logo

Sve recenzije o laserskom uklanjanju madeža

Sve stvarne recenzije o uklanjanju molova / nevuza kod pacijenata naše klinike

Moje iskustvo uklanjanja nevija. Zadovoljan sam, ali ima još i kontra

Sažeto prikazujem svoje liječenje na klinici Nevix.

Imam više od 30 godina, nevus mi je svuda na koži, a moj muž i djeca vole provoditi praznike u Španjolskoj.
Odlučio sam se za uklanjanje nevija jer se bojim njihove degeneracije u melanom.

Na recepciji, dr. A. Kuznetsov pregledao je mole, odmah upozorio da će nakon uklanjanja takvih nevusa biti „minus tkivo“.

I stvarno je bilo malih crvenih udubina. Nakon godinu dana, boja udubljenja postala je bijela i gotovo jednaka boji kože.
Općenito, sve je bilo brzo, nije bilo bolno, nije bilo krvi, ali nije ni jeftino. Istina, sve sam izbrisao odjednom.

Na kraju mogu reći samo jedno: ako se odlučite za uklanjanje, ne vrijedi odgađati i čekati godinama, manji je madež, manje će tragova ostati, a jeftiniji postupak koštat će.

Uklanjanje formacija

Zdravo. Liječio ga je dr. Makhinenko. Iz komunikacije - samo ugodne emocije, prekrasna osoba. Postupak uklanjanja se praktički ne primjećuje. Trenutno je prošlo mjesec dana nakon uklanjanja formacija - sve se zacijelilo, tragovi polako nestaju (ovo nije brz proces). zahvaliti!

Pregledajte uklanjanje 5 molova i injekcije

Već dugo odlazim kod ovog liječnika i na ovu kliniku i u 1. MED, ali jednostavno se ne mogu naviknuti na injekcije. Još od djetinjstva imam strašan strah od injekcija kod stomatologa.
Jučer je uklonjeno 5 molova. Svaki put kad zadrhnem pri pomisli na još jednu injekciju, a ima ih čak 5. Iako sam uvjeren u ovog liječnika i znam da će sve ići dobro, ali ne mogu si pomoći.
Hvala Bogu, bolna faza je iza i ozdravljenje je brzo, u roku od 10 dana.

Ali radi se o nečem drugom. Dugo sam želio napraviti pomlađivanje lica, ali bojim se injekcije. Jučer sam saznala da sada možete obaviti pomlađivanje bez operacije, bez injekcija, jednim laserom. Štoviše, takav laser je u ovoj klinici.
Sada znam da će mi se taj san ostvariti i injekcije će biti prošlost.

Uklanjanje bazalnih karcinoma u klinici Nevix

Posjetila sam kliniku Nevix u listopadu 2017. zbog uklanjanja bradavice na obrazu, koja me mučila nekoliko mjeseci, budući da sam mislila da će se odjednom ona ugasiti i sama se riješiti. Ali nakon dijagnoze, pokazalo se da je riječ o karcinomu bazalnih stanica i da je jednostavno uklanjanje bradavice tekućim dušikom neophodno. Propisalo mi je uklanjanje ove formacije laserom. Liječnik je rekao da sam na vrijeme uhvatio, jer u protivnom može sve preći u rak. Uklanjanje je bilo brzo (oko 20 minuta, i važno je! To je bezbolno. Prošla su dva tjedna i znakovi uklanjanja gotovo su nestali. No, najvažnije, čudom sam pobjegao od raka. Preporučujem ovu kliniku, naime, liječnika A. Kuznetsova..!

Opasne madeže najbolje je ukloniti (rujan 2017)

Preporuku ovoj klinici pretvorio sam s madežom na licu koji je počeo krvariti. Policijska uprava okruga Krasnoselsky, gdje živim u uklanjanju ovog madeža, odbijena je, navodeći kao razlog nedostatak pravog lasera. No, dežurni liječnik uputio me u ovu kliniku u drugom dijelu grada (do V.O.), jer je znao da postoji potrebna oprema.
Uklonjena mi je krtica, liječnik je rekao da ima poteškoća s uklanjanjem, ali pohvalio me što sam se na vrijeme pretvorio jer može prerasti u onkologiju.

Preporučujem ovu kliniku, naime dr. Kuznetsov.

Brzo, ne bolno, lako

Dugo me mučila neugodnost povezana s prisutnošću madeža na tijelu, na mjestu koje je neprestano dotaknulo moju odjeću. Napokon sam se odlučio na postupak uklanjanja i bio zadovoljan. Naravno, jako sam se bojala, ali u stvarnosti se sve ispostavilo da nije tako zastrašujuće! Drago mi je što sam kontaktirao vašu kliniku. Postupak je bio uspješan i sve se već zacijelilo..

Zahvaliti! Alekseja Vladimiroviča Kuznjecova smijenio sam liječnika.

Ako se krtica ometa, izbriši, to nije zastrašujuće

Želim zahvaliti dr. Anisimovu Valentinu Vadimovichu na profesionalno izvedenom poslu! Jako sam se bojala ići na uklanjanje madeža, ali liječnik je sve uredno i bezbolno odradio. Od posjeta liječniku ostale su samo pozitivne emocije, preporučat ću svojim prijateljima i poznanicima!

Pregledi za uklanjanje madeža od lasera

Stoga gledam svoje i razmišljam koje treba smanjiti, koje samo za kozmetički učinak, a koje „ocjenjivati“. Naravno, sve ovisi o „cijeni problema“, jer bih, za dobro, imao sve tumore koji se pojavljuju godinama nakon 20, smanjio bih je u potpunosti, sve dok se nisu transformirali u melanom, a oni me nerviraju, ne želim biti kanabis ni u tijelu ni u licu. : x
Ali bojim se da je skupo. S druge strane, prigodom u Sankt Peterburgu, smanjila je jednu papilomu na pregibu lakta (inače je mislila da će i sama sići i rak), laserom, dvije sekunde i 300 rubalja. Sviđa mi se. Ako je to slučaj s molovima i starosnim mrljama, uzeo bih to, par mjesečno i nakon par godina nema problema! : D

Tko je, što i koliko pokušao?

Imam ramena u leđima sva u sunčanim pigmentnim mrljama. Izgleda kao puno molova. Dobio sam ih prije više od 15 godina. Od tada se nikada nije sunčala (dobro, osim ako joj noge nisu odvojene), pa me to uplašilo. Pa, samo slučajno, kad bi se 5 minuta kupali, pali pod suncem, ali ne konkretno. Čak i ako sunčam noge, uvijek ću se umotati odozgo. Toliko su godina postali blijedi, ali nisu odlazili. A sudeći po mojoj majci, čiji se dob u starosti već počeo pojavljivati ​​na trbuhu, protiv toga se moram boriti cijeli život. Stoga ih želim ukloniti na ramena i, općenito, "registrirati" za život. I ovaj put sam na obrazu dobila pravu pigmentnu mrlju, prestravljena sam, mislim da ću hitno kupiti šešir, obući ću odijelo u grad, neka se svi smiju, moje je zdravlje skuplje. I tako sve u pjegama od svibnja do listopada, i evo ga. Mislim da je to starost

Lasersko uklanjanje madeža: recenzije, posljedice, fotografije

Krtica je benigni tumorski proces koji obično ne zahtijeva hitno liječenje. Međutim, u nekim slučajevima, tumori se mogu degenerirati u teži oblik - malignu kožnu patologiju..

Malignost madeža na licu može biti potaknuta sunčevim zračenjem, traumatičnim učincima (na primjer, kod brijanja kod muškaraca). Stoga odluku o tome što učiniti ako madež raste na licu i može li se ukloniti treba donijeti na temelju uravnotežene procjene rizika. Tumore se preporučuje ukloniti širokim rasponom metoda koje nudi moderna medicina..

Važno ukratko

Molovi (nevus) mogu poslužiti kao prirodni ukras, dati šarm i osobnost i obrnuto, mogu biti smrtonosni. Ako krtica pokvari izgled ili izgleda sumnjivo, mora se, naravno, ukloniti. Fotografije u novoj kolekciji web stranica Obolezni.com posvećene su laserskom uklanjanju madeža. Dokazat ćemo tijek postupka, podijeliti povratne informacije onih koji ga znaju iz prve ruke, a također ćemo se dotaknuti i posljedica do koje on može dovesti..

kontraindikacije

Laserska terapija se ne provodi u sljedećim slučajevima:

 • formacija je bila zloćudna;
 • postoje upale na koži (akne, herpes);
 • osoba ima psihijatrijsku bolest;
 • pacijent ima smanjen imunitet ili je alergičan na ultraljubičasto svjetlo;
 • koža je sklona pigmentaciji;
 • trudnoća;
 • osoba je bolesna od dijabetesa ili raka.

U tim se slučajevima lezije uklanjaju samo kirurškim putem..

Lasersko uklanjanje madeža, pregledi i posljedice postupka na fotografiji

Krtica je samo lokalna akumulacija stanica melanocita, normalno bezopasnih. Te su formacije ravne, konveksne, raznih veličina, boja i oblika, kosa može čak rasti iz njih. Na fotografiji su molovi koje je potrebno ukloniti najčešće oni koji prijete da će se razviti u rak.

Što je krtica??

Izraz mol nije profesionalan. Medicinski stručnjaci koriste riječ "nevus" i definiraju njegovo značenje kao kongenitalni ili stečeni poremećaji u procesu razvoja kože.

Kongenitalne dobne mrlje su prilično rijetke. Nevi postaju uočljivi, a njihov broj se povećava tijekom puberteta. To ukazuje na vezu između stvaranja molova i stanja hormonskog statusa..


Molovi u medicini nazivaju nevus

Srednji dio hipofize proizvodi melanotropni hormon (melanotropin), koji je uključen u sintezu pigmenta melanina. Hipofiza je važan dio endokrinog sustava. Stoga je tvrdnja da je hormonska pozadina povezana s intenzitetom stvaranja molova istinita.

Važno! Potaknuti stvaranje nevija može biti pod sunčevom svjetlošću. Ljudi sa svijetlom kožom skloniji su pigmentaciji u obliku nevusa, manje - tamnoputi.

Tijekom razdoblja koja su popraćena prirodnim promjenama hormonske pozadine (adolescencija, trudnoća, menopauza), veličina i broj molova povećavaju se. Pojava nevusa može se mijenjati tijekom života. Uzrok degeneracije je mehanička trauma na mjestima čestih dodira kože s odjećom. U takvim ili sličnim situacijama postavlja se pitanje "Postoji li potreba za uklanjanjem madeža?" "Gdje i kako se to najbolje radi?"


Molovi se često javljaju zbog hormonalnih promjena

Kako prepoznati opasnost?

Postoje određeni znakovi koji nekako upućuju na opasnost. Oni uključuju, na primjer, brzi rast, krvarenje, promjene u strukturi madeža. Ipak, konačnu dijagnozu postavlja dermato-onkolog. Kako izgleda rezultat laserskog uklanjanja madeža, pokazuje fotografija prije i nakon postupka.

Vrste molova

Krtice nisu rijetka iznimka, naprotiv, mogu se naći u gotovo svakoj odrasloj osobi. Ne uvijek u izgledu, može se sa sigurnošću pretpostaviti postoji li prijetnja tijelu ili ne. Kao što je već napomenuto, liječnici ne koriste koncept "krtice". Razmotrite vrste benignih novotvorina kože i njenih dodataka.

keratoma

Keratoma (seborrheic keratosis) razvija se zbog pretjeranog rasta i zbijanja keratickog sloja epiderme. Obično se javlja kod starijih ili senilnih bolesnika, pa se ponekad naziva senilna keratoza. Poput bradavice, ova formacija izgleda kao ravna ploča na širokoj bazi. Podloga je hrapava, ispucala. Obrazovanje ima vrlo čvrstu konzistenciju. Obojena smeđom bojom.

Opasnost za tijelo kao maligna neoplazma nije. Broj i veličina keratoma mogu se povećati. Osušeni fragmenti se drobe, padaju. Takve promjene ne ukazuju na potrebu hitnih mjera..

Bilješka! Za keratome su karakteristične puknute, suhe, ispucale, smeđe ili sive boje brtve..


Keratoma nije štetna za tijelo

Pigmentni nevus

Po svojoj prirodi, ova formacija je nakupljanje posebnih stanica - melanocita. Njihova funkcija je stvaranje pigmenta.

Izvana može izgledati ravno ili konveksno. Ravne formacije imaju oblik kože. Boja mrlje varira od mesa do tamne. I oni i drugi su prilično česti. Ali prisutnost čak nijanse smeđe boje ukazuje na pigmentirani nevus.

Površina nevusa može izgledati glatko ili nalik "cvjetači".

Postoji mnoštvo oblika pigmentacije. Izgleda poput mrlje ili strši iznad površine kože u obliku plaka sa širokom bazom.

Pigmentirana formacija najčešće ima elastičnu konzistenciju, osjeća se mekom prilikom palpacije.

Važno! Trauma, prekomjerna insolacija u slučaju pigmentiranog nevusa rizični su čimbenici za transformaciju dobroćudne formacije u zloćudnu.

U dinamici se mogu dogoditi neopasne promjene: povećanje veličine za 1-2 mm godišnje, transformacija točke u konveksnu formaciju.


Takav madež se može izroditi u zloćudnost zbog određenih čimbenika

Dakle, najkarakterističniji znakovi pigmentiranog nevusa su boja od svijetlo smeđe do tamne nijanse i prisutnost široke baze.

hemangiom

Karakteristična karakteristika je mrljasto ili izbočeno formiranje crvene boje, s nijansama od ružičaste do tamne tonove, ponekad crne i plave. Pri palpaciji je hemangiom ujednačen i glatka, elastične konzistencije.

Razvoj hemangioma ne podrazumijeva pogoršanje općeg zdravlja. Ali crveni madež može krvariti ako je ozlijeđen. Pojava novih molova i povećanje veličine postojećih ne ukazuje na potrebu njihovog uklanjanja. Međutim, hemangiom može biti znak oštećenja unutarnjih organa. Stoga je, u kombinaciji s drugim simptomima, njihova prisutnost razlog za posjet liječniku.

Prepoznatljiva svojstva - stvaranje meke, elastične konzistencije nijansi crvene. Kad se pritisnu, mogu izblijediti, privremeno "nestati", ali se brzo oporavljati.

Ateroma (Wen)

Nastaje kao rezultat začepljenja kanala lojne žlijezde kože.

Karakteristični oblik je hemisfera s glatkom, ravnomjernom površinom. Dodir formacija je gusta, ali elastična. Boja wen-a ne razlikuje se od boje kože, ali s upalom može izgledati crvenilo.

Ateroma nije opasna po život. Može se povećati u veličini. Sigurni brojevi tijekom godine "rastu" za 2-3 mm. Ali u slučaju znakova upale (crvenilo, uvećanje, osjetljivost na palpaciji), potrebna je kirurška intervencija.

Prepoznatljiva obilježja wen-a - formiranje mekane teksture boje mesa.


Zhirovik je obično mesne boje

Važno! Neoplazme, čije smo znakove pregledali, benigne su i potencijalno ne prijete zdravlju. Na temelju pojedinačnih karakteristika mogu se ukloniti na različite načine..

Više o tehnici

Lasersko uklanjanje molova temelji se na korištenju specijaliziranog alata koji šalje snažne svjetlosne tokove. Ove zrake selektivno uništavaju pigmentne stanice i doprinose njihovom isparavanju. Fotografija prije i nakon postupka pokazuje koliko je postupak učinkovit..

Upotrebom lasera

Recenzije o laserskom uklanjanju nevusa (korištenjem posebnog medicinskog uređaja) u većini slučajeva su pozitivne.

Operacija traje najmanje vremena (u prosjeku 5 minuta), a za njezinu provedbu ne trebate ići u bolnicu. U ovom slučaju zahvaćeno područje podmazuje se lijekovima protiv bolova, a zatim se u nekoliko faza liječi laserskom snopom. Pacijent nema bolove. Čak i uz izuzetnu osjetljivost, oni su minimalni (izuzeci su slučajevi kada anestezija djeluje loše).

Postoperativno razdoblje traje od tri do četiri tjedna. Ponekad se na mjestu operacije pojave crvenilo ili žuljevi od opeklina. U skladu s liječničkim preporukama, prolaze dovoljno brzo.

Tipično je područje kože podmazano posebnim sastavom, koji pojedinačno propisuje polazni liječnik. Zdravo tkivo ne pati od izloženosti laserom. Također, ne primjećuje se krvarenje. Stoga su isključeni samo određeni trenuci koji mogu izazvati komplikaciju.

 • obrišite mjesto uklanjanja alkoholom ili sredstvima koja sadrže alkohol;
 • plivati ​​u bazenu (izbjeljivanje u vodi je opasno);
 • otiđite u saunu ili posjetite kupku (vruće okruženje negativno utječe na regeneraciju epiderme);
 • sunčanje (sunčeve zrake su uglavnom nepovoljne za ljudsku kožu, posebno popodne).

rehabilitacija

Prvi put nakon postupka, mjesto uklanjanja madeža ne može se navlažiti, utrljati, tretirati jodom, mazati kremom. Kontakt s izravnom sunčevom svjetlošću također je zabranjen. Prije nego što se odlučite za postupak, budite sigurni da proučite fotografije na kojima se vidi koji madeži se ne mogu ukloniti, i posavjetujte se sa stručnjakom.

Prednosti i nedostatci

Prednosti laserske terapije:

 • minimalno invazivna i minimalan rizik od infekcije;
 • bezbolnosti;
 • visoka učinkovitost: neoplazme se uklanjaju u 1 sesiji i više se ne pojavljuju na ovom mjestu;
 • mala invazivnost: zbog malog promjera snopa i preciznog ciljanja, laser uklanja oštećena tkiva i ne ozljeđuje zdravu kožu;
 • minimalan rizik od pigmentacije, ožiljaka i keloidnih ožiljaka;
 • kratko razdoblje oporavka nakon operacije;
 • zbog visokih temperatura laser uništava bakterije i zapečaćuje male kapilare, sprečavajući krvarenje;
 • postupak traje 5-10 minuta;
 • laserski zrak potiče diobu stanica kože u blizini i ubrzava zarastanje rana.

Ali metoda laserske terapije ima i nedostatke:

 • dodatni troškovi povezani s činjenicom da prije operacije pacijent treba provesti laboratorijske pretrage neoplazme na zloćudnost;
 • nemoguće je provesti naknadno histološko ispitivanje uklonjenog tkiva;
 • oteklina, osip mogući su nakon operacije (ako je pacijent alergičan na ultraljubičasto svjetlo).

Važna stvar na kraju

Nesumnjivo je da su mnoge fotografije s rezultatom uklanjanja madeža, uključujući i lice, toliko rječite da mogu postati izravna osnova za odlazak liječniku. Međutim, zapamtite: odluka o uklanjanju nevusa nije na vama, već na stručnjaku. Ovo je jedini način koji garantira savršen rezultat bez komplikacija..

SAVJET ZA POGLED:

Postoperativna njega

Zacjeljivanje madeža nakon uklanjanja lasera trajat će tjedan dana. U ovom se trenutku na mjestu uklonjenog tkiva mogu pojaviti lagano crvenilo, suha kora koja se ne može ogrebati, mokriti, trljati ili uklanjati..

Preporuke za njegu rana i liječenje molova nakon laserskog uklanjanja:

 • u roku od tjedan dana mora se tretirati sjajnim zelenim ili kalijevim permanganatom;
 • masti s antibiotikom treba pažljivo nanijeti na koru (prema uputi liječnika);
 • tako da kora uzrokuje manje neugodnosti, možete je podmazati ovlaživačem.

Da biste spriječili da se na mjestu rane formira keloidni ožiljak, morate se pridržavati sljedećih pravila:

 • Za 3 mjeseca zaboravite na posjet solariju, sunčanje;
 • ne obrišite ranu alkoholom, jodom;
 • izbjegavajte kozmetiku na zahvaćenom području kože;
 • ne vlažite ranu vodom, ne odvajajte koru;
 • mjesec dana odbiti posjetiti kupaonicu, bazen, saunu;
 • ne stavljajte pregrade na ranu, ne lijepite je ljepljivom trakom.

Ako slijedite ove preporuke, proces ozdravljenja će brzo proći, kora će nestati za tjedan dana.

Pod njim će se nalaziti ružičasta kore, koja će se nakon 3 tjedna potpuno zacijeliti i više se neće razlikovati od susjednih tkiva.

Značajka hardvera

Molove možete riješiti uz pomoć posebnih uređaja s radio valovima. Razmotrite značajke takve opreme.

  Trajanje postupka nije više od dvadeset minuta. Važno je razumjeti da se trajanje izračunava iz mnogih čimbenika: veličine formacije, elacije, boje i granica. Operaciju može izvesti kirurg koji je odgovoran za stanje obrazovanja i kontrolira svoje postupke. Točno trajanje postupka u ovom slučaju teško je utvrditi - sve ovisi o individualnim karakteristikama pacijentovog tijela, obrazovanja, koje se moraju ukloniti.


Taj postupak obično ne traje dugo.

 • Nedostatak kontakta je zbog tehničkih karakteristika uređaja. Zbog toga se postupak može provesti bez dodatnih lijekova..
 • Zacjeljivanje rana je vrlo brzo. Zbog karakteristika radio valova, rane brzo zacjeljuju na koži.


  Rane brzo zarastaju

 • Korištenje takve opreme omogućuje provođenje postupka, što će pacijentu pružiti najbolji kozmetički učinak. Zbog nedostatka dodira i učinka samo na gornjoj koži, madeži se uklanjaju bez traga.
 • Postupak se izvodi ambulantno..
 • Još jedna značajka ovog uređaja je ta što postoji čak i mogućnost dobivanja opreme za uporabu kod kuće. Uređaj je prilično malen i lagan, što ga čini lako kupiti i koristiti kod kuće. Međutim, u ovom slučaju morate ga koristiti izuzetno pažljivo, samo ako je potrebno i nakon savjetovanja sa stručnjakom.

  Kao što je gore spomenuto, učinkovitost radio valova kod uklanjanja molova leži u izravnom utjecaju valova na zonu formacije, što u potpunosti isključuje utjecaj na ostala tkiva. To je zbog činjenice da para odvaja tkiva. Ispada da su samo "loše" stanice izložene destruktivnim učincima.

  Radio valovi djeluju izravno na krticu

  Pažnja! Zbog toga nakon operacije nema ožiljaka i ožiljaka na pacijentovoj koži, kao što nema bolova. Štoviše, pacijentu se daje lokalna anestezija.

  Također je važno razumjeti takve procese koji se izvode pomoću radio valova:

  • uređaj doslovno reže tkanine;
  • uređaj zaustavlja krvne žile, tako da nema krvarenja;
  • valovi dezinficiraju zahvaćeno područje, što minimizira rizik od zahvatanja infekcije.


  Krvarenje tijekom postupka ne nastaje

  Korištenje radio valova kako biste se riješili neželjenih formacija danas je gotovo najučinkovitiji način, jer nakon postupka nema tragova, već samo mali pljusak. Nakon postupka, zona se tretira antiseptikom, a nakon 14 dana koža postaje ujednačena.

  Nakon postupka na području se pojavljuje kora koja se ne može otkloniti kako ne bi bilo tragova. Ona će se razdvojiti za nekoliko dana. Također ne možete vlažiti područje nekoliko dana, također je bolje da ne koristite kreme.


  Kora koja nastaje nakon uklanjanja madeža ne može se ukloniti

  Posljedice samo-lijeka

  Liječnici kategorički protiv bilo kakvog samoliječenja! Osoba daleko od medicine ne može sa sigurnošću znati je li benigna formacija na njegovoj koži ili onkološka.

  Štoviše, mnoge su metode varvarske. Na primjer, neki narodni liječnici savjetuju... da nevi razrežu britvicom. Takvo "liječenje" može dovesti do nepopravljivih posljedica.!

  Čak i u kozmetičkom salonu uklanjanje može dovesti do trovanja krvlju i raznih upalnih procesa. Kod kuće je sterilnost mnogo teža..

  Osim toga, neki molovi takvim liječenjem počinju brzo degenerirati - na njihovom mjestu postoji karcinomski tumor. A toga se možete riješiti samo kirurški. I ne radi se o upotrebi laserskog sustava - najnježnije i najsigurnije metode.

  Ako je liječenje proveo liječnik, a postoperativno razdoblje prolazi pod njegovim nadzorom, vjerojatnost komplikacija je svedena na minimum. Nakon lasera u većini slučajeva nema ožiljaka ili ožiljaka, ne pojavljuju se pečati. Glavna stvar je na vrijeme otići u bolnicu.

  Moguće komplikacije nakon postupka

  Sama terapija ne pravi probleme, ali ako ne obratite odgovarajuću pažnju na područje ozdravljenja, možete dobiti komplikaciju.

  Ponekad to može izazvati manju alergijsku reakciju. To je naznačeno crvenilom na koži i malim oteklinama koje su se pojavile. Nakon operacije se mogu pojaviti crveni žuljevi, ali nestaju za nekoliko dana..

  U nekim slučajevima ostaje pigmentirano mjesto koje se ne može otkloniti. Prehlade ili akne također mogu uzrokovati probleme. U tom će slučaju biti potrebna dodatna medicinska podrška.

  Ako prljavština dospije u ranu, može početi gnojiti. Osjećaji lupanja koji ne prolaze ukazuju na to da je počela suppuration.

  Postoje slučajevi kada temperatura raste. To ukazuje na stanje stresa u tijelu. Ako se dva dana nije vratila u normalu, obratite se liječniku. Ovaj simptom ukazuje na infekciju..

  Koliko vremena će zacijeliti

  Kada se madež laserskom metodom ukloni na koži, pored ožiljaka ostaje i malo opeklina. Proces ozdravljenja bit će duži..

  U drugim utjelovljenjima, nevus brže zaraste. Nekoliko dana kasnije formira se suhi kortikalni poklopac koji ima zaštitnu funkciju koja se ne može ozlijediti ili rastrgati. Kad se piling odmakne od kože, ostat će svijetla mrlja.

  Najproblematičnija područja za zacjeljivanje su pazuhe, nabori kože, dijelovi tijela koji su prekriveni dlačicama (uključujući prepone). Mora se obraditi s većom učestalošću i, ako je moguće, ostaviti otvorenim kako bi se izbjegla oštećenja..

  Trajanje cijeljenja ovisi o veličini, o dubini nogu nevusa. Maksimalno razdoblje izlječenja je od 7 do 20 dana. Mala pigmentirana mrlja može nestati u roku od 3 dana.

  Kada mogu izbrisati

  Postoji nekoliko razloga za pojavu molova. To uključuje:

  • humani papiloma virus, koji se uvodi seksualno;
  • infekcija u kući;
  • začeće, rođenje djeteta;
  • s njima se rađa dijete.

  Posebne neoplazme koje uzrokuju nelagodu, stručnjaci nude čišćenje, čak i ako nisu vidljivi ispod odjeće. Tijekom trenja, izbočena glava je oštećena i može sići. To može uzrokovati prodor mikroba u dugotrajno područje i izazvati razvoj upale.

  Liječnici savjetuju da eliminiraju nevi u sljedećim problemima:

  • neoplazme imaju bliski kontakt s odjećom koja uzrokuje trenje;
  • ako uzrokuju bol;
  • svojim rastom i promjenama;
  • ako postoji sumnja da se krtica može promijeniti u maligni tumor;
  • kada to pokvari izgled osobe.

  Viseći molovi mogu se prilijepiti za nakit prilikom obavljanja kozmetičkih akcija. Najbolje ih je ukloniti kako ne bi došlo do ozljeda..

  Mehaničko ili kemijsko oštećenje neoplazme također je pokazatelj njihovog uklanjanja..

  Liječnici predlažu da se odluka o studiji porasta shvati ozbiljno. Ne treba ih se riješiti sami ili s narodnim receptima, gdje se savjetuje mazanje madeža zelenilom, jodom ili celandinom. To može dovesti do razvoja malignog tumora..

  budi oprezan

  Prisutnost papiloma, bradavica, genitalnih bradavica, molova i jezika na tijelu prvi je znak zloćudnog melanoma!

  Požurimo vas upozoriti, većina lijekova "liječi" bradavice, papilome, molove itd. - Ovo je potpuna obmana trgovaca koji stotine posto navijaju za lijekove čija je učinkovitost nula. Oni ne liječe bolest, već samo maskiraju simptome.

  Ljekarnička mafija zarađuje mnogo novca zavaravanjem bolesnih ljudi.

  Ali što učiniti? Kako se liječiti ako je varanje posvuda? Doktor medicinskih znanosti Anatolij Makhson proveo je vlastitu istragu i pronašao izlaz iz ove situacije. U ovom je članku Doktor također rekao kako se 100% zaštititi od bolesti melanomom, za samo 149 rubalja! Članak pročitajte u službenom izvoru na linku.

  Ekscizija radio valova najsuvremeniji je način uklanjanja benignih lezija na koži. Pogodan je za uklanjanje molova, papiloma, bradavica i genitalnih bradavica na koži lica i sluznici. U ginekologiji se visokofrekventni radio valovi također koriste za liječenje erozije grlića maternice..

  Metoda radio valova nalikuje uobičajenoj eksciziji, ali umjesto kirurškog noža koriste se visokofrekventni valovi. Koncentriraju se na nevusu, primjenjujući mikrorezu na obrastanim tkivima epiderme i uklanjaju ih u slojevima. Zbog toplinskih učinaka radio valova, krv se odmah koagulira, što izbjegava krvarenje.

  Nakon završetka postupka, uklonjeno tkivo se šalje na histološku analizu kako bi se osiguralo da je formacija bila benigna.

  Metoda uklanjanja krtica radio valova ima nekoliko prednosti:

  • zdravo tkivo nije oštećeno tijekom postupka;
  • uklanjanje je bezbolno;
  • nula rizika od krvarenja ili infekcije;
  • na mjestu uklonjenih lezija ne ostaju ožiljci;
  • mali rizik od recidiva kada se uklone papilomi;
  • kratko razdoblje rehabilitacije;
  • mali rizik od komplikacija.
  • postupak ne treba puno vremena.

  Metoda radio vala ima samo dva nedostatka: visoki trošak (od 700 do 3000 rubalja) i nemogućnost njegove uporabe na velikim novotvorinama.

  Uklanjanje kožnih lezija radio valovima ima sljedeće kontraindikacije:

  • kancerozna degeneracija molekularnog tkiva;
  • pogoršanje kroničnih patologija;
  • prisutnost zaraznih bolesti;
  • postupak je kontraindiciran u bolesnika s instaliranim srčanim senzorima;
  • kronične kožne bolesti;
  • herpetičke erupcije;
  • menstruacija, kao i trudnoća i dojenje
  • glaukom;
  • epilepsija;
  • dijabetes.

  Pacijenti se često pitaju što je najbolje, uklanjanje madeža radio valovima ili laserom. Lasersko spaljivanje formacija druga je najučinkovitija metoda nakon radio vala, ali ima nekoliko nedostataka. Lasersko uklanjanje je skuplje, sam postupak često uzrokuje bol, a ugljeno tkivo se ne može koristiti za histološku analizu..

  Tehnika uklanjanja

  Prije operacije, specijalist pregledava krticu. Ako je velik, tretira problematično područje lijekovima protiv bolova. Injekcija anestezije može biti lokalnog lijeka i ugrađena u aparat rashladnog sustava.

  Nakon toga, liječnik počinje uklanjati sloj za slojem mol tkiva. Budući da je uređaj podložan isključivo mjestu rasta, događaj traje od 1 do 15 minuta.

  Ako rast ima povećanu veličinu, njegovo uklanjanje provodi se u nekoliko sesija. Postepeno zbrinjavanje slojeva traje do potpunog povlačenja slojeva. Sitni molovi otpadaju u jednom potezu.

  Dubina prodiranja snopa intenzivne boje ovisi o dubini pojave neoplazme. Uređaj zagrijava zahvaćeno područje, a snaga snopa otapa krticu dok potpuno ne nestane. Brtvljenje krvnih kapilara događa se istovremeno.

  Nakon operacije, na mjestu resekcije ostaje mala fosa. Nakon dva tjedna nestat će.

  Specijalizirane institucije opremljene su inovativnom tehnologijom koja vam omogućuje brzo rješenje problema. Operacija ne utječe na zdravu kožu, što znači da joj ne nanosi štetu. Moderna oprema kontrolira veličinu madeža, a također uklanja vjerojatnost nastanka ožiljaka, ožiljaka.

  Ako je neoplazmu resecirao laserskim nožem, tkivo uništenog rasta može se poslati na pregled radi traženja stanica raka..

  U slučaju kada je madež keloidni, bolje je liječiti ga tekućim dušikom.

  Ponekad ima izgled pahuljastog angioma. Prije su takve neoplazme uzrokovale problem, a nakon njihovog odlaganja tragovi su ostali. Sada, uz pomoć visoko selektivne tehnologije, učinak ide izravno na proširenu posudu. Okolno tkivo ostaje netaknuto.

  Uklanjanje krtica

  Svatko od nas ima molove na svojim tijelima. Veliki i ružni ili, obrnuto, mali i neupadljivi, oni su uvijek s nama. Izraz "krtica" ne postoji u medicini, već je prirođena ili stečena pigmentirana tvorba na koži koja može biti benigna ili zloćudna. Češće ih nazivaju neuruzi. Najčešće se molovi shvaćaju kao seborejska keratoza. U estetskoj medicini uklanjanje madeža prilično je popularna i prilično pristupačna usluga, zajedno s uslugama poput podizanja lica, kolagena za lice ili električne stimulacije pomoću Transion uređaja.

  Trebam li ukloniti krticu

  Ako se krtica ometa, uklanja se. Sasvim logična izjava. I ukloniti kod kuće s brašnom i ocatom ili škarama, ili bilo kojim drugim "narodnim metodama". Što se, naravno, ne može učiniti! Kućno uklanjanje neoplazme može dovesti do negativnih posljedica, stoga, ako se pojavi problem, uvijek se morate posavjetovati sa stručnjakom. Pod utjecajem ultraljubičastog zračenja ili mehaničkih oštećenja, neuromi se mogu pretvoriti u melanom, jednu od najopasnijih vrsta malignog tumora, s visokom stopom smrtnosti.

  Postoji nekoliko znakova "lošeg" madeža:

  1. ako je promijenila boju u tamniju ili, obrnuto, postala svjetlija;
  2. ako je postala veća;
  3. ako su se počele pojavljivati ​​promjene, na primjer, pukotine ili ljuštenja, kao i kore itd.;
  4. dodirivanje nevusa postalo je bolno ili se svrbež i peckanje isušuju;
  5. ako se oko glavnog mola pojave nove formacije;
  6. krv ili tekućina strše na površinu nevusa;
  7. heterogenost nevusa, pojava kvrga, mrlja;
  8. ako su dlačice na nevusu počele otpadati (ovo je jedan od znakova zloćudnosti).

  Indikacija za uklanjanje nevusa može biti:
  1. mehanička ili kemijska oštećenja;
  2. neestetski izgled ili ogromne veličine;
  3. malignost (prijelaz nevusa u maligno stanje).

  Molovi koji se nalaze na mjestima gdje se lako oštećuju tijekom brijanja, češljanja ili trljanja (lice, glava, vrat) izloženi su velikom riziku da prerastu u melanom. Pogotovo ako pokušate ukloniti dlačice s njih ili ih se pokušate riješiti. Treba imati na umu da, u prisutnosti velikog broja molova na koži, čovjek ne smije ostati na suncu od 11:00 do 17:00, jer je u ovo vrijeme sunčevo zračenje posebno aktivno. Također ne biste trebali posjetiti solarij ako tijelo ima veliki broj pigmentiranih formacija.

  Klasifikacija nevija (molova)

  Po veličini, nevi mogu biti:

  1. ogromna (potpuno ili gotovo u potpunosti prekriva neki dio tijela);
  2. velika (više od 10 cm);
  3. srednje (manje od 10 cm);
  4. mali (ne više od 15 mm).

  Pored toga, nevi su podijeljeni na epidermalne, intradermalne i granične. Epidermalni nevi je skup stanica melanocita na gornjem sloju kože (epidermi). Intradermalni nevi su dublji od epiderme. Granični nevus - nalazi se na granici epiderme i dermisa.
  Prema ukupnosti parametara (boja, mjesto na koži, oblik itd.), Nevi se dijele na:
  1. hemangiomi - plavkast, ružičast ili crveni nevi, koji se sastoji od involucijskih endotelnih stanica;
  2. anemični nevus - svijetlo područje kože na kojem su krvne žile nerazvijene;
  3. nevaskularni - grupirani ili pojedinačni plakovi s hrapavom površinom, različitih oblika i boja (od sivkasto-crne boje);
  4. Settonove nevi - benigne lezije smještene u krug depigmentirane epiderme;
  5. Ota nevus - jedno mjesto ili nekoliko spojnih mjesta tamnoplave boje, takav nevus često se formira u obrazu, kapku i gornjoj čeljusti;
  6. Ito nevus - izgleda približno isto kao Ota nevus, ali obično se nalazi u supraklavikularnoj i skapularnoj regiji;
  7. plava - nevi se malo uzdižu iznad epiderme, imaju plavu ili plavkastu boju i glatku površinu;
  8. displastični - pigmentirani molovi, veličine 4-12 mm, obično neizrazitog oblika i smeđe ili smeđe boje;
  9. Beckerov nevus - hiperpigmentirano područje kože s mnogim dlačicama (češće kod muške polovice stanovništva).

  Dermato-onkolozi klasificiraju molove kao opasne od melanoma (koji se kasnije mogu pretvoriti u karcinom) i kao melonom-opasne (koje ne prijete zdravlju).

  Osim molova, postoje i bradavice i papilomi. Neki ih zbunjuju (a s obzirom na raznolikost morskih vrsta, to nije iznenađujuće) i vjeruju da je to jedno te isto, ali ovo je u osnovi pogrešno.

  Krtica je pigmentirano područje kože. Papiloma je manifestacija humanog papiloma virusa. Postoji više od stotinu vrsta HPV-a od kojih se neke prenose ne samo seksualnim kontaktom, već i kontaktom s nositeljem HPV-a. Prema statistikama, više od 60% ljudi su nositelji HPV-a. Bradavica je vrsta papiloma, uglavnom bezopasnog, ali poprilično neestetičnog izgleda. Ne samo specijalist, nego i obična osoba obično može razlikovati bradavicu od nevusa. Unatoč dostupnosti sredstava za uklanjanje bradavica u ljekarnama, bolje je posjetiti liječnika, jer se bradavica koja nije u potpunosti uklonjena može ponašati potpuno nepredvidivo. Uz samo-uklanjanje, vjerojatnost upale ili razvoja raka kože je previsoka da bi se riskirala.

  Prije nego što se riješite nevusa, također biste trebali konzultirati liječnika i obaviti histološki pregled neoplazme. Ne odlazite u kozmetičke salone, to je pretrpano velikim rizikom, jer kozmetolozi nemaju ni znanja o onkologiji kože, niti iskustva u dijagnozi. Najbolje je kontaktirati centar za uklanjanje krtica u bilo kojem većem gradu..

  Što učiniti ako je došlo do slučajnog oštećenja nevusa

  Ako se dogodi slučajna ozljeda nevusa, prije svega, potrebno je navlažiti pamučnu vatu vodikovim peroksidom i zaustaviti krvarenje, a zatim konzultirati liječnika. Kada se krtica potpuno ukloni, treba je sačuvati i pokazati stručnjacima kako bi proveli istraživanje na otkrivanju ćelija raka u nevusu.

  Znakovi da je ozlijeđeni nevus bio zloćudan:

  1. krtica ili mjesto gdje je bio, svrbi, boli ili gori;
  2. koža oko madeža se upala;
  3. dlake iz oštećenog nevusa počele su ispadati;
  4. na mjestu nevusa pojavljuju se čvorići;
  5. mjesto se počinje povećavati u promjeru;
  6. koža na kojoj se nalazio madež promijenila je boju;
  7. krvarenje u nevusu ne prestaje niti se nastavlja.

  Kako je postupak za uklanjanje tumora

  Prvo, mjesto izloženosti tretira se antiseptikom (medicinski alkohol itd.). Zatim se koristi lokalni anestetik (lidokain). Zatim se, ovisno o metodi uklanjanja madeža, izrezuje skalpelom ili laserom, pomoću kojih se pomoću mikrovalnih peći ili tekućeg dušika upotrebljava mikrovalna pećnica. Zatim se mjesto uklanjanja madeža tretira masti ili kalijevim permanganatom. Ako se koristila kirurška metoda, tada se primjenjuju šavovi. Nakon određenog vremena od 7 do 20 dana, sve zacjeljuje i novi oblik kože..

  Koji postupci uklanjanja madeža postoje u modernoj medicini

  Nakon provedbe studije obrazovanja, morate odabrati način uklanjanja nevusa. Trenutno medicina pruža sljedeće metode za uklanjanje molova:

  1. kirurško uklanjanje madeža;
  2. uklanjanje molova dušikom (kriodestrukcija);
  3. uklanjanje madeža elektrokoagulacijom;
  4. lasersko uklanjanje molova - laserska terapija;
  5. ekscizija radio valova - uklanjanje neoplazme uz pomoć visokofrekventnih valova.

  Razmotrimo detaljnije prednosti i nedostatke gore navedenih metoda..

  Hirurško uklanjanje

  Cryodestruction

  Ova se metoda uglavnom koristi za male formacije. Uklanjanje molova papiloma također se provodi ovom metodom. Ovaj postupak je pogodan za uklanjanje molova na vidnim mjestima..

  Pomoću aplikatora, tekući dušik se nanosi na neoplazmu, dok postaje gušći i bjeliji. Tada se na mjestu kauterizacije pojavljuje mjehurić, koji se nakon toga smanjuje i pretvara u kore. Za 14 dana kora pada na mjestu madeža, ostaje ružičasta koža.

  Pros:

  1. 100% bezbolnost;
  2. ožiljci i ožiljci ne ostaju na koži;
  3. povoljno;
  4. brzo uklanjanje;
  5. minimalan rizik od infekcije.

  minusi:
  1. teško je predvidjeti područje distribucije tekućeg dušika i postoji vjerojatnost oštećenja zdravih tkiva hladnoćom;
  2. iz istog razloga (nepredvidivost širenja tekućeg dušika), nevus se možda neće u potpunosti ukloniti, što znači da će ga morati ponovno ukloniti;
  3. nemogućnost histološkog pregleda uklonjenog materijala, što povećava rizik da se na vrijeme ne nauči o melanomu ili raku kože.

  Nedostaci cryodestrukcije prilično su značajni, pa prije uklanjanja ove metode treba pažljivo odmjeriti prednosti i nedostatke.

  Uklanjanje elektrokoagulatorom

  Laserska terapija

  Ekscizija radio valova

  Kontraindikacije za uklanjanje molova

  Uklanjanje molova zabranjeno je ako pacijent ima pogoršanje kronične bolesti, bolesti kardiovaskularnog sustava ili operirani dio kože izgleda nezdrav. Osim toga, određene metode uklanjanja nevusa imaju kontraindikacije. Na primjer, kirurško uklanjanje se neće izvršiti ako pacijent ima:

  1. herpes;
  2. zarazne ili upalne bolesti.

  U navedenim problemima zabranjeno je i uklanjanje tekućeg dušika, kao i otkrivanje zloćudnosti madeža ili pojedinačne netolerancije na hladnoću kod pacijenta.

  Kontraindikacije za uklanjanje lasera:

  1. fotodermatoza (alergijska reakcija na ultraljubičasto svjetlo);
  2. sumnja na malignost;
  3. aktivacija herpesa;
  4. trudnoća;
  5. menstruacija na dan uklanjanja;
  6. promjena tjelesne temperature (čak i neznatna);
  7. zarazne ili upalne bolesti.

  Uklanjanje molova radio valovima je isključeno ako:
  1. postoji hladnoća;
  2. postoji zloćudnost kože;
  3. pacijentica je trudna ili doji;
  4. prisutnost pejsmejkera u pacijenta;
  5. dijabetes;
  6. dekompenzirana plućna bolest srca.

  Posljedice uklanjanja madeža

  Često nema štetnih učinaka uklanjanja madeža. Bilo koji centar za uklanjanje raka će se brinuti za svog pacijenta (i njegov ugled), a nevus će biti uklonjen bez ikakvih problema. Djelomično, posljedice ovise o samom ljudskom organizmu i njegovoj dobi. Ako je postupak uklanjanja nevusa predviđen za naknadnu skrb o njemu, onda se svakako treba pridržavati preporuka liječnika o ovoj temi. Nepravilna skrb o madežu tijekom razdoblja oporavka može utjecati na kasnije. Vrijeme liječenja i zacjeljivanja madeža uglavnom ovisi o načinu uklanjanja. Ako se na mjestu madeža stvorila kora, nikad ga se neće ljuštiti, jer će to usporiti proces ozdravljenja i stvoriti vjerojatnost unošenja infekcije u tijelo.

  Najčešće, nakon uklanjanja neoplazme, ne možete se okupati, otići u kadu ili saunu, plivati ​​u bazenu. Ne nanosite dekorativnu kozmetiku na mjesto gdje je bio nevus. Možete koristiti kreme za sunčanje, ali samo uz dozvolu liječnika i ako je potrebno.

  Trag uklonjenog madeža treba zaštititi od sunca sve dok koža tamo ne poprimi istu boju kao i okolno područje..

  Ako nakon postupka ostanu ožiljci, možete se posavjetovati s liječnikom o sredstvima za liječenje ožiljaka. Možete i pokušati podmazati ovo mjesto kakaovim maslacem, koji potiče ubrzanu regeneraciju i ozdravljenje. Ako madež nije uklonjen iz estetskih razloga, poželjno je redovito pregledavati preostale madeže na promjene i pratiti pojavu novih nevija.

  Trošak uklanjanja molova

  Cijena uklanjanja molova prije svega ovisi o odabranom načinu uklanjanja. Drugi važan faktor je veličina operiranog nevusa..

  Naravno, cijene istog postupka ovisit će ovisno o odabranoj klinici. Ispod su približne cijene uklanjanja molova.

  1. Lasersko uklanjanje nevusa, promjera do 1 cm - od 1300 rubalja
  2. Lasersko uklanjanje nevusa, veće od 1 cm - od 2300 rubalja
  3. Lasersko uklanjanje malih višestrukih osipa (do 5 kom.) - od 2800 rubalja
  4. Lasersko uklanjanje malih višestrukih osipa (od 5 do 10 kom.) - od 3400 rubalja
  5. Lasersko uklanjanje malih višestrukih osipa (više od 10 kom.) - od 4.500 rubalja
  6. Cijena uklanjanja molova s ​​tekućim dušikom kreće se od 300 do 2000 rubalja
  7. Uklanjanje neoplazme elektrokoagulacijom košta od 2000 rubalja
  8. Kirurško uklanjanje nevusa do 0,5 cm košta od 1500 do 3000 rubalja
  9. Kirurško uklanjanje nevusa veće od 0,5 cm košta od 3000 do 5000-6000 rubalja

  Uz troškove samog postupka, vrijedi uzeti u obzir i troškove savjetovanja s liječnikom i troškove preliminarnih studija i analiza, koji će, općenito, biti najmanje 1500 rubalja.

  Ako pronađete veliki broj nerazumljivih novotvorina ili modifikacija, odmah trebate konzultirati liječnika. Bilo koja lezija kože može uzrokovati rak kože, stoga nemojte uklanjati nelagodu povezanu s nevijem. Što se prije utvrdi problem - lakše ćete ga riješiti, zato nemojte zanemariti svoje zdravlje i ne štedite vrijeme za to.

  Gore navedene prednosti i nedostaci svake metode uklanjanja pomoći će vam odrediti koji je pogodan za određenu osobu. Ali nemojte zaboraviti da svi imaju kontraindikacije, a samo kvalificirani stručnjak može odobriti određenu metodu nakon pregleda. Vrijedi još jednom podsjetiti da poduzimanje bilo kakvih radnji i mjera u vezi s molovima vrijedi samo u posebnim onkološkim centrima za uklanjanje molova, a ne u kozmetičkim sobama. Pazite na sebe, cijenite svoje zdravlje i tijelo će vam uzvratiti istim novčićem.

  Uklanjanje madeža na koži

  xbest Član Početnik teme

  17 godina na mjestu
  korisnik # 4810

  Tko je bio uključen u ovaj posao, kamo se obratiti i koliko to može koštati?

  Jefa stariji član

  17 godina na mjestu
  korisnik # 8704

  xbest, prvo se obratimo onkologu, našoj klinici ili nekom plaćenom za savjetovanje. ondje će preporučiti što učiniti.

  Klub noža IRR

  16 godina na mjestu
  korisnik # 11651

  hbest, posao kaže Jefa, posljedice mogu biti katastrofalne

  UnKind Onliner Auto Club

  17 godina na mjestu
  korisnik # 4426

  onkologu definitivno, pogotovo ako je madež crn i ne daj Bože da se počeo povećavati u veličini! Posljedice su zaista vrlo zastrašujuće!

  Domaći klub Rhezus

  17 godina na mjestu
  korisnik # 5127

  Usput, bez zaključka onkologa, izgleda da ih ne treba brisati.

  nemadeka stariji član

  15 godina na mjestu
  korisnik # 32368

  Jour stariji član

  16 godina na mjestu
  korisnik # 12372

  pogotovo ako je madež crn i ne daj Bože počeo se povećavati u veličini!

  Hmm, može li krtica rasti? Možda je to papiloma?

  Jefa stariji član

  17 godina na mjestu
  korisnik # 8704

  Domaći klub Rhezus

  17 godina na mjestu
  korisnik # 5127

  Hmm, ali može li krtica rasti?

  _Ref_ Član

  17 godina na mjestu
  korisnik # 5185

  U robinju postoji centar za lasersku medicinu, gdje imaju stalnog onkologa. I uklonjen bez napuštanja blagajne.

  Testirano na sebi.

  Leshik stariji član

  15 godina na mjestu
  korisnik # 25837

  Izbrisao sam na bradi prije 3 godine. Bila je mala (čak se nije ni pojavila gotovo), ali kada je brijete cijelo vrijeme trljate. I to nije trka, onda je brijanje obrijano.

  Stigao u 1 kliniku. Dao je 15 rubalja liječniku u naručju (ili su ga zatvorili, ili on danas nije radio, ali novac je svejedno uzeo). 5 minuta i ja sam pukotina u bradi. Da, i rezite duboko do korijena. Bio sam iznenađen sjećam se da je rodni znak mali, a rupa velika

  Jour stariji član

  16 godina na mjestu
  korisnik # 12372

  Bio sam iznenađen sjećam se da je rodni znak mali, a rupa velika

  I što, trag je ostao?

  dr_Alex Stariji član

  18 godina na mjestu
  korisnik # 2528

  U jednostavnoj lokalnoj klinici do kirurga.

  xbest Član Početnik teme

  17 godina na mjestu
  korisnik # 4810

  nakon uklanjanja madeža, da li se rupa brzo zaraste? ili sve isto, rupa će biti?

  Blisch onliner tim

  17 godina na mjestu
  korisnik # 6441

  U procesu sam uklanjanja madeža. Proces je užasno tup. Prvo se morate odvesti do kirurga u vašoj okružnoj klinici, kako bi on dao smjer onkološkom centru pri Akademiji znanosti. Na blagajni možete jednostavno platiti 8 tisuća kuna, a zatim ići bez uputa, ali linija za prijem još uvijek traje oko 2 tjedna. Zatim liječnik pregledava madež i šalje ga na analizu - to je da utvrdi kakva je kvaliteta i kako se može ukloniti, jer postoji mnogo načina. Trebate ići na analizu 5 dana zaredom. Potom opet liječniku, već u redu za opće stanje, daje kliniku upute za fluorografiju i krvni test. Zatim mu opet: on određuje vrijeme za prijam u šefa odjela i samo mu na kraju daje zeleno svjetlo za uklanjanje. Ležimo 2 dana u bolnici i pokupimo krticu. U klinici se sije udaljena krtica da se vidi što će iz nje klijati: ako je zloćudna muka, registrirate se i odlazite svakih šest mjeseci da vidite da li je benigna, uopće je ne dirate. Ukratko, puna limenke.

  Usput, ne vrijedi se bojati molova. Šanse za zaradu fibroida su negdje oko 0,002%, koliko znam. Krtice jednostavno ne moraju biti ozlijeđene (samo sam se ozlijedio krpom kad sam bio pod tušem) - tada će sve biti u redu.

  Morate biti na oprezu kad krtica promijeni boju, oljušti se, raste u širinu i visinu, izgubi uzorak kože tijela, zadeblja se, postane glatka ili se oko nje pojavi crvena kruna crvenila. Imala sam zadnji + piling.