logo

Afloderm

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Afloderm - topični glukokortikoidni lijek s protuupalnim i antipruritičkim učinkom.

Oblik i sastav izdavanja

Afloderm je dostupan u dva oblika doziranja:

 • 0,05% kreme za vanjsku upotrebu. Ima bijelu boju i jednoliku konzistenciju. U aluminijskim cijevima od 20 i 40 g;
 • 0,05% masti za vanjsku upotrebu. Ima homogenu konzistenciju bez mehaničkih nečistoća. Boja - bijela ili svijetlo žuta. Mast se pakira u aluminijske epruvete od 20 i 40 g.

U 1 g lijeka sadrži 0,5 mg aktivnog sastojka - alklometazon dipropionata. Kombinacija pomoćnih komponenata ovisi o obliku ispuštanja. Dakle, krema Afloderm dodatno uključuje: klorcrezol, propilen glikol, fosfornu kiselinu, natrijev dihidrogen fosfat dihidrat, makrogol cetostearat, cetostearilni alkohol, makrogol gliceril stearat, natrijev hidroksid, meki bijeli parafin i pročišćenu vodu. Pomoćne masti Afloderm - to je bijeli pčelinji vosak, meki bijeli parafin, heksilen glikol i propilen glikol monopalmitostearat.

Indikacije za uporabu

Lijek je propisan za dermatoze i upalne kožne bolesti koje reagiraju na lokalnu terapiju glukokortikosteroidima, uključujući:

 • Psorijaza;
 • Kontaktni, alergijski i atopijski dermatitis (uključujući fotodermatitis, fitodermatitis i opekline od sunca);
 • Ekcem;
 • Alergija na ujede insekata.

Za liječenje subakutnih i akutnih stadija upalnih kožnih bolesti, uključujući ispuštanje eksudata, preporučljivo je koristiti Afloderm u obliku kreme. Preporučuje se koristiti u liječenju kožnih bolesti na osjetljivim i osjetljivim dijelovima tijela (prsa, vrata, lica, genitalnog područja), kao i u slučajevima kada je potrebna dodatna hidratacija zahvaćenog integriteta, što se provodi zbog sastojaka koji čine osnovu lijeka.

Mast Afloderm, prema uputama, namijenjena je liječenju subakutnih i kroničnih dermatoza, posebno u prisutnosti infiltracije, s ljuskastim i suhim ozljedama ili kada je neophodan okluzivni učinak lijeka.

kontraindikacije

Afloderm je kontraindiciran u slučaju preosjetljivosti na glavne ili pomoćne komponente lijeka, u djece mlađe od šest mjeseci, kao i kod bolesti poput:

 • Lupus;
 • Vodene kozice;
 • Trofični ulkusi i otvorene rane;
 • Kožne manifestacije sifilisa;
 • Dermalne reakcije nakon cijepljenja;
 • Virusne infekcije kože.

Doziranje i primjena

Afloderm mast i krema namijenjeni su isključivo vanjskoj primjeni. Nanose se 2-3 puta dnevno na zahvaćenu kožu tankim slojem. Tijekom naknadne njege, kao i kod djece, lijek se može koristiti jednom dnevno. Nakon nestanka svih simptoma, posebno u liječenju kroničnih upalnih bolesti, potrebno je neko vrijeme nastaviti s terapijom kako bi se izbjegli mogući recidivi.

Pri uporabi Afloderma u maloj djeci treba imati na umu da sintetičke pelene i nabori na koži mogu stvoriti učinak sličan djelovanju okluzivnog (hermetičkog) preljeva, povećavajući tako apsorpciju aktivne tvari lijeka. Nedostatak zrelosti kože djeteta i omjer tjelesne težine i površine kože tome doprinose. Stoga se djeci ne preporučuje nanošenje kreme na mjestima gdje pelene i pelene dovode u dodir s kožom. Trajanje liječenja u djetinjstvu ne bi trebalo biti više od tri tjedna. Dulja upotreba afloderma provodi se strogo pod nadzorom liječnika.

Ako u roku od dva tjedna nema pozitivnog učinka, potrebno je razjasniti dijagnozu..

Nuspojave

U pravilu, lijek pacijenti dobro podnose. Sve nuspojave navedene u uputama za lijek Afloderm rijetko se razvijaju, a ako se pojave, one su reverzibilne.

S učestalošću od 1% i 2% (za mast i kremu) iz kože, očituju se sljedeće reakcije: peckanje, svrbež, eritem. U 2% slučajeva, kada se koristi krema, javlja se suhoća i iritacija kože, pojavljuje se papularni osip. Nije uobičajena upotreba Afloderma u bilo kojem obliku doziranja, mogu se pojaviti nuspojave poput folikulitisa, hipopigmentacije, atrofije kože, akneformnog osipa, dermatitisa, gnojne vrućine, strija, perioralnog dermatitisa i sekundarne infekcije.

U slučaju reakcije preosjetljivosti ili nuspojava, lijek treba prekinuti i o tome obavijestiti liječnika.

posebne upute

Prema uputama, Afloderm je namijenjen za vanjsku upotrebu, stoga kremu ili masti treba izbjegavati u očima (mogu se razviti katarakta ili glaukom) i na otvorenim ranama; ako se to dogodi, zahvaćeno područje isperite vodom.

Kada se sekundarnoj gljivičnoj ili bakterijskoj infekciji pridruži terapija Afloderm-om, dodaje se antifungalno ili antibakterijsko sredstvo.

Nema podataka o utjecaju lijeka na sposobnost upravljanja vozilima ili obavljanje poslova koji zahtijevaju povećanu mentalnu i fizičku reakciju..

analoga

Strukturalni analog Afloderma je lijek Alclometazon (Alclometasone). Sljedeći lijekovi imaju različit sastav, ali slične indikacije:

 • Laticort;
 • Lokoid Crelo;
 • Lokoid Lipokrem;
 • Lokoid
 • Fluorocort;
 • Fokort-Darnitsa.

Uvjeti skladištenja

Afloderm se, prema uputama, čuva izvan dohvata djece na temperaturi koja ne prelazi 30 ° C. Rok trajanja masti i kreme - 3 godine.

Pronašli ste grešku u tekstu? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Afloderm

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Afloderm je glukokortikosteroidni lijek namijenjen vanjskoj i lokalnoj primjeni. Dostupno u obliku masti i kreme.

Farmakološko djelovanje Afloderm

U skladu s uputama za Afloderm, aktivna aktivna tvar lijeka je alklometazon dipropionat. Pomoćni sastojci kreme su natrijev hidroksid, bijeli meki parafin, makrogol gliceril stearat, cetostearilni alkohol, fosforna kiselina, natrijev dihidrogen fosfat dihidrat, klorokrezol, propilen glikol, pročišćena voda. Pomoćne komponente koje čine mast Afloderm su heksilen glikol, propilen glikol monopalmitostearat, bijeli pčelinji vosak, meki bijeli parafin.

Lijek je sintetički glukokortikosteroid bez fluora koji se koristi za vanjsku upotrebu. Afloderm krema i mast imaju antiproliferativna, antipruriticna, antialergijska i protuupalna svojstva.

Djelatna tvar lijeka (alklometazon dipropionat) inducira sintezu lipokortina (inhibitori fosfolipaze A2), inhibira sintezu upalnih medijatora (prostaglandini i leukotrieni), inhibira oslobađanje arahidonske kiseline iz membranskih fosfolipida.

Prilikom nanošenja proizvoda na zahvaćenu površinu kože u žarištu upale primjećuje se učinkovito i brzo smanjenje težine objektivnih simptoma (lihenifikacija, edem, eritem) i subjektivnih osjeta (bol, iritacija, svrbež)..

Apsorpcija afloderme kroz kožu ovisi o mnogim čimbenicima (uključujući oblik doziranja, cjelovitost kože) i može se povećati prisutnošću drugih oštećenja kože.

Indikacije Afloderm

Prema uputama, Afloderm je propisan za kožne upalne bolesti i dermatoze koji reagiraju na lokalnu terapiju glukokortikosteroidnim lijekovima. To uključuje:

 • Alergijske reakcije na ujede insekata;
 • Psorijaza;
 • Kontaktni, alergični i atopijski dermatitis;
 • Ekcem.

Afloderm krema koristi se za liječenje subakutnih i akutnih stadija upale kože, uključujući praćenje eksudacijom. Lijek se preporučuje za uklanjanje upalnih procesa kože na osjetljivim i osjetljivim dijelovima tijela (genitalno područje, prsa, vrat, lice). Koristi se za dodatnu hidrataciju zahvaćene kože..

Mast Afloderm namijenjena je liječenju subakutnih i kroničnih dermatoza, uključujući one s pahuljastim i suhim oštećenjima kože, infiltracijom ili, ako je potrebno, okluzivno djelovanje masti.

Doziranje i primjena afloderma

Afloderm krema i mast nanose se u tankom sloju na zahvaćenu kožu 2-3 puta dnevno. Tijekom razdoblja naknadne njege, djeci se preporučuje upotreba proizvoda 1 puta dnevno. Kako bi se spriječio povratak u liječenju kroničnih bolesti, liječenje treba nastaviti nekoliko dana nakon nestanka simptoma bolesti.

Afloderm mast i krema mogu se koristiti kod djece nakon 6 mjeseci života. Treba imati na umu samo da dječje pelene i nabori na koži mogu imati učinak sličan učinku okluzivnog preliva, kao rezultat toga moguće je povećanje resorpcije aktivne tvari lijeka. Iz tog razloga, lijek se ne smije primjenjivati ​​na mjestima gdje pelene i pelene dovode u dodir s kožom i pod zatvorenim preljevima.

Maksimalno trajanje terapije Aflodermom u djece je 3 tjedna. Dulje liječenje treba provoditi samo pod nadzorom liječnika.

Afloderm krema ima kozmetičke prednosti, jer se lako upija i nema mogućnost ostavljati masni sjaj na površini kože.

Kontraindikacije Afloderm

Afloderm ne smiju koristiti osobe koje imaju:

 • Kožne virusne infekcije;
 • Reakcije nakon cijepljenja na koži;
 • Otvorene rane;
 • Trofični ulkusi;
 • Vodene kozice;
 • Lupus;
 • rosacea;
 • Acne vulgaris;
 • Kožne manifestacije sifilisa;
 • Preosjetljivost na lijek.

Prema uputama, Afloderm je kontraindiciran za liječenje djece mlađe od 6 mjeseci.

Nuspojave Afloderm

Recenzije Afloderma navode da lijek pacijenti dobro podnose.

U rijetkim slučajevima, kada se krema i mast primjenjuju izvana, mogu se pojaviti nuspojave koje su reverzibilne. To uključuje:

 • Svrab kože;
 • spaljivanje;
 • Eritem;
 • Suha koža;
 • Papularni osip.

Pojedinačno tijekom terapije Aflodermom, prema pregledima, mogući su folikulitis, dermatitis, hipopigmentacija, perioralni dermatitis, akneiformni osip, atrofija kože, strije, groznica, sekundarna infekcija. U ovom slučaju otkazivanje sredstava.

Predoziranje Aflodermom

Prema pregledima na Afloderm, primjena lijeka u prekomjernim količinama može izazvati razvoj sistemskih nuspojava karakterističnih za glukokortikosteroidne lijekove.

analoga

Prema farmakološkom djelovanju, analozi Afloderma su Lokoid, Fluorocort, Triacort, Powercourt, Laticort, Cloveit, Dermoveit.

dodatne informacije

Ako se reakcije preosjetljivosti pojave tijekom početne primjene lijeka Afloderm, lijek treba prekinuti..

Ako u roku od 2 tjedna nakon početka liječenja nema terapijskog učinka, za pojašnjenje dijagnoze morate se posavjetovati s liječnikom.

Afloderm se ne može nanositi na kožu u području očiju.

Ako je bolest komplicirana sekundarnom gljivičnom ili bakterijskom infekcijom, terapiju ovim lijekom treba poboljšati antifungalnim ili antibakterijskim sredstvom..

Kreme i masti mogu žene koristiti tijekom trudnoće i dojenja samo kad očekivana korist za majku premaši rizik od razvoja poremećaja kod djeteta. U ovom slučaju primjena lijeka Afloderm trebala bi biti kratkotrajna i također biti ograničena na mali dio kože.

Uputa za Afloderm kaže da je potrebno čuvati masti i vrhnje na hladnom mjestu nedostupnom djeci.

Iz ljekarni koje se izdaju u načinu bez recepta.

Afloderm mast, krema: upute za uporabu

Upute za upotrebu Afloderma

Afloderm je lijek za vanjsku upotrebu koji se temelji na glukokortikosteroidnim hormonima. Ovaj alat ima snažniji protuupalni učinak, ublažava oticanje i svrbež kože, uspostavlja procese regeneracije oštećenih tkiva, ima izražen antialergijski učinak.

Oblik i sastav za puštanje proizvoda

Afloderm je dostupan u obliku kreme za vanjsku upotrebu i u obliku masti.

Afloderm krema sadrži glavni aktivni sastojak - alkomethazon dipropionat, kao i pomoćne komponente: pročišćenu vodu, bijeli parafin, forfornu kiselinu, natrijev hidroksid, makrogol gliceril stearat, cetostearilni alkohol. Afloderm krema nema specifičan miris, ima homogenu strukturu, bijela je.

Afloderm mast jednolične konzistencije bijele ili žućkaste boje, bez nečistoća ili inkluzija. Glavni aktivni sastojak masti je alkometazon dipropionat, kao i pomoćne komponente: pčelinji vosak, bijeli meki parafin, propilen glikol, heksilen glikol.

Oba oblika Afloderma dostupna su u aluminijskim cijevima upakiranim u kartonsku kutiju..

Indikacije za uporabu lijeka

Afloderm prema uputama propisan je pacijentima za liječenje i olakšavanje sljedećih stanja kože:

 • Plačni ekcem;
 • Dermatitis - kožna alergija na nadražujuće tvari, prehrambene proizvode (kao dio složene terapije za ublažavanje svrbeža i crvenila kože), alergijski dermatitis;
 • Alergija na sunčanje;
 • Foto i fito dermatitis;
 • Atopijski dermatitis, neurodermatitis u akutnoj fazi;
 • Alergijske reakcije na ujede komaraca, pčela, osa i drugih insekata kao dio složene terapije;
 • Psorijaza kao dio složenog liječenja.

Za liječenje akutnih upalnih procesa kože i pogoršanja kroničnog dermatitisa pacijentu se najčešće propisuje Afloderm u obliku kreme. Ovaj oblik lijeka vlaži i njeguje suhu nadraženu kožu, ublažava svrbež i otekline, ima umirujući učinak i brzo ublažava simptome akutnog alergijskog procesa..

U razdoblju trajne remisije kako bi se spriječila negativna reakcija kože na sunčane kupke, cvjetajuće bilje i kontakt s alergenima, pacijentima se propisuje Afloderm u obliku masti. Mast lagano vlaži suhu i ljuskavu kožu, sprječava pojavu dermatitisa, ublažava svrbež ubodima insekata.

kontraindikacije

Kao i bilo koji drugi lijek, Afloderm ima niz ozbiljnih kontraindikacija. To uključuje:

 • Otvorene rane na koži;
 • Trofični ulkusi koji su posljedica napredovanja varikoznih vena;
 • Pojedinačna netolerancija na komponente lijeka;
 • Vodene kozice;
 • Tuberkuloza kože;
 • Prisutnost čira na koži, rozacea;
 • Alergijske kožne reakcije koje proizlaze iz cjepiva;
 • Herpetične lezije kože i kožne lezije drugim virusnim infekcijama.

Doziranje i primjena lijeka

Afloderm je namijenjen samo za vanjsku upotrebu! Krema ili mast nanosi se na oštećena područja kože (prethodno očišćena od prašine i prljavštine) tankim slojem. Lijek ne trebate trljati ili masirati mjesto primjene.

Doziranje lijeka i trajanje terapije propisuje liječnik, ovisno o indikacijama i ozbiljnosti tijeka alergijske reakcije ili dermatitisa. U pravilu se mast ili krema primjenjuju ne češće od 2-3 puta dnevno, za adolescente - ne više od 1 puta dnevno.

Nakon nestanka tragova kožnih lezija, crvenila, svrbeža i oteklina, lijek se preporučuje koristiti još 1-2 dana kako bi se spriječilo obnavljanje kliničke slike. Ako pacijent koristi lijek Afloderm više od 10 dana, a ne očekuje se nikakav učinak, tada treba prekinuti liječenje ovim sredstvom i ponovno se posavjetovati s liječnikom kako bi se razjasnila točna dijagnoza.

Uporaba lijeka tijekom trudnoće i dojenja

Prema studijama koje su proveli znanstvenici, nije pronađen teratogeni učinak aktivnih sastojaka lijeka Afloderm na fetus. Unatoč tome, upotreba masti ili kreme tijekom razdoblja rođenja djeteta, posebno u prvom tromjesečju, ne preporučuje se. Ako je apsolutno neophodno, Afloderm se može koristiti za liječenje trudnica u 2. i 3. tromjesečju, ali samo ako su koristi za buduću majku mnogo veće od vjerojatnih rizika za plod. Lijek se treba koristiti samo za ozbiljne indikacije i pod strogim nadzorom ginekologa!

Tijekom razdoblja dojenja, uporaba lijeka afloderm moguća je pod nadzorom stručnjaka. Kako bi se smanjio rizik od nuspojava od glukokortikoida u dojenčadi, lijek se preporučuje nanijeti na kožu nakon hranjenja. Majke koje doje trebaju posebno pažljivo nadzirati točno poštivanje doze lijeka!

Nuspojave

U većini slučajeva Afloderm u obliku masti i kreme pacijenti dobro podnose, a samo u izoliranim slučajevima pojavljuju se nuspojave:

 • Izgaranje kože na mjestu primjene lijeka;
 • Eritem i svrbež na zahvaćenim mjestima kože na kojima je dobio lijek;
 • Suha koža;
 • Hipopigmentacija kože na mjestu primjene lijeka;
 • Atrofija kože (obično se javlja s produljenom i nekontroliranom uporabom lijeka);
 • strija;
 • Sekundarna infekcija.

Ako se pojave takvi simptomi, potrebno je prekinuti liječenje lijekom i odmah konzultirati liječnika.

posebne upute

Važno je razumjeti da pripravak Afloderm sadrži hormone - biološki aktivne tvari koje se mogu koristiti u medicinske svrhe samo prema uputama liječnika. Nekontrolirana uporaba ovog lijeka za liječenje dermatitisa ili drugih kožnih lezija potpuno je neprihvatljiva..

Afloderm se također ne može naglo ukinuti. S smanjenjem ozbiljnosti kliničkih simptoma kožne bolesti, mast ili krema se pomiješaju u jednakim količinama s dječjom kremom. Dakle, dnevna doza kreme će se povećavati, a doza lijeka će se smanjiti. Stoga pacijentove nadbubrežne žlijezde neće doživjeti stres zbog naglog povlačenja glukokortikoida.

Uporaba lijeka u pedijatrijskoj praksi

Afloderm se ne koristi za liječenje djece do šest mjeseci. U budućnosti je upotreba lijeka moguća pod strogim nadzorom liječnika i minimalnim učinkovitim terapijskim dozama. Prekoračenje propisane doze Afloderma u djece može dovesti do razvoja bronhijalne astme!

Uvjeti odmora u ljekarnama i skladištu lijekova

Afloderm se izdaje u ljekarnama bez recepta. Datum isteka lijeka naznačen je na pakiranju, nakon njegovog isteka, mast i krema se više ne mogu koristiti.

Otvorenu cijev čuvajte u hladnjaku ili drugom hladnom mjestu izvan dohvata djece..

Analozi Afloderm

Strukturni analog Afloderma - Alklometazon.

Analozi za farmaceutsku skupinu: Laticort, Lokoid Crelo, Lokoid Lipokrem, Lokoid, Fluorocort, Fokort-Darnitsa.

Afloderm cijena

Afloderm mast za vanjsku upotrebu 0,05%, epruveta 20g. - od 343 rub.

Afloderm mast za vanjsku upotrebu 0,05%, epruveta 40g. - od 458 rub.

Afloderm krema za vanjsku upotrebu 0,05%, epruveta 20g. - od 369 rub.

Afloderm krema za vanjsku upotrebu 0,05%, epruveta 40g. - od 490 rub.

AFLODERM

 • Indikacije za uporabu
 • Način primjene
 • Nuspojave
 • kontraindikacije
 • Trudnoća
 • Interakcija s drugim lijekovima
 • Predozirati
 • Uvjeti skladištenja
 • Obrazac za puštanje
 • Sastav

Afloderm ima protuupalno, antipruritičko i vazokonstriktivno djelovanje. Mehanizam protuupalnog djelovanja potpuno je nejasan. Vjeruje se da alklometazon inducira sintezu inhibitora fosfolipaze A2 (lipokortine). Kao rezultat, smanjuje se oslobađanje arahidonske kiseline iz membranskih fosfolipida. To dovodi do inhibicije sinteze prostaglandina i leukotriena (upalnih medijatora) iz arahidonske kiseline.
Apsorpcija kroz kožu ovisi o brojnim čimbenicima (uključujući vrstu oblika doziranja i integritet kože). Upalne i druge kožne bolesti mogu povećati apsorpciju. U zdravih dobrovoljaca 3% alklometazona apsorbira se u roku od 8 sati.

Indikacije za uporabu

Dermatoze i upalne kožne bolesti koje reagiraju na topičku terapiju glukokortikosteroidima (uključujući ekcem, atopijski dermatitis, alergijski i kontaktni dermatitis, uključujući fitodermatitis, psorijazu, fotodermatitis i opekline od sunca, alergijske reakcije na ujede insekata).
Afloderm krema koristi se za liječenje akutnih i subakutnih stadija upalnih kožnih bolesti, uključujući one povezane s eksudacijom.
Afloderm krema preporučuje se za liječenje upalnih kožnih bolesti na osjetljivim i osjetljivim dijelovima tijela (lice, vrat, prsa, genitalno područje) i, ako je potrebno, za dodatnu hidrataciju zahvaćene kože koja se provodi zbog komponenata baze lijeka.

Način primjene

Maksimalno trajanje liječenja u djece je 3 tjedna. Dulje korištenje lijeka treba provoditi samo pod nadzorom liječnika.
Ako u roku od 2 tjedna nema učinka, dijagnozu treba razjasniti. S prolaskom akutnog razdoblja bolesti, ako je potrebno koristiti lijek na najgušćim dijelovima kože (dlanovi, stopala), posebno kada je koža suha, a ako je potrebno očitovati protuupalni učinak lijeka u dubljim slojevima kože, prikladno je prebaciti se na uporabu Afloderma u obliku masti.

Nuspojave

Tipično se Afloderm dobro podnosi. Nuspojave s vanjskom primjenom alklometazona su rijetke i reverzibilne su.
S kože: s učestalošću 2% - svrbež i peckanje, eritem, suha koža, iritacija, papuzni osip; rijetko - folikulitis, akneiformni osip, hipopigmentacija, perioralni dermatitis, dermatitis, sekundarna infekcija, atrofija kože, strije, izrazita vrućina.
U slučaju razvoja reakcija preosjetljivosti ili nuspojava, terapiju treba otkazati i obratiti se liječniku!

kontraindikacije

Kontraindikacije za uporabu lijeka Afloderm su: preosjetljivost na alklometazon ili neku od pomoćnih komponenti lijeka; tuberkuloza kože, kožne manifestacije sifilisa, kozica, virusne infekcije kože, kožne reakcije nakon cijepljenja, otvorene rane, trofični čir, djeca (do 6 mjeseci).
Koristite tijekom trudnoće i tijekom dojenja

Trudnoća

Dopuštena je upotreba lijeka Afloderm krema u trudnica. U tim se slučajevima aplikacija treba provoditi pod nadzorom liječnika, biti kratkotrajna i ograničena na male dijelove kože. Nema podataka o teratogenom učinku..
Afloderm krema može se koristiti dojiljama. Morate se pridržavati mjera opreza pri korištenju lijeka kod dojilja, posebno, lijek se ne može primijeniti na kožu mliječne žlijezde prije hranjenja.

Interakcija s drugim lijekovima

Interakcije lijeka Afloderm s drugim lijekovima nisu poznate..

Predozirati

Simptomi predoziranja Aflodermom: razvoj sistemskih nuspojava kortikosteroida.
Liječenje: simptomatsko.

Uvjeti skladištenja

Čuvajte Afloderm na temperaturi koja ne prelazi 30 ° C.
Čuvati izvan dohvata djece!

Obrazac za puštanje

Afloderm - krema za vanjsku upotrebu 0,05%
20 i 40 g vrhnja u aluminijskim cijevima. Otvor cijevi je zaštićen membranom. Cijev je zatvorena plastičnim poklopcem s perforatorom za membranu. Svaka cijev je smještena u kartonsku kutiju zajedno s uputama za uporabu..

Afloderm mast

Čitaj SAD

Protuupalni dermatotropni lijek. Primjena: akne. Cijena od 200 rub. Analozi: Differin, Alaklin, Adolen. Možete saznati više o analogima, njihovim cijenama i postoje li zamjene na kraju ovog članka. Danas ćemo razgovarati o kremi Adapalen. Kakav lijek, kako utječe na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? [...]

Antibakterijski lijek. Primjena: rane, opekotine, čirevi, konjuktivitis. Cijena od 27 rub.

Regenerativni lijek. Primjena: rane, opekotine, bedrensi, čirevi. Cijena od 111 rub.

Oglašavanje

Čitaj SAD

Prirodni emolientni higijenski lijek. Primjena: suha koža, pukotine na bradavicama, dermatitis. Cijena od 612 rub. analoge:

Nehormonski antiseptički antimikrobni lijek.

Nehormonski angioprotektivni dekongestivni lijek.

Oglašavanje

Hormonski protuupalni lijek. Primjena: psorijaza, ekcem, dermatitis. Cijena od 350 rub.

Analozi: Powercourt, Triacort, Locacorten. Za više informacija o analogima, njihovim cijenama i o tome jesu li zamjena, možete saznati na kraju ovog članka.

Danas ćemo razgovarati o Afloderm masti. Kakav lijek, kako utječe na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? Što se može zamijeniti?

Opis

Ovaj lijek pripada vrsti umjerenih kortikosteroida. Odnosno, medicinska aktivnost nije dovoljno jaka da šteti koži.

Istodobno, učinkovitost u borbi protiv bolesti izjednačava se s moćnim antibioticima.

Aklo afloderm, kao alternativa, ne koristi se iz razloga što se aktivno bori s alergijskim manifestacijama.

Aktivna tvar i sastav

Ključna značajka koja omogućuje upotrebu afloderma za dojenčad od šest mjeseci je odsutnost fluorida u sastavu lijeka. Učinak se postiže korištenjem elementa alklometazon..

Prodire duboko ispod kože, djeluje na žarišta nastanka bolesti, suzbija aktivnost DNA i potpuno zamjenjuje mogućnost reprodukcije svojom odsutnošću..

To povećava proizvodnju lipokortina, koji pomažu u borbi protiv upale u prilično kratkom vremenu..

Sastav može sadržavati sljedeće komponente, od kojih neke imaju povezujuću ulogu:

 • cetostearil alkohol;
 • tekući parafin;
 • filtrirana voda;
 • fosforna kiselina;
 • makrogol;
 • vosak;
 • propilen glikol.

Ne postoje analozi afloderma na temelju prirodnih elemenata.

Jedina mogućnost je upotreba humanog hormonskog interferona, ali usmjerena je na drugačiji opseg.

Farmakološka svojstva

Afloderm hormonalni ili ne? Odgovor na pitanje je da, budući da aktivna komponenta ima određenu aktivnost u ovom okruženju, što vam omogućava da odmah izvršite 4 boda tijekom liječenja:

 1. Suzbiti upalne reakcije u tijelu u bilo kojoj fazi, čak i ako žarišta leže duboko ispod kože.
 2. Uklanjanje svrbeža zbog sigurnog sužavanja krvnih žila, dok vjerojatnost nuspojava na ovom tlu ne postoji. Među neobrazovanim ljudima vjeruje se da sličan učinak dovodi do varikoznih vena. Ovo nije istina.
 3. Uklanjanje simptoma alergije utjecajem na uzrok njezine pojave. Međutim, učinak je kratkotrajan i potrebno je riješiti patogena u zatvorenom prostoru, kako ne bi došlo do recidiva..
 4. Sprječavanje rasta malignih stanica smanjenjem razine proliferacije.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Upute za uporabu afloderma za djecu ne razlikuju se od uobičajenih jer mehanizam djelovanja na tijelo ostaje isti.

U kemijskim procesima nema rizika od oštećenja zdravih stanica, pa nakon što dijete navrši šest mjeseci, pedijatar može propisati lijek.

Glukokortikosteroid alklometazon prodire duboko ispod kože, nakon čega reproducira molekulu DNK maligne stanice, što dovodi do njegove neposredne smrti.

Istodobno se potiskuje neželjeni učinak određenih gena. Stimulirana je proizvodnja posebnih hormona, što malo povećava razinu zaštite imunološkog sustava, što čini tijelo otpornijim na prijenos bolesti.

Apsorpcija u krvotok je aktivna, ali tvar nije toksična.

Više od 90% lijeka izlučuje se putem urina ili žuči, a prethodno se apsorbira u jetri.

indikacije

Za što se koristi afloderm? Razloga za primjenu, liječnici preporučuju uporabu lijeka za borbu:

Afloderm se ne preporučuje za uklanjanje akni i akni. Hormonsko sredstvo u ovom slučaju može izazvati potpuno suprotan učinak..

kontraindikacije

Apsolutne kontraindikacije uključuju:

 1. Alergijska reakcija.
 2. Preosjetljivost.
 3. Otvorene rane od krvarenja u području primjene lijeka.
 4. Kožna tuberkuloza.
 5. Vodene kozice.
 6. Posljedice primjene imunostimulirajućih cjepiva.
 7. Lezije herpes virusa ili druge virusne infekcije.
 8. Prekomjerna količina gnoja.

Gore opisane kontraindikacije afloderma u potpunosti zabranjuju uporabu lijeka, čak i nakon savjetovanja s liječnikom dermatologom zbog velikog rizika.

Način upotrebe i doziranje

Upute za uporabu masti afloderm prilično su jednostavne. Mala količina sadržaja iscijedi se na bilo koji čisti prst. Nakon toga se nanosi na oštećenu površinu, masira se kružnim pokretima dok se potpuno ne upije..

Ispiranje ostataka unutar 30-60 minuta ne preporučuje se kako bi se izbjegla smanjena učinkovitost.

Prije glavnog postupka, preporučuje se voditi brigu o higijeni:

 • uklonite mrtve čestice kože;
 • riješiti se gnoja;
 • temeljito isperite ranu bez upotrebe sapuna;
 • osušite kožu.

Glavna stvar je ne ozlijediti ili oštetiti područja, inače se neke nuspojave mogu pojaviti teže.

Trudne i dojeće žene, u djetinjstvu

Zbog nedostatka toksičnosti, afloderm se može koristiti tijekom trudnoće i tijekom dojenja, ali ne kao dio složenog liječenja.

U potonjem slučaju najbolje je prebaciti se na formule za novorođenčad ili pričekati neko vrijeme, ublažiti simptome prirodnim putem.

U dobi do šest mjeseci upotreba se ne preporučuje zbog mogućnosti oštećenja središnjeg živčanog sustava.

Nuspojave

Tijekom kliničkih ispitivanja kod nekih ispitanika, pronađeni su:

 • svrabež
 • gori;
 • osip;
 • hiperpigmentacije;
 • pruga;
 • ponovni razvoj infekcije.

U većini slučajeva razlog je nepoštivanje zahtjeva koje je izdala bolnica.

posebne upute

Da biste povećali učinkovitost, morate se pridržavati mjera opreza na poleđini ambalaže..

Predozirati

Nije bilo slučajeva predoziranja..

Ako aktivna tvar obiluje na sluznici, potrebno je isprati područje.

Ako se proguta, potrebno je nazvati liječnika koji će u bolnici provesti postupke ispiranja želuca.

Interakcija lijekova

Nisu otkriveni štetni učinci.

analoga

Stručnjaci mogu propisati:

Usporedba s Lokoidom

Opseg je nešto uži uz veću cijenu..

Osnova medicinskog učinka je opojna tvar, koja se također odnosi na hormonalni tip..

Broj kontraindikacija mnogo je puta veći, među kojima su akne, gljivične infekcije i neke vrste dermatitisa.

Afloderm (mast): upute za uporabu

Oblik doziranja

Mast za vanjsku upotrebu, 0,05%

Sastav

1 g lijeka sadrži

aktivna tvar: alklometazon mikronizirani dipropionat - 0,500 mg

pomoćne tvari: bijeli meki parafin, bijeli pčelinji vosak, propilen glikol monopalmitostearat, heksilen glikol.

Opis

Jednobojna do svijetlo žuta homogena mast, bez mehaničkih nečistoća.

Farmakoterapijska skupina

Glukokortikosteroidi za lokalno liječenje kožnih bolesti. Glukokortikosteroidi s umjerenom aktivnošću. Alclomethasone.

ATX kod D07AB10

Farmakološka svojstva

Nije primjenjivo s obzirom na lokalne učinke i primjenu.

Alklometazon dipropionat je umjereno jak nefluorirani sintetički kortikosteroid za lokalnu upotrebu na koži. Ima protuupalno, imunosupresivno, vazokonstriktivno i antiproliferativno djelovanje.

Indikacije za uporabu

Liječenje dermatoza koje odgovaraju na topikalne kortikosteroide.

Doziranje i primjena

Afloderm mast se nanosi u tankom sloju na zahvaćenu površinu 2-3 puta dnevno, lagano trljajući dok se potpuno ne apsorbira.

Zbog veće površine kože u usporedbi s tjelesnom težinom i nerazvijenog rožnog sloja kod djece moguća je apsorpcija proporcionalno veće količine alrometazon dipropionata i pojava sistemske toksičnosti. Iz tog razloga, lijek se propisuje s više opreza, za najkraće moguće vrijeme..

Nuspojave

Nuspojave s lokalnom primjenom alklometazon dipropionata su rijetke i reverzibilne su. Uobičajene nuspojave: svrbež, peckanje, crvenilo, suha koža, iritacija, papularni osip.

Lokalne nuspojave najčešće se javljaju kod uporabe lijeka s okluzivnim preljevom, poput folikulitisa, hipertrihoze, kožnih promjena u obliku akni, hipopigmentacija, perioralnog dermatitisa, alergijskog kontaktnog dermatitisa, atrofije kože, sekundarnih infekcija kože, strija i znojenja.

Uz dugotrajnu upotrebu može se pojaviti lokalna atrofija kože, strija i površno širenje krvnih žila, posebno na licu.

kontraindikacije

Preosjetljivost na alklometazon dipropionat ili na druge komponente lijeka; rozacea; akne i perioralni dermatitis, virusne infekcije kože, posebno infekcije uzrokovane virusom herpes simpleksa; boginje; vodene kozice; gljivične i bakterijske infekcije kože.

Interakcije s lijekovima

Nisu poznate druge interakcije s lijekovima.

posebne upute

Dugotrajna primjena alklometazon dipropionata na velikim površinama kože, posebno s okluzivnim preljevom, ne preporučuje se jer to može uzrokovati pojačanu apsorpciju i pojavu sistemskih nuspojava..

Ne preporučuje se upotreba alklometazon dipropionata pod pelenama kod djece, jer u ovom slučaju pelene imaju učinak sličan onome u okluzivnom previjanju, povećavajući sistemsku apsorpciju aktivne tvari masti.

Ako uporaba alklometazon dipropionata uzrokuje reakciju preosjetljivosti na koži, potrebno je prekinuti uporabu lijeka. Bolesnike koji imaju povećanu vjerojatnost sistemskih nuspojava pri korištenju alklometazon dipropionata (djeca, bolesnici sa smanjenom funkcijom jetre i bolesnici kojima je potrebno dugotrajno liječenje) treba povremeno testirati kako bi se nadzirala funkcija hipotalamo-hipofize-nadbubrežnog sustava (test za besplatni urinarni kortizol i test za stimulaciju ACTH). Ako su utvrđeni simptomi supresije navedenog sustava, potrebno je prekinuti uporabu lijeka ili smanjiti učestalost njegove uporabe.

Alklometazon dipropionat u obliku masti ne može se koristiti na očima i u području oko očiju zbog moguće pojave glaukoma ili katarakte.

Ako se pojavi sekundarna bakterijska ili gljivična infekcija kože, potrebno je zaustaviti lokalnu uporabu alklometazon dipropionata i početi koristiti antibakterijski ili antimikotski lijek.

Neka područja kože (ingvinalna regija, pazuhe, perianalna regija) gdje postoji prirodna okluzija sklonija su stvaranju strija lokalnim liječenjem alklometazona dipropionatom. Upotreba alklometazon dipropionata u takvim područjima treba biti ograničena..

Budući da sigurnost kortikosteroida u trudnica nije utvrđena, primjena lijeka moguća je samo ako namjeravana korist za ženu nadmašuje potencijalni rizik za plod. U takvim slučajevima lijek treba primijeniti kratko i na malom području kože..

Nije poznato može li lokalna primjena kortikosteroida uzrokovati sistemsku apsorpciju, pa je primjena lijeka kod dojilja moguća tek nakon procjene koristi / rizika.

Značajke učinka lijeka na sposobnost upravljanja vozilima i potencijalno opasne mehanizme

Predozirati

Lokalnom primjenom alklometazon dipropionata na velikim površinama oštećene kože s većom propusnošću, primjenom okluzivnog preliva i uz produljenu uporabu, apsorpciju u sistemsku cirkulaciju i pojavu sistemskih nuspojava poput hiperglikemije, glikozurije, suzbijanja funkcije hipotalamičko-hipofizno-nadbubrežnog sustava sa zakašnjenjem rast, povećani intrakranijalni tlak u djece i Cushingov sindrom.

U slučaju predoziranja, prekinuti uporabu lijeka. Indicirano je odgovarajuće simptomatsko liječenje. Simptomi su obično reverzibilni i nestaju nakon prestanka uzimanja lijeka..

U vrlo rijetkim slučajevima mogu se pojaviti simptomi simptoma povlačenja (vrućica, mialgija, artralgija, slabost). U ovom slučaju treba provesti sustavnu nadomjesnu terapiju kortikosteroidima. Lijek sadrži malu količinu kortikosteroida, tako da nema opasnosti od negativnog učinka lijeka ako se slučajno proguta.

Obrazac za puštanje i pakiranje

20 g ili 40 g lijeka stavi se u aluminijsku cijev s membranom, s unutarnjim lakom, zatvorenim polietilenskim čepom sa igle za probijanje membrane.

Jedna cijev zajedno s uputama za uporabu na državnom i ruskom jeziku smještena je u pakiranje od kartona.

Uputa za mast Afloderm

Robna marka: Afloderm (Afloderm)

Međunarodno vlasničko ime: Alclometasone (Alclometasone)

Oblik doziranja: Krema / mast za vanjsku upotrebu

Djelatna tvar: Alclometazon (Alclometazon)

Farmakoterapijska skupina: Glukokortikosteroid za lokalnu upotrebu

Farmakološka svojstva: Glukokortikosteroid za vanjsku primjenu od blage do umjerene aktivnosti. Ima protuupalno, antipruritičko i vazokonstriktivno djelovanje. Mehanizam protuupalnog djelovanja potpuno je nejasan. Vjeruje se da alklometazon inducira sintezu inhibitora fosfolipaze A2 (lipokortine). Kao rezultat, smanjuje se oslobađanje arahidonske kiseline iz membranskih fosfolipida. To dovodi do inhibicije sinteze prostaglandina i leukotriena (upalnih medijatora) iz arahidonske kiseline.

Indikacije za uporabu:

- Alergijski i kontaktni dermatitis;

- Alergijska reakcija na ujede insekata.

Ovaj alat možete koristiti za djecu od 6 mjeseci.

kontraindikacije:

- preosjetljivost na njegove komponente;

- kožne manifestacije sifilisa;

- virusne infekcije kože;

- reakcije kožnih cjepiva;

- dječja dob do šest mjeseci.

Interakcija s drugim lijekovima:

Značajna interakcija s drugim lijekovima nije pronađena.

Doziranje i primjena:

Afloderm krema preporučuje upotrebu u liječenju akutnih kožnih lezija, a mast za liječenje subakutnih i kroničnih dermatoza.

Nakon završetka akutnog razdoblja bolesti, kao i ako se lijek primjenjuje na gustim dijelovima kože ili ako je potrebno ukloniti upalni učinak u gušćim slojevima kože, preporučljivo je koristiti Afloderm u obliku masti.

Lijek u obliku kreme dobro se apsorbira i ne ostavlja masni sjaj.

Lijek se nanosi u tankom sloju ravnomjerno na zahvaćenu kožu. To trebate raditi 2-3 puta dnevno. Ako trebate nanijeti kremu ili mast na područja gdje je koža gušća, na primjer, laktovi ili stopala, a također se lako brišu, lijek možete primjenjivati ​​češće.

Uputa za uporabu Afloderm izvješćuje da se za djecu, kada glavni simptomi počnu prolaziti, lijek može upotrebljavati 1 puta dnevno.

Kako bi se spriječio povratak, liječenje treba nastaviti još neko vrijeme nakon što se koža vrati u normalu..

Kada se koristi za malu djecu, treba imati na umu da nabori kože i sintetičke pelene mogu utjecati na isti način kao i okluzivni preljev. Tako se povećava stupanj apsorpcije aktivne komponente. Osim toga, u djece apsorpcija može biti veća zbog nedovoljne zrelosti kože..

Nije preporučljivo nanositi kremu i mast pod okluzijskim pregradama na područjima gdje pelene i pelene dodiruju kožu. Terapija za djecu traje najviše 3 tjedna. Ako trebate duže koristiti lijek, to trebate učiniti pod nadzorom stručnjaka.

Ako učinak lijeka nije primjetan u roku od dva tjedna, dijagnoza se mora provjeriti..

Nuspojava:

Krema i masti rijetko izazivaju negativne reakcije. Osip, eritem, iritacija, svrbež, suha koža i akne mogući su nuspojave. U rijetkim slučajevima prijavljuju se promjene na koži nalik aknama, folikulitisu, strijama, hipertrihoza, sekundarne infekcije kože, hiperpigmentacija, atrofične promjene na koži, dilatacija površinskih žila i alergijski kontaktni dermatitis. Negativne reakcije na mjestu primjene vjerojatnije su za pojavu okluzivnog preliva.

Sistemske nuspojave mogu dovesti do inhibicije nadbubrežne funkcije. Pretpostavlja se da je to moguće uz produljenu upotrebu na velikim površinama kože.

Posebne upute:

Izbjegavajte kontakt s lijekom u očima (zbog mogućeg razvoja glaukoma i katarakte), kao i na otvorenim površinama rana. Ako je tijek bolesti kompliciran razvojem sekundarne bakterijske ili gljivične infekcije, lijeku Afloderm mora se dodati antibakterijsko ili antifungalno sredstvo.

Predozirati:

Ako se lijek primjenjuje na područja velikog područja s produljenom terapijom, kao i kada se koristi okluzivni preljev i u djetinjstvu, aktivna tvar se može apsorbirati u većoj mjeri. Tada može dovesti do glukozurije, hiperglikemije, inhibicije hipotalamusa-hipofize-nadbubrežnog sustava s retardacijom rasta, Cushingovim sindromom i intrakranijalnom hipertenzijom.

U rijetkim slučajevima moguća je vrućica, artralgija, mijalgija, opća slabost.

Ako se pojave simptomi predoziranja, lijek se mora otkazati. Liječenje je simptomatsko. Za održavanje normalnih tjelesnih funkcija primjenjuju se uobičajene mjere..

Rok trajanja: Za mast - 3 godine, za kremu - 2 godine..

Uvjeti za dopuštaj iz ljekarne: bez recepta.

Producent: Belupo (Hrvatska)

Afloderm (mast)

Upute za uporabu

 • ruski
 • қазақша

Trgovački naziv

Međunarodno vlasničko ime

Oblik doziranja

Mast za vanjsku upotrebu, 0,05%

Sastav

1 g lijeka sadrži

aktivna tvar: alklometazon mikronizirani dipropionat - 0,500 mg

pomoćne tvari: bijeli meki parafin, bijeli pčelinji vosak, propilen glikol monopalmitostearat, heksilen glikol.

Opis

Jednobojna do svijetlo žuta homogena mast, bez mehaničkih nečistoća.

Farmakoterapijska skupina

Glukokortikosteroidi za lokalno liječenje kožnih bolesti. Glukokortikosteroidi s umjerenom aktivnošću. Alclomethasone.

ATX kod D07AB10

Farmakološka svojstva

farmakokinetika

Nije primjenjivo s obzirom na lokalne učinke i primjenu.

farmakodinamiku

Alklometazon dipropionat je umjereno jak nefluorirani sintetički kortikosteroid za lokalnu upotrebu na koži. Ima protuupalno, imunosupresivno, vazokonstriktivno i antiproliferativno djelovanje.

Indikacije za uporabu

Liječenje dermatoza koje odgovaraju na topikalne kortikosteroide.

Doziranje i primjena

Afloderm mast se nanosi u tankom sloju na zahvaćenu površinu 2-3 puta dnevno, lagano trljajući dok se potpuno ne apsorbira.

Zbog veće površine kože u usporedbi s tjelesnom težinom i nerazvijenog rožnog sloja kod djece moguća je apsorpcija proporcionalno veće količine alrometazon dipropionata i pojava sistemske toksičnosti. Iz tog razloga, lijek se propisuje s više opreza, za najkraće moguće vrijeme..

Nuspojave

Nuspojave s lokalnom primjenom alklometazon dipropionata su rijetke i reverzibilne su. Uobičajene nuspojave: svrbež, peckanje, crvenilo, suha koža, iritacija, papularni osip.

Lokalne nuspojave najčešće se javljaju kod uporabe lijeka s okluzivnim preljevom, poput folikulitisa, hipertrihoze, kožnih promjena u obliku akni, hipopigmentacija, perioralnog dermatitisa, alergijskog kontaktnog dermatitisa, atrofije kože, sekundarnih infekcija kože, strija i znojenja.

Uz dugotrajnu upotrebu može se pojaviti lokalna atrofija kože, strija i površno širenje krvnih žila, posebno na licu.

kontraindikacije

Preosjetljivost na alklometazon dipropionat ili na druge komponente lijeka; rozacea; akne i perioralni dermatitis, virusne infekcije kože, posebno infekcije uzrokovane virusom herpes simpleksa; boginje; vodene kozice; gljivične i bakterijske infekcije kože.

Interakcije s lijekovima

Nisu poznate druge interakcije s lijekovima.

posebne upute

Dugotrajna primjena alklometazon dipropionata na velikim površinama kože, posebno s okluzivnim preljevom, ne preporučuje se jer to može uzrokovati pojačanu apsorpciju i pojavu sistemskih nuspojava..

Ne preporučuje se upotreba alklometazon dipropionata pod pelenama kod djece, jer u ovom slučaju pelene imaju učinak sličan onome u okluzivnom previjanju, povećavajući sistemsku apsorpciju aktivne tvari masti.

Ako uporaba alklometazon dipropionata uzrokuje reakciju preosjetljivosti na koži, potrebno je prekinuti uporabu lijeka. Bolesnike koji imaju povećanu vjerojatnost sistemskih nuspojava pri korištenju alklometazon dipropionata (djeca, bolesnici sa smanjenom funkcijom jetre i bolesnici kojima je potrebno dugotrajno liječenje) treba povremeno testirati kako bi se nadzirala funkcija hipotalamo-hipofize-nadbubrežnog sustava (test za besplatni urinarni kortizol i test za stimulaciju ACTH). Ako su utvrđeni simptomi supresije navedenog sustava, potrebno je prekinuti uporabu lijeka ili smanjiti učestalost njegove uporabe.

Alklometazon dipropionat u obliku masti ne može se koristiti na očima i u području oko očiju zbog moguće pojave glaukoma ili katarakte.

Ako se pojavi sekundarna bakterijska ili gljivična infekcija kože, potrebno je zaustaviti lokalnu uporabu alklometazon dipropionata i početi koristiti antibakterijski ili antimikotski lijek.

Neka područja kože (ingvinalna regija, pazuhe, perianalna regija) gdje postoji prirodna okluzija sklonija su stvaranju strija lokalnim liječenjem alklometazona dipropionatom. Upotreba alklometazon dipropionata u takvim područjima treba biti ograničena..

Budući da sigurnost kortikosteroida u trudnica nije utvrđena, primjena lijeka moguća je samo ako namjeravana korist za ženu nadmašuje potencijalni rizik za plod. U takvim slučajevima lijek treba primijeniti kratko i na malom području kože..

Nije poznato može li lokalna primjena kortikosteroida uzrokovati sistemsku apsorpciju, pa je primjena lijeka kod dojilja moguća tek nakon procjene koristi / rizika.

Značajke učinka lijeka na sposobnost upravljanja vozilima i potencijalno opasne mehanizme

Predozirati

Lokalnom primjenom alklometazon dipropionata na velikim površinama oštećene kože s većom propusnošću, primjenom okluzivnog preliva i uz produljenu uporabu, apsorpciju u sistemsku cirkulaciju i pojavu sistemskih nuspojava poput hiperglikemije, glikozurije, suzbijanja funkcije hipotalamičko-hipofizno-nadbubrežnog sustava sa zakašnjenjem rast, povećani intrakranijalni tlak u djece i Cushingov sindrom.

U slučaju predoziranja, prekinuti uporabu lijeka. Indicirano je odgovarajuće simptomatsko liječenje. Simptomi su obično reverzibilni i nestaju nakon prestanka uzimanja lijeka..

U vrlo rijetkim slučajevima mogu se pojaviti simptomi simptoma povlačenja (vrućica, mialgija, artralgija, slabost). U ovom slučaju treba provesti sustavnu nadomjesnu terapiju kortikosteroidima. Lijek sadrži malu količinu kortikosteroida, tako da nema opasnosti od negativnog učinka lijeka ako se slučajno proguta.

Obrazac za puštanje i pakiranje

20 g ili 40 g lijeka stavi se u aluminijsku cijev s membranom, s unutarnjim lakom, zatvorenim polietilenskim čepom sa igle za probijanje membrane.

Jedna cijev zajedno s uputama za uporabu na državnom i ruskom jeziku smještena je u pakiranje od kartona.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C.

Čuvati izvan dohvata djece!

Rok trajanja

Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti ljetovanja u ljekarni

Proizvođač

BELUPO, lijekovi i kozmetika dd, Republika Hrvatska, 48000, Koprivnica, ul. Danica, 5.

Vlasnik potvrde o registraciji

BELUPO, lijekovi i kozmetika dd, Republika Hrvatska

Adresa organizacije koja prihvaća zahtjeve potrošača o kvaliteti proizvoda (robe) na području Republike Kazahstan:

Predstavništvo „BELUPO, lijekova i kozmetike dd“ u Republici Kazahstan

Almaty, st. Zheltoxan, 87, ured 24, 25, 26.