ne osuši. Nadalje se preporučuje sustavno pranje udova sapunom.

Liječenje se nastavlja do konačne obnove ploče nokta i nestanka vidljivih znakova oštećenja.

Prosječno razdoblje liječenja u tečajevima može biti od šest mjeseci, ako postoji infekcija noktiju ruku i od devet mjeseci do godinu dana - za noge.

Budući da ploče nokta rastu polagano, vidljivo poboljšanje može se dogoditi tek nakon dvomjesečnog razdoblja primjene proizvoda. Ako se stanje nije poboljšalo ni nakon tri mjeseca, trebate konzultirati liječnika.

Ne postoje pouzdani podaci o sigurnosti i učinkovitosti lijeka za primjenu u pedijatriji, tako da Oflomil nije propisan i ne koristi se za liječenje djece.

Predozirati

Budući da se Oflomil lak koristi isključivo eksterno i ima nizak stupanj apsorpcije, pojava predoziranja gotovo je nemoguća.

U slučaju slučajnog gutanja neke tvari, treba provesti postupak čišćenja želuca i odmah potražiti liječničku pomoć.

Nuspojave

Vrlo rijetko (u jednom od tisuću slučajeva) uočeno je djelomično oštećenje nokta (požuteći ili povećana krhkost ploče), što je više nuspojava gljivične bolesti nego rezultat upotrebe laka. Izuzetno rijedak je jedva primjetni osjećaj pečenja kao rezultat primjene proizvoda, kao i manifestacija kontaktnog dermatitisa.

Posebni zahtjevi

Datoteke za nokte namijenjene prethodnom čišćenju zahvaćenih područja nokatne ploče ne mogu se koristiti za fiksiranje zdravih noktiju.

Pojedinci koji koriste organske tekućine za ekstrakciju trebaju nositi gumene rukavice za zaštitu noktiju i ispiranje ljekovitim lakom.

Također, za razdoblje liječenja potrebno je odustati od lijepljenja lažnih noktiju i korištenja složenih tehnika manikure.

Lijek sadrži etanolni alkohol, koji može uzrokovati suhoću kože i zanoktica nokta ako se proizvod predugo upotrebljava.

Važno je spriječiti da proizvod dođe na površinu očiju i druge sluznice. Ako se to dogodi, odmah ih isperite čistom tekućom vodom..

Pacijenti koji imaju bolesti poput poremećaja krvožilnog sustava, dijabetesa, manjka imuniteta, distrofije ploča nokta, psorijaze i drugih kroničnih bolesti zbog dermatologije skloniji su gljivičnim infekcijama i zahtijevaju sustavni pristup liječenju koji utvrdi samo nadležni stručnjak.

Ako je dvije trećine stratum corneuma oštećeno gljivicom, tada se vanjsko liječenje Oflomilom mora nadopuniti dodatnom oralnom primjenom tableta.

Gljivice na noktima brzo se možete riješiti samo slijedeći upute i preporuke liječnika.

Utjecaj na sposobnost upravljanja transportom

Uporaba Oflomila ni na koji način ne pokazuje sposobnost upravljanja vozilima i kontrolu drugih složenih mehanizama koji zahtijevaju povećanu pažnju i koncentraciju.

analoga

Sličan sastav i učinak su lakovi Lotseril i Domikten. Kao alternativno sredstvo mogu se koristiti masti: Teribinafine, Clindacin, Climodien, Mycoseptin, kao i kreme: Atifin i Thermicon. Ne preporučuje se samostalno zamijeniti glavni lijek s sličnim, jer to može smanjiti učinkovitost liječenja.

Recenzije

Oflomil Luck dobio je puno pozitivnih kritika i od pacijenata i od liječnika. Većina njih ukazuje na visoku učinkovitost lijeka u liječenju gljivičnih infekcija noktiju. Također bilježe prikladan oblik u obliku laka, koji vam omogućuje da ostanete na noktima puno duže od antifungalnih masti i kreme. Pored toga, komplet sadrži sve potrebne alate za pripremu ploče prije nanošenja proizvoda.

Nakon upotrebe, lak se brzo suši i stvara prekrasan film premaz nokta. Film iz proizvoda je hermetičan, što sprečava razvoj i razmnožavanje gljiva bez kisika. Osim toga, film može ostati na noktima 10-14 dana nakon nanošenja. Kroz to razdoblje aktivne tvari zadržavaju terapeutski učinak..

Odmor iz ljekarni

Oflomil Lac je besplatan i ne zahtijeva recept.

Rok trajanja

Uz odgovarajuće skladištenje lijeka, rok trajanja je do 2 godine. Ne koristite ovaj proizvod ako je istekao rok trajanja i prelazi dvije godine od datuma proizvodnje navedenog na pakiranju.

skladištenje

Čuvati Oflomil lak potrebno je na slabo osvijetljenom mjestu, s temperaturama do 25 Celzijevih stupnjeva. Lijek se ne smije zamrzavati.