logo

Ricinusovo ulje protiv bora oko očiju recenzije

Sofija »02. februara 2013., 15:07

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Sveta Belova »02. februara 2013., 22:58

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Freya »04. februara 2013. 00:37

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

svijeta “04. februara 11:16

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Tasha »08. februara 2013. 02:10

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Oksana.Amosova »13. veljače 2013. 10:56

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

ElenaI »13. veljače 2013. 12:09

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Isla »28. veljače 2013. 22:49

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

olika »01. svibnja 2013. 14:41

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Gianna »02. svibnja 2013. 13:19

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Ekaterina Kushnir “04. srpnja 2013., 22:47

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Leontina “19. svibnja 2014. 17:21

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

homma »09. svibnja 2015. 14:17

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Satu Panda »17. svibnja 2015. 19:57

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Alev “23. svibnja 2015., 13:41

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

alinochka »22. lipnja 2015. 1:09

kakve silikonske podloge?)

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Sovushka_a »26. veljače 2016. 17:48

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

VeraVerusha »29. veljače 2016. 00:50

A, u svom sastavu je zmijski otrov? Ne varam se? Djevojka ima takve.

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Sovushka_a »29. veljače 2016. 13:53

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

VeraVerusha »29. veljače 2016. 20:57

Upravo ju je naručila. Čeka iz dana u dan. I kako se brzo pojavio rezultat?

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Sovushka_a »1. ožujka 2016. 01:19

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Botekol »03. ožujka 2016., 22:04

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

KaliMedok »07. ožujka 2016. 05:15

Re: Ricinusovo ulje kao lijek protiv bora

Kirsta »23. siječnja 2017. 13:28

Ricinusovo ulje za kožu oko očiju

U vrijeme kad krema za kožu još nije bila izmišljena, djevojke i žene oslanjale su se na prirodne darove u pitanjima ljepote. I danas su sastavi najkvalitetnijih, učinkovitih kozmetičkih proizvoda za njegu što je moguće puniji prirodnim sastojcima. Vrlo je prikladno, ekonomično, korisno koristiti u svom čistom obliku ili dodavati biljna ulja maskama. Ricinusovo ulje za kožu oko očiju steklo je pozitivne povratne informacije i popularnost među ženskom polovicom stanovništva..

Što je

Ricinusovo ulje ili „ricinusovo ulje“ dobivaju se iz biljke ricinusovog ulja, to je viskozna, gusta, prozirna (ponekad s žućkastim nijansom) tekućina. Nema jak miris, ali ima prilično neugodan, specifičan okus. Za uporabu na koži savjetuje se odabrati samo proizvod proizveden hladnim prešanjem sjemenki. U ovom slučaju, ne postoji toplinska obrada, maksimum korisnih tvari je sačuvan..

U kozmetologiji ricinusovo ulje koristi se u razne svrhe, ali najčešće za njegu kože lica, oko očiju, za rast, dodajući volumen trepavicama i obrvama.

Glavne komponente su kiseline među kojima su:

  • ricinoleic, koji pomaže zategnuti kožu, njenu elastičnost, ton, glatkoću;
  • oleinska, regulira metabolizam potkožnih tekućina, gradeći zaštitnu barijeru od negativnih vanjskih čimbenika;
  • linoleinska - aktivna hidratantna krema;
  • stearinska, štiti epidermu, punjenje i zadržavanje vlage u njoj;
  • palmitinski, provodeći korisne komponente ricinusovog ulja u duboka tkiva epitela.

Ne zaboravite da se prednosti kiselina očituju samo kratkim zadržavanjem na koži. Tada postaju štetni, ponekad čak i opasni, uzrokujući iritaciju.

Ostale važne komponente su:

  • Vitamin A (retinol), koji obnavlja oštećena tkiva, započinjući unutarnje procese obnove kože;
  • Vitamin E (tokoferol), koji utječe na proizvodnju elastina i kolagena, usporavajući starenje kože;
  • antioksidanti, smanjuju upalu, protiv starenja, poboljšavaju boju epiderme;
  • minerali koji pokreću rad vitamina, hrane, pokreću, podržavajući sve potkožne procese.

Budući da je koža očnih kapaka jedna od najtanjih, suhih i najosjetljivijih, preporučuje se što prije započeti njegu. Danas se nakon 20-25 godina kod djevojčica pojavljuju male bore. Ricinusovo ulje za oči u ovoj dobi i tijekom cijelog života jedno je od najprirodnijih sredstava protiv starenja i izravnavanja.

U koju svrhu mogu koristiti ulje u području oko očiju

Ricinusovo ulje ima sastav koji dobro utječe na kožu. Površina kapka je potrebna stalna hidratacija i dodatno zasićenje masnim podlogama. Tandem kiselina, vitamina i elemenata u tragovima „ricinusovog ulja“ ima za cilj obavljanje 3 glavne funkcije:

Najčešće se kod kuće ricinusovo ulje u području očiju koristi za sprječavanje i uklanjanje (smanjenje):

  • fini izraz ili dobne bore ("vrana stopala");
  • vrećice, edemi;
  • prekrivanje gornjeg kapka;
  • krugovi, tamne mrlje;
  • suhoća, ljuštenje, pukotine (pogoršane u hladnom vremenu);
  • tarnanje, izsušivanje kože.

Preporučuje se koristiti ga nakon uklanjanja nastavka za kosu, ljeti, nakon morske vode.

Kako koristiti

Čak i naizgled bezopasni i maksimalno prirodni lijekovi važno je koristiti „mudro“.

Da biste postigli korist i učinkovitost kozmetičkog proizvoda, moraju se pridržavati sljedećih pravila:

  • Proizvod je zabranjeno nanositi cijelu noć, jer se sastoji od kiselih sastojaka koji mogu dugotrajnim izlaganjem koži uzrokovati oštećenja i ozbiljno oticanje. Maksimalno vrijeme je 10-15 minuta.
  • Ricinusovo ulje protiv bora oko očiju djeluje samo na čistu kožu bez ostataka šminke ili prašine. Potrebno je prethodno temeljito uklanjanje šminke.
  • Topli proizvod leži bolje, prodire u duboke potkožne slojeve. "Castor" se zagrijava umjereno, ni u kojem slučaju se ne dovodi do vrenja. Možete koristiti vodenu kupelj, staviti bocu u toplu vodu, blizu baterije, grijača, drugog izvora topline.
  • Čisto ulje i maske se s njim ne miješaju u metalnim posudama koje mogu oksidirati..
  • Tvar se nanosi pomoću prstena prstima, laganim kružnim pokretima tapkanja. Četke, četkice, spužve u stanju su ogrebotine osjetljive epiderme.
  • Da biste uklonili ostatke proizvoda, na kapke se nanose suhe maramice ili pamučni jastučići. Zatim se oči utrljaju zagrijanim mlijekom, zelenim čajem ili biljnom infuzijom, jer voda ne ispire komponente ulja dobro.
  • Od vrećica ispod očiju i drugih problema s kožom, ulje se nanosi ne više od 1-2 puta tjedno (optimalno - jednom u 7 dana). Tečaj postupaka provodi se u 12-15 ponavljanja, nakon čega je potrebna pauza od najmanje mjesec dana.

Ako poštujete vremenske standarde, pažljivo ih razmazite i uklonite, tada se možete mrvicu namazati ako se ne oprosti u potpunosti, a zatim ih izgladiti što je više moguće. Ricinusovo ulje za kapke u vještim rukama donijet će samo koristi i vidljiv pozitivan učinak.

Kako pojačati akciju

Najčešće se koristi u svom čistom obliku. No, mješavina ricinusa s drugom kozmetikom, proizvodima i biljnim podlogama također je nadaleko poznata. To se radi kako bi se poboljšale prednosti, proširio spektar djelovanja proizvoda, eliminirao učinak ovisnosti o koži. Rezultat su maske za oči, čije trajanje i primjena ostaju isti kao i kod zasebne uporabe ulja.

Učinkovito ga miješajte sa sljedećim komponentama:

  • krema ili gel za oči (2-3 kapi ulja kapljano u malu žlicu);
  • breskva ili drugo omiljeno ulje protiv "vrana stopala" (u jednakim omjerima);
  • tučeno žumance od ljuštenja (dodajte dvije male žlice „ricinusovog ulja“);
  • topli pire krumpir u mlijeku, sirovi žumanjak kako bi se stvorila zaštitna barijera (u jednakim dozama);
  • 2 velike žlice vrhnja iz tamnih krugova ispod očiju (uzima se 1 žličica toplog ulja);
  • pire od različitih plodova za omekšavanje i zračenje kože (proporcionalno svakoj komponenti);
  • zobena kaša u mlijeku, med protiv bora (omjer 2: 1 plus 1 dio maslaca).

Možete eksperimentirati i s drugim tvarima koje dobro djeluju na kožu oko očiju. Ali ne zaboravite na test za osjetljivost i alergije..

Ricinusovo ulje je odličan kozmetički proizvod za kožu u području očiju. Pridržavajući se svih pravila, primjenjujući "ricinusovo ulje" kako je namjereno, možete primjetno pomladiti epidermu, hraniti je vlagom, zaštititi je od negativnih vremenskih, okolišnih i kemijskih čimbenika. Nakon prvog mjeseca tečaja primjećuju se pozitivne promjene, elastičnost, sjaj, čak i boja površine očnih kapaka..

Recenzije

Slične recenzije nisu jedinstvene na Internetu. Alergija na ricinusovo ulje moguća je u rijetkim slučajevima individualne netolerancije na pojedine komponente. Da biste ga izbjegli, radi se preliminarni test osjetljivosti. Za to se sredstvo nanosi 1-2 dana prije upotrebe na očima na okcipitalnom dijelu ili na prikladnijem području - zglobu. Odsutnost iritacije, crvenila, osipa ukazuje na sigurnost proizvoda ricinusovog ulja.

U svim ostalim slučajevima, pojava negativne reakcije ukazuje na nekvalitetan proizvod (istekao rok trajanja, obrtničkom metodom) ili nepravilnu uporabu ulja u području očiju.

Ricinusovo ulje za bore: pregledi, metode primjene

Nije tajna da se bore na licu pojavljuju s godinama. A koja žena na svijetu ne sanja da povrati svoju bivšu mladost i ljepotu? Tijekom godina, problematična područja našeg izgleda mogu se ukloniti ne samo kontaktiranjem plastičnog kirurga, već i sredstvima koja su dostupna svima. Na primjer, ricinusovo ulje za lice od bora. U recenzijama djevojke pišu da se može koristiti pravo kod kuće, bez napuštanja zone udobnosti. Ovaj proizvod sadrži potrebne vrste kiselina i vitamina koji ne samo da pomlađuju kožu, već je i štite i vlaže, vraćajući izgubljeni šarm.

Opis i povratne informacije

Ovo je ulje izvrsno sredstvo za poboljšanje protoka tvari u stanicama kože lica, a osobito oko očiju. To se događa zbog dubokog prodora u krvne žile..

Ne zaboravite napomenuti da je ricinusovo ulje pouzdan „pokrov“ koji kožu štiti od sunčeve svjetlosti, za koju se zna da štetno djeluje na nju zbog ultraljubičastog zračenja i pomaže tijelu u normalizaciji ravnoteže vode, što rezultira kožom oko očiju ne tako suha.

Čak i ako dosad nemate vidljivih problema, to se može i treba koristiti kao profilaktička sredstva za sprečavanje dehidracije i preranog starenja. Pogotovo kada planirate provesti aktivni odmor u šumi ili na moru, ricinusovo ulje za kožu lica imat će zaštitnu funkciju. Djevojke također pišu o tome u recenzijama. Uvjerili su se iz vlastitog iskustva da ovaj proizvod pomaže u izbjegavanju opeklina od sunca..

Vjerojatno nije tajna da su se mnoge žene u bilo kojoj dobi opetovano susrele s problemom popuštanja očnih kapaka, kada uz zategnutost nestaju i osjećaji mladosti i svježine. I u ovom slučaju dolazi u pomoć čudesan narodni lijek. Ne samo da vraća stoljetni mladenački oblik, već sprečava i moguće ljuštenje, što također nije rijetkost u hladnim klimama.

Vitamini u ulju

Vrijedno je spomenuti vitamin E koji je doslovno eliksir mladosti. Jer zbog dovoljne razine ovog elementa u tragovima, koža stari znatno manje. Ne zaboravite spomenuti vitamin A koji je također prisutan u našem proizvodu i pomaže tijelu da popravi oštećena tkiva..

Učinite test!

Prije primjene našeg čudesnog lijeka, morate naučiti kako koristiti ricinusovo ulje protiv bora.

To je zbog prekomjernog udjela masti, a njegova pretjerana konzumacija, bilo u kozmetičkim maskama ili u čistom obliku, možda i nije baš ugodan postupak. Ricinusovo ulje često ne izaziva alergijsku reakciju, ali postoji takva stvar kao što je pojedinačna netolerancija na komponentu. Prije upotrebe ovog alata potrebno je testirati reakciju tijela. Provjerava se s unutarnje strane lakatnog zgloba. Nanesite uljem u tankom sloju 3-5 minuta.

Kozmetičari preporučuju ricinusovo ulje kao nezamjenjivu stvar u arsenalu ženske kozmetike. Ovaj alat blagotvorno djeluje na kožu lica uz redovitu upotrebu. Torbe mržnje ispod očiju, koje toliko često pokvare izgled, nesumnjivo će nestati. Istovremeno će se male bore uzrokovane svakodnevnim stresovima i brigama ublažiti. Maska za lice s ricinusovim uljem ima masnu teksturu i tvori zaštitni premaz u obliku filma, ali ne zateže kožu lica na mjestu nanošenja.

Ulje za zdravo lice

Koža žene, posebno koža lica, treba redovitu hidrataciju. Najosjetljivije područje - oko očiju - nije svojstveno obdareno masnim slojem, zbog čega na ovom području dolazi prerano starenje. Priroda nam pruža sve uvjete za održavanje ljepote i zdravlja vlastitog tijela. Ako postoji želja za produženjem mladosti - to neće biti nikakav posao. Poznato je da ricinus sadrži tvari koje utječu na metabolički proces negdje na staničnoj razini, sprečavajući prerano starenje kože.

Što djevojke kažu o ovom alatu u svojim recenzijama? Ricinusovo ulje protiv bora na licu pomaže. Ali koliko je učinkovit, može se prosuditi tek nakon objektivne procjene stanja epitela lica od strane stručnjaka. Zaglađivanje dubokih bora dobit će pozitivan rezultat samo uz kombiniranu upotrebu. U početnoj fazi starenja ovaj će alat biti neophodan i značajno će povećati učinkovitost u borbi protiv problematičnih područja, usporavajući proces promjene kože.

Kako radi? Recenzije

U recenzijama piše sljedeće: ricinusovo ulje za lice od bora pomaže, ali ne sprečava duboke promjene na koži u potpunosti. Proizvod može vratiti dnevni gubitak vlage. Tako lice dobiva svježinu i poznatu zdravu hladovinu. Uzrok nastanka bora su promjene na koži povezane s godinama - poremećena je gustoća kolagenih vlakana. Ulje djeluje na površinu začepljujući sama područja koja gube vlagu, ali nisu u stanju prodrijeti u dublje slojeve dermisa.

primjena

Upotreba ovog kozmetičkog proizvoda je univerzalna i ne zahtijeva velike troškove osobnog vremena. Ponavljanje postupka prijave nije potrebno svaki dan. Za primjetan učinak, možete se ograničiti samo na tjednu upotrebu. Preporučljivo je ulje nanositi navečer.

Neki tvrde da je ricinusovo ulje nepoželjno u svom čistom obliku. Ali kombinacija pravih prirodnih komponenti imat će očekivani učinak. Upotreba ricinusovog ulja za lice od bora bit će vrlo korisna u kombinaciji s drugim kozmetičkim proizvodima, poput maslinovog ulja. Budući da je prirodna i na najbolji način njeguje kožu, ispunjavajući je vlagom, ona rastvara slabo apsorbiran masni sastav ricinusa. Gotovu smjesu najbolje nanesite pamučnim jastukom kako ne biste oštetili tanku kožu. Također, maska ​​za lice s ricinusovim uljem postat će nezamjenjiva u kombinaciji s bananom, medom i kiselim vrhnjem. Možete se kretati prema doba godine i lako dostupnim komponentama.

Mogu li dodati u kreme?

Pravom kombinacijom takav će lijek ukloniti kršenja i isušiti kožu. Ali previše ljubomorno na razne komponente također ne vrijedi. Ricinusovo ulje ako se doda profesionalnom lijeku protiv bora neće imati veći učinak, već upravo suprotno. Kako je kemijski sastav gotovih krema savršen u predstavljenim spojevima. Svaki kozmetički sastojak nadopunjuje sljedeći, čineći jedinstvenu cjelinu. Castor u ovom slučaju može uzrokovati nesklad u sjedinjenju elemenata, smanjujući na taj način korisna svojstva lijeka. Najbolje je odabrati gotove alate, koji uključuju ovu komponentu.

Masaža

Kako primijeniti ricinusovo ulje protiv bora na licu? U recenzijama djevojke pišu da je dopušteno koristiti ga u kombinaciji s masažom. Prije upotrebe potrebno ga je ugrijati par ili zagrijati u žlici, što neće napraviti nikakvu razliku. Oko očiju ulje se učvršćuje laganim tapkanjem vrhovima prstiju, nanosi se na preostala područja laganim pokretima duž masažnih linija.

Maska za rane bore

Univerzalne maske za lice s ricinusovim uljem, osim što zadržavaju vlagu, povećavaju i tonus kože. Postoji mnogo različitih načina kako napraviti terapijsko sredstvo, na primjer, maska ​​od ranih bora vrlo je učinkovita. Kako to učiniti - bit će napisano u nastavku.

Pomiješajte jednake količine tri ulja u jednoj konzistenciji - ricinusovog, heljde i maslinovog. Zatim zagrijte u vodenoj kupelji i laganim pokretima nanesite pamučnom jastučnicom na lice. Prstima masirajte kožu lica 3-5 minuta, zatim ostavite masku pola sata, nakon nekog vremena - isperite toplom vodom.

Maska za suhu kožu i bore

Ako se ricinusovo ulje koristi protiv bora oko očiju, nanesite ga u smjeru kazaljke na satu. Savršeno vlaži kožu, čak i onu koja ponekad nalikuje suhom pergamentu..

Razmotrimo sada prilično popularan alat koji je prilično prikladan za upotrebu. Kombinirajte žumanca pilećeg jajeta i 1 žlicu ricinusovog ulja, a zatim nanesite na očišćenu kožu i isperite nakon 15 minuta.

Sada razgovarajmo o tome što je još zanimljivo i korisno ricinusovo ulje. Započnimo s najčešćim pitanjem - je li moguće da ga razmazujete, recimo, cijelu noć? Nema šanse. Jer neugodan edem se može dogoditi zbog činjenice da ulje sadrži kiseline. Nekoliko minuta dnevno bit će dovoljno za pomlađujući učinak. Ne zaboravite na alergijske reakcije. Mogu biti pojedinačna reakcija tijela..

Pa, također se sjećamo da se proizvod mora zagrijati prije upotrebe - kako bi se pojačao učinak protiv starenja.

Savjet

Izbjegavajte metalne pribor (zbog kemijskog sastava). Obična keramika bila bi najbolji izbor. Nemojte se bojati cijena jer cijena ricinusovog ulja nije uvijek jednaka kvaliteti. Dakle, po ovom pitanju sami morate izvršiti pretragu. Prsti su najbolji alat za nanošenje ulja na površinu kože, jer su oni jedino što ne ostavlja mikropukotine na površini. Ne možete isprati našu masku vodom, bolje je samo uzeti suhi pamučni tampon i nježno je mazati kožom.

Znaj mjeru!

Pa, posljednji praktični savjet za danas - ne zlostavljajte. Suvišno je, a za neke čak i opasno, ulje nanositi svaki dan. Jednom ili dvaput tjedno je dovoljno.

Potrebno je ne samo promatrati učestalost primjene, već i pratiti ukupan broj postupaka. Da se tijelo ne bi naviknulo i maske imale učinak, potrebno je ograničiti se na oko 10 primjena. Tada možete napraviti pauzu oko mjesec dana, ili čak i više.

cijena

Vrijedi napomenuti da cijena ricinusovog ulja varira ovisno o regiji i proizvođaču. U prosjeku je od 25 rubalja do 150. Proizvod je slobodno dostupan, izdaje se bez recepta..

Zaključak

Sada čitatelj ne bi trebao imati pitanja pomaže li ricinusovo ulje protiv bora. Naravno da pomaže! Ako ga znate pravilno koristiti, možete se riješiti svih mučnih problema i zasjati proljetnom svježinom, zasljepljujući sve oko sebe obnovljenom ljepotom.

Ulje oko očiju od bora: recenzije, primjena, učinkovitost

Svaka žena pokušava zadržati vlastitu mladost i ljepotu što je duže moguće, ali bore se ponekad pojavljuju prerano i samo dodaju starost. Osobito su uočljive oko očiju, jer je ovo područje najnježnije i gotovo nema žlijezde lojnice. Da biste tankoj koži pružili dovoljno vlage i spriječili pojavu prvih bora ili izgladili već nastale, nije potrebno kupovati skupu kozmetiku. Kozmetička ulja za oči se baš dobro slažu s tim..

Stvaranje čimbenika

Zanimljivo je da fenomen poput bora može smetati ženi ne samo s godinama, već i iz mnogih drugih razloga. Među njima:

  • zlouporaba loših navika;
  • česti stresi;
  • redoviti nedostatak sna;
  • pasivan stil života;
  • rijetke šetnje svježim zrakom;
  • previše pokretni izrazi lica;
  • negativni uvjeti okoliša;
  • težak fizički rad;
  • oštra kolebanja težine;
  • nedovoljan unos tekućine;
  • pothranjenost;
  • zloupotreba šminke;
  • upotreba nekvalitetnih sredstava za njegu;
  • nedostatak hranjivih sastojaka u tijelu;
  • loša nasljednost.

Pored toga, razne bolesti, hormonalni poremećaji i poremećena cirkulacija krvi utječu na pojavu nabora kože. Odabrati kozmetičko ulje za oči treba se temeljiti na uzrocima bora, inače alat ne samo da neće pomoći, već i naštetiti.

Maslina

Ovaj proizvod pripada bazi i smatra se jednim od najpovoljnijih. Maslinovo ulje možete pronaći u gotovo svakom domu, gdje se koristi za pripremu raznih jela. Bogata mineralima i vitaminima, savršeno hrani i vlaži tanku kožu, uklanjajući čak i manje ogrebotine i iritacije. Takvo kozmetičko ulje za kožu oko očiju može se koristiti samostalno ili kao osnova za pripremu raznih prehrambenih smjesa, glavna stvar je odabrati samo hladno prešani proizvod, jer je u njemu koncentrirano najviše hranjivih sastojaka.

Kao neovisni proizvod, maslinovi proizvod pomaže da se brzo riješite sitnih bora, povisite tonus kože oko očiju i vlažite je. Proizvod se preporučuje nanositi 2 sata prije spavanja laganim pločicama, a nakon apsorpcije (otprilike 30 minuta), višak je neophodno ukloniti ubrusom. Ujutro se ulje može koristiti samo pod uvjetom potpunog odbacivanja dekorativne kozmetike..

Suncokret

Kakvim se uljem može namazati oko očiju ako u kući nema maslina? Biljna mast iz sjemenki suncokreta rijetko se koristi u kozmetologiji, a uzalud. I sigurno ga možete pronaći u svakoj kući.

Ovaj je proizvod bogat zasićenim mastima, mineralima i vitaminima za cjelovitu prehranu kože iznutra. Za pozitivan učinak, jednostavno ga možete uključiti u svoju prehranu u dovoljnim količinama i uživati ​​u lijepoj glatkoj i hidratiziranoj koži bez posebnih postupaka. Samo žlica ulja dnevno pomoći će u uklanjanju suhe kože..

Morska heljda

Takav proizvod dugo se koristio u kozmetologiji, a poznat je po svojim ljekovitim svojstvima još od vremena naših predaka. Bogato je vitaminima C, E i A. Prema pregledima, ulje oko očiju od bora učinkovito uklanja prve nabore. Adekvatna hidratacija kože može se postići čak i dodavanjem nekoliko kapi proizvoda u vašu redovnu kremu. Također, ulje savršeno uklanja vrećice ispod očiju, ali se gotovo nikada ne koristi samostalno. Često se miješa s maslinom, suncokretom ili marelicom.

ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje protiv bora oko očiju recenzije je samo dobro. Ovaj je proizvod izvor ne samo vitamina, već i mnogih korisnih masnih kiselina, od kojih svaka ima pozitivan učinak na kožu. Vitamini E i A pomažu u uklanjanju edema i tamnih tragova ispod očiju, kao i uklanjanju prvih bora na licu.

Maksimalni rezultat možete postići dodavanjem nekoliko kapi proizvoda redovnoj kremi i svakodnevnom upotrebom. U svom čistom obliku ne koristi se ulje, ali može biti dio raznih maski.

Bademovo ulje

Prema pregledima, bademovo ulje iz bora oko očiju uklanja kozmetičke nevolje zbog svog bogatog sastava masnih kiselina, minerala i vitamina. Proizvod savršeno zaglađuje pregibe kože, potiče aktiviranje stanične diobe i regenerativne sposobnosti kože..

Također, proizvod štiti kožu od štetnih utjecaja okoliša i potiče primjetno pomlađivanje čak i zrele kože. Osim što pozitivno utječe na ljepotu lica, ulje pruža zdrav rast i jačanje trepavica.

Ulje avokada

Recenzije o ulju protiv bora oko očiju na bazi avokada mogu se čuti najčešće od zrelih žena ili vlasnika suhe kože. U kozmetologiji se proizvod koristi prilično često zbog svog sastava bogatog aktivnim aminokiselinama, zasićenim mastima i čitavim kompleksom vitamina. Biljna mast iz avokada pomaže izgladiti i duboke bore, vratiti sjaj, čvrstinu i dovoljnu hidrataciju zreloj koži. Dobra apsorpcija proizvoda omogućuje ga korištenje u bilo koje doba dana. Najčešće se ulje gusto nanosi na kožu u svom čistom obliku i ostavlja se 10 minuta, nakon čega se višak uklanja maramicom. To se mora učiniti, jer višak masnoće može pogoršati situaciju i izazvati oticanje, alergijsku reakciju ili začepiti pore..

Kokosovo ulje

Dobre recenzije i kokosovo ulje za kožu oko očiju. U kozmetologiji se ovaj proizvod može nazvati prvakom u borbi protiv neželjenih nabora kože zbog visoke koncentracije vitamina i antioksidanata. Ulje savršeno hrani i vlaži svaku kožu, a redovitom upotrebom može čak učiniti pigmentne mrlje manje vidljivim ili ih u potpunosti ukloniti.

Ulje od breskve

Najbolje ulje za kožu oko očiju, sklonu suhoći, je proizvod sjemenki breskve. Ovaj se alat smatra samo nalazom u kozmetologiji vezanom za dob, jer aktivira proizvodnju kolagena i pomaže u izglađivanju čak i dubokih nabora..

Redovita upotreba proizvoda pomaže značajno zategnuti oblik lica i učiniti njegove konture jasnijima. Za vlasnike osjetljive kože ulje se može koristiti kao sredstvo za uklanjanje šminke ili umjesto hidratantnog sredstva za oči. Proizvod se može koristiti i samostalno i kao dodatak prehrambenom sastavu, glavna stvar je primijeniti ga samo u tankom sloju.

Ulje sjemenki brusnice

Kada tražite odgovor na pitanje koje je ulje bolje od bora oko očiju, obratite pažnju na proizvod iz sjemenki brusnice. Sastav je obogaćen najučinkovitijom kombinacijom omega-3, omega-6 i omega-9. Alat savršeno izglađuje postojeće bore i pomaže u sprečavanju pojave novih. Možete koristiti ulje u njegovom čistom obliku, dodati u kremu ili miješati s drugim komponentama za proizvodnju prehrambenih smjesa. Učinkovita i brza hidratacija osigurana je činjenicom da se ulje savršeno apsorbira i ne ostavlja gotovo ništa viška.

Ulje sjemenki grožđa

Ovaj proizvod ima najveću koncentraciju vitamina E među svim gore navedenim. Ovaj sastav omogućuje brzu i učinkovitu regeneraciju kože, njenu hidrataciju i ishranu. Da bi se postigla maksimalna glatkoća i sjaj kože, ulje se pomiješa s žumanjkom prepelice jajeta i malom količinom meda, nakon čega se nanese na cijelo lice i vjeđe. Kao neovisno sredstvo, proizvod se nanosi slabim pokretima prstenja prstena, kao i kružnim pokretima oko očiju..

Kakao maslac

Vrlo zanimljivo ulje za bore oko očiju. Recenzije govore da se prodaje u čvrstom obliku i da je potrebno zagrijavanje prije upotrebe.

Kada se proizvod rastopi, može se nanijeti na tanku kožu u svom čistom obliku ili pomiješati s drugim svijetlim uljima. Proizvod se ostavlja na koži samo 10 minuta, nakon čega se višak treba ukloniti ubrusom. Bogato je uljem s vitaminima i fitosterolima koji daju dobar učinak protiv starenja..

eteri

Esencijalna ulja se razlikuju od baznih po isparljivosti. Ako malo tkanine bacite na tkaninu, nakon nekog vremena od nje neće biti traga. Takva ulja nisu topljiva u vodi i često se koriste za inhalaciju, u biljnoj medicini, parfumeriji i kozmetologiji. Osim što pozitivno djeluju na kožu, esteri su sposobni podići raspoloženje i poboljšati cirkulaciju krvi svojom aromom, ali samo ako se pomiješaju s baznim uljima (najčešće bademovim, suncokretovim ili maslinovim uljem). Odvojeno, eterična ulja se nikada ne koriste jer mogu dovesti do opeklina na koži. Koncentracija s bazom treba biti 1: 3.

Teško je odrediti koje je ulje u pojedinom slučaju pogodno za kožu oko očiju, ali pravilno odabran proizvod nužno daje rezultate. Prije upotrebe trebate provjeriti kvalitetu proizvoda tako što ćete malo ispustiti papir. Dobro ulje će brzo ispariti i neće ostaviti ostataka. Također, kvalitetni proizvodi se prodaju samo u tamnim staklenim bocama u ljekarnama. Često se u kozmetologiji koriste esteri metvice, čajevca, ylang-ylanga, ruža i drugih biljaka.

Uvjeti korištenja

Glavno pravilo primjene ulja u kozmetologiji je promatranje njegove ispravne temperature. Biljne masti prije upotrebe potrebno je malo zagrijati, ali ne na opipljivoj toplini, samo utrljajte proizvod među prstima prije nanošenja na kožu. Osim toga, vrlo tanka i osjetljiva koža ne podnosi snažno istezanje, pa se bilo koji proizvod treba nanositi samo laganim kretnjama. Prsteni prstena smatraju se najmanje pokretnima i trebate ih koristiti za distribuciju ulja. Donje kapke trebaju biti usmjerene od vanjskog ruba oka prema unutarnjem, a odozgo - obrnuto, kako se bore još više ne bi rastegnule..

Nakon nanošenja ulja, ne možete odmah ići u krevet, definitivno morate ukloniti višak nakon četvrt sata, inače se ujutro može pojaviti oticanje. Za to ne možete koristiti vodu ili posebna sredstva, inače neće biti učinka. Uklonite višak samo suhom krpom.

Postupak se može izvesti ne više od jednom svaka 2 dana, a trajanje tečaja ovisi o dobi dame i stanju njezine kože.

Ulje se čuva na hladnom, tamnom mjestu..

Priprema smjesa

Jednaki dijelovi maslinovog, bademovog i breskvenog ulja s nekoliko kapi ružinog ulja i ulja ylang-ylanga pomoći će vam da se riješite edema i sitnih bora.

30 g ulja breskve pomiješa se sa četiri kapi ulja jojobe i koristi se za edeme.

Od bora koristite smjesu jednakih dijelova ulja peperminta, limuna, bosiljka i smreke.

Odličan rezultat daje sastav od 30 g maslinovog ulja s tri kapi avokada i kokosovog ulja.

Neki miješaju ulja makadamije i naranče kako bi spriječili nastanak bora..

Ulje jojobe dodaje se ružino ulje i tamjan.

Možete koristiti ulje od mrkve, ruže, masline, lavande i geranije.

Ulja se mogu pomiješati i sa zobenom brašnom, glicerinom, žumanjkom ili običnim ovlaživačem.

Recenzije

Recenzije ulja od bora oko očiju obično su pozitivne, ali uz pogrešan način života, nijedan lijek ne može pomoći. Čak se i najskuplji proizvodi ne mogu nositi sa zadacima, ako žena redovito sama pogoršava stanje svoje kože. Nedovoljan san, poremećen ritam, zloupotreba loših navika i stalan stres dovode do redovitog pojavljivanja natečenosti i tamnih krugova ispod očiju, s kojima se gotovo nije moguće nositi.

Da biste postigli vidljiv rezultat, morate jelovnik obogatiti korisnim proizvodima, promatrati režim i redovito posjećivati ​​svježi zrak, izbjegavajući ultraljubičasto zračenje, što doprinosi preranom starenju. Pušenje također dovodi do suhe kože, zbog čega se bore pojavljuju ranije od propisane dobi.

Sve žene koje ispunjavaju potrebne uvjete, uspjele su postići izvrsne rezultate pomlađivanja koristeći uobičajena jeftina ulja. Mnogi tvrde da je smanjenje bora primjetno već nakon samo nekoliko korištenja. Koža brzo dobiva elastičnost, postaje glatka i blistava. Neki proizvodi čak pomažu da se riješite pigmentacije, oteklina i uklonite vrećice ispod očiju. Naravno, ne može svatko prvi put dobiti najbolje ulje, ali uporni napori sigurno će dovesti do uspjeha..

Ricinusovo ulje za kožu oko očiju: recite ne ranom pojavljivanju bora!

Želite li se riješiti rane pojave bora i vrana stopala? U tom slučaju obavezno koristite ricinusovo ulje za kožu oko očiju kod kuće. Ovo je divan proizvod protiv starenja, osvježavajuće, hidratantno i zaštitno sredstvo koji će učiniti vaš izgled blistavim i mladalačkim.

Ricinusovo ulje - to isto poznato „ricinusovo ulje“, proizvedeno iz zrna ricinusovog ulja, mješavina je nekoliko masnih kiselina, korisnih za kožu, među kojima glavnu violinu igraju ricinoleinska, linolna i oleinska.

U kozmetologiji se preporučuje uporaba ricinusovog ulja oko očiju kako bi se izgladile sitne bore na ovom području, kako bi se spriječila ili zaustavila ptoza očnih kapaka (osipanje). Prednosti ovog proizvoda su u tome što se on ne isušuje i istovremeno, razlikujući se po prilično masnoj konzistenciji, ne stvara neugodan film na koži.

Redovitom upotrebom ricinusovog ulja ujutro, mržnje vrećice i otekline na ovom području lica prestat će se pojavljivati, a izgled će opet postati čist i blistav. Stoga svakako treba pokušati uključiti ovu neobičnu tekućinu u svoju kućnu kozmetičku torbu..

Prednosti ricinusovog ulja za kožu oko očiju

Koža oko očiju nema masnoću, pa je tako osjetljiva, osjetljiva i branjena. Potrebna joj je dodatna njega i vlaženje, inače će se mreža neugodnih bora pojaviti u ranoj dobi - nakon 25 godina.

Ricinusovo ulje je idealan alat za redovitu njegu ovog područja lica, jer ima zaštitna, hidratantna i protiv starenja svojstva..

A sve zato što njegov jedinstveni kemijski sastav sadrži tvari koje, prodirejući u staničnu razinu, postaju najaktivniji sudionici u svim vrstama metaboličkih procesa. Svaki od njih na svoj način utječe na stanje epiderme oko očiju:

  • palmitinska kiselina idealan je prirodni provodnik koji savršeno obavlja transportnu funkciju: povećava propusnost staničnih membrana, pomažući tako svim ostalim tvarima ricinusovog ulja da prodiru u kožu oko očiju mnogo dublje, intenzivnije prodiru u krv;
  • stearinska kiselina je prirodni ovlaživač: sprječava isparavanje vlage iz stanica i čuva je za suhu, starenu kožu; stearin također obavlja zaštitne funkcije, štiteći epidermu oko očiju od vanjskih čimbenika koji je iritirajuće, agresivno utječu na nju: ultraljubičasto (solarno) zračenje, razne pare, kapi, previsoke i niske temperature, morska sol (u odmaralištima), izbjeljivač (u bazenima) );
  • oleinska kiselina aktivira stanične procese: metabolizam (rezultat je pomlađivanje), hidratacija (koža oko očiju nije toliko suha), obnavljanje zaštitnih funkcija (epiderma stječe sposobnost reflektiranja napada izvana)
  • ricinoleinska kiselina sadržana je u ricinusu u velikim količinama, a upravo ona doprinosi procesu obnavljanja kože oko očiju: bore se izglađuju, vrane stopala nestaju, opušteni očni kapi prestaju, koža postaje elastična, podatna, blistava, mlada;
  • linoleinska kiselina je još jedna hidratantna komponenta ricinusovog ulja koja sprečava kožu oko očiju da trpi suhoću i posebno piling (sezonski kozmetički nedostatak od kojeg mnogi pate zimi i proljeće).
  • tokoferol (vitamin E) protiv starenja - aktivira proces proizvodnje kolagena, vlakana elastina u stanicama, zahvaljujući čemu se koža oko očiju starije puno sporije;
  • retinol (obnavlja vitamin A) ima terapeutski učinak na epidermu ovog područja lica - obnavlja oštećeno tkivo.

Ovo je složen (protiv starenja + hidratantni + zaštitni) učinak ricinusovog ulja za kožu oko očiju, ako se pravilno i redovito koristi kod kuće. Može se koristiti kao kozmetički proizvod u čistom obliku ili kao dio raznih maski..

Međutim, ovaj alat ima prilično masnu konzistenciju, tako da morate znati neke nijanse njegove pripreme, kako ne biste bili razočarani i postigli željene rezultate.

Savjeti za primjenu ricinusovog ulja u području očiju

Kućna uporaba ricinusovog ulja oko očiju jednostavan je, kratkotrajan i ugodan postupak ako radite sve "mudro", kako kažu. Pridržavajući se nekih savjeta o njegovoj upotrebi za pomlađivanje ovog dijela lica, u najkraćem mogućem roku možete postići dobre rezultate..

Većina negativnih recenzija o korištenju ricinusa za kapke povezane su upravo s nemogućnošću tretiranja kao kozmetičkog proizvoda. Svakako poslušajte preporuke u nastavku - i ricinusovo ulje će zasigurno postati vaš omiljeni proizvod za njegu kože oko očiju..

  1. Najteže pitanje u ovom postupku je može li se ricinusovo ulje namazati oko očiju u čistom obliku i cijelu noć. Ovdje većina žena čini nesretnu pogrešku i probudi se sljedećeg jutra nakon ricinusovih postupaka s užasnim edemom očnih kapaka. Što je bilo? Ne zaboravite da je ovo ulje mješavina masnih kiselina, ali upravo su kiseline koje, uz dulje izlaganje kože, izazvale tako neugodnu nuspojavu. Dakle, u svom čistom obliku možete podmazati kožu oko očiju, ali ne više od 10 minuta, a sigurno ne cijelu noć.
  2. Drugi uzrok edema nakon bacanja ricinusa oko očiju je alergijska reakcija. Kako ne biste pali na ovaj mamac, preporučuje se prije provjere provjeriti na zglobu. Ako koža ne reagira osipima, svrbežom ili drugim neugodnim senzacijama, možete sigurno mazati kapke ricinusovim uljem (ali imajte na umu da vrijeme izlaganja ne smije biti veće od 10 minuta).
  3. Prije postupka, kožu je potrebno očistiti što je više moguće: ukloniti šminku, oprati.
  4. Ugrijte ricinus lagano u vodenoj kupki. Jednostavno možete staviti bocu tekućine protiv starenja pored nečeg toplog: bateriju, grijač, posudu ili čajnik. Visoke temperature povećavaju brzinu prodiranja aktivnih tvari u kožu. U tom slučaju budite izuzetno oprezni i spriječite termičke opekline, zagrijavajući ulje pregrijano.
  5. Ako radite masku s ricinusovim uljem za kožu oko očiju, svakako pomiješajte sastojke navedene u receptu u keramičkoj ili staklenoj posudi. Metalni spremnik nije najuspješnija opcija, jer se u njemu mogu dogoditi oksidativni procesi, čiji proizvodi mogu pokvariti dojam maske.
  6. Pripremljeni proizvod nanesite isključivo prstima, jer će kozmetička četka, čak i s najmekšom hrpom, izgrebati osjetljivu i osjetljivu kožu oko očiju. Umočite vrhove prstiju u ljekovitu tekućinu i počnite je nanositi na kožu laganim pokretima tapkanja po kapcima. Smjer - od unutarnjih kutova očiju do vanjskih - duž crte gornjih kapka. U suprotnom smjeru - na donjem.
  7. Kao što je već spomenuto, dovoljno je 10 minuta za učinak ricinusovog ulja na ovo područje lica. Ako ga povećate, zauzvrat možete dobiti neželjene nuspojave. Imajte na umu: ostavljanje ricinusovog ulja noću oko očiju vrlo je opasno. Neki tvrde da to rade gotovo svakodnevno i zadovoljni su rezultatom. Najvjerojatnije, samo tako tvrdoglavo reagiraju na ovaj lijek za kožu. Međutim, takve su situacije vrlo rijetke..
  8. Ispiranje ricinusove vode beskorisno je. Opet riskirate ozlijediti osjetljivu i osjetljivu kožu kapka pokušavajući ukloniti ostatke kozmetičkog proizvoda. Prvo to trebate učiniti redovitim, suhim pamučnim jastučićem. I tek nakon toga lagano ga navlažite u toplom mlijeku i ponovno obrišite kapcima.
  9. Učestalost takvih postupaka također se ne smije zloupotrijebiti. To se odnosi na obje maske s ricinusovim uljem za kožu oko očiju, i njegovu uporabu u čistom obliku. Ako na ovom dijelu lica ima puno bora, takve postupke protiv starenja možete provoditi nekoliko puta tjedno. Ako situacija nije tako kritična, jednom u 7-10 dana dovoljno je da spriječite rano starenje kože na ovom području lica.
  10. Tijek liječenja je 10-15 maski. Zatim - stanka na mjesec dana, a opet će se moći nastaviti s takvim postupcima protiv starenja.

Sada znate kako se ricinusovo ulje može razmazati oko očiju, a kako se ne preporučuje. Obavezno upotrijebite ove vrijedne preporuke u vašoj kućnoj praksi kako ne bi ostali tragovi kozmetičkih oštećenja poput modrica, tamnih krugova, vrećica i oteklina ispod očiju, vrana stopala i bora. Castor je najbolji prijatelj i pomagač u ovom poslu..

Ne bojte se njegove masne konzistencije i nuspojava: pravilnim korištenjem možete izbjeći takve probleme. Sada ostaje samo odabrati recept za masku, koja se priprema na bazi ricinusovog ulja i dizajnirana je posebno za kožu oko očiju.

Recepti maske Castor Eye

Ricinusovo ulje se obično koristi za liječenje bora oko očiju, zbog čega recepti u osnovi pokazuju upravo takvu funkciju maski. Međutim, možete pronaći proizvode na bazi ricinusa protiv edema, modrica, crvenila sluznice i drugih kozmetičkih oštećenja koja se tiču ​​ovog dijela lica. Prilikom odabira pažljivo proučite recept i sastav maski. Sastojci bi vam trebali biti poznati i dobro ih podnose na vašoj koži..

Navlažite prste u maloj prethodno zagrijanoj ricinusovom ulju i nježno (po mogućnosti laganim pokretima tapkajući) nanesite je na gornji i donji kapak.

  • Dodavanje u drugu kozmetiku

Svaka žena ima dućan za redovitu, svakodnevnu njegu kože oko očiju. Sa ricinusovim uljem možete ga poboljšati pojačavanjem njegovih svojstava protiv starenja. Da biste to učinili, dodajte nekoliko kapi ricinusovog ulja (3-4) u žličicu kreme (gela, seruma) za kožu oko očiju, pažljivo tucite smjesu i nanesite na područje oko očiju.

  • Maska za guske stopala

Pomiješajte 1 žličicu dva kozmetička ulja - ricinusa i breskve. Lagano zagrijte smjesu u jednoj posudi na vodenoj kupelji i nanesite na kožu oko očiju. Nakon mjesec dana takve uljne terapije protiv starenja, neće ostati traga od mreže finih bora.

  • Losion protiv bora oko očiju

Cvjetovi nevena (možete uzeti i suhi i svježi) u količini od dvije žlice prelijte kipućom vodom (čašu), ostavite 30 minuta, filtrirajte. U 2 žlice rezultirajuće infuzije dodajte jednu žličicu ricinusovog ulja. Navlažite pamučni jastučić u dobivenom losionu i redovito obrišite gornji i donji kapak preko noći. Za svaki postupak trebate pripremiti novu, svježu smjesu.

  • Hidratantna maska ​​za oči

Umutite jedno žumance s dvije žličice ricinusovog ulja do pjene. Takva maska ​​djeluje posebno dobro zimi i proljeće, kada se na koži oko očiju pojave ljuskaste mrlje..

Pomiješajte topli pire krumpir s mlijekom na sobnoj temperaturi, dodajte žumance (jaje prvo treba izvaditi iz hladnjaka da ne bude previše hladno) i ricinusovo ulje. Svi sastojci je bolje uzeti 1 žličicu.

Dvije žlice vrhnja pomiješajte s žličicom toplog ricinusovog ulja.

Iz prve ruke provjerite pomaže li ricinusovo ulje protiv bora oko očiju: sad znate kako to učiniti. Vjerujte mi: nećete se razočarati u ovom proizvodu protiv starenja, hidratantne i zaštitne zaštite. Jedinstven je i vrlo učinkovit ako se pravilno koristi. Štoviše, paralelno ćete se riješiti ne samo bora i vrana stopala, već i mnogih drugih neugodnih nedostataka i kozmetičkih nedostataka kože oko očiju.

Da li ricinusovo ulje pomaže protiv bora??

Čuo sam da ricinusovo ulje od bora pomaže. Ali je li?

Izreži puteve, pa tamo uzmu razrijeđeno i zagrijano ulje.

Voze se toplim uljem oko očiju (ako se borite s vrananovim stopalima) kako se ne bi opekli i radili samo jednom svaka dva tjedna.

Na linije za masažu još uvijek možete nanijeti ili dodati kremu.

No, ovdje je minus što sam utvrdio da će se gomilanje trebati obavljati periodično, jer se pore brže začepljuju.

Je li netko pokušao na ovaj način boriti se protiv bora? Ovo je vrsta proračunske opcije. Ulje općenito vrijedi i peni.

Autor teme: Inessa (Kazan)

Više o temi:

Prijatelji! Molimo vas da podržite našeg prijatelja, motocikliste Antona Eremina @ereminvalit, koji sudjeluje u zimskom ekstremnom maratonu i snimio je video za pozornicu "Legenda o snježnom gradu":

Svima koji su glasali +100500 do karme. I nije šala.

Recenzije i komentari

  • ✓ Doći će samo novi odgovori
  • ✓ E-pošta nigdje nije domaćin
  • ✓ Možete otkazati pretplatu na svako pismo

Vrlo učinkovit način. Sam ga koristim.

Čim ugrijem običnu žlicu, stavim ga na ulje i prebacim ovu toplu malu žlicu na lice.
Koža je njegovana, bore se izglađuju i ne ostaje masni sjaj.

Koristim i ricinusovo ulje za rast trepavica. Prije spavanja stavim malo toplog ulja na cilije i zaspim.
Trepavice su sjajne i guste..

Način je proračunski i učinkovit.

Wow, cool tema o žlici, nisam znala neko vrijeme, sve vrijeme je bila prljava. postoje samo sumnje da se ulje apsorbira. Povjereno mi je kao chumazek, pa previše volim ricinus. iako zasigurno raste trepavice u jednom naletu!

ulje se apsorbira vrlo dobro, žlica dobro ga zagrijava. Vrlo je prikladno koristiti. Bez viška ulja. Probajte, svidjet će vam se.

Glicerin jako začepljuje pore, kao i svako ulje u principu. Stoga je u svom čistom obliku bolje koristiti za one koji imaju suhu kožu. Kada je masno, kombinirano je kontraindicirano. Ali ako stvarno želite, uzmite posebno ulje i napravite samo-masažu, prema Jacquesu koji možete. Brzo. Nije teško. I pratim tečaj svaki dan, nakon 2 tjedna primijetim dobre rezultate.

Castor kao ricinus, ali morski heljda je općenito super... prijatelj negdje je čuo da je ovo dobro sredstvo... tada sam odlučila probati... i bila jako zadovoljna...

Prvo, rekla je da liječi sve prištiće i rane, izjednačava ten i naravno izglađuje bore... jer bore koje su duboke vjerojatno se neće ukloniti uljem...

Stavimo ulje na lice i hodamo s njim oko 10 minuta... kažu da bi se trebalo malo potamniti, a zatim ga trebate isprati.... Iskreno to još nisam probala, ali stvarno želim, ne mogu naći vremena da odem u ljekarnu)

I stvarno volim prirodnu, prirodnu kozmetiku, pa sam davno otkrio prednosti ricinusovog i ostalih ulja!

Ispada da su puno jeftiniji od markiranih prodavaonica proizvoda za lice i kosu, ali učinak toga nije ništa manji!

U pravilu naša koža počinje stariti nakon 25 godina. Stoga dijelim s vama recept za ricinusovo ulje od ranih bora, koji i sama koristim:

Pomiješamo par kapi ricinusa, orahovog oraha i maslinovog ulja i zagrijavamo ih u vodenoj kupelji. Nanesite na lice, napravite tri minute akupresure i ostavite ulje 30 minuta. Isperite toplom vodom.

Ricinusovo ulje protiv bora oko očiju recenzije

Stranica koju pokušavate pronaći nema ili je premještena. Upotrijebite izbornike ili okvir za pretraživanje da biste pronašli ono što tražite.

Oznake

Sve informacije na web mjestu su informativne prirode, ne bavite se liječenjem, svakako se obratite liječniku. Kopiranje materijala moguće je samo
s aktivnom vezom na Natural-cosmetology.ru! Za suradnju pišite na [email protected]

Pozdrav dragi čitatelju! Radimo za vas, prikupljamo, testiramo za sebe i pišemo o receptima za prirodnu kozmetologiju kako biste pronašli najkorisnije i najsigurnije informacije. Ali i mi autori smo također ljudi i želimo jesti, pa vas molimo da onemogućite AdBlock za ovu web lokaciju, pokažete malo odanosti i zahvalnosti na pruženim informacijama.