logo

Laser u liječenju akni

Da biste se riješili problema s kožom, zajedno s tradicionalnim metodama, uspješno se koristi hardver. Lasersko liječenje akni prepoznato je kao najučinkovitije

Moderna metoda liječenja

Ova metoda koristi sposobnost laserskog snopa da djeluje usmjerno na žljezdane stanice lojnih žlijezda svojim djelomičnim uništavanjem i smanjenjem lučenja sebuma..

Ova metoda također ima fotodinamički učinak, zbog čega krv bolje cirkulira u području upale, a mrlje nakon akni rješavaju se mnogo brže.

Antibakterijski učinak laserske terapije je uništavanje bakterija u lojnim kanalima i na površini kože.

Još jedna značajka ovog tretmana je sužavanje pora i uklanjanje ožiljaka. Taj je učinak posebno vidljiv u liječenju početne faze stvaranja akni..

Za mnoge pacijente, laserska terapija je ne-alternativni tretman za akne..

U čemu je prednost metode

Ako usporedite liječenje akni laserom s tradicionalnim metodama, možete vidjeti njegove neosporne prednosti:

  • lasersko zračenje, pozitivno djelujući na svaki sloj, poboljšava imunitet kože;
  • izlaganje laseru izvodi se na daljinu bezkontaktnom metodom uz održavanje maksimalne sterilnosti;
  • metoda se smatra sigurnom, budući da tijekom postupka greda ima izravan učinak na vrlo mala područja kože s aknama;
  • postupci su gotovo bezbolni, senzacije tijekom njihove primjene prilično su ugodne;
  • istovremeno s liječenjem akni, laser uklanja proširene pore, akne, ožiljke i druge, ne baš ugodne posljedice.

Malo o korištenim uređajima

Sjednicu liječenja uvijek provodi kvalificirani liječnik, a mogu se koristiti različite vrste uređaja..

Neodimijski laseri koriste se kada je potrebno utjecati na kožu infracrvenim valovima (1064 nm). Njihov svjetlosni val prodire kroz kožu za 4 mm, sterilizira žarišta upale, smanjuje sekretornu aktivnost lojnih žlijezda i normalizira trofičke i metaboličke procese. Recenzije nove generacije neodimskih lasera potvrđuju apsolutno odsustvo nuspojava.

U liječenju akni koriste se još dvije vrste laserskih sustava. To su argonski laseri valne duljine od 380 do 420 nm i diode s valnim spektrom od 420 do 485 nm. Prodirejući na kožu do plitke dubine od 0,15 mm, pružaju antibakterijski učinak. Takvi su laseri učinkoviti u liječenju akni koji se lako pojavljuju..

Kako je postupak

Nekoliko je vrsta sustava razvijeno i korišteno za lasersko liječenje, ali u praksi su dugovalni laseri pokazali najveću učinkovitost. Njihov snop svjetlosti, prodirajući duboko u kožu, ubija bakterije, sprečava stvaranje čepova u porama. Stabilan rezultat pojavljuje se odmah nakon prvih postupaka.

Terapija se provodi u intervalima od dva tjedna sa sesijama u trajanju od 20 do 60 minuta. Broj postupaka potrebnih za potpuno izlječenje ovisi o stupnju akni. Može zahtijevati do 4 sesije.

  • Postupci se provode na dobro očišćenoj koži primjenom protuupalnih gelova..
  • Oči moraju biti zaštićene naočalama..
  • Liječnik pomiče lasersku mlaznicu po koži kliznim pokretima.
  • Postupak je popraćen osjećajem ugodne topline i laganim trncem. Recenzije kupaca potvrđuju izostanak nelagode u sjednicama.
  • Nakon izlaganja laseru, na kožu se nanosi obnavljajući balzam s dekspantenolom.
  • U nekim slučajevima postoji lagano crvenilo kože, koje nestaje u roku od sat vremena..

Lasersko liječenje akni u preventivne svrhe treba ponavljati svakih 4–9 mjeseci. Naravno, trebali biste proći pregled kod liječnika i kozmetologa, razumjeti uzroke kožnih problema, isključiti mogućnost ponovne pojave.

Dva tjedna prije i nakon tretmana treba izbjegavati izlaganje kože sunčevoj svjetlosti. Nemojte se aktivno sunčati, a pri izlasku iz kuće morate koristiti kreme za sunčanje. Inače se može pojaviti neželjena pigmentacija. Za to vrijeme morate napustiti bazen, saunu i kupku.

Nekoliko dana treba se suzdržati od uporabe lijekova koji sadrže alkohol..

Kontraindikacije za liječenje

Na početnom pregledu dermatolog će vam reći o svim kontraindikacijama laserske terapije koje imate.

Trebali biste se privremeno suzdržati od postupaka ako:

  • uzimaju se lijekovi s fotosenzibilizacijskim učinkom;
  • pojavili su se novi osipi herpesa;
  • do trenutka započinjanja liječenja, koža je jako preplanula.

Sljedeći su postupci strogo zabranjeni:

  • trudna
  • pacijenti s dijabetesom ovisnim tipom o inzulinu;
  • ako postoji rak.

Recenzije

Nakon laserske terapije protiv akni, pacijenti ostavljaju recenzije, uglavnom potvrđujući njegovu učinkovitost. Međutim, ističu njegovu relativno visoku cijenu. Ovisno o mjestu održavanja, jedna sjednica košta 1800-2000 rubalja.

Lasersko liječenje akni

Lasersko liječenje akni najnebolnija je i najbrža od svih poznatih metoda borbe protiv ove uobičajene bolesti. Laser je usmjeren na zagrijavanje kože zahvaćena aknama na temperaturu koja je štetna za bakterije koje žive u lojnim žlijezdama..

Lasersko liječenje akni

Linka »13. siječnja 2014. 21:37

Doctorsforum preporučuje:

Re: Lasersko liječenje akni

luNa »21. siječnja 2014. 19:42

Re: Lasersko liječenje akni

Nastya K. »21. siječnja 2014. 21:47

Re: Lasersko liječenje akni

Shakira »23. siječnja 2014. 20:46

Re: Lasersko liječenje akni

omen »01. februara 2014. 19:18

Re: Lasersko liječenje akni

Martha »03. februara 2014. 17:51

Re: Lasersko liječenje akni

Lady X ”12. veljače 2014. 17:17

Re: Lasersko liječenje akni

Olivia »14. rujna 2014. 01.12

Re: Lasersko liječenje akni

Veronica »04. studenog 2016. 21:19

Re: Lasersko liječenje akni

Kendos »11. prosinca 2016. 19:31

Za postupke se koristi neodim i druge vrste lasera. Za obradu lica potrebno je ne više od pola sata, a tretman laserom protiv akni na leđima trajat će ne duže od četrdeset minuta. Laser ne izaziva pojavu novih ožiljaka i tragova. Uređaj djeluje nježno i štedljivo na kožu, poboljšavajući cirkulaciju krvi i sužava pore na licu.

Svaki fokus upale na koži izložen je kratkotrajnom laserskom snopu. Ako je bolest već prešla u naprednu fazu, tada jedna sekcija laserske terapije neće biti dovoljna - trebat će vam barem tri terapije.

Lasersko liječenje akni vodi lijeku protiv bakterijske upale, ali ne izglađuje ožiljke i ožiljke koji nastaju zbog zanemarivanja bolesti.

Neugodan učinak nakon postupka je oteklina i privremena upala tretiranih područja. Ali brzo prolaze. Sve što ostaje je preživjeti blagi piling kože koji se smatra korisnim za obnavljanje kože..

Lasersko liječenje akni: opis i učinkovitost postupka

Akne su jedan od najčešćih estetskih i kozmetičkih problema s kožom, karakteriziran upalnim procesima u lojnim žlijezdama i folikulima dlake retikularnog dermisa. Klinički se akne očituju različitim osipima (akne, komedoni, akne), pojačanim izlučivanjem sebuma, stezanjem i keratinizacijom vanjskog sloja kože, kao i stvaranjem sebum-rogovih čepova u kanalima holokrinskih žlijezda koji luče masne sekrecije.

Za liječenje akni, hormonska terapija, danas se koriste lokalni lijekovi s baktericidnim učinkom, antibiotici prve generacije i retinoidi. Od hardverskih metoda za borbu protiv akni i post-akni, kozmetolozi smatraju lasersko liječenje najučinkovitijim, što vam omogućuje da brzo ispravite vanjske manifestacije bolesti, zaustavite upalne procese u piloznim strukturama kože i ubrzate regeneraciju zdravih stanica epiderme..

Opis metode

Laserska terapija niskog intenziteta u kozmetologiji primjenjivana je ne tako davno, ali već je prepoznata kao jedna od najučinkovitijih i najučinkovitijih metoda liječenja neinfektivnih kožnih bolesti. Učinak izloženosti laserom temelji se na metodi termolize - procesu uništavanja patološki promijenjenih struktura pod utjecajem toplinskog toka, što je u ovom slučaju laserski zrak. Monokromatska svjetlost koju emitira laser u obliku kratkih bljeskova zagrijava različite slojeve dermisa i epiderme na 250-300 ° C, što rezultira procesom "isparavanja" nezdravih stanica, nakon čega slijedi pojačana regeneracija. Tijekom postupka, bolesne epidermalne strukture se uništavaju, a zdrave stanice počinju se aktivno formirati na svom mjestu, uključujući kromatofore - stanice odgovorne za pigmentaciju kože.

Postupak laserske izloženosti omogućuje vam da se učinkovito borite ne samo s aknama, već i s pojavama nakon akni - tragovima koji mogu ostati na koži nakon faze glavnog tretmana (ožiljci, ožiljci, crvenilo, mrlje). Zbog mogućnosti postavljanja potrebne svjetlosne valne duljine, liječnik može osigurati prolazak impulsa na različite dubine za lokalno izlaganje epidermalnim stanicama. Za liječenje akni i akni koristi se metoda frakcijskog laserskog izlaganja lakom Fraxel ili Fotona erbium, čija se zraka raspršuje u brojne frakcije i formira mikrotermalne zone liječenja (MLZ) u slojevima hipoderme.

Učinak laserske terapije uočljiv je već nakon prve primjene, ali može se procijeniti nakon 7-10 dana, kada započinje aktivni proces regeneracije stanica..

Bilješka! Principi laserske terapije niskog intenziteta također se koriste u Elos-terapiji, kombiniranoj tehnici liječenja akni, u kojoj na dermis djeluje ne samo svjetlost, već i energija radio valova. Kombinacija protoka omogućuje vam uklanjanje manifestacija akni, smanjenje dubokih upalnih procesa, a također poboljšava izgled i stanje kože zahvaljujući poboljšanoj proizvodnji vlastitih fibrilarnih proteina, koji su glavna komponenta dermisa.

Prednosti i nedostatci

Laserska terapija ima prilično značajne prednosti u usporedbi s medicinskim metodama liječenja, ali ne može se koristiti kao monoterapija, jer će u ovom slučaju postojati velika vjerojatnost recidiva. Uzroci akni nisu samo patogeni predstavnici kokne flore (bakterije), već i mnogi drugi čimbenici, posebice hormonalni poremećaji, demodikoza, poremećaji probavnog sustava, patologija lojnih žlijezda. Ako pacijent ne provede terapiju glavnih bolesti, a to su katalizatori akni, paralelno s laserskim liječenjem, nakon nekog vremena osipi će se ponovo pojaviti (možda i u težem obliku). Iz tog razloga mnogi kozmetolozi preporučuju podvrgavanje laserskom tretmanu nakon korekcije lijekova psihosomatskim i hormonskim statusom, kao i kompleksno liječenje želuca i crijeva..

Vjerojatnost recidiva u nedostatku adjuvantne terapije za prateće bolesti značajan je nedostatak laserske terapije, ali postupak ima brojne prednosti, na primjer:

  • odsutnost nuspojava koje se mogu pojaviti tijekom liječenja hormonima i antibioticima (s izuzetkom razdoblja ozdravljenja);
  • brz rezultat;
  • mogućnost upotrebe u bolesnika bilo koje dobi i spola, počevši od 16 godina (u prisutnosti indikacija za hitne slučajeve, liječnik može omogućiti izlaganje laseru od 14 godina);
  • mala vjerojatnost alergijskih reakcija (samo komponente anestetskog gela koje se mogu nanijeti na kožu prije postupka mogu uzrokovati alergije);
  • poravnavanje reljefa kože;
  • sposobnost rješavanja nekoliko problema odjednom u jednom postupku: ukloniti učinke akni, ukloniti ožiljke i ožiljke, poboljšati izgled kože i povećati njen turgor.

Relativna prednost laserskog liječenja akni je njegova prilično pristupačna cijena. Jedan laserski bljesak košta u različitim klinikama od 130 do 350 rubalja, a cijeli postupak košta 3000-5000 rubalja, što je znatno jeftinije od nekih hormonskih lijekova koji se koriste u klasičnim shemama liječenja akni i akni.

Tablica - Lasersko liječenje i liječenje akni: usporedba

Tehnički podaciLaserska terapijaTerapija lijekovima
efikasnostvisok.Pokazatelji uspješnosti ovise o kombinaciji čimbenika: njezi kože, prehrani, emocionalnom stanju, načinu života.
Trajanje efekta2-3 mjeseca (ako su uzroci akni povezani s bolestima unutarnjih organa).Učinak je kratkotrajan i blag.
NuspojaveGotovo odsutna. U rijetkim slučajevima mogući su crvenilo, ljuštenje kože, oticanje i pojačana pigmentacija.Mogući je veliki broj nuspojava, u rasponu od kožnih patologija i poremećaja gastrointestinalnog trakta (gastritis, kolitis itd.) Do endokrinoloških patologija i poremećaja nadbubrežne žlijezde.
Trajanje liječenjaZa otklanjanje simptoma akni i post-akni potrebno je oko 3-10 postupaka..Potrebna je dugotrajna upotreba.
Učinak kožePoboljšava se stanje kože: obnavlja se hidratacija, crvenilo nestaje, ožiljci i ožiljci se izglađuju, a koža se izglađuje..Mnogi lijekovi koji se koriste za liječenje akni i akni uzrokuju različite kožne bolesti: ekcem, urtikariju, dermatitis.

Rezultat je laserske terapije u složenom liječenju akni i akni

Upotreba lasera u liječenju akni vulgaris, akni i post-akni omogućuje ne samo postizanje izraženog protuupalnog učinka uslijed točkastog uništavanja upaljenih epidermalnih stanica i piloznih elemenata, već i za poboljšanje općeg stanja kože lica i tijela. Aktivna stimulacija regenerativne funkcije stanica dovodi do pojačane sinteze kolagena i elastina. To su fibrilarni proteini koji su glavna komponenta vezivnog tkiva dermisa i odgovorni su za njegovu čvrstinu i elastičnost..

Proizvodnja vlastitog kolagena pozitivno utječe na stupanj vlažnosti kože, njen turgor i boju. Ako je potrebno, postupak laserske terapije u liječenju akni može se kombinirati s drugim hardverskim metodama obnove i obnove kože: laserskom rezidbom, pilingom ili liječenjem telengiektazije (rozacee).

U 80% bolesnika koji su prošli postupak laserske terapije niskog intenziteta radi ispravljanja učinaka post-akni i liječenja akni, postiže se sljedeći klinički rezultat:

  • sužavanje pora;
  • rješavanje crvenila i crvenih mrlja;
  • normalizacija sekretorne funkcije lojnih žlijezda (uklanjanje masnog sjaja);
  • čišćenje lica od akni, akni i komedona;
  • poravnavanje reljefa kože;
  • stimulacija mehanizama prirodne obrane i regeneracije na staničnoj razini.

Bilješka! S aknama 1-2 stupnja, pacijenti koji prolaze tečaj laserske terapije, nema potrebe koristiti antibakterijske masti i kreme, kao i uzimati antibiotike iznutra. Lasersko zračenje ima snažan baktericidni učinak i uništava membranu membrane patogenih bakterija ometajući njihove vitalne procese.

Indikacije za postupak

Kozmetolog može preporučiti laserski tretman u prisutnosti sljedećih manifestacija akni:

  • kožni osipi upalne etiologije (akne, ciste sebuma-roga u kanalima lojnih žlijezda, akne);
  • post-akne (ožiljci, рубne promjene na koži, crvene mrlje koje ostaju na koži nakon liječenja akni);
  • povećana sekrecija lojnih žlijezda, koja se očituje otpuštanjem velike količine sebuma (masni sjaj);
  • keratinizacija vanjskog sloja kože, što dovodi do stvaranja krvavih pukotina i rana, bolne erozije i ulceracija;
  • proširene pore začepljene crnim točkicama.

Prije odlaska kod kozmetologa, pacijent mora proći sveobuhvatnu dijagnozu od dermatologa, jer je važno otkriti uzrok akni. Ako se osipi na koži pojave na pozadini poremećaja hormonalnog statusa, problemi s gastrointestinalnim traktom ili uzimanje određenih lijekova (barbiturati, anabolički steroidi, lijekovi koji sadrže halogene, itd.), Laserska terapija neće biti učinkovita čak i nakon kompletnog tečaja.

Značajke postupka i pripreme

Lasersko liječenje akni prilično je jednostavan postupak koji ne zahtijeva posebnu pripremu i naknadno razdoblje oporavka.

Trening

Smjernice za pripremu za lasersko liječenje akni su opće. Kako bi se isključila mogućnost iritacije kože i pojave alergijskih reakcija, pacijentu se ne preporučuje konzumirati veliki broj proizvoda s alergenima (riba i morski plodovi, kravlje mlijeko, proizvodi na bazi kakaa, med), alkohol, jaka pića i kava nekoliko dana prije postupka. Crni i zeleni čaj najbolje je zamijeniti biljnim napicima s umirujućim i protuupalnim učinkom (čaj od kamilice, napitak od cvjeta lipe, infuzija metvice ili timijana).

Za 7-10 dana trebali biste napustiti izlete u kupaonice, saune, solarij. Uoči i na dan postupka nemojte koristiti kozmetiku (uključujući dekorativnu kozmetiku).

U uredu

Postupak započinje pregledom problematičnih područja i čišćenjem kože. Nakon što se prljavština, prašina i višak sebuma uklone s lica, na kožu se nanosi poseban anestetički gel (na primjer, Emla gel s lidokainom i prilokainom). Pacijenti s visokim pragom boli toleriraju postupak dobro i bez olakšavanja boli, pa se pitanje preporučljivosti uporabe anestetika kao sedacija pojedinačno odlučuje kod stručnjaka. Kako bi zaštitili rožnicu i mrežnicu od termičkih opeklina, na oči se stavljaju posebne naočale.

Trajanje cijelog postupka obično je od 10 do 20 minuta. Broj izbijanja jednak je broju osipa na koži (ako govorimo o aknama, koža se obrađuje po principu mikro zoniranja). Tijekom rada lasera, pacijent može čuti tihe klikove, popraćene oštrim trzajem. Takvi osjećaji uzrokuju umjerenu nelagodu, ali pacijent ne osjeća bol zbog preliminarne anestezije..

Broj tretmana

Broj potrebnih sesija određuje se strogo pojedinačno. To, prije svega, ovisi o broju i području osipa, prisutnosti pojava nakon akni (ožiljci, ožiljci), korištenju dodatnih metoda hardverske kozmetologije (lasersko pomlađivanje, piling). Ako pacijent želi izvršiti lasersko brisanje kože istovremeno s tretmanom akni, umjesto 10-20 minuta, može biti u ordinaciji kozmetičara najviše 1 sat.

Najčešće, čitav tijek laserskog liječenja akni sastoji se od 3-10 postupaka. Interval između postupaka trebao bi biti najmanje 2-3 tjedna: potrebno je toliko vremena za potpuno ozdravljenje i dovršenje regeneracije uništenih stanica.

Nakon laserske terapije

Odmah nakon postupka pacijent može otići kući i raditi uobičajene stvari. Za razliku od agresivnijih metoda, na primjer, laserskog pomlađivanja kože, liječenje akni ne zahtijeva razdoblje oporavka, tako da osoba može otići na posao istog dana.

Antiseptički tretman kože nakon tretmana sastoji se u svakodnevnom trljanju klorheksidinom. Za brže zacjeljivanje i obnavljanje kože nakon izlaganja laserima, preporučuje se tretirana područja podmazati 2 puta dnevno dekspantenolom. U roku od mjesec dana nakon bilo kakvih laserskih postupaka, potrebno je izbjegavati putovanja u zemlje s vrućom i vlažnom klimom, posjete kupkama i saunama.

Bilješka! Kao nuspojave nakon postupka mogu se pojaviti umjereno crvenilo, kao i stvaranje kore. To su privremene pojave koje u potpunosti nestaju u roku od 7-10 dana. Ako se to ne dogodi, obratite se stručnjaku koji je pružio liječenje..

Kontraindikacije i ograničenja

Ženama se ne preporučuje lasersko liječenje akni za vrijeme menstruacije, jer su menstrualni ciklus i njegove faze regulirani hormonima (hormoni su glavni "katalizatori" akni) što može dovesti do nepredvidivih rezultata liječenja. Zabranjeno je provoditi bilo kakve laserske postupke za trudnice i doječe, starije od 65 godina, adolescente mlađe od 16 godina.

Lasersko liječenje akni i akni kontraindicirano je u prisutnosti sljedećih patologija:

  • maligni tumori (bez obzira na putomorfološke podatke i lokalizaciju);
  • zarazne kožne bolesti u akutnoj fazi (furunculosis, karbunculosis, mikoza itd.);
  • bilo koja stanja popraćena hipertermičkom groznicom i intoksikacijom (prehlade, bolesti prenesene hranom, rotavirusna infekcija, salmoneloza itd.);
  • bolesti stvaranja krvi;
  • dekompenzirani dijabetes melitus;
  • mentalni poremećaji.

Neprihvatljivo je provoditi lasersku terapiju tijekom pogoršanja bilo koje somatske bolesti prije ublažavanja akutnih procesa.

Je li moguće potpuno izliječiti akne laserom?

Unatoč visokoj učinkovitosti laserske terapije, najčešće se ne koristi kao glavna metoda liječenja akni. Veliki je broj čimbenika koji utječu na stanje elemenata pilobaze (lojne žlijezde i folikuli dlake), a ako se ovi čimbenici ne uklone nakon laserskog tretmana, postignuti učinak s vremenom će biti manje izražen i završit će u recidivu bolesti.

Kako bi laserska terapija bila što učinkovitija i zauvijek se riješila akni i akni, važno je provesti sveobuhvatnu dijagnozu i liječenje postojećih patologija (hormonski ovisna stanja, probavne bolesti, patologije CNS-a), kao i prilagoditi način života i navike. Sljedeće preporuke pomoći će održavanju rezultata lasera i minimizirati rizik od recidiva..

    Prehrana bi trebala biti redovita, cjelovita i raznolika. U prehrani treba biti prisutna velika količina povrća i voća, kiselo-mliječnih proizvoda, orašastih plodova, visokokvalitetnih izvora proteina (meso, perad, riba, jaja, skuta). Treba smanjiti upotrebu hrane s velikim brojem boja i okusa, kao i slastičarskih proizvoda, kave, začinjenih začina, masne hrane, čokolade.

U naprednim slučajevima (akne stupnja 3-4) preporučuje se primjena laserske terapije za ispravljanje vanjskih oštećenja kože nakon odgovarajuće terapije lijekovima hormonskim lijekovima, retinoidima, keratolitičkim i antibakterijskim sredstvima.

Fotografije prije i nakon tretmana

zaključci

Laserska terapija vrsta je suvremene hardverske kozmetologije, zahvaljujući kojoj možete riješiti veliki broj problema s kožom. Lasersko liječenje je prilično udoban, siguran i učinkovit način liječenja akni, koji se može koristiti kao neovisan postupak (za akne od 1-2 stupnja) ili kao dodatak medicinskom tretmanu. Laserska zraka ima snažan protuupalni, baktericidni i isušivački učinak, pa se laserska terapija može u potpunosti suočiti s problemom u samo 3-10 postupaka. Daljnja profilaksa opetovanih upala sastoji se u pravilnoj njezi kože, zdravoj prehrani i korekciji načina života..

Lasersko liječenje akni - kako se provodi postupak, koji su rezultati?

Osip na licu stvar je tuge za oba spola. Uvijek je neprivlačna, a ponekad i bolna. Lasersko liječenje akni najučinkovitiji je način suočavanja s bolešću danas. Korištenje tehnologije pobjeđuje akne, čak i u slučajevima kada tradicionalne metode terapije nisu bile učinkovite.

Specifičnost: mehanizam izloženosti

Glavna prednost laserskog zračenja u liječenju akni je učinak u većoj mjeri na zahvaćena područja kože. Paralelno s tim, tehnologija doprinosi:

  • Normalizacija izlučivanja lojnih žlijezda;
  • Rano zacjeljivanje ozljeda;
  • Povećajte cirkulaciju krvi.

U procesu laserske terapije postavljaju se 3 zadatka:

  • Potpuno izliječenje bolesti, što se izražava u potpunom nestanku akni;
  • Sprječavanje razvoja post-akni ili smanjenje stvaranja ožiljaka;
  • Razvoj sheme preventivnog djelovanja za sprječavanje recidiva.

Mehanizam izloženosti laserskim snopovima uništava žarišta akni zbog:

  • Uklanjanje starih slojeva;
  • Poticanje procesa regeneracije;
  • Potpuna obnova integriteta aktivnom sintezom kolagena.

Zračenje prodire u dublje slojeve dermisa, što vam omogućuje uklanjanje viška masnoće i mrtvih stanica. Uz to se smanjuje masna koža, a patogene bakterije koje provociraju razvoj bolesti u potpunosti se uništavaju. Dodatni učinak je uklanjanje izbočina i rupa..

Kada je važno tretirati kožu laserom??

Mišljenja o tome kada započeti lasersko liječenje protiv akni su različita. Neki stručnjaci tvrde da se postupci trebaju pribjegavati samo u onim slučajevima kada tradicionalna medicina nije dala rezultate. Suprotno je da seansi zračenja trebaju prisustvovati čak i u početnoj fazi akni..

  • Erupcije akni;
  • Crvenilo kože na pozadini upalnih procesa;
  • Prisutnost čira;
  • Mrlje ustajale prirode;
  • Proširene pore;
  • Akne u prolazima lojnih žlijezda.

Također, pristalice tehnike preporučuju pribjegavanje njoj:

  • Prekomjerna mast;
  • Osip koji se pojavljuje periodično;
  • Prisutnost crnih točkica;
  • Kontinuirani upalni proces;
  • Redovita pojava edema;
  • Pojačavanje izlučivanja žlijezdama prije menstruacije ili jednostavno s vremena na vrijeme.

Lasersko liječenje akni

Broj sesija ovisi o stanju bolesti i propisuje ih samo liječnik. Ponekad je dovoljan jedan postupak, a u složenim slučajevima mogu biti potrebna 2-3 dugačka tijeka liječenja. Pauze između njih tradicionalno su 1-1,5 mjeseci.

  • 2 tjedna odbijanje suhog čišćenja kože i solarije;
  • 3 dana isključenje posjeta sauni i kupki;
  • Preliminarna uporaba posebnih kozmetičkih krema u medicinske svrhe.

Laserska terapija je sljedeća:

  • Čišćenje kože dezinfekcijskim gelom;
  • Stavljanje posebnih naočala koje štite oči;
  • Lagano pokretanje mlaznice preko kože;
  • Primjena balzama s dekspantenolom za obnavljanje epiderme.

Pregledi pacijenata koji su prošli terapiju potvrđuju da se u procesu izlaganja laserskim zrakama na koži osjeća lagano trnjenje i ugodna toplina. Nakon dovršetka postupka ponekad se pojavi crvenilo (stupanj ovisi o dubini izlaganja), koje neko vrijeme prolazi sam..

Za liječenje se koristi nekoliko vrsta sustava, ali prepoznati su najučinkovitiji:

  • FT neodimijev laser
  • erbij;
  • aleksandrit.

Laseri s ugljičnim dioksidom i rubinima rjeđe se koriste: danas se smatraju zastarjelim i vrlo traumatičnim..

neodimij

Tretman akni s neodimijskim laserom učinkovita je i sigurna metoda za kožu kože. Ne dolazi do izravnog kontakta, odnosno greda ne ostavlja oštećenja na zdravim tkivima, prodire u zahvaćena područja i zagrijava lojne žlijezde. Tako se dio stanica uništava, a patogene bakterije i gljivični mikroorganizmi uništavaju.

Dodatni učinak je smanjenje proizvodnje sebuma i masti. Pored toga, postupak uklanja crvenilo zbog priliva leukocita koji suzbijaju proces upale.

Glavna prednost neodim lasera je bezbolnost i odsutnost nuspojava. Problem osipa protiv akni riješen je zahvaljujući:

  • Eliminacija postojećih formacija i prekid razvoja novih na staničnoj razini;
  • Proizvodnja kolagena koji blagotvorno utječe na stanje kože i zaglađuje postojeće ožiljke;
  • Poticanje cirkulacije krvi i lokalnog metabolizma, ubrzavanje resorpcije ustajalih mjesta.

Treba izdvojiti posebnu točku da tretman na licu mjesta ne ostavlja opekline i ne izaziva intoksikaciju tijela.

erbijum

Postupak upotrebom erbijevog lasera indiciran je za akne u kasnim fazama bolesti, kao i za izglađivanje nastalih ožiljaka. Mehanizam djelovanja je uništavanje tankog sloja epiderme radi uništavanja zaraznih žarišta.

Zatim se aktivira sinteza kolagena potrebnog za stvaranje novih vlakana. U procesu, zaražene stanice umiru i zamjenjuju ih nove. Uz liječnički savjet, akne se neće ponoviti, međutim, unatoč učinkovitosti tehnologije, moguće su nuspojave u obliku ljuštenja kože, stvaranja crvenila i razvoja gnojne upale folikula..

  • Akutni oblik akni s teškim upalnim i gnojnim procesima;
  • Prekomjerna pigmentacija kože zbog bolesti;
  • Ožiljci i ožiljci.

Aleksandrit

Kozmetolozi se okreću aleksandritnom laseru s aknama na svijetloj koži (jer je u stanju održavati 100% ravnotežu melanina kako bi se izbjegla neharmonična pigmentacija). Tijekom sesije, djelovanje toplinske zrake uništava gljivičnu infekciju i patogene.

Pored toga, učinak aleksandritskog lasera usmjeren je na:

  • Smanjena aktivnost lojnih žlijezda, zbog čega se stvara manje sebuma;
  • Istovremeno uklanjanje postojećih ožiljaka i ožiljaka;
  • Aktivacija sinteze kolagena.

Glavne prednosti su bezbolnost i kratko trajanje. Maksimalno vrijeme za 1 sesiju je 60 minuta. Nakon 1 puta primjećuju se poboljšanja. Trajanje tečaja obično je od 2 do 7 postupaka. Toplinska obrada aleksandritnim laserom ne ostavlja otekline ili crvenilo.

Koliko prosječno košta terapeutski tečaj i o čemu ovisi cijena?

Trošak postupaka uvelike varira jer se cijena laserskog liječenja akni sastoji od nekoliko komponenti:

  • Vrsta prikazanog zračenja;
  • Područje zahvaćeno osipom;
  • Regija zemlje;
  • Kvalifikacije kozmetičara;
  • Kvaliteta uređaja;
  • Ugled klinike ili salona ljepote.

U Moskvi je prosječna cijena za 1 sesiju liječenja 6000-9000 rubalja. Za liječenje 1 zasebnog problematičnog područja bit će potrebno 4000-7000 rubalja. Liječenje akni na leđima koštat će 8000-11000 rubalja.

U Sankt Peterburgu, kao i u kulturnom glavnom gradu, cijene laserske terapije su usporedive s Moskvom, ali u regijama će lasersko liječenje akni koštati puno manje. Na primjer, u Krasnodaru tretman lica košta 5000-6000 rubalja, 1 zona - 1500-3000 rubalja, leđa - oko 4000 rubalja.

U susjednim zemljama, posebno u Bjelorusiji, cijene za sjednice uklanjanja akni znatno su niže. Čak će i u Minsku jedan postupak toplinske obrade lica koštati 70 bjeloruskih rubalja, što je otprilike 2000 u ruskoj valuti. U Ukrajini su cijene približno iste, ali u grivna protuvrijednosti.

Lasersko liječenje akni: Prije i poslije fotografije

Nakon završetka punog tečaja laserskog liječenja postižu se sljedeći rezultati.

  • Sjaj se eliminira, koža postaje gipka;
  • Do 100% osip iz akni nestaje;
  • Puffiness nestaje;
  • Pore ​​se čiste i sužavaju;
  • Reljef navlake postaje glađi;
  • Kompletnost će se poboljšati;
  • Smanjena sekrecija sebuma;
  • Aktivira se sinteza kolagena;
  • Ožiljci i ožiljci se uklanjaju..

Recenzije

Učinkovitost toplinskog zračenja uzrokuje da sve više i više ljudi koji pate od osipa započinju laserskim liječenjem akni. Recenzije pacijenata koji su prošli terapiju su pozitivni. Forumi prijavljuju uklanjanje akni, čak i u teškim fazama. Prednost postupka mnogi nazivaju svojim kratkim trajanjem i nedostatkom nelagode, za razliku od mnogih drugih kozmetičkih tehnologija..

Elena, 22 godine:

"Kako se pokazalo, s mojom vrstom akni, laser je jedini način da očistim lice. Borio sam se s aknama svim dostupnim metodama, ali nijedna nije imala učinak. Odlučio sam se pribjeći posljednjoj mjeri - laserskoj terapiji. Rezultat - tijekom dva mjeseca koža je bila potpuno čista. Naravno, postupak će se morati povremeno ponavljati, ali sad izgledam kao osoba ".

Oksana, 19 godina:

"Prva i druga sjednica učinile su me napornim - činilo se da počinje pogoršanje. No pustule su prestale boljeti, postale su tamnije i manje. Nakon nekoliko postupaka, crvenilo je nestalo i rupe su postale manje uočljive. Kao rezultat toga, završila je cijeli tečaj - 10 sesija. Sve su akne nestale. Za sve o svemu trebalo je 9 mjeseci i 70 tisuća rubalja. Živim u Moskvi ".

Pregledi liječenja neodimijevim laserom

Ožiljci su ostali nakon akni na licu. Pilule nisu pomogle. Želim ukloniti laserom (napraviti brušenje)

Je li netko to učinio? Reci mi, kako je rezultat? Gdje preporučujete da se obratite? Koji laser je bolje učiniti?

Sjedim, čitam više od jednog dana, informacije su more, u mojoj kaši od glave.

I sami ste birali što ćete raditi ili je liječnik savjetovao?

Jesu li promjene na koži vrlo značajne? Ljudi primjećuju?

Danas sam obavio postupak. Jao, neugodno, recimo ovo))) Nadam se da će se barem nešto promijeniti
Moje pitanje je, jeste li vam preporučili da učinite lasersku biorevitalizaciju ili obnavljanje hormonalne ravnoteže u jednom tjednu? Dodijeljen je drugi put prijema?

I nakon drugog postupka, kakav je rezultat obećan?

Da, cijena od 12.600 je prilično visoka. Pogledao sam cijene ovog postupka od 4 do 8 u Moskvi (iako je zastrašujuće ići za 4))))

Ne, u početku je bilo jako vruće. Skoro sada. Rekli su da će se pojaviti osjećaj stezanja - razmazati kremom. Ne još. U 18:00 razmazat ću ih, u svakom slučaju, neću čekati da se učvrsti))) sjedim crveno i plašim na poslu)))

I zašto ste se odlučili za Lantin? (Ja sam, usput, išao na tvoj savjet))))

I također sam shvatio da odmah mega rezultata neće biti. Pojavit će se u roku od mjesec dana. Imali ste je tako?

Koji su vaši rezultati?

Bila sam u strašnoj smeđoj kore. Sad se makne. Ne mogu još reći za poboljšanja))) I ožiljci vam postaju crveni? (Pocrvenjela sam, nisam ih imala toliko, a sad mi je palo na oko (((oh, nadam se da je privremeni fenomen.

A prvi rezultat je realan kad je vidljiv? ne odmah, koliko razumijem?

Još uvijek postoji metoda - popunjava ožiljke nečim poput gela. Nisi ti to savjetovao?

Kada ste prešli na uobičajenu njegu (pranje normalnim gelom itd.)? Ne mogu se više brkati sa sapunastom vodom, osjećaj da je sve još uvijek prljavo (((

Sad ovdje sjedim i razmišljam, što bih drugo učinio kako bi koža bila bolja)))

I lokalno vam nisu ponudili mljevenje. Rečeno mi je da ako ovaj put sve ne nestane, onda će doći do lokalne rezidbe.

Krema koja je nakon laserskog brisanja?

Zatim podijelite svoje povratne informacije o biorevitalizaciji))))

Primijetio sam i da postoje različite vrste ožiljaka (one koje "izlaze" i one koje su poput fossa). Evo imam drugi. Vapno je mnogo složenije (((nažalost ((((

Lasersko liječenje akni

Lasersko liječenje akni progresivna je metoda koja omogućuje pacijentu da se u kratkom vremenu riješi gnojnih akni. Laserske zrake djeluju izravno na izvor problema - bakterije. Riješavanje akni na upalnim područjima kože lica je brzo i gotovo bezbolno. Prema pacijentima, razlika prije i nakon laserskog liječenja akni je globalna! Prednosti laserskog liječenja u usporedbi s učincima konvencionalnih lijekova prikazane su u tablici:

Lasersko liječenje

Farmaceutski tretman

Čišćenje kanala lojnih žlijezda

Stimulacija kolagena

Eliminacija pigmentacije, izglađivanje kože

Riješavanje mikro ožiljaka, ožiljaka

Lasersko liječenje pomaže u suočavanju s dugogodišnjim komedonima, papularnim, pustuloznim aknama, velikim cističnim šupljinama s visokom učinkovitošću. Izrazita karakteristika metode je njezina visoka točnost. Liječenje žarišta upale usmjerenim svjetlosnim snopom omogućuje potpunu sterilizaciju tkiva, potpuno uklanjajući uzroke akni. Istodobno se povećava imunitet kože i sposobnost da se odupre novim infekcijama..

fotografija prije i nakon laserskog tretmana akni

Trošak laserskog liječenja akni u DasKlinik-u

Tablica prikazuje približne cijene, konkretnu količinu tretmana koju možete saznati pri prvom sastanku kod kozmetologa ili telefonom +7 (495) 724-82-81.

Naziv postupkaTrošak postupka u rubaljima
Liječenje aknirezervira individualno kod kozmetologa
Frakcijska fototermoliza lica10 000 (8 000 kada plaćate 3 postupka)
Podizanje lica radio valova6 000 (5 000 kada plaćate 3 postupka)
Mezoterapija licaod 3 200
Kemijski piling licaod 4 800
Ultrazvučno čišćenje kože2400
Kombinirano čišćenje (uključujući umirujuću masku)3400
Njega lica1600
Maska (nakon odlaska)500

Lasersko liječenje akni

Liječenje akni provodi se infracrvenim ili ultraljubičastim zračenjem. Za postupke u kozmetološkom centru DasKlinik je koristio BISON More-Xel CO2 američke i talijanske RENEW FACE & BODY. Mogućnosti modernih uređaja omogućuju vam precizno prilagođavanje svakog pojedinog slučaja odabirom načina.

Manji nedostaci obrađuju se ultraljubičastim valovima do 420 nm, s dubinom prodora do 0,15 mm. Rezultat je trajni antibakterijski učinak. BISON More-Xel koristi se za glađenje kože, uklanjanje ožiljaka, ožiljaka koji su ostali nakon ulceracije sadržaja pustula.

Duboko izlaganje se provodi pomoću infracrvenih toplinskih zraka na talijanskom uređaju. Prodiranje zračenja do dubine od 4 mm omogućuje vam ažuriranje vanjskih slojeva epiderme, kako biste dobili sljedeće pozitivne rezultate:

  • potpuno čišćenje svih slojeva kože od žarišta upale;
  • normalizacija aktivnosti lojnih žlijezda;
  • stimulacija cirkulacije krvi, metabolizma u kožnim tkivima.

Izbor režima liječenja, broj i učestalost postupaka određuje specijalist klinike prema indikacijama, pojedinačno, za svakog pacijenta.

Moguće nuspojave, kontraindikacije

Unatoč brojnim prednostima, postoje neke nijanse na koje bi žene i djevojke trebale obratiti pozornost prije nego što se prijave na liječenje akni. kontraindikacije:

  1. Periodi hormonske nestabilnosti, trudnoća, menstruacija, dojenje.
  2. Uzimanje fotosenzibilizirajućih lijekova moguće je, alergije, upale.
  3. Svjež ten na licu.
  4. Prisutnost dijabetes melitusa, herpesa u akutnom stadiju, onkologije, prehlade, virusne bolesti, psorijaze, ekcema, gljivičnih infekcija.

U svim ostalim slučajevima nema ograničenja postupka, apsolutno je siguran. U slučaju slučajnog sunčanja tretiranih područja kože, mogu se pojaviti komplikacije u obliku starosnih mrlja, kvar se lako uklanja provitaminom B5.

fotografija prije i nakon laserskog tretmana akni

Značajke postupka

Za liječenje kože pristupi se mlaznica snopom svjetla i, u nekim slučajevima, pritisne uz pacijentovo tijelo. Svako mjesto upale prima strogo definiranu dozu impulsa. Kratkotrajna toplotna izloženost ubija sve patogene, sagorevajući toksične proizvode njihove vitalne aktivnosti.

Upotreba visokotehnološke opreme eliminira pojavu opeklina, drugih negativnih oštećenja strukture epiderme. Postupak je bezbolan, na nekim se načinima može osjetiti lagano trnjenje, peckanje. Standardni tečaj za akne je 3-4 sesije.

foto efekt laserskog liječenja akni

Rehabilitacija nakon tretmana laserskim aknama

Glavna prednost bilo kojeg laserskog postupka je minimalno razdoblje oporavka. Nakon sesije kožu je potrebno stalno vlažiti, preporuke nakon postupka uključuju:

  1. Kada prvi dan nakon tretmana oticanje oteknete, treba nanijeti hladne salvete (za to se hidratantna kozmetika može prethodno staviti u hladnjak), upotrijebite rashladne spojeve.
  2. U roku od 1-4 dana ne možete uzeti toplu kupku, sunčati se.
  3. Piling drugog dana znak je regeneracije tkiva, nježna njega korištenjem pilinga koji je naznačio dermatolog pomoći će vam u rješavanju problema, razdoblje traje do 7 dana.

Pažnja!

Nakon duboke obrade, posljedice u obliku boli, hiperemije mogu trajati i do 4 dana.

Uz jaku bol, pojavu suppuracije potreban je posjet liječniku!

Rizik od neugodnih simptoma nakon loše provedenog kozmetičkog postupka minimiziran je ako se obratite ovlaštenom kozmetičkom salonu. DasKlinik je poznat po besprijekornoj reputaciji i izvrsnom odabiru stručnjaka. Naša će klinika pomoći kod akni na nosu, očima, čelu, obrazima, vratu. Znamo kako i što raditi s bilo kojim kožnim problemima!

Recenzije laserskog liječenja akni

Recenzije laserskog liječenja akni

Parodontistica Plieva A.A. - pravi profesionalac.

U životu svake osobe prije ili kasnije dođe trenutak kada trebate ići stomatologu. I ovdje je vrlo važno pasti, kako kažu, u ruke pravog profesionalca.
Krajem siječnja 2020. dijagnosticiran mi je kronični parodontitis umjerene težine u Centralnoj stomatološkoj klinici Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije (Ovchinnikovskaya nab., 8, bld. 2).
Liječenje je provela parodontkinja Alieva Plieva. Koliko sam zahvalna na sudbini... - pokazuju

Zahvalni smo što ste izdvojili vrijeme i ocijenili nas i napisali recenziju. Vrlo je ugodno što ste bili zadovoljni kako je prošao vaš posjet našoj kozmetičkoj ordinaciji i cijenili našu uslugu. Obećavamo da ćemo nastaviti doprinositi vašoj transformaciji.

Posjetite nas opet, bit će nam drago!
S poštovanjem, Klinika za zdravlje i zdravlje Anatomija

Da bi me odveli u ured na postupak, počeo sam se uvjeravati da mi je potreban drugačiji postupak (lasersko liječenje akni) umjesto onoga koji sam zabilježio (lasersko uklanjanje dlačica). Ustvrdila je da ako koža nije savršena u području uklanjanja dlačica, to se onda ne može učiniti. Nisam slušao argument da me moj kozmetičar poslao ovamo i dao sve dozvole. Svi su tvrdili da ako uzimam antibiotike ili imam neku kozmetičku njegu u kući i ako danas trljam lice ili nanesem kremu, ne mogu raditi postupak. Ne razumijem odakle ju je uopće uzeo. Samo gluposti. Ponavljam, sve se to dogodilo na ulazu u sobu. Djevojka tajnica odvratila me od uklanjanja dlačica i rekla da bi trebali učiniti još jedno. Je li to neka vrsta posebne tehnike promocije prodaje akni?.
Pitanje vodstvu: ne brinete toliko o klijentima da dopuštate djevojkama na recepciji da savjetuju klijente bez potrebe i zahtjeva za tim? Ne zanima vas nivo vaše usluge?

Mislila sam da me teško iznenaditi, ali uspio si. Nikome ne preporučujem odlazak tamo.

Liječenje akni - laserom

Akne (akne) su problem ne samo u adolescenciji, jer odrasli često otrovaju život. Postoji mnogo načina liječenja akni, u većini slučajeva nijedna metoda ili lijek nije dovoljan, potreban je integrirani pristup ovom problemu s imenovanjem vanjskog i unutarnjeg liječenja.

Više o ovoj bolesti i njenom liječenju: Akne, Liječenje akni.

Upotreba neodim-lasera najsuvremeniji je pristup liječenju ove bolesti koji je omogućio ne samo djelotvoran, već i ugodan.

Lasersko liječenje akni:

  • Brzo. U prosjeku se broj osipa smanjuje za 80% nakon 2-4 postupka laserske terapije. S blagim oblicima bolesti dovoljne su 1-2 sesije da se potpuno očisti koža.
  • Sigurno. Pojava ožiljaka i starosnih pjega je isključena. Štoviše, lasersko liječenje sprečava njihov izgled.
  • Učinkovito. Rezultat će se postići bilo kojim manifestacijama akni, čak i najtežim.

Mehanizam djelovanja

U modernoj kozmetologiji, neodimijski laseri se koriste za liječenje akni. Njihova svjetlost može prodrijeti do dubine od 6 milimetara i utjecati na glavne patološke procese što dovodi do pojave pustula. Pod utjecajem takvog zračenja:

  • Mikroorganizmi (propionobakterije) koji uzrokuju gnojnu upalu umiru, aktivira se lokalni imunitet.
  • Opskrba krvlju se normalizira u upalnim područjima - crvenilo prolazi.
  • Suzbija se pojačana aktivnost lojnih žlijezda, što je jedan od uzroka akni..

Za liječenje akni najčešće se koristi neodimijski laser FT (Fotona Technology), koji osigurava neviđenu točnost, dobivajući rezultate koji se ne mogu ponoviti s drugom opremom. (Više informacija o fotona laserima na web stranici proizvođača).

Kako se liječi?

Laserska terapija može se izvesti i na licu i na tijelu (prsa, leđa).

Prvo uklanjanje šminke, čišćenje i dezinfekcija mjesta liječenja. Ako postoje veliki pustularni elementi (akne) - otvaraju se sterilnim instrumentom i gnoj se uklanja.

Pacijent i liječnik nose posebne naočale koje štite oči od slučajnog izlaganja laserskom snopu.

Prethodna anestezija nije potrebna - intenzitet svjetlosnog toka odabire se prema toleranciji. Tijekom izlaganja može se osjetiti vrućina, lagani osjećaj pečenja..

Sigurnost tretmana osigurava EFC tehnologija (Energy Feedback Control - kontrola energije s povratnim informacijama). Energija svakog laserskog bljeska mjeri se s dva neovisna senzora, a snaga svakog sljedećeg prilagodi se u skladu s dobivenim podacima. Dvostruko automatsko upravljanje za najveću pouzdanost sustava.

Površina kože nije ozlijeđena laserskim zračenjem, apsorbiraju ga duboki slojevi.

Nakon dovršetka postupka, na tretirano područje primjenjuju se protuupalni lijekovi.

Broj sesija ovisi o težini bolesti, intervali između njih mogu biti različiti: od 1 dana do 5 dana. S umjerenim osipima dovoljna su 1-2 postupka, u teškim slučajevima je potrebno 6-9.

Jedini, najbolji tretman?

Možemo li reći da su s pojavom lasera ostale metode liječenja akni izgubile na važnosti? Naravno da ne. Akne su bolest, čiji su mehanizmi razvoja povezani s djelovanjem unutarnjih organa, endokrinog sustava. Lasersko zračenje na njih ne utječe.

Za liječenje akni odgovoran je dermatolog i kozmetolog. Laserska terapija samo je jedna od mnogih metoda kojima se može preporučiti uporaba. Ali učinkovit je u bilo kojem stadiju bolesti, omogućuje vam da se brzo riješite crvenila i akni.

Post-akne

Tretman laserom FT indiciran je ne samo za aktivne manifestacije akni. Omogućuje vam aktiviranje sinteze kolagenih i elastinskih vlakana, uklanjanje hiperpigmentacije, vraćanje metabolizma u koži. Ova se svojstva koriste za liječenje ožiljaka, vaskularnih i starosnih mrlja koje čine simptomski kompleks akni..

Liječenje akni

Liječenje akni modernim fotona laserom.

Poboljšanje stanja kože do 90%!

Troškovi postupaka

Cijene za liječenje akni s laseromPrijavite se
Liječenje upalnih elemenata (akni) na licu2 500 ₽ Prijavi se
Liječenje upalnih elemenata (akni) na tijelu2 400 ₽ Prijavi se
Cijene za liječenje akni s laseromPrijavite se
Lasersko liječenje post-akni - na licu (1 sqcm)550 ₽ Prijavi se
Lasersko liječenje post-akni - na tijelu (1 sqcm)400 ₽ Prijavite se
Ponovno rezanje ožiljaka nakon akni - čelo ili nazolabijalni trokut7 900 ₽ Prijavite se
Brušenje post ožiljaka nakon akni - obrazi17 800 ₽ Prijavi se
Brušenje ožiljaka nakon akni - ožiljak (1 sqcm)550 ₽ Prijavi se

Lasersko liječenje akni u Sankt Peterburgu u centrima Estetskog kluba

Akne (akne) su kožna bolest koju karakteriziraju blokada i upala folikula dlake, što dovodi do pojave akni, komedona, miliuma na koži. Razlozi za pojavu akni mogu biti mnogi: hormonalne promjene, lijekovi, način života, upotreba određene kozmetike, stres, smanjeni imunitet, genetska predispozicija, alergije, bolesti gastrointestinalnog trakta itd..

Akne su najčešća među adolescentima, do 80% mladih pati od nje u jednom ili drugom stupnju. No kod nekih se ovaj problem može očitovati za 20 godina, pa čak i u odrasloj dobi..

Pozivamo vas u Estetski klub. Instalirali smo ultramoderni Fotona laser za liječenje upalnih elemenata akni, a naš laser omogućava učinkovite postupke rezidbe na koži kako bi tragovi poslije akni bili gotovo nevidljivi.

Laserska terapija - to su zadivljujući rezultati u borbi protiv akni. Tijek laserskih postupaka omogućuje vam uklanjanje više od 90% upalnih elemenata i postizanje izraženog terapeutskog i kozmetičkog učinka.

Opis laserskog liječenja akni

Pomoću lasera možete ne samo liječiti aktivne oblike akni, već i provoditi preventivne postupke usmjerene na sterilizaciju kože, kao i liječiti komplikacije, koje se obično pojavljuju u obliku ožiljaka nakon akni (to su različiti programi usmjereni na promjenu boje ožiljaka i gustoće ožiljaka tkanina).

Tijekom postupka, lasersko zračenje djeluje na žarišta akni kratkotrajnim impulsima, sterilizirajući kožu i ubijajući bakterije koje uzrokuju upalu, pa je liječenje usmjereno izravno na izvor bolesti, a ne na vanjske simptome.

Nakon postupaka laserskim liječenjem, upalni elementi postupno nestaju, oticanje i crvenilo odlaze. Lasersko liječenje akni omogućuje vam da obnovite metaboličke procese u koži, aktivirate sintezu novih kolagenih vlakana, eksfolirate stare mrtve stanice. Koža se čisti od akni i izgleda glatko i privlačno..

Rezultati liječenja akni

Tretman neodimijskim laserom problematične kože fiziološka je i sigurna tehnika. Tijekom postupka nema oštećenja na koži, pacijent osjeća samo lagano zagrijavanje, nema bolnih senzacija, kao i razdoblje oporavka!

Za ublažavanje akutne upale dovoljne su 2-3 sesije, kako bi se postigao izraženiji učinak čišćenja kože od akni i crvenila, potreban je duži tretman, čije trajanje ovisi o težini tijeka bolesti.

Učinak liječenja aknama od lasera:

  • Nestanak žarišta upale
  • Normalizacija lojnih žlijezda
  • Čišćenje od akni
  • Usklađivanje kožne olakšice
  • Poboljšanje boje kože
  • Sprječavanje pojave novih osipa

Lasersko liječenje akni omogućuje vam da sterilizirate kožu od patogenih bakterija, obnovite metaboličke procese u koži, aktivirate sintezu novog mladog kolagena. Upalni elementi zarastaju što je brže moguće, od akni nema tragova i ožiljaka, koža se čisti i izgleda glatko i privlačno.