logo

Duac Gel

Registrirajte se da biste ostavili recenziju.
To traje manje od jedne minute.

Gel je svijetložuta tvar koja se brzo upije u kožu bez traga. U jednoj tubi, ukupno 15 grama, ali dovoljno za dulje vrijeme. Nanesite gel lokalno s vrlo tankim slojem. Unatoč malom sadržaju antibiotika u sastavu, on je i dalje prilično agresivan. Prethodno temeljito očistite kožu proizvodima bez alkohola i obrišite je suhom. Glavni čep gela je razvoj antimikrobne otpornosti. To se ne događa uopće i ne uvijek, ali praćenje napretka u liječenju je neophodno. Postoji dovoljno kontraindikacija za uporabu, uglavnom su to bolesti probavnog sustava.

Dobar lijek, ali za vrlo strpljive. Koncentracija antibiotika klindomicina u njemu je vrlo niska, tako da je manje ili više uočljiv učinak primijećen tek nakon 2,5 mjeseca redovite primjene. Nove akne prestale su se pojavljivati, a svi stari dugotrajni upalni procesi potpuno su prestali. Konačno se koža očistila nakon 3,5 mjeseca.
Gel je podmukao po tome što može izazvati antimikrobnu otpornost. Ako u liječenju apsolutno nema napretka, onda ima smisla kontaktirati dermatologa i proći odgovarajuće testove. Učinio sam upravo to. Propisali su mi dodatne lijekove. U isto vrijeme, oni se ne mogu uzimati sa Duac-om, preporučljivo je koristiti ih u različito doba dana. Gel djeluje podjednako dobro na svim dijelovima tijela - na licu, ramenima, prsima i leđima. Tijekom liječenja piling i svi drugi agresivni učinci na kožu su zabranjeni. Koristiti gel je vrlo povoljno, nanesite ga na kožu jednom dnevno. Ako je bubuljica bila velika ili duboko potkožna, tada sam nekoliko sati radila nešto poput kompresije, upala je opala mnogo brže, a bol je nestala. Ali takav se trik ne može učiniti na suhoj koži jer ga Duac jako isušuje.

Od cijelog asortimana lijekova ovog proizvođača najviše volim sprej. Jer gel je još uvijek malo neugodan - od njega lice postaje ljepljivo, a taj osjećaj filma ne prolazi nekoliko sati. A krema je općenito vrlo moćan alat, može se nanositi na prištiće samo nekoliko minuta, a zatim je morate ukloniti. I takav postupak, da bi se postigao rezultat, potrebno je provoditi nekoliko puta dnevno. Vrlo turobno i neugodno. Sprej je slatki posao. Protresite bocu kako treba, napršite je na pamučni jastučić, obrišite je po licu i ne treba vam ništa drugo - ne samo vrijeme da je precizno odredite ili isperete. Jednostavno možete navodnjavati lice bocom u spreju, ali ja to ne radim, bojim se da će mi upasti u oči. Sviđa mi se sastav proizvoda - uglavnom od prirodnih sastojaka, dakle hipoalergen je, ne izaziva iritaciju kože i štetne reakcije.
Cink pirition suši stare upale, dikotalijev glicirizin sprječava razvoj novih, ulje čajevca pruža opći antiseptik za lice, a jojoba omekšava kožu i štiti je od isušivanja. Kada počnu problemi, dva tjedna korištenja spreja dovoljno mi je da zaustavim negativne procese, akne nestanu.

Gel je dobar, ali po svom kemijskom sastavu vrlo jak, čak korodira boju, ima mnogo nuspojava, alergijske kontraindikacije. Cijena ugriza.
Nikada nemojte koristiti dulje od mjesec dana. Inače se pored reakcije ovisnosti može dogoditi i reakcija odbacivanja, mislim da sve zbog takvog sastava klanja.
Duak sam koristio nakon posjeta dermatologu. Koža je čista i glatka.
Koristila sam se s nekim nepoštivanjem preporuka, ali gel mi je pomogao brže, ne savjetujem svima da učine isto, opisujem svoje iskustvo.
Navečer je temeljito očistila lice, za to je koristila toplu vodu i prirodni sapun. Tada su zrele gotove akne i sve crne točke istisnute, naravno, pažljivo i čistim rukama. I tek nakon toga gel sam nanijela u tankom sloju. Ujutro se mijenja koža, gotovo sve zacjeljuje.
Ali samo nemojte prekrivati ​​područja na kojima je lice tanko sa debelim slojem - u blizini usana i očiju može se pojaviti crvenilo, koje traje tri dana. Pravilo ovdje neće raditi: što više, to bolje.
Moje preporuke: koristite samo u hitnim slučajevima ili s tečajem ne više od mjesec dana.

Duac za akne je dobar lijek za akne. Ovo je prva krema iz mog osobnog iskustva koja nije naškodila mojoj suhoj koži i istovremeno pomogla da se riješim upaljenih akni i začepljenih onečišćenih pora..
Prije nego što pokušate, prvo kupite najmanju cijev, ona odjednom ne uspije. Samo krema je prilično skupa, čak i mali paket košta puno, ispod 400 rubalja, a ima ih samo 5 grama. Ali ako se dogodi, tada je učinak zagarantiran. Potrebno ga je razmazati po točki, krema neće naštetiti zdravoj koži, ali nema smisla trošiti skupi lijek. Prvo ga treba nanijeti tankim slojem, lagano trljajući u zahvaćeno područje, a zatim, ako se liječi upaljena akna, odozgo treba nanijeti malo više kreme, bez razmazivanja. Za liječenje crnih mrlja ne morate masno namazati, dovoljan je tanak sloj na cijelom zahvaćenom području. Akne imaju umirujući učinak, jednostavno se otapaju. I akne se čiste. Smanjenje upale ne traje toliko vremena, doslovno 1-2 dana, ali čista koža postiže se samo u mjesecu neprekidne uporabe. Od lijeka nema nuspojava, potpuno je siguran, štoviše, ostaje učinkovit tijekom cijelog tečaja, bez izazivanja ovisnosti.

Još nitko nije postavljao pitanja. Prvo će biti vaše pitanje!

Recenzije krema duak

Prilično uobičajeno stanje su akne (akne) ili psihosomatska dermatoza. Ljudi su stidljivi zbog svog izgleda zbog toga osjećaju stalnu nelagodu i poteškoće u komunikaciji. Bolest se manifestira najčešće u adolescenciji i odvija se prilično lako. Za rješavanje problema važno je kompetentno savjetovanje stručnjaka - dermatologa, pedijatra, ginekologa, endokrinologa ili dermatokozmetologa. Važno je odabrati lijek koji bi vam dao maksimalan i najbrži rezultat liječenja. Učinkovitost terapije obično se postiže lokalnim liječenjem. Zvučna terapija nudi alat koji pokriva sve manifestacije akni - Duac gel (Duac gel).

Primjena i doziranje. Lijek Duac klasificiran je kao antimikrobni lijek, koristi se protiv akni lokalno jednom dnevno laganim nanošenjem na zahvaćenu kožu. Prije upotrebe koža se očisti i osuši. Duac se proizvodi u obliku uniformnog gela. Znakovito je da se očekivani terapeutski učinak primjećuje već tijekom prva dva tjedna liječenja, što je glavna prednost Duaca.

Važno je znati. Akneni osipi ne ukazuju uvijek na kožne bolesti i nisu ograničeni na banalne posjete kozmetologu, problem može biti u poremećajima tijela u cjelini. Osim toga, pacijenti s aknama ne bi trebali zaboraviti na njegu kože pomoću kozmetike.

Duac gel možete kupiti zajedno s kozmetičkim preparatima.

Moskva, st. Bolshaya Ochakivskaya 47 A p. 1, BC Ochakovo
Narudžba putem telefona: +7 (495) 215-23-90
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Saint-Petersburg, BC senator Bolshaya Pushkarskaya St., 22
Narudžba putem telefona: +7 (812) 643-43-68
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Jekaterinburg, Nagornaya ulica, 12
Narudžba putem telefona: +7 (343) 288-54-37
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Krasnojarsk, st. Dubrovinsky, 110
Narudžba putem telefona: +7 (391) 228-74-05
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Novosibirsk, st. Ševčenko, 15
Narudžba putem telefona: +7 (383) 207-57-68
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Samara, st. 22 stranački kongres, 207
Narudžba putem telefona: +7 (846) 300-45-92
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Tyumen, st. Luneva, 12
Narudžba putem telefona: +7 (345) 257-90-81
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Čeljabinsk, BC Greenplex, ruska ulica, 110, bldg. 2
Narudžba putem telefona: +7 (351) 700-70-43
ili naručiti putem naše web stranice. Dostavite u najbližu ljekarnu ili kuriru:

Radimo sa SVIM gradovima Rusije!
Nazovite nas i pomoći ćemo vam da nabavite pravi lijek u vašem gradu!

Gel homogene konzistencije bijele boje (dozvoljena je žuta boja).

Pakirano u epruvete od 5, 15, 25 ili 50 g, - 1 epruveta u kartonskoj kutiji s napomenama.

1 g gela uključuje:

klindamicin (kao klindamicin fosfat) - 10 mg;

bezvodni benzoil peroksid (u obliku vodene otopine benzoil peroksida) –50 mg;

dodatne komponente i sredstva za formiranje: karbomer, dimetikon, natrijev lauril sulfosukcinat, trilon B, glicerin, vodeni silicijev dioksid, poloksamer, natrijum hidroksid, pročišćena voda.

Duac je lijek za vanjsku upotrebu, koji se koristi u terapeutske svrhe: u liječenju akni (akni), zbog prisutnosti bakteriostatskih i baktericidnih farmakoloških učinaka.

Mehanizam farmakološkog djelovanja lijeka nastaje zbog prisutnosti aktivnih sastojaka u sastavu.

Kindamicin je antibakterijsko sredstvo povezano s linkozamidima. Ima bakteriostatske i o dozi ovisne baktericidne učinke na gram-pozitivne aerobe i širok spektar anaerobnih mikroorganizama.

Kindamicin ima sposobnost vezanja na 23S podjedinicu ribosoma patogenih mikroorganizama, zbog čega inhibira rast i razmnožavanje bakterija u ranoj fazi. Lijek pokazuje baktericidni učinak na osjetljivu patogenu mikrofloru u visokim koncentracijama..

Kindamicin fosfat, koji je sastojak lijeka, nije obdaren farmakološkim djelovanjem izvan tijela, međutim, jednom kada uđe u tijelo, podvrgava se hidrolizi što rezultira stvaranjem aktivnog klindamicina, čiji je mehanizam djelovanja opisan gore.

Antimikrobna aktivnost tvari u odnosu na sojeve Propionibacterium acnes eksperimentalno je potvrđena. Tu je i smanjenje količine slobodnih epidermalnih masnih kiselina s 14% na 1%.

Benzoil peroksid, koji je također aktivna komponenta lijeka, pokazuje blagi keratolitički učinak protiv komedona u svim fazama njihova razvoja. Pokazujući oksidacijska svojstva i baktericidni učinak, ova komponenta je učinkovita protiv Propionibacterium acnes, što izaziva akne. Zajedno s tim svojstvima, alat smanjuje intenzitet izlučivanja lojnih žlijezda (sebostatski učinak), što pridonosi liječenju akni.

Prisutnost benzoil peroksida u Duacu smanjuje rizik od otpornosti na klindamicin u bakterijama..

Farmakokinetički parametri Duak-a nisu detaljno proučavani zbog niske apsorpcijske sposobnosti klindamicina kroz kožu, kao i zbog svojstava benzoil peroksida apsorbiranog lokalno primijenjenog tek nakon pretvorbe u benzojevu kiselinu.

Benzojeva kiselina prolazi kroz konjugaciju s stvaranjem hippurne kiseline, koja se izlučuje zbog izlučujuće funkcije bubrega (s urinom).

Benzoil peroksid, koji je dio lijeka Duak, ne utječe na apsorpciju klindamicina kroz kožu.

Indikacije za uporabu

Lijek Duac propisan je lokalno u terapeutske svrhe ako pacijent ima akne (acne vulgaris).

Gel Duac propisuje se isključivo eksterno. Dopušteno je koristiti navedeni alat u pedijatriji od 12 i više godina, kao i za liječenje odraslih pacijenata.

Moguće je koristiti lijek samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Preporučuje se upotreba lijeka 1 puta dnevno (nakon večernjih higijenskih postupaka). Više od 1 puta dnevno upotreba lijeka nije dopuštena.

Prije nanošenja gela treba:

1. oprati ruke sapunom (što se također mora učiniti nakon nanošenja);

2. Temeljito očistite kožu (vodom) i osušite.

Nanesite gel na zahvaćena područja mekim trljajućim pokretima. Pri doziranju lijeka to treba uzeti u obzir da se, kada se premaši preporučena količina gela, previše lako nanosi na kožu..

Tijekom razdoblja uporabe lijeka može se primijetiti pretjerana suhoća kože - u ovom je slučaju dopušteno koristiti hidratantnu kozmetiku.

U slučaju da gornje mjere ne dovedu do poboljšanja, a suhu kožu prati piling, pacijent bi trebao smanjiti učestalost upotrebe Duac gela (ili prekinuti terapiju tijekom vremena potrebnog za poboljšanje stanja). Međutim, kada se lijek koristi manje od 1 puta dnevno, njegova učinkovitost nije utvrđena.

Liječnik koji provodi liječnike treba obavijestiti pacijenta da prekoračenje preporučene doze ne pojačava terapeutski učinak, ali može povećati rizik od iritacije kože.

Tipično, tijek terapije gelom Duac traje od 2 do 5 tjedana, točnije, liječnik postavlja pojedinačno, uzimajući u obzir patogenetičke karakteristike bolesti. Ne preporučuje se propisivanje lijeka dulje vrijeme (više od 5 tjedana). Nepostojanje očekivanog učinka tijekom određenog vremena zahtijeva posjet liječniku kako bi se promijenila terapija.

Organi i sustavi

Lokalne dermatološke i druge reakcije

  • poremećaji osjetljivosti, koji su karakterizirani ukočenošću i trncem
  • eritematske promjene na koži
  • piling kože
  • suha koža
  • kontaktni dermatitis
  • svrabež
  • epidermalni osip
  • urtikarija (na mjestu kontakta lijeka s kožom)
  • povećana početna bolest
  • fotosenzitizacija
  • bol na mjestu primjene
  • smanjenje pigmentacije kože na mjestu primjene

Manifestacije alergija i individualna netolerancija na komponente lijeka
anafilaktoidne reakcije

  • kolitis
  • ukapljivanje stolice
  • labava stolica s krvlju (hemoragični proljev)
  • bol u trbuhu

Uz dugotrajno liječenje može doći do otpornosti na lijekove i razvoja superinfekcije.

Uporaba lijeka je kontraindicirana u bolesnika s poviješću:

  • preosjetljivost na komponente gela i linkomicin,
  • upala tankog crijeva,
  • upala endotela sluznice debelog crijeva s velikom vjerojatnošću ulceracije,
  • upala debelog crijeva uzrokovana antibiotskom terapijom;
  • kao i u pedijatriji (pacijenti mlađi od 12 godina).

Nema podataka o kliničkim ispitivanjima lijeka u naznačenoj skupini bolesnika. Upotreba gela za trudnice moguća je samo uz dozvolu liječnika nakon proučavanja omjera koristi majci / rizika za plod.

Također nisu utvrđene djelotvornost i sigurnost upotrebe proizvoda od strane žena u razdoblju dojenja. Podaci o izlučivanju sastojaka lijeka s majčinim mlijekom nisu prikazani - stoga se ne preporučuje za uporabu dojiljama.

Podaci o mogućim klinički značajnim vrstama interakcije lijekova s ​​drugim lijekovima nisu predstavljeni zbog nedostatka relevantnih studija.

Uz pretjeranu upotrebu lijeka može doći do intenzivne iritacije epiderme. Da biste je eliminirali, trebali biste odmah prekinuti terapiju i nastaviti je tek nakon ozdravljenja. U slučaju iritacije treba provesti simptomatsku terapiju..

Nedostaje sistemski štetni učinak benzoil peroksida ako se primjenjuje lokalno.

Prekoračenje doze klindamicina pojačava njegovu apsorpciju kroz kožu i može uzrokovati štetne sistemske učinke..

S neplaniranom oralnom primjenom lijeka moguće su nuspojave u gastrointestinalnom traktu zbog prisutnosti klindamicina u sastavu:

  • dispeptični simptomi (epigastrična bol, mučnina, povraćanje, ukapljivanje izmeta),
  • ezofagitis,
  • žutica,
  • funkcionalna hepatopatologija,
  • hyperbilirubinemia,
  • kršenje crijevne mikroflore,
  • pseudomembranski enterokolitis.

Pacijentima koji su uzimali lijek oralno, savjetuje se potražiti liječničku pomoć..

Čuvajte zatvoreni gel ne više od 1,5 godina u hladnjaku (pri temperaturi od 2º - 8ºS).

Skladištenje na nižoj temperaturi je neprihvatljivo.

Nakon otvaranja, lijek se smije koristiti više od 2 mjeseca pri temperaturi ne višoj od 25 ° C.

Spriječite djeci da pristupe području skladištenja droga..

Recenzije krema duak

U ovom dijelu vrijede opća pravila Ugra foruma.
Ovaj odjeljak namijenjen je prijavljivanju registriranih lijekova. Opisi i pregledi glavnih vanjskih lijekova za liječenje akni također su u odjeljku Farmacija. Detaljne recenzije možete ostaviti tamo.


učesnik

Članovi grupe
Postova: 22
Datum pridruživanja: 21. rujna 14
Korisnički ID: 971418
Ugled: još nije


učesnik

Članovi grupe
10 postova
Datum pridruživanja: 28.-14. listopada
Korisnički ID: 980694
Ugled: još nije


učesnik

Članovi grupe
Postova: 13
Datum pridruživanja: 28.-14. studenog
Korisnički ID: 989996
Ugled: još nije


Borac

Grupa: Veterani
Postova: 768
Datum pridruživanja: 8. siječnja 15
Iz: Republika Krim
Korisnički ID: 999824
Ugled: 2


Grupa: Posjetitelji
2 postova
Datum pridruživanja: 12. lipnja 15
Korisnički ID: 1033410
Ugled: još nije

zdravo.
Duac gel je jedini lijek kojim sam potpuno izliječio akne. Ali to, nažalost, nije dugo trajalo. U rano proljeće je nestao iz ukrajinskih ljekarni, odnosno, prestao sam ga primjenjivati. Prošlo je oko mjesec dana, tijekom kojih je sve bilo u redu. Ali odjednom su se ponovo počeli pojavljivati, a ništa normalno ne pomaže. Dakle, postoji ogroman zahtjev, ako itko ima priliku dobiti ga u Ukrajini, molim pomoć. Dodatno ću velikodušno platiti njegovu cijenu.

Post je uredioZumbel - 12. lipnja 2015., 02:20


Grupa: Posjetitelji
2 postova
Datum pridruživanja: 12. lipnja 15
Korisnički ID: 1033410
Ugled: još nije

Dvaput sam ga poslao, ne vidim)

Post je uredioZumbel - 12. lipnja 2015., 02:19


Iskusan

Članovi grupe
50 postova
Datum pridruživanja: 24. veljače 14
Korisnički ID: 877705
Ugled: još nije

ne zaboravite na njega, možda ćete ga morati koristiti nakon tečaja aknetina (IMG: style_emoticons / default / smile.gif)

Post je uredioMilgoff - 28. lipnja 2015., 22:38


učesnik

Članovi grupe
Postova: 22
Datum pridruživanja: 26.-16
Korisnički ID: 1145792
Ugled: još nije


Aktivista

Članovi grupe
Postova: 186
Datum pridruživanja: 22.-15. Studenog
Korisnički ID: 1078177
Ugled: 5


Veteran

Grupa: Veterani
489 postova
Datum pridruživanja: 10. siječnja 16
Korisnički ID: 1108756
Ugled: 2

ljudi to ne razumiju. neka trpe (IMG: style_emoticons / default / sad.gif)

Post je uredioNeon777 - 19. svibnja 2016., 00:59


Veteran

Grupa: Veterani
Postova: 437
Datum pridruživanja: 17-kolovoza 11
Korisnički ID: 235462
Ugled: 6

i htio sam napisati da je prvi ciklus liječenja upravo vrlo profesionalno imenovan!

U drugom ciklusu (nakon 3 mjeseca) možete se prebaciti na terapiju održavanja, što će spriječiti stvaranje komedona (ljekarnička kozmetika + retinoidi ili kiseline). U istoj fazi dobro je piti vitamine (možete ih probušiti b6 dodatno), ubrzati procese cirkulacije žuči, pre- i probiotike (nakon sistemskih antibiotika), dobro, pravilnu prehranu.


Veteran

Grupa: Veterani
Postova: 264
Datum pridruživanja: 8. srpnja 09
Korisnički ID: 54512
Ugled: 4

i htio sam napisati da je prvi ciklus liječenja upravo vrlo profesionalno imenovan!

U drugom ciklusu (nakon 3 mjeseca) možete se prebaciti na terapiju održavanja, što će spriječiti stvaranje komedona (ljekarnička kozmetika + retinoidi ili kiseline). U istoj fazi dobro je piti vitamine (možete ih probušiti b6 dodatno), ubrzati procese cirkulacije žuči, pre- i probiotike (nakon sistemskih antibiotika), dobro, pravilnu prehranu.


Aktivista

Članovi grupe
Postova: 186
Datum pridruživanja: 22.-15. Studenog
Korisnički ID: 1078177
Ugled: 5

Poput benzoil peroksida. (IMG: style_emoticons / default / wink.gif)
Nakon tečaja retinoidi se mogu koristiti dalje u kombinaciji s uobičajenim benzoil peroksidom bez antibiotika (Baziron). Učestalost i opseg veze benzoil peroksida već će ovisiti o stanju kože..

Post je urediojiko - 21. svibnja 2016., 00:20


Veteran

Grupa: Veterani
Postova: 437
Datum pridruživanja: 17-kolovoza 11
Korisnički ID: 235462
Ugled: 6

Pa napisao sam da nakon prvog ciklusa trebate lagano prijeći na kiseline (bit će bolje ljeti ili retinoidi - jesen-zima). I sada, s 5% BP-a, povežite neki, čak slab, tretiinoin. kapets do kože, bepanten će trebati razmazati debelim slojem.
Do kraja, za tjedan dana, moguće je povezati drugi tečaj.

Ovdje je ispravno učinjeno da je doksiciklin (koji, usput, također uzrokuje pogoršanje kože u trajanju do dva tjedna) povezan s klindomicinom (odličan antibiotik, iz njega, usput, sve akne nestanu i nestanu, kako kaže kittycat). I BP u dubini, kako ne bi izazvali otpornost bakterija lokalno, na površini kože.
Jasno je da masnoća, komedoni, vjerojatno neće nestati, ali ovo je sljedeći tretman i ne biste ih trebali miješati u hrpi, sve ima svoje vrijeme.
Štoviše, sada ne vidimo stupanj akni kod nje i savjetovati da "odmah Roa" ne vrijedi.

Post je uredioxfx - 21. svibnja 2016., 11:09


Aktivista

Članovi grupe
Postova: 186
Datum pridruživanja: 22.-15. Studenog
Korisnički ID: 1078177
Ugled: 5

Nema smisla odmah. kittykat, kako je napisala, koristi ga već drugi tjedan. Dovoljno je da koža negdje od 2 tjedna (plus još par tjedana) prođe razdoblje adaptacije na benzoil peroksid. Pa čak i tada, retinoid se postupno uvodi u liječenje, jednom svaka tri dana, a zatim sve češće kako se koža navikne. Ili upotreba jednog lijeka jednog dana, drugog dana drugog, sa sve većom učestalošću (ne sviđa mi se baš).
U početku su čak i uz rijetku primjenu retinoida moguće jake iritacije, suhoća i piling, u tom slučaju možete dati dnevnu stanku (prema situaciji) na koži, a čak i ne umazati benzoil peroksidom. Kombinacija nema poteškoće, ovdje u cjelini djeluje isti princip kao u klasičnoj shemi Differin + Baziron.
Za sebe ću reći da se koža prilagođava takvom tretmanu i dobro podnosi. Retinoidi se mogu bez problema koristiti i ljeti uz umjereno izlaganje suncu i korištenje dobre zaštite od sunca. Za ljubitelje sunčanja i opuštanja, naravno, nije opcija. (IMG: style_emoticons / default / smile.gif)
Što se tiče stupnja autora, onda da, ne bi škodilo vidjeti svježu fotografiju.

Post je urediojiko - 22. svibnja 2016., 01:43

Gel protiv akni

Problematična koža - svaka sekunda upoznata je s tim fenomenom. Ovaj fenomen zahtijeva složeno liječenje. Osim svakodnevnog pilinga i korištenja kreme, definitivno vam je potreban gel protiv akni. Nudimo vam da se upoznate s pregledom najpopularnijih marki: cijene, učinka i dostupnosti.

Domaće pripreme

Možete dobro napraviti gel protiv akni. Za to su nam potrebni:

  • salicilni alkohol;
  • propolis;
  • ovčje ulje ovis olio.

Pomiješajte i nanesite sve na kožu, ovo je točkasta metoda, lokalna primjena može izazvati opekotinu.

Za osjetljivu kožu prikladniji je sastav koji uključuje zeleni čaj. Umiruje dermis i dezinficira ga. Trebate napraviti mješavinu toplog svježeg čaja, mljevene zobene kaše i retinola. Sve pomiješamo i isperemo dobivenu masu jednom dnevno. Gel s retinolom odlikuje se adstrigentnim svojstvima, tako da se može sigurno koristiti na jako upaljenim dijelovima kože. Tetraciklin može uspješno zamijeniti antibiotik.

Pregled profesionalnih alata

Prethodno smo dali mali popis kreme protiv akni. Za učinkovit tretman potreban vam je set alata, pa vam nudimo da se upoznamo s preparatima za pranje.

ImePerformanse i bilješke
Enterosgel za akneUdobno je, ne isušuje kožu, pomaže smanjiti pore.
Infopro čisti čistu kožuJednostavan za uporabu i prilično pristupačan. Čelični valjkasti aplikator znatno olakšava rad zahvaljujući čemu je ovaj gel posebno učinkovit protiv akni i tragova na licu.
DalacinSadrži biljne ekstrakte i esencijalna ulja.
CuriosinUčinkovit lijek protiv akni na leđima i licu.
milenijumVrlo djelotvoran gel koji ima širok spektar djelovanja: akne, akne, krvavice u krvi, ugrušci krvi, wen.
Faberlic mladPoštovani, ali vrlo popularni. Učinak nakon prve upotrebe.
Skinoren za akneGel protiv akni i crnih glava posebno je učinkovit tijekom puberteta.
Ovis OlioOvis Olio je alat nove generacije, pogodan i za lice i za tijelo.
MalavitIzbjeljuje dermis, poboljšava elastičnost, daje mekoću i ugodnu boju već nakon prvog nanošenja.
Dr. TyssSvi znaju za lijek protiv kašlja dr. Tyssa, ali malo tko je čuo za njegove gelove od akni. Koriste formulu transformacije koja se temelji na ekološki prihvatljivim biljkama iz Alpa.
QurnisonLiječi akne.
ContractubexSpecijalni gel za lokalnu upotrebu, preporučuju dermatolozi i kozmetolozi.
Garnier Skin Naturals sredstvo protiv akniKoliko dana pomaže Garnier gel? Nakon prve upotrebe. Učinak na lice: pore su smanjene, boja se poboljšala, opće stanje je dobro..
ClindovitPoboljšava cirkulaciju krvi, poboljšava elastičnost kože.
ordinacijePomaže protiv bora, akni i mitesera.
ZeneriteBrz i vrlo učinkovit gel. Prikladan za svakodnevnu upotrebu, hipoalergen.
Delex akneIzvrsna opcija za osjetljivu kožu, ne isušuje je, pomaže smanjiti pore.
AcmedicaStrani analog krema gel Differin.
diklofenakPomaže u borbi protiv ne samo akni, već i rana i modrica. S njim je liječenje hematoma mnogo brže.
DermatixPomaže kod akni.
HerbalifeU 90-ima, ovi su proizvodi jednostavno raznijeli svijet ljepote, svi su izgubili kilograme Herbalife koktelima i poboljšali kožu kremama iste tvrtke. Oni su ovisni, budite oprezni.
CuriosinSamo nezamjenjiv gel za tinejdžera.
DemotinSavršeno liječi akne kod adolescenata i mladih majki.
HelminthoxPredivan spot gel, izvrstan protiv tragova akni.
PrednostPomaže protiv bora, akni i mitesera.
Vidno vedroUklanja sebum sa lica, pomaže sužavanju pora.
Nivea Puré ContrololNivea je jednostavno nevjerojatna kozmetika za suhu kožu u hladnoj sezoni. Zaštitit će je i očistiti. Gelovi Nivea - brz rezultat i povoljna cijena.
Čisto i čistoClian Kli je najpopularniji proizvod za liječenje akni. Možete ga kupiti u bilo kojoj kozmetičkoj trgovini u bilo kojem gradu, bilo Moskvi ili Novosibirsku.
DifferinPostoji nekoliko gelova ove marke, ako ne znate koji odabrati za svoj tip kože, posavjetujte se sa stručnjakom.
EvelynJeftin analogni Faberlic.
Dr. Pektin s cinkidonomNe koristi se tijekom trudnoće ili drugih hormonalnih prenapona, sadrži antibiotike.
FastumRuska medicina protiv akni.
RegecinOsušuje kožu jako, ne odgovara svima, nakon što je moguće peckanje i svrbež.
Dr. RetterJeftiniji dr. Thyss.
SolcoserylSastav uključuje hormonske dodatke.
FaberlikSkupo, ali učinkovito.
ErosanPomaže i dječacima i djevojčicama. Liječi osip, akne, akne.
ErosgelPrikladan za svakodnevnu upotrebu, hipoalergen.
EfaclarNije jeftino, ali učinkovito.
Shi Fey ShiKinesko liječenje akni.
PoliskorbDobra zamjena za Curiosin.
FusidineJoš jedan lijek iz zemalja izlazećeg sunca. Vrlo djelotvoran, stvoren od ekstrakata rijetkog orijentalnog bilja.
EcfoliacMožete ih kupiti samo u specijaliziranoj trgovini (jedna od ovih kod nas nalazi se u Jalti).
GarnierOsim svakodnevne preventivne upotrebe, koristi se i kao sredstvo za brijanje poslije muškaraca i žena..
OxygelZasićen različitim kisikom, pomaže protiv crvenih i upaljenih prištića.
PectinarSadrži ekstrakt meda, osvježava i izbjeljuje dermis.
ClearasilNije najjeftinija opcija, ali testirana vremenom. Nije pogodno za suhu kožu..
mraviOvaj se pripravak temelji na mravljoj kiselini, mora se koristiti vrlo pažljivo, posebno ova napomena vrijedi za osjetljivu kožu..
metronidazolLiječi upalu kože.
SanorinIzbjeljuje kožu, smanjuje pore, bori se protiv akni i mitesera.
Vitex kontrola licaRegulira lojne žlijezde, uklanja masni sjaj i akne.
YohnsonPrije primjene, potrebno je konzultirati stručnjaka, to može uzrokovati alergije.
FenistilPoboljšava cirkulaciju krvi, poboljšava elastičnost kože.
BioconBiokon - bjeloruska kozmetika, europske kvalitete i domaće cijene. Učinkovit je i prirodan, pomaže samo uz redovitu upotrebu.
Katran koji čisti čišćenje protiv akniDobar medicinski način da se riješite akni. Kao gel, možete koristiti čak i jednostavnu pjenu s katranskim sapunom.
Čista linijaBez kemije, hipoalergeni.
Pčelinji celandinIzvrsno za mlade akne i žene starije od 30 godina.
Avon Clearskin Clemente Clearing Cleaning Quick ActionMože se kupiti od agenta Avona. Glasine da su ovisnost kože, da biste raspravljali o ovom problemu, posjetite naš forum.
Ducre KeraknilU Ukrajini i Rusiji ga je moguće kupiti samo putem internetske trgovine. Odličan proizvod, u potražnji u Europi.
DimexideVjerojatnije je da se ne radi o kozmetičkim proizvodima, već širokim spektrom masti koja se pere kako bi izliječila akne, akne i akne.
Lifebuoy gel za akne i akne na licuPomaže brzo i učinkovito, osim toga, hipoalergen je, pogodan za svakodnevnu upotrebu, ne sadrži hormonske dodatke.
Krem-gel Malahit za ožiljke i akneŽuta je, ima prilično specifičan miris, ali općenito je pogodan za bilo koji tip kože i učinkovit je. A glavna prednost je njegova cijena..
ScanaretEuropski lijek s ruskom cijenom, vrijedi samo uz redovitu upotrebu tjedan dana.
VichyIzvrsni pripravci za problematičnu suhu ili osjetljivu kožu.
NeutrogenaSadrži kineski zeleni čaj (ekstrakt), dezinficira kožu i ubrzava proces regeneracije.
Amwayeva umjetnostAmway je američka tvrtka koja proizvodi ekološku kozmetiku. Ovo je prilično skupa opcija, ali apsolutno sigurna. Artistri serija razlikuje se od drugih sličnih lijekova u brzini djelovanja: 3 minute su dovoljne za masku ili gel.
printerNjemačka kozmetika za problematičnu kožu, dobar i povoljniji analog vichyja.
AveneGel koji uklanja akne na tijelu, licu i glavi.
TiandeMatira i vlaži kožu.
OriflameKao i Avon, šuška se da koža izaziva ovisnost, iako je narudžba jeftinija.
ActoveginJedna od prepoznatljivih osobina ove kozmetike je ta što se koristi samo za masnu kožu..
BBCBBS - najnoviji razvoj europskih znanstvenika, zemlja podrijetla je Poljska. Mnogi se žale na neučinkovitost, no vrijedi napomenuti da se ona mora koristiti s Bbc kremom.
KelokotEliminira mreže krvi, čisti lojne kanale, pomaže kod gnojnih akni.
KlenzitMatira i vlaži kožu.
DipherinDomaća mast od unutarnjih i vanjskih akni.
BelitaJoš jedna bjeloruska tvrtka koja proizvodi lijekove za kožu. Pogodno za uobičajenu i kombiniranu vrstu, preporučuje se dva puta dnevno.
budalaTo radije nije gel, već losion za pranje. Način primjene vrlo je jednostavan: iscijedite malu količinu proizvoda iz cijevi, pjene i nanesite na vlažno lice.
LenzitSadrži antibiotik - Redinol.
SolugelBrzo i učinkovito ublažava neugodne gnojne akne, groznice i upaljene akne.
AlmagelO ovom gelu prilično dobre recenzije pomažu protiv akni i ucjena, čak iu vrlo zanemarenom obliku. Pogodno za često korištenje..
QuotlanLiječi prištiće i alergijske prištiće.
ClindovitEliminira akne na tijelu, licu i glavi.
StopproblemDo sada je jedino mjesto gdje možete kupiti ovaj prekrasan gel je ljekarna. Nije skupo, ali se na djelu ne razlikuje od elitne francuske kozmetike.
AzogelČisti kožu od masnoće i prljavštine, pomaže u liječenju akni.
SAROTENIli kako se popularno naziva - propeler. Ovaj krem ​​gel pomaže protiv dubokih potkožnih akni i wen-a..
Fiziogela mastLiječi osipe, znakove vjetroze, akni, akni, krvnih mreža.
UtančanostVjerojatno najbolji gel za tuširanje protiv akni i mitesera. Ne najpristupačnija opcija (možete je kupiti samo u mreži ili specijaliziranoj trgovini), ali prilično učinkovita opcija.
DuacVrlo učinkovit gel protiv akni za suhu i osjetljivu kožu.
Metrogil gel protiv akniLiječi akne i alergije.
Gel maska ​​spKozmetolozi ih često propisuju kako bi izliječili grinje na koži..
Čista zonaHipoalergeni i učinkoviti gel.
TDM gel balzamOvo je izvrstan lijek za rješavanje problema zglobova s ​​varikoznim venama. U rijetkim slučajevima propisuju je dermatolozi kako bi poboljšali cirkulaciju krvi u epidermi.
fosSamo božica za problematičan blijedi dermis. Vlaži i čisti, sadrži mikroskopske abrazivne čestice.
Sos iz LorealaJoš jedna novost, ne manje popularan gel od priznatog BB-a. Ne izaziva alergijske reakcije, pogodno za suhu i osjetljivu kožu.
Hitozan gel protiv ožiljaka, akni i akniGlavni aktivni sastojak ovog gela je glupost, koja prilično učinkovito pomaže protiv akni i akni. Ponekad se pojavi alergijska reakcija u obliku svrbeža ili crvenila.
Yves Rocher gel za dubinsko čišćenjeNije baš skupo, iako nije jeftino. Ne izaziva alergije, čisti kožu, daje joj ugodnu mekoću.

Zapamtite, akne su samo vanjska manifestacija bilo koje bolesti. Da biste ih se riješili, ne morate samo redovito koristiti gel protiv akni, već i uspostaviti prehranu, san i stil života općenito.
Urednici preporučuju:

LiveInternetLiveInternet

-Oznake

-naslovi

  • Njega (10697)
  • iza lica (4803)
  • za kosu (3700)
  • iza tijela (2700)
  • ruke, nokti (1205)
  • iza nogu (321)
  • Kategorija cijena (9724)
  • Masovno tržište (3930)
  • Apartman (2578)
  • Srednje tržište (1786.)
  • Profesionalna kozmetika (1327)
  • Farmaceutska kozmetika (942)
  • Domaća kozmetika (672)
  • Mrežna kozmetika (392)
  • Organska kozmetika (138)
  • Narodni lijekovi (675)
  • Tip kože (3083)
  • Problem (1561)
  • Kombinirano (1182)
  • Uljno (633)
  • Osjetljivo (457)
  • Suha (291)
  • Normalno (246)
  • Proizvodi protiv starenja (61)
  • Šminka (6189)
  • Lice (ton, podloga, lektori, skrivači) (2708)
  • Oči i obrve (2702)
  • Usne (1772.)
  • Trikovi sa šminkom (397)
  • Kosa (1818.)
  • Frizure, alati za oblikovanje (717)
  • Boja za kosu (605)
  • Uklanjanje dlačica (390)
  • Korisne informacije (11309)
  • Pitanja (10571)
  • Trgovine i cijene / gdje kupiti (587)
  • Korisni članci (312)
  • Promocije / prodaja (238)
  • Internetsko savjetovanje (17)
  • Novosti kozmetike i parfumerije (132)
  • Solarij, solarije (805)
  • Salonski tretmani (426)
  • Nedostatci tijela (433)
  • Ograničene recenzije proizvoda (33)
  • Mirisi (988)
  • Za njega (116)
  • Pribor / četke (218)
  • Swatch (369)
  • Glasovi za najbolji proizvod (44)
  • Moderator ocjene (0)
  • Voditelj (44)
  • Internetska kupovina (91)

-Pretraživanje dnevnika

-Pretplata putem e-pošte

-Prijatelji

-Statistika

akne

Srijeda, 21. siječnja 2009. 19:33 + u citatnom listu

Od 13 godine patim od akni, sve sam to prekrila tonom, na vrhu sam još uvijek nanosila puder, jer. koža je također masna, sredinom dana je na mom licu ostao sjaj i ponovno sam nanijela puder. Do 18 godina nisam mogao zamisliti dan bez tonika i pudera. Ljeti, pod suncem, koža je postala bolja, ali do jeseni se sve opet vratilo i tako sve dok nisam stigla do divnog dermatologa.

Isprobala sam gotovo sve lijekove protiv akni, akni itd. (Clean & Clear, Proactiv Solution, Boromed, Skinoren i gel i krema). Sve to nije pomoglo, najstrašnije je isušila kožu, od Skinorena općenito koža je bila crvena, poput opekotina. Otišla sam kozmetičarki na čišćenje, dovoljno za manje od tjedan dana. Nažalost, još uvijek nemam jasnu fotografiju, pa sam povećao jednu staru fotografiju.

Dakle, evo što se dogodilo:

Fotografija pokazuje da je cijeli obraz u malim jeguljama, tuberkulama. U točno istom stanju bilo je i čelo.

Tako sam pao u ruke divnog dermatologa koji mi je propisao Differin-gel za noć i Duac Gel ujutro. Oba lijeka su antibiotici.

Pišu: Adapalen predstavlja novu generaciju sintetičkih retinoida i derivat je naftojeve kiseline. Adapalen ima sebostatski, komedonolitički / anti-komedogeni i protuupalni učinak.
Režim doziranja: Krema ili gel se nanose ravnomjerno, bez trljanja, na zahvaćena područja kože 1 put / dan prije spavanja. Proizvod treba nanositi na čistu, suhu kožu..
Moje mišljenje: Primijenjen noću, gel se vrlo brzo apsorbira, nema mirisa. Ujutro može doći do ljuštenja.

Nakon 4 mjeseca takvog tretmana, moja koža je postala puno bolja! Obrazi i čelo su mi čisti (ttt), ali nastavljam se boriti s tim strašnim crnim točkicama na nosu i bradi. Još uvijek koristim Differin (po savjetu dermatologa). Tijekom liječenja odlazio sam u Egipat (upute kažu da uz često izlaganje suncu, i Differin i Duak mogu uzrokovati alergije), Duac je koristio svaka dva do tri dana navečer, nakon plaže, Differin je nastavio koristiti svaki dan noću (sve je to bilo unaprijed konzultirati se s dermatologom). Sada ne koristim tonal, koristim puder, ali ne svaki dan, što je češće moguće dajem koži samo mirovanje i disanje.

Općenito, htio sam reći sve ovo - nikada, ni pod kojim uvjetima, ne bavite se liječenjem! Odmah se obratite liječniku specijalistu, samo oni će vam pomoći, oni će pokupiti točno ono što vam treba!

Nakon 4 mjeseca tretmana (na licu nema tonika, pudera, kreme).

Kategorije:Njega lica
Tip kože / problem
Cjenovna kategorija / Ljekarnička kozmetika
Vrsta kože / masna
Oznake: laboratoires galderma duac

Citirano 32 puta
Svidjelo mi se: 1 korisnik

Duac gel
(Duac Akne Gel)

Duac gel upute

Naziv lijeka: Duac
Međunarodni naziv: DUAC AKNE GEL
Oblik doziranja: Gel za vanjsku upotrebu, 15 g

Sastav

  • 1 g gela sadrži
  • aktivne tvari: 10 mg klindamicina (kao klindamicin fosfat),
  • 50 mg bezvodnog benzoil peroksida (kao vodeni benzoil peroksid),
  • pomoćne tvari: karbomer, dimetikon, dinatrij
  • lauril sulfosukcinat, dinatrijev edetat, glicerol, koloidni silicijev dioksid
  • voda, poloksamer182, natrijev hidroksid, pročišćena voda.

Opis

Homogeni gel od bijele do svijetložute boje.

Farmakoterapijska skupina

Antimikrobni lijekovi protiv akni.

farmakokinetika

Kindamicin ima minimalnu apsorpciju kože (0,043% primijenjene doze). Prisutnost benzoil peroksida u sastavu lijeka ne utječe na apsorpciju klindamicina. Studije radioaktivnim označavanjem pokazale su da je apsorpcija benzoil peroksida kroz kožu moguća tek nakon što se pretvori u benzojevu kiselinu. Benzojeva kiselina se primarno konjugira kako bi tvorila hippurnu kiselinu, koju luče bubrezi..

farmakodinamiku

Kindamicin je linkozamidni antibiotik s bakteriostatičkim učinkom protiv gram-pozitivnih aerobnih mikroorganizama i širokim spektrom anaerobnih bakterija. Linkozamidi, poput klindamicina, vežu se na 23S podjedinicu bakterijskog ribosoma i inhibiraju rane faze sinteze proteina. Djelovanje klindamicina je pretežno bakteriostatsko, iako visoke koncentracije mogu imati spor baktericidni učinak protiv osjetljivih sojeva..

Iako je klindamicin fosfat in vitro neaktivan, brza in vivo hidroliza pretvara ovaj spoj u antibakterijski aktivan klindamicin. Aktivnost kindamicina klinički je dokazana u liječenju komedona kod pacijenata s aknama, u razinama dovoljnim za aktivnost lijeka protiv većine sojeva Propionibacteiumacnes. Kindamicin in vivo inhibira sve ispitivane kulture Propionibacteiumacnes (MIC 0,4 µg / ml). Nakon upotrebe klindamicina, postotak slobodnih masnih kiselina na površini kože smanjio se sa približno 14 na 2%.

Benzoil peroksid ima blagi keratolitički učinak protiv komedona u svim fazama njihova razvoja. To je oksidaciona tvar s baktericidnim djelovanjem protiv Propionibacteium acnes, koja je uzrok akni vulgaris. Uz to, to je sebostatik, koji suzbija prekomjernu proizvodnju sebuma povezanog s aknama..

Kombinacija keratolitičkog i antibakterijskog djelovanja uklanja oštećenja kože koja nastaju blagim do umjerenim vulgarnim aknama.

Dodatak benzoil peroksida smanjuje potencijal za organizme otporne na klindamicin.

Indikacije za uporabu

  • liječenje akni (acne vulgaris) blage do umjerene jačine, sa ili bez popratne upale

Doziranje i primjena

Odrasli i tinejdžeri stariji od 12 godina

Samo za vanjsku uporabu.

Duac se nanosi 1 puta dnevno tankim slojem u obliku nanosa na zahvaćenu kožu nakon temeljitog čišćenja kože blagim čistačem i toplom vodom. Gel se nanosi na prethodno osušenu kožu i ostavlja dok se potpuno ne upije. Ako se gel ne nanese slobodno na kožu, uklonjeno je previše lijeka..

Prekomjerna primjena gela ne smanjuje simptome upale kože, već dovodi do dodatnih iritacija kože.

S razvojem povećane suhoće kože i njenim pilingom preporučuje se smanjiti učestalost nanošenja gela.

Preporučeno razdoblje uporabe Duaca je od 2 do 5 tjedana, ali liječenje lijekom ne smije biti duže od 12 tjedana kontinuirane primjene.

Nuspojave

  • eritem, piling kože, suhoća i svrbež u području primjene lijeka, pogoršanje osnovne bolesti

U izoliranim slučajevima može doći do parestezije i kontaktnog dermatitisa. Duljom primjenom Duaca moguće je razviti otpornost mikroorganizama na klindamicin, što može uzrokovati superinfekciju.

kontraindikacije

  • preosjetljivost na lijek
  • enteritis, ulcerozni kolitis, kolitis povezan sa antibioticima, pseudomembranski kolitis (postojeći ili prošli)
  • djeca mlađa od 12 godina
  • laktacija

Interakcije s lijekovima

Uz istodobnu uporabu lokalnih antibiotika, medicinskih, redovnih ili abrazivnih sapuna i kozmetike koji imaju učinak sušenja, kao i proizvoda s velikom koncentracijom alkohola i / ili adstrigentnih tvari, može se primijetiti kumulativni iritantni učinak. Posebno se treba paziti na upotrebu pripravaka koji sadrže tvari koje potiču piling kože (benzoil peroksid).

Istodobna primjena Duac-a i topikalnih pripravaka protiv akni koji sadrže derivate vitamina A. Mora se izbjeći unakrsna rezistencija s drugim antibioticima, poput linkomicina i eritromicina, uz monoterapiju antibioticima..

Postoji potencijalna sinergija između klindamicina i igentamicina.

posebne upute

Izbjegavajte kontakt lijeka s sluznicama usta, očiju, oštećenim ili ekzematoznim dijelovima kože..

U slučaju slučajnog kontakta, isperite sluznicu s puno vode..

Prilikom korištenja lijeka prvih dana može se razviti prekomjerna suhoća kože, u kojem se slučaju preporučuje upotreba laganih ovlaživača.

Ne preporučuje se kombinirati uporabu lijeka Duac s drugim postupcima za liječenje akni, jer to može dovesti do ozbiljnih upalnih procesa, posebno s istodobnom uporabom pilinga i primjenom abrazivnih tvari.

Lijek se koristi s oprezom u bolesnika s atopijskim dermatitisom, koji mogu naknadno razviti prekomjernu suhu kožu.

Ako se pojavi dugotrajna ili značajna dijareja ili ako pacijent pati od trbušnih grčeva, liječenje Duac-om treba odmah prekinuti jer ti simptomi mogu ukazivati ​​na kolitis koji je povezan s antibioticima. Potrebni su odgovarajući dijagnostički testovi, poput određivanja Clostridium difficile i njegovog toksina, kao i, ako je potrebno, kolonoskopija i razmatranje mogućnosti liječenja kolitisa.

Proizvod može promijeniti boju kose ili tkanine u boji..

Ne preporučuje se tijekom liječenja biti na suncu pod drugim ultraljubičastim zračenjem.

Trudnoća i dojenje

Sigurnost Duaca tijekom trudnoće nije utvrđena, stoga se ovoj kategoriji bolesnika lijek propisuje samo kad koristi za majku nadmašuju potencijalni rizik za plod.

Zabilježeno je prodiranje klindamicina u majčino mlijeko oralnom i parenteralnom primjenom. Stoga je Duac kontraindiciran u razdoblju dojenja.

Značajke učinka lijeka na sposobnost upravljanja vozilom ili potencijalno opasnih mehanizama

Predozirati

Simptomi: jaka iritacija kože.

Liječenje: povlačenje lijekova, simptomatsko liječenje.

Obrazac za puštanje i pakiranje

Gel za vanjsku upotrebu. 15 g svake aluminijske cijevi, zapečaćeno membranom i zatvoreno plastičnim poklopcem.

Jedna cijev zajedno s uputama za uporabu na državnom i ruskom jeziku smještena je u pakiranje od kartona.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na temperaturi od 2 ° C do 8 ° C, ne smrzavati.

Nakon otvaranja čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C.