logo

Baziron AC: cijena u ljekarnama, recenzije, upute za uporabu, jeftini analozi

Nasljednost, pothranjenost, nepovoljni uvjeti okoliša i drugi čimbenici izazivaju stvaranje akni na koži.

Da biste riješili problem, preporučuje se korištenje Baziron AS gela.

Lijek ima dobru reputaciju zbog visokog terapeutskog učinka. Popisi kontraindikacija i nuspojava su minimalni..

Sastav

Osnova sastava je benzoil peroksid..

Gel je dostupan u tri opcije koncentracije.

1 g lijeka sadrži 25, 50 ili 100 mg aktivne tvari.

U proizvodnji se koriste ostali spojevi za bolju apsorpciju tkiva i stanica epiderme:

  • poloksamer 182;
  • propilen glikol;
  • dinatrijev edetat;
  • kopolimer metakrilne kiseline;
  • dokumat natrija;
  • karbomer 940;
  • natrijev hidroksid;
  • glicerol;
  • silicijev dioksid koloidni;
  • destilirana voda.

Vanjski znakovi: homogena tvar bijele boje, specifičnog mirisa gotovo da se ne opaža.

Svaka jedinica robe smještena je u kartonsku kutiju zajedno s bilješkom, koja detaljno opisuje svojstva tvrtke Baziron AS, pravila njezine uporabe.

Farmakologija

Značajka lijeka je izraženi antibakterijski učinak, čiji je mehanizam povezan s oksidativnim postupkom.

  • Pod utjecajem aktivnog spoja ne dolazi do razvoja otpornih sojeva bakterija. Benzoil peroksid, između ostalog, pruža protuupalni učinak..
  • Akrilni kopolimer i glicerin koji su dio lijeka, apsorbiraju višak sebuma nakon nanošenja u žarišta, intenzivno omekšavaju i vlaže iritiranu kožu.

Aktivni sastojak pripravka učinkovito djeluje protiv patogene mikroflore koju izazivaju bakterije:

  • Staphylococcus epidermidis;
  • Propionibacterium acnes.

Lijek pripada skupini keratolika.

Cijena u ljekarnama

Trošak lijeka varira od 590 do 800 rubalja.

Takvo poskupljenje je posljedica različitih faktora (status prodajnog mjesta, udaljenost od regionalnog centra itd.).

Najpristupačniju cijenu u Moskvi nude internetske trgovine. Lijek možete kupiti bez recepta.

Da biste saznali koliko lijek košta, povoljno se obratite najbližoj ljekarni ili posjetite mjesto za informacije i referencu radarskog sustava.

Indikacije za uporabu

Farmakološki proizvod ima složen mehanizam djelovanja. Zbog toga je gel propisan za uklanjanje blagih do umjerenih akni.

Lijek se koristi kao mono lijek i kombinira se s drugim lijekovima.

Baziron je pogodan za kratke, duge i povremene tečajeve liječenja, kao i za terapiju održavanja.

Upute za korištenje

Režim liječenja osigurava raspodjelu gela na žarišnim dijelovima kože dva puta dnevno.

Vlasnicima osjetljive kože savjetuje se da to rade jednom dnevno..

  • Lijek se nanosi tankom kuglom u masažnim pokretima. U ovom slučaju nije potrebno ispoljavati mehanički učinak kako bi se izbjegle strije i oštećenja tkiva..
  • Kada koristite lijek prema pravilima upute, moguće je procijeniti terapijski učinak mjesec dana nakon početka terapije. Da bi se postigao trajan rezultat, liječenje treba nastaviti najmanje 3 tjedna..
  • Preporučuje se korištenje lijeka s drugim tečajem nakon polugodišnje pauze.

Značajke postupka:

  • Prije primjene lijeka preporučuje se pranje ruku, čišćenje kože lica ili drugog dijela tijela od sebuma i kozmetičkih ostataka (koristite sredstva s antibakterijskim učinkom);
  • onima koji prvi put koriste lijek, stručnjaci savjetuju davanje prednosti koncentraciji aktivne tvari od 2,5%;
  • gel se ravnomjerno raspoređuje po žarišnoj zoni;
  • Jutarnji i večernji sati smatraju se prikladnijim vremenima za tretmane..

Ograničenja primjene

Proizvođač upozorava u napomeni o postojećim kontraindikacijama. Odnose se na alergije na komponente sastava i dobnu barijeru..

Za liječenje akni kod djece mlađe od 12 godina, ne preporučuje se uporaba Baziron AC.

Nuspojave

Tijekom kliničkih ispitivanja zabilježeni su slučajevi manifestacije negativnih reakcija.

S smanjenjem učestalosti tretmana ili odbijanjem daljnje upotrebe, svi simptomi spontano nestaju.

Među mogućim negativnim reakcijama na gel:

  • eritem;
  • suha koža i skrutnjavanje;
  • osjećaj pečenja, svrbež;
  • kontaktni dermatitis zbog alergija;
  • iritacija, bol.

Trudnoća i dojenje

Unatoč beznačajnom popisu kontraindikacija, nuspojava, ne preporučuje se lijek tijekom trudnoće i dojenja u terapeutske i profilaktičke svrhe.

Ova mjera opreza uzrokovana je nedostatkom pouzdanih podataka o stupnju utjecaja aktivnog spoja na reproduktivnu funkciju, peri- i postnatalni razvoj, teratogenost i embriotoksičnost..

U nekim slučajevima žene mogu koristiti Baziron AS gel u osjetljivom razdoblju života samo iz medicinskih razloga i pod nadzorom liječnika..

Tijekom laktacije zabranjeno je primjenjivati ​​lijek na područje prsa.

Mjere predostrožnosti

Uz početnu upotrebu proizvoda, može se pojaviti lagani osjećaj pečenja u kombinaciji sa crvenilom kože i ljuštenjem.

Ako simptomi postanu ozbiljni, učestalost tretmana smanjuje se na 1 str. u danu.

Također je preporučljivo prekinuti liječenje neko vrijeme dok ne nestanu znakovi iritacije.

  • Vrijedno je odbiti upotrebu Baziron AS-a ako se na koži nakon primjene lijeka formiraju mjehurići. Nakon njihovog liječenja, borba protiv akni se nastavlja, ali uz uporabu nadomjestka.
  • Sastav proizvoda je prilično agresivan za sluznice. Stoga se ne koristi za liječenje očiju i usne šupljine. U slučaju slučajnog dodira s gelom, temeljito isperite zahvaćeno područje.
  • Tijekom razdoblja terapije važno je smanjiti izlaganje suncu, kako ne bi dodatno izazvali iritaciju.
  • Kod primjene lijeka na područja kože koja graniče s vlasištem, treba imati na umu da nakon kontakta s sastavom obojene niti mogu promijeniti boju.

Predozirati

Predoziranje lijeka izuzeće je prema uputama u napomeni o pravilima postupka.

Na pozadini kršenja doziranja, na koži se može pojaviti iritacija. U tom slučaju, pacijentu je propisano simptomatsko liječenje..

Teže posljedice uklanjaju se zbog slabe apsorpcije gela u sistemsku cirkulaciju..

Kompatibilnost s drugim lijekovima

Proizvođač ne upozorava na opasne kombinacije u napomeni.

Gel se može koristiti istodobno s lijekovima proizvedenim na osnovi benzoil peroksida.

Stručnjaci preporučuju izbjegavanje kombinacije Bazirona s lijekovima koji imaju iritirajuće, pilinge, sušenje.

Prednosti Baziron AC

Farmakološki proizvod popularan je među zdravstvenim radnicima i korisnicima, zbog visokog terapeutskog učinka..

Zbog svojstava benzoil peroksida utječe na rad lojnih žlijezda. Zbog toga se smanjuje proizvodnja masnoće, koža se intenzivno obogaćuje kisikom.

Aktivni spoj brzo uklanja upalu, uklanja patogene bakterije koje izazivaju kožne bolesti.

Učinak lijeka:

  • pročišćavanje pora, što povećava propusnost kisika do stanica epiderme;
  • poticanje regenerativne funkcije;
  • sužavanje pora, što pomaže u uklanjanju ožiljaka;
  • reguliranje proizvodnje lojnih sekreta;
  • hidratacija kože;
  • uklanjanje upalnog procesa;
  • uklanjanje patogene mikroflore;
  • sprečavanje širenja mikroorganizama na zdrava područja kože;
  • sušenje pustula.

Kako pohraniti

Standardni zahtjevi za skladištenje.

  • Jedan od glavnih uvjeta je poštivanje temperaturnog režima (unutar 5-25 stupnjeva). Ne zamrzavajte lijek.
  • Gel zadržava svoja svojstva 2 godine.
  • Prije upotrebe provjerite datum isteka. Nakon otvaranja epruvete, sastav je prikladan za upotrebu 6 mjeseci, u skladu s pravilima skladištenja.

Recenzije kupaca

Olga, 32 godine:

Jednom joj je prijateljica savjetovala da isproba Baziron AS. Lijek je djelovao jasno: u 4 tjedna bilo je moguće očistiti kožu lica od omraženih akni.

Gel sam koristila samo na prednjem dijelu i bradi, gdje je osip bio lokaliziran. Nakon prve primjene osjetio se lagani osjećaj pečenja, stezanje.

Simptomi su nestali spontano. Nisam primijetio druge nuspojave.

Vera, 28 godina:

Liječnik je uvjeravao da je ovaj učinak privremen, preporučio je jedan postupak dnevno.

Otprilike dva tjedna primijetio sam pozitivne promjene: broj crnih glava se značajno smanjio, crvenilo je nestalo, reljef se poravnao.

Liječenje je nastavljeno još 1,5 mjeseca. Rezultat je bio ugodno iznenađen.

Tatyana, 23 godine:

U izvansezoni moje je lice prekriveno aknama. Gel brzo zaustavlja upalni proces, aktivira regenerativnu funkciju.

Nakon terapije, koža samo sjaji.

Jeftini analozi

Ako gel nema željeni učinak ili ga iz više razloga nije moguće koristiti, uzima se analog.

Među jeftinim zamjenskim proizvodima:

Još sličnih svojstava posjeduju agenti čiji je trošak blizu Bazirona: Differin, Skinoren, Zinerit, Indoxil.

Što je bolje: Baziron ili Zenerit?

Unatoč identičnoj namjeni sredstava, u određenim se slučajevima koriste.

  • Baziron AS je prikladan za uklanjanje površnih problema i upalnih formacija smještenih unutar slojeva kože i na površini..
  • Zinerit je učinkovit u prisutnosti patogene mikroflore unutar pora i na površini kože.

Zenerit nije pogodan za dugotrajnu terapiju jer aktivna tvar izaziva ovisnost..

Baziron je lišen ovog nedostatka, obrada se može provesti nekoliko mjeseci.

  • Pri odabiru lijeka pažnja se posvećuje i tipu kože. Za suho i kombinirano, pogodniji je Zenerit. Ista opcija preporučuje se djeci mlađoj od 12 godina, trudnicama i dojećim ženama.
  • Baziron pokazuje dobre terapijske rezultate za akne uzrokovane stafilokokom. Lijek je odabran za liječenje ozbiljnih stadija bolesti, s velikim kožnim lezijama, povećanim udjelom masti i u slučajevima kada drugi lijekovi nisu dali željeni učinak.

Treba suzdržati dijeljenje lijekova..

Recenzije Basiron gela

Vaše su kritike o upotrebi lijeka Baziron AS za akne. Učinkovitost, nuspojave,...

26.12.2009 21:39, Liska
Koristim Baziron 3 tjedna, broj akni se nije smanjio (koža se suši i ljušti se (ne znam što da radim, ništa ne pomaže)..

07.07.2010 19:35, Saša
U mom iskustvu s BASYRON tretmanom, želim reći da je malo pomogao tijekom prve primjene, a samo je isušio cijelu kožu tijekom sljedeće upotrebe, pojavio se piling, a akne su se pojavile više nego nestale.

08.09.2011 20:33, Katherine
Moj savjet za vas je kako se brzo riješiti akni, vrlo dugo koristim ovu metodu, operite lice sapunom tako da postane suho, a zatim razmažite akne linkomicinom (u ljekarni košta 15 rubalja). A ako se akne pojavljuju svako ljeto na čelu, onda je vrijedno svako jutro i večer mazati čelo neuređenim, to je tvar prirodnog podrijetla. Neraspoložive možete kupiti na mreži ili u životinjskim trgovinama, također akne ne vole jabučni ocat, pa akne možete umazati kiselom jabukom.

03.09.2013 07:05, proljeće
Na primjer, što više sušite kožu sapunom, to se više pokušava eliminirati i tada taj sebum postaje veći i tamo gdje ima akni (

28.09.2011 13:13, Inna
Imam isti slučaj. Koristim basiron, ali on isušuje kožu, a akne se samo pojave na vašoj koži. Ako pronađete način da to podijelite, molim vas.

16.02.2013 22:50, Lisa
Baziron treba nanositi upravo na akne, a ne na cijelo lice)

06. 06. 2013. 11:34, Marie
Općenito imam alergiju na njega. Isprva je lice strašno gorjelo, a zatim su se pojavile male vodenaste akne koje su svrbile. Njemu sam se nadao ((((

17.05.2013 19:10, Tifus
Marie, upravo imate opekotinu od ovog proizvoda, trebate je nanijeti precizno i ​​u manjoj dozi ili nanesite dječju kremu nekoliko sati nakon nanošenja

27.07.2013 18:36, Vladimir
Želim ispričati zanimljivu priču. Zapravo, akne su se mučile i izbor je pao na Baziron As, prva cijev je zaista pomogla, a efekt je bio primjetan nakon tjedan dana, nije bilo problema, nakon mjesec dana kupio sam drugu epruvetu, a onda je krenulo, za 2 dana korištenja (vrlo mali sloj) koža je bila prekrivena hrpa mrlja i još uvijek nije jasno što je sve to na licu. Odlučio sam se na liječenje jer nisam mogao tako izaći iz kuće, pio sam tavegil, ali nažalost, tjedan dana kasnije ništa se nije dogodilo. Odlučio sam nepotrebno otići na plaćenu kliniku 5 minuta od kuće, a što mislite, liječnik je rekao da je stigao na vrijeme, jer je počelo oticanje oka, puno je svega bilo propisano. naime; 4 kapljice od 500 ml tekućine, 7 intramuskularnih (u magarca) injekcije dnevno, kapanjem svaki drugi dan. Idem piti dvije vrste tableta i razmazati određenom mazivom, vjerujte mi, bolje je imati par prištića nego cijelo lice koje je strašno, sada je sve propalo, ali moram još raditi 2 lutke i 1 kapalicu, basiron je kemijska supstanca, a alergije na njegova svojstva su 70 posto Nemojte misliti da ćete biti odvedeni. Nadam se da će netko spasiti ovo lice.

08.08.2013 15:07, Anastazija
Ali znaš li takvu riječ kao lažnjak, nisi se iznenadio da iz prve epruvete nema ničega. a iz drugog ovaj. tako lako da možete naići na lažni to je sve.

21.08.2013 10:47, Maria
Također sam odlučila kupiti "Čudesni pripravak" Baziron AS, na početku korištenja učinak je bio uočljiv, koža je postala glatka, prištići su praktički nestali, ali do kraja upotrebe lice mi je bilo prekriveno aknama, tako da nisam mogao naći nijedno živo mjesto, sramio sam se izaći, a već nisam imao Baziron nije pomoglo, tijek liječenja je bio završen, sada ne znam što da radim, nekad su bili jedan ili dva prištića, a nakon Bazirona to je noćna mora, užas... riječi se ne mogu opisati

29.11.2013 19:37, Tatjana
Podržavam vaše mišljenje. Baziron AC tihi užas, koristio sam 2 puta tjedno za tihi užas na licu. Nemojte koristiti.

12.20.2013 14:52, Tanyuha
Stvarno !! To se popelo na forum zbog ovoga. Imam i oticanje oka !! propisane su samo tablete za alergiju. gori na licu. Imam već nakon prvog dana korištenja lijeka. Već dva dana idem sa edemom, malo sam spavao !! Mislite li da već trebate nešto poduzeti? sama po sebi neće raditi.

13.05.2014 10:39, Elena
Slažem se. Mazim tjedan dana, vidim da sam prekriven malim osipom. poput urtikarije, ne svrbi, ali crveno oskudno raspršenje prištića govori više o alergijama :( oprosti

03.05.2014 15:44, Lana
Akne (akne) uzrokuju streptokok (bakterija), može ga uništiti antibiotikom na koji je osjetljiv, na primjer, eritromicin ili penicilinski antibiotici. Potrebno je sveobuhvatno tretirati, osim upotrebe antibiotika potrebno je liječiti kožu, smanjujući aktivnost lojnih žlijezda, bez isušivanja kože. Možete koristiti peroksid ili hidroperit za spaljivanje mitesera. Kontraceptivni, hormoni također pomažu. Akne nastaju zbog povećanja testosterona u tijelu, dok se estrogen smanjuje, zbog toga dolazi do aktivacije lojnih i znojnih žlijezda, naš je zadatak normalizirati količinu ovih hormona. U kontracepcijskoj kombinaciji postoji dodatna količina ženskih hormona

11.8.2011 13:14, Prêt-à-Porter
pokušajte ići na dijetu: isključite masno, prženo, slano, slatko rezano. piti Lactrofiltrum ili Duffalac i koristiti bijelu kozmetičku glinu svake večeri (prvi tjedan), zatim 2 puta tjedno, samo sam miješala glinu u gaziranu mineralnu vodu (toplu) i na licu oko 20 minuta. Nakon mjesec dana lice mi je postalo čišće, koža mekša)

4.9.2012 11:33, Selena
probajte antibiotik eritromicin. mast vanjske primjene, košta samo 30 rubalja, pomaže u tjednu)

01.03.2013 17:51, katen'ka
Sumnjam da antibiotik po ovoj cijeni zaista pomaže. Akne su bolest koju treba liječiti, uklanjati, a većina antibiotika suzbija infekciju i "začepljuje" je dalje i dublje. Akne izvana prolaze, ali na unutarnjoj razini se pogoršavaju. Ali, SVE JE JAVNO, tada će izaći. Bolje je liječiti se prirodnim sredstvima, sami napraviti maske iz improviziranih sredstava.

08.08.2013 15:11, Anastazija
Djevojka)) na primjer, antibiotik Ammoksicilin košta manje od 50 rubalja.. dobro, barem je koštalo prije. ali puno pomaže od niza bolesti. zato nikad ne sudite po cijeni. zapamtite ako skuplje ne znači i bolje!

11.07.2012 01:08, Olenka
Koristila sam Baziron, ništa nije pomoglo.. Samo sam jako osušila kožu i ponovno su se pojavile akne. Djevojke, savjetujem vam da lice operete pamučnim jastučićem Tinktura nevena, a zatim losion nakon pranja noću (To uključuje: salicilnu kiselinu, kamforni alkohol, sumporna ljekarna, kloramfenikol u tabletama.. pomiješajte sve, nabavite losion. Ove lijekove možete dobiti u ljekarni. nisu skupi.) Negdje prije tjedan dana počeo sam raditi ovaj postupak, rezultat je već vidljiv. Savjetujem vam da pokušate!

08.11.2012 14:14, Katarina
Djevojko, u kojim omjerima miješate losione?

08.11.2012 18:58, Alina
otprilike 1: 1

10.06.2013 14:28, Djevojka
Uz ovaj losion pažljiviji je domaći proizvod. Možete dobiti opekotinu. mora se primijeniti točno.

31.10.2012 20:23, Elena
Imam i vrlo ljuskavu kožu, pa mi se čak i opeklina pojavila na čelu, kako je rekla kozmetičarka. isprva su akne stvarno nestale.. sad sam je prestao koristiti.. koža je previše upaljena. još uvijek koristi hidratantnu kremu

08.11.2012 18:56, Alina
I razrijediš je vodom, a zatim naneseš, koža se neće oguliti od ovoga i nanositi samo noću

22.03.2013 14:39, Olya-la
onda razlog nije u koži, već u tijelu, idite ginekologu i endokrinologu.

26.03.2013 17:59, Marya
Učinak će biti tek nakon 3 mjeseca korištenja, potrebna vam je i interna terapija i dijeta (ne štrajk glađu, već druga, zdravija dijeta), u prehranu uvrstite više naranče, zelenog povrća i voća, farmaceutski vitamini bolji su kod liječnika!

01.09.2013 09:45, denis
Vjeruj mi! Baziron treba koristiti tri puta dnevno, pripazite da suhu kožu. Nemojte biti lijeni za upotrebu prema uputama. Za tjedan dana, dok ovdje pišete, nećete vidjeti rezultat. Tri mjeseca. Idite i slobodno pođite kozmetičarki. Simpatičan sam mladić, ali na nekim mjestima moje je lice puno ožiljaka i rupa od činjenice da sam ga pokrenuo. A taj problem treba riješiti čim se pojavio. Zahvalite se roditeljima koji vam kažu da je ovo prijelazno doba i da će sve proći. Idite kod kozmetičara, postupak traje 2 sata, ali isplati se. Ne kažem da se i zgodni momak savladao Jednostavno nema drugog načina. I ja se pokušavam nositi.

25.11.2014 21:34, Irinka
Koristim ga od početka kolovoza, prije nego što mi je lice bilo masno, akne su završile, prošla su 4 mjeseca, lice je glatko, čisto, par akni se povremeno pojavi prije PMS-a, iako se koža suši, ljušti se, ali također nanosim hidratantnu kremu) I preporučujem da ne odustajete )) Nastavite mazati u istom duhu) Sve je naprijed))

07.06.2015 12:44, Kate
potrebno je navlažiti kožu, kupiti hidratantnu kremu za lice i koristiti s bazironom. Tretman je dug, ali afektivan, trebate biti strpljivi.

12.01.2010 14:08, Emy
Isprva je pomoglo, ali do kraja cijevi samo je osušilo kožu. Međutim, možda je to zbog početka polarne noći i zime.

21.01.2010 08:27, elinabony
Baziron, za razliku od Zenerita, ne izaziva ovisnost, koristim ga već gotovo godinu dana, trudim se napraviti pauze kako ne bih presušio kožu, ali trebam se liječiti iznutra (pronađite razlog), savjetujem vam da kupite Dorsenval i liječite ga sveobuhvatno.

14.03.2013 20:27, Lera
ali o zenerit istoj priči, super sam koristio tri godine, a sada ne mogu bez njega, ne koristim ga već pola godine i koža mi je postala problematična. Proučavam osvrte na basiron, znam da postoje i tableti.

29.01.2010 09:49, Tatjana, 26
Baziron mi ne pomaže, oči nabreknu, a akne su na mjestu

02.02.2010 23:10, Kira
Koristila sam, po preporuci ljekarnika (vlastite majke, koja ne bi željela ništa loše), i Baziron i Differin istovremeno. Njihove cijene nisu male, ali nisam vidio veliki rezultat. Dok koža nije postala ovisnost, sve se činilo da se poboljšava, manje masti, manje crvenila. ali, nakon par tjedana, sve je sjelo na svoje mjesto i nije preostalo ništa osim ljuštenja. Isti učinak kao od kože. I sastav je, po mom mišljenju, sličan. Ali, htio bih dodati u svoje ime da sam iz vlastitog iskustva shvatio da liječenje ovog problema samo izvana neće imati snažan učinak (počeo sam se liječiti iznutra. Sve vrste ljekovitog bilja, lijekovi koji utječu na želudac, crijeva. ZERO efekt. Možda zato dob. Bio sam na dijeti. Svaki dan litra i pol litra kefira ili bio jogurta. ZERO. Barem na licu - nema rezultata. Nikad nisam imao takvo lice. Neka moralna iskustva i moralna šteta. Ostalo - ne mijenja se ((ja koristim temelj svaki dan, ali maske, pranje lica su česta pravila kao svakodnevna pravila, a osim toga, kozmetičarka jednom ili dva puta u dva mjeseca. Dakle, sve je individualno i ovisi o tijelu i nasljednosti ((

16.03.2010 00:16, Aleksandar
Slažem se sa 27 godina, akne su počele liječiti akne sa 17 godina, roditelji su mi rekli prijelaznu dob, ali to se ne probudi već 10 godina, u stvari, doživjela sam to tek od 17 do 22 godine, tada se nekako naviknula, ali ponekad je neugodno ljeti se puno izliječiti mnogo različitih metoda trošilo je oko 1000 cu svejedno, nasljednost je dala do znanja da i otac pati od toga

11.11.2011 11:21, Marija
Ne znam Aleksandera ako još uvijek imaš akne.. Ali ja ću savjetovati. Ako vaši roditelji imaju priliku, neka ih pošalju u Francusku! U skupom kozmetičkom salonu. Uvjeravam vas da će Tama izliječiti sve.. Ovdje u Rusiji vam neće pomoći.. Samo u inozemstvu.. =)) Sretno.

23.06.2014 16:48, Eric
5 godina je živio u Francuskoj, posjetio je više kozmetičara i dermatologa, što nije pomoglo) pa je Francuska tvoj šešir!

7.7.2011 13:54, Alice
Nisam mislio da možda imaš problem s krvlju? Imala sam jednu prijateljicu koja je također bila nasljedna, nešto s krvlju, ali krv joj je očišćena u nekoliko sesija, i to je pomoglo, sada joj je lice savršeno čisto)

13.05.2012 01:16, Victoria
dobro, sve je bilo u redu s licem?

15.04.2013 18:15, Stas
Potpuno se slažem s ovim komentarom da jednostavno nisam pokušavao 5 godina, pokušao sam liječiti rezultate i iznutra i izvana.

08.08.2013 15:17, Anastazija
Djevojko. A nisi mislio da ima problema sa kožom... na kojoj akne ne treba koristiti. samo začepljuje pore i čini kožu masnom.Znam za sebe. Davno sam prestao koristiti toliko jaku kozmetiku. to jest baza i tonik, manje akni

26.03.2010 22:48, Andrey
Želim odmah reći da je Baziron za svoje pluse i minuse jedno od najučinkovitijih sredstava (neću ih opisivati, jer na prvom mjestu je učinkovitost). ALI. bilo koji lijek protiv akni počinje postati stvarno učinkovit samo u kombinaciji, tj. ovo je dijeta, sport, odbacivanje svih loših navika, higijena, unos vitamina A, B, sredstava za povećanje imuniteta itd. Pokušao sam puno svega, zovem one koji su mi stvarno pomogli: Zinerit, Baziron, Skinoren (nije baš ugodno, koža me jako svrbi), Differin, (samo noću, kako kažu upute). Zinerit djeluje uglavnom na površinske upale i, kako mi se činilo, ne liječi, njegov eritromicin-cink kompleks jednostavno ubija uzrok upale i sprječava njihovu ponovnu pojavu. Podsjećam vas da je Zinerit prilično učinkovit lijek, ali onaj koji liječi - Skinoren, kompleks iz Bazirona i Differin jednom dnevno, Differin noću. Pravi rezultati bit će vidljivi nakon 2-3 tjedna uporabe, nakon 3 (maksimalna) mjeseca primjene svega navedenog, ugodno ćete se iznenaditi. Ako započnete s liječenjem, ne budite uznemireni, u početku se opća slika upale može pogoršati, to ne traje dugo. Ali. postoje bolesti gastrointestinalnog trakta, genitourinarnog sustava, hormonalne promjene koje izazivaju pojavu akni, nužno je uzeti u obzir i poduzeti mjere kako ih isključiti. Sretno svima, nadam se da će moje iskustvo nekome pomoći! Sretno!

18.4.2010 22:24, Nada
Korišteni Baziron mjesečni učinak je dobar, manje akni i što je najvažnije mitesera, koje je teško ukloniti. Nisam mogao duže izdržati, jer počela je alergija, lice, oči su joj nabrekle, crvenilo je trajalo jedan dan. nakon zaustavljanja akne su se vratile. Koristim bod, ponekad je i efekt

19.06.2011 23:38, lyaisan
bok svima, prvi put na vašoj web stranici, strašno me muče i akne, patite, puzim zineritom 3 godine, 4 puta je učinak već nula, počeo sam koristiti kućnu terapiju, obrišem lice 70% alkoholom, zatim masku medom i soli u proporciji 20 minuta, a zatim obrišite lice led od dekocije s nizom i tako svaki dan ima efekta, ali najvažnije je da se oni (akne) ni u kojem slučaju ne mogu drobiti i ogrebati, što mi je bilo teško. sav uspjeh

7.7.2011 19:21, Andrey
Pozdrav svima! Recite mi molim vas, može li itko znati.. Imam male mrlje 9 malih prištića) na svakom u predjelu stražnjeg dijela grudnog koša podlaktice i stražnjice. Periodično se pojavljuju 4 i gnojni na njima.. Otišao sam dermatologu u policijsku odjelu. rekli su da je koža takva u koju vrlo sumnjam Pts. i kako se nositi s tim.

29.10.2011 00:54, kozmetičarka Jamil
Pozdrav Andrei. Pokušajte pripremiti takav losion: 200 ml alkohola, 4 tablete aspirina, 4 tablete kloramfenikola, 4 tablete streptocida. 1. Nakon kupanja, problematična područja namažite dječjim ili kućnim sapunom, sipajte malo soli na sapunicu i nježno je pročistite. 2. Obrišite se losionom, a zatim NAMJENU pospite dječjim prahom. Prvi tjedan, sol svaki drugi dan, drugi tri dana, treći put tjedno. Tri tjedna obrišite losionom i posipajte prahom svaki dan. Do ovog trenutka bi problem trebao nestati, ali za prevenciju možete losionom obrisati 1-2 puta tjedno. Metoda je testirana, djeluje ! Sretno!

12.12.2012 14:10, Anastazija
Pozdrav! A koji alkohol uzeti? Možete vodku?

20.04.2015. 21:32 sati, Leila
Isprobajte govornik o resorcinolu, priprema se u ljekarnama, definitivno će pomoći

02.02.2012 06:42, Olka
Ovdje napišite svoje mišljenje

11.4.2012 20:30, Kitty
Baziron je pomogao, ali tek nakon 3 mjeseca korištenja. nakon 3 dana jednostavno neće pomoći, kao što ovdje kažu - ovo je glupost.

Baziron AC Recenzije

Dobar gel koji ne isušuje kožu i ne izaziva ovisnost

Pregled: Bok. Upravo sam završio liječenje ovim gelom. Liječi se 3 mjeseca od akni. Došlo je do nekakvog hormonskog neuspjeha u tijelu i prištići na licu počeli su iskakati. Isprva sam ih pokušala ukloniti decokcijom kamilice, ali nije bilo učinka, kupila sam neku vrstu masti koja, ne samo što nije pomogla, osušila je i cijelu kožu. Tada sam od prijatelja saznao za Baziron 2.5. Kupio sam ga za 743 rubalja. Koža ga je dobro opazila, nije se pojavila suhoća i masni sjaj. Po mirisu... Pročitajte više

Učinkovit tretman.

Pregled: Pozdrav. Vjerujem da je problem problematične kože poznat mnogim, tako da to znam iz prve ruke. U principu, moja koža im je sklona od mladosti i uvijek joj je potreban tretman, ali pronašao sam dobar, učinkovit lijek pokazalo se vrlo teškim i tek nakon mnogih godina otkrio sam ga. Za mene se pokazalo da je 2,5% baziron. Lijek mi je brzo pomogao i nije izazvao nikakve nuspojave, što me jako veseli, jer sam ih za sve ove godine morao prenijeti puno drugih sredstava. Baziron je brzo pomogao, negdje na pola... Pročitajte više

Napokon izliječen od akni.

Pregled: Pozdrav svima! Kad se liječila od akni, prijateljica mi je rekla za 2,5% Bazirona, koji ju je izliječio od akni. Poslušala je i odlučila kupiti i njega. Cjevčica je pristojna, u njoj ima dovoljno novca i dugo traje. Nakon prve primjene učinak je brzo uočljiv. Upale postaju manje, bol se smanjuje, koža se navlaži... do kraja, koža je izliječena nakon 3 mjeseca. Imao sam slučaj s trčanjem, pa mi je trebalo puno vremena. U bazironu nema antibiotika, pa... Pročitajte više

Najbolji lijek protiv akni.

Pluse: Bez mirisa i bez kemikalija.

Minusi: skupo.

Pregled: Stvarno sam pomogao mom sinu, vrlo sam zadovoljan. Nakon njega, akne doslovno nestaju pred našim očima. Jednostavan za upotrebu ne stvara probleme. Lice postaje čisto poput bebe. Moj sin sa zadovoljstvom savjetuje sve. zahvaliti.

Akne nisu rečenica

Pregled: Imam masnu kožu s aknama i aknama, imam 17 godina i borim se protiv lica već godinu dana. Osip je postao vrlo aktivan, svi kažu da je to zbog hormona, razumijem da će to proći, ali jako sam umorna od gledanja čitavog ovog užasa na licu. Općenito, odlučio sam isprobati basiron po savjetu prijatelja, koža mi je u početku bila jako suha, ali brzo sam je ispravila hidratantnom kremom, nakon dva tjedna koža mi je bila primjetno očišćena, nakon mjesec i pol dana su mi osipi postali minimalni, nakon tri mjeseca koža mi je oporavila… Pročitajte više

Tinejdžersko rješavanje problema

Pregled: U 16 sam se susreo s takvim problemom kao što su akne. Sada imam 20 godina, a problem kakav su obećali "odrasli" nije nestao. Liječio sam se svakakvim tonicima i trikovima, na kraju sam samo spalio svoju već siromašnu kožu. Bilo je vrlo teško gledati sebe u ogledalo bez šminke. Odlučio sam se i otišao dermatologu da se konačno riješim ovog problema, on me je savjetovao da basiron. Prvi tjedan me nije oduševio, iskreno. koža se počela ljuštiti i bila je prilično suha, ali nastavila sam... Pročitajte više

Dobar lijek. Prilično brzo pomaže

Pluse: vrlo dobar alat.

Pregled: Kremu Baziron 2,5% preporučio mi je prijatelj. Također je dugo vremena imala problema s aknama koje su se borile s njim. Uzela sam koncentraciju od 2,5% jer imam vrlo osjetljivu kožu. Zapravo, iz pozitivnih kvaliteta bazirona mogu izdvojiti odsutnost antibiotika u sastavu (dakle, učinak liječenja vremenom ne nestaje), također bih trebao primijetiti stvarnu prisutnost učinka liječenja. Moram usporediti nešto, jer sam prije koristio mnoga sredstva koja nisu imala željeni učinak. Također, od... Pročitajte više

Pomogao je riješiti se mitesera.

Pregled: Nikad nisam mislio da će to utjecati na mene, jer jako dobro njegujem kožu i uvijek pazim, ali nešto je pošlo po zlu i dobila sam akne koje su mi brzo prekrile kožu. Što se nije borilo - nije bilo učinka. Ponekad je samo pogoršalo. Srećom po mene, savjetovao me ljekarnik Baziron 2,5%. Priznajem, sumnjičavo sam reagirao, jer ljekarnici obično savjetuju skuplje, a ne bolje, ali ovaj put sam imao veliku sreću, jer me je spasio basron. Trebate... Pročitajte više

Pomaže u liječenju akni.

Pluse: Odlično! Koža je konačno čista!!

Pregled: Mislim da su se mnogi susreli s problemom akni. Pa me dotakla. Isprobao sam mnogo različitih lijekova, uključujući lijekove - nije bilo učinka. Tada sam, saznavši iz interneta recenzije o Bazironu, odlučio pokušati. Kupio sam Baziron 2,5% jer je namijenjen osjetljivoj koži koja je moja. Ugodno me iznenadilo što, kako se ispostavilo, ne sadrži antibiotike, a također ne uzrokuje da se koža navikne na njezinu učinkovitost. U roku od nekoliko tjedana bilo je primjetno da... Pročitajte više

Pomaže tinejdžerima dobro.

Pluses: Idealno za tinejdžere, moguća je dugotrajna upotreba.

Pregled: Nedavno je moja kćer bila obična tinejdžerka s gomilom sitnih prištića, pomagala sam joj koliko sam mogla. pomogao odabrati pravu njegu kože, otišao je nutricionisti. Pimples su prošli, posvijetlili, ali vratili se na vrijeme. Kao rezultat toga, na našim putovanjima stigli smo do kozmetičarke, koja je savjetovala korištenje basiron asa, ali samo onu koja je 2,5%. Moja kćerka ga je počela koristiti, koristila ga jednom dnevno prije spavanja, nanosila u tankom sloju na mjesto osipa. Ona je također oprezno nastavila... Pročitajte više

Dobro za akne

Minusi: Osim cijene.

Pregled: Možda na svijetu postoje ljudi koje je anđeo obilježio i koji nikada nemaju ove gadne akne. Jao, nisam jedan od njih, ali budući da ih nemam namjeru trpjeti na licu, moram potražiti alat koji će im pomoći da ih eliminiram, štoviše, što brže i efikasnije. Hvala Bogu, moje su pretrage bile uspješne - već pet godina odbijam sve napade uz pomoć basirona i nije me iznevjerio. Prvi put sam ga morao koristiti do dva mjeseca zaredom, sada toliko komplicirano... Pročitajte više

Je li mi Baziron zaista spasio život? PRAVI PREGLED

Pluse: matira kožu Otklanja male prištiće daje nada :).

Minusi: Post-akne ne čiste Oporavi daleko od svih akni Može isušiti kožu skupo.

Pregled: Pozdrav! Danas ću govoriti o lijeku kao što je Baziron As. Opoziv neće govoriti o njegovom sastavu ili ambalaži. Ne. Razgovarat ćemo o njegovom djelovanju i općenito vrijedi li svog novca? Dakle, započnimo s činjenicom da imam tinejdžersku problematičnu kožu od svoje 11. godine. Baziron je daleko od prvog lijeka s kojim sam se borio za čistu kožu. Ali bez daljnjeg divljanja, počnimo. Za početak sam kupio ovaj lijek 2,5 posto. Pokušao sam nanijeti vrlo tanki sloj kako ne bih isušio kožu. Ali... Pročitajte više

BASIRON AC

Klinička i farmakološka skupina

Djelatna tvar

Oblik otpuštanja, sastav i pakiranje

◊ Gel za vanjsku upotrebu 2,5% bijeli ili gotovo bijeli homogen bez stranih čestica karakterističnog mirisa.

100 g
benzoil peroksid2,5 g

Pomoćne tvari: kopolimer metakrilne kiseline - 2 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glicerol - 4 g, dinatrijev edetat - 0,1 g, dokumat natrij - 0,05 g, propilen glikol - 4 g, silicij dioksid koloidni - 0,021 g, natrijev hidroksid - do pH 5,1-5,5, pročišćena voda - do 100 g.

40 g - polietilenske cijevi (1) - paketi od kartona.

◊ Gel za vanjsku upotrebu 5% bijeli ili gotovo bijeli homogen bez stranih čestica karakterističnog mirisa.

100 g
benzoil peroksid5 g

Pomoćne tvari: kopolimer metakrilne kiseline - 2 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glicerol - 4 g, dinatrijev edetat - 0,1 g, dokumat natrij - 0,05 g, propilen glikol - 4 g, silicij dioksid koloidni - 0,021 g, natrijev hidroksid - do pH 5,1-5,5, pročišćena voda - do 100 g.

40 g - polietilenske cijevi (1) - paketi od kartona.

◊ Gel za vanjsku upotrebu 10% bijeli ili gotovo bijeli homogen bez stranih čestica karakterističnog mirisa.

100 g
benzoil peroksid10 g

Pomoćne tvari: kopolimer metakrilne kiseline - 2 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glicerol - 4 g, dinatrijev edetat - 0,1 g, dokumat natrij - 0,05 g, propilen glikol - 4 g, silicij dioksid koloidni - 0,021 g, natrijev hidroksid - do pH 5,1-5,5, pročišćena voda - do 100 g.

40 g - polietilenske cijevi (1) - paketi od kartona.

farmakološki učinak

farmakokinetika

Slaba penetracija benzoil peroksida kroz kožu je mala.

Glavni dio benzoil peroksida pretvara se u benzojevu kiselinu, koja nakon apsorpcije ulazi u sistemsku cirkulaciju i brzo se izlučuje bubrezima. Nema nakupljanja tkiva.

Kutana primjena lijeka Baziron AS u terapijskim dozama ne dovodi do nuspojava sustavnog učinka.

indikacije

kontraindikacije

  • preosjetljivost na komponente lijeka;
  • djeca mlađa od 12 godina.

Doziranje

Samo za vanjsku uporabu.

Način primjene: laganim dodirom ravnomjerno nanesite gel na zahvaćenu površinu jednom ili dva puta dnevno (ujutro i navečer) na čistu, suhu kožu. Pacijentima s osjetljivom kožom preporučuje se nanošenje gela 1 put dnevno navečer.

Terapeutski učinak razvija se nakon 4 tjedna liječenja, trajno poboljšanje nakon 3 mjeseca liječenja.

Drugi tečaj je moguć nakon savjetovanja s liječnikom.

Nuspojave

Sve nuspojave identificirane tijekom kliničkih ispitivanja povezane su s kožnim poremećajima. S smanjenjem učestalosti upotrebe lijeka ili prekida liječenja, oni su reverzibilni.

Definicija kategorija učestalosti neželjenih učinaka: vrlo često (≥1 / 10), često (≥1 / 100 za kožu i potkožno tkivovrlo često (≥1 / 10)suha koža
eritem
piling kože (uklanjanje kože)
osjećaj pečenjačesto su (≥1 / 100 prije razdoblja registracije) zabilježeni i slučajevi natečenosti lica i alergijskih reakcija, uključujući preosjetljivost na mjestu primjene i anafilaksiju s nepoznatom učestalošću pojave.

Ako su neke od nuspojava navedenih u uputama pogoršane ili su uočene bilo koje druge nuspojave koje nisu navedene u uputama, morate odmah obavijestiti svog liječnika..

Predozirati

Benzoil peroksid gel je lijek koji je namijenjen samo za vanjsku upotrebu. Prekomjerna primjena lijeka neće dovesti do bržeg postizanja rezultata ili do izraženijeg učinka, međutim, može se razviti jaka iritacija. U tom slučaju treba prekinuti liječenje lijekom i propisati odgovarajuću simptomatsku terapiju.

Interakcija lijekova

posebne upute

Prva upotreba lijeka može uzrokovati lagani osjećaj pečenja, a u roku od nekoliko dana - crvenilo i ljuštenje kože. Većina pacijenata osjeti osjetljivo ljuskanje kože u prvim tjednima liječenja. To nije opasno i u pravilu prolazi unutar jednog ili dva dana s privremenim prekidom liječenja. Ako dođe do jake iritacije kože, smanjite učestalost primjene lijeka, privremeno ili potpuno prekinuti uporabu lijeka.

Pri korištenju benzoil peroksida mogu se pojaviti simptomi poput oteklina i plikova na koži. U tom je slučaju potrebno prekinuti liječenje lijekom.

Prilikom nanošenja gela treba izbjegavati njegov kontakt sa sluznicama očiju, usta i nosa. U slučaju slučajnog kontakta s lijekom na sluznici, temeljito ih isperite toplom vodom. Treba primijeniti oprez pri primjeni lijeka na vrat i druga osjetljiva područja..

Treba izbjegavati pretjerano izlaganje suncu i UV zračenju, koji su dodatni uzrok iritacije kože..

Zbog rizika od senzibilizacije, benzoil peroksid gel ne treba nanositi na oštećenu kožu.

U dodiru s obojenim materijalima, uključujući kosu i obojene tkanine, može doći do promjene boje ili promjene boje..

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i mehanizmima

Gel Baziron AS ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i rada sa mehanizmima.

Trudnoća i dojenje

Klinička iskustva s vanjskom primjenom benzoil peroksida tijekom trudnoće izostaju ili su ograničena. Podaci o njegovom utjecaju na reproduktivnu funkciju, plodnost ili peri- i postnatalni razvoj, kao i svojstva teratogenosti i embriotoksičnosti lijeka kod upotrebe na životinjama, također nisu prisutni. Uz široku kliničku upotrebu za liječenje akni u masnim koncentracijama do 10% kroz nekoliko desetljeća, benzoil peroksid nije izazvao utjecaj na ove pokazatelje u ljudskom tijelu. Benzoil peroksid treba koristiti kod trudnica samo ako postoje jasne indikacije nakon savjetovanja s liječnikom.

Nije poznato da li se benzoil peroksid ili njegovi metaboliti izlučuju u majčino mlijeko. Rizik za novorođenčad / novorođenčad ne može se isključiti. Kako bi se izbjegao kontakt djeteta s lijekom tijekom dojenja, treba izbjegavati primjenu Baziron AS gela na područje prsa..

Baziron AC

Ocjena 3.9 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Baziron AC (Basiron AC): 13 pregleda liječnika, 40 pregleda pacijenata, upute za uporabu, analozi, infografike, 1 obrazac za puštanje.

Liječnici pregledavaju Baziron AC

Ocjena 4.2 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Učinak prve primjene je vidljiv..

Suši se, što je normalno za lijekove iz ove skupine, inače lijek neće djelovati.

Potrebno je nanositi bodljivo na upaljena područja kože, crvenilo odmah nestaje. Na netaknuta područja kože ne treba nanositi, inače će doći do nepoželjnog učinka, treba ga nanijeti ako je potrebno.

Ocjena 3.3 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Sjajna droga! Dobro se podnosi i daje stabilan rezultat! Preporučujem ga svojim pacijentima, uključujem ga u režim liječenja. Ako se pravilno koristi, ne daje nuspojave. Obično ne volim propisivati ​​lijekove iz reklama, ali ovo je izuzetak od pravila.

Ocjena 4.6 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Smanjuje lučenje sebuma, bori se protiv bakterija od akni i piling površinskog sloja kože. Općenito, bori se na sva tri fronta. Jedino što trebate biti u mogućnosti pravilno koristiti.

U vezi s aktivnim oglašavanjem porasla je u 2 puta.

Preporučam korištenje Bazirona za akne. Nanesite samo u tankom sloju i smanjite njegovu upotrebu tijekom aktivnog pilinga. Glavna stvar je pričekati ovaj trenutak, a zatim ponovo pokrenuti aplikaciju. Daje stabilnu remisiju. A također, po mom mišljenju, postupno smanjujte njegovu uporabu, ako je više nećete koristiti.

Ocjena 5.0 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek je učinkovit kod mladenačkih akni. Nije ovisnost. Od minusa, može osušiti kožu. Nuspojave su izuzetno rijetke. Ima protuupalni, antimikrobni, komedonolitički učinak. Djevojkama s aknama možete dodijeliti u kombinaciji s kokom ("Yarina", "Jess", "Three Merci", "Silhouette"). Prije upotrebe preporučuje se konzultirati ginekologa i dermatologa.

Ocjena 4.2 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Sviđa mi se mekoća djelovanja lijeka na kožu, bez oštećenja, bez maceracije kože, iako je jednom, kada se koristi kada je iritirala brijanjem nogu, pacijentica imala alergijsku reakciju koja se brzo povukla na pozadini antihistaminika.

Nemaju je sve ljekarne u gradu, pacijent je u siječnju 2017. putovao u 3 ljekarne prije nego što ih je pronašao.

Primijenjeno na sebi - sve zujanje.

Ocjena 3.3 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek je stvarno vrlo učinkovit, njegova upotreba donosi terapeutski učinak, a ne kratkotrajno. Često izaziva suhu kožu, što se može eliminirati primjenom hidratantnih sredstava. Za cijenu koja nije baš jeftina, ali bez obzira na to vrijedi, dobra priprema. Preporučujem kod akni.

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Odličan lijek protiv akni, kao dodatak tijekom terapije u kombinaciji s lokalnim retinoidnim i antibiotskim pripravcima, kako bi se smanjio rizik od ovisnosti o antibioticima.

Nuspojava - iritacija, prekomjerno sušenje kože.

Nuspojava se može liječiti dobrim ovlaživačima koja se trebaju koristiti u terapiji akni..

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Ovaj lijek se može koristiti kao dodatno sredstvo u osnovnoj terapiji. Dobro dezinficira površinu rane, učinkovit je protiv akni i ostalih osipa na koži. Popularno u dermatologiji.

Može izazvati alergijske reakcije i ograničen dermatitis gdje je sredstvo primijenjeno.

Ocjena 3.3 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Dobar lijek protiv akni, osim topičnih retinoida i antibiotika. Sprječava razvoj navike flore na antibakterijske lijekove kada se koriste zajedno.

Prekomjerno isušuje kožu, ima iritantan učinak, a ako se koristi nepravilno, ostavlja opekotine na koži.

Ocjena 3.3 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Vrlo učinkovit lijek, djeluje protuupalno, antimikrobno, komedonolitički. U pedijatrijskoj praksi kod adolescenata ovaj se alat široko koristi u složenom liječenju blagih oblika akni. Ima dobar učinak ako se koristi u ranim fazama akni..

Može izazvati alergijsku reakciju..

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Dobar antibakterijski lijek koji djeluje protiv propionobakterijskih akni, na koje mikroorganizmi ne razvijaju otpornost.

Neki bolesnici s dermatitisom imaju lokalni dermatitis.

Divan lijek koji je prikladan za kombiniranje s lokalnim retinoidima. Pomaže kod pustularnih elemenata..

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Bazirona AS imenujem prilično često. Razlog tome je visoka učinkovitost lijeka uz relativno nisku cijenu. Uz to, vrlo vrijedna kvaliteta lijeka je njegov antibakterijski učinak bez razvoja otpornosti. Lijek se dobro podnosi. U mojoj praksi nije bilo slučajeva povlačenja lijekova zbog nuspojava.

Ocjena 5.0 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

U svojoj medicinskoj praksi koristim ga dosta često, imam veliko pozitivno iskustvo u propisivanju ovog lijeka. "Baziron AS" utječe na veliki broj poveznica patogeneze. Ima antimikrobno djelovanje protiv Propionibacterium acnes, koji imaju najvažniju ulogu u razvoju upale kod akni. Pruža antibakterijski učinak bez razvoja otpornosti, ima keratolitički i moćan protuupalni učinak.

Učinkovit je u kombinaciji s Differinom.

Pregledi pacijenata na Baziron AS

Lijek zaista djeluje, sama sam ga pokupila, prije toga bilo je čitav niz ljekarničkih masti, losiona i drugih stvari. Od pluseva, rezultat je postao uočljiv nakon dva tjedna, osip je bio velik i shvatio sam da će put biti dug. Dobro se nanosi, gotovo bez mirisa i može se nanositi pod šminkom. Ali postoje i nedostaci, nakon prvog nanošenja lice je bilo kao da se nakon prvog sunčanog dana naviknulo, primijetio sam da kad se dugo ne nanesem, osip se vrati, ne možete se nanositi na sunce. Ali svi ti minusi nadmašuju jedan plus - čista koža! Općenito, preporučio bih ga, posebno u slučajevima kada je, poput mog, sve što je bilo moguće već isprobano, ali nema rezultata.

Borim se s problemom akni već nekoliko godina. Moja koža je kombinirana, s masnom t-zonom. Kupio Baziron, nadajući se čudu, dobro, kao i uvijek. Iznad prosječne cijene samo je davalo nadu u dobar tretman. Ali nažalost. Nakon nanošenja točkasto na akne, nisam primijetila nelagodu (osim ako to ne trebate učiniti noću, bijela krema je vrlo vidljiva na licu). Ali sljedećeg jutra ova su mjesta postala vrlo suha i svijetlo crvena, grozan piling, ove crvene mrlje nisu nestale tjedan dana. I ne, ovo nije alergija, samo "dobar učinak", tako djeluje Baziron. Ne savjetujem uzimanje, rasipanje novca.

S vremena na vrijeme imam akne, nažalost, postoji problem sa hormonima, zbog njih ciklus pati i tako dalje. U skladu s tim, potreban mi je dobar lijek protiv akni poput zraka, inače barem ne idem vani. Hvala Bogu da postoji tako nešto. Koristim Baziron već šest godina i to me ne iznevjerava. Ponekad za uklanjanje sljedećih osipa morate ga mazati mjesec dana, čak i više, ponekad je dovoljno nekoliko tjedana, ali rezultata uvijek postoji. Nikakav kolateral, u svakom slučaju, nisam naišao na njih - ni s iritacijom, ni s pilingom. Ali koristim to što me je dermatolog naučio - vrlo sporo i definitivno do problematičnih područja.

Vrlo dobar tretman protiv akni! Dugo sam se odlučio kupiti, ali sada ne žalim što sam to učinio. Akne prolaze i supe u tjedan dana! Nikada nisam imao takav učinak. Toplo preporučujem ovaj lijek, nema oštar miris, ugodnu smjesu. Svakako probajte, tko pati od osipa! Preporuči!

Baziron je moj spas za kožu lica. Nedavno mi je lice bilo prekriveno višestrukim aknama, posebno u predjelu brade. Ova situacija mi nije odgovarala i odlučio sam kontaktirati dermatologa. Nakon pregleda, liječnik mi je propisao složen tretman, koji je uključivao Baziron. Odmah ću reći da krema jako isuši kožu u prvom tjednu upotrebe. Do te mjere da sam ga morala omekšati dječjom kremom. Tada se, izgleda, dogodila adaptacija i suhoća je prošla. Nakon tjedan dana, koža se počela bistriti, a nakon mjesec dana na licu nije ostao niti jedan promašaj. Ali čim prestanete koristiti kremu, nakon nekog vremena problem se vraća.

Baziron AC aktivno koristim već tri godine. Kad sam ga počeo koristiti, nisam slijedio upute, pa mi se činilo da od toga ima malo učinka, samo piling i suhu kožu. Okrenula se svojoj kozmetičarki, savjetovala mi je da koristim Baziron prema uputama i kada piling krene, nježno ga prestanite koristiti, a zatim počnite ponovo, ali ne trebate ga puno koristiti odmah. Tako izbjegavamo piling i borbu protiv akni. "Baziron AS" ne samo da se bori protiv bakterija od akni, već savršeno smanjuje lučenje lojnica i dobro piling površinskog sloja kože. Dakle, ako ga koristite prema uputama, vrlo je učinkovit.

Koliko se sjećam uvijek je postojala problematična koža. Ako sam se navikao na stalnu prisutnost crnih mrlja i suhu kožu obraza, tada sam se ujutro prije važnih pregovora i sastanaka odlučio boriti s kardinalnim metodama. Kriomasaža i složeno liječenje kože lica bilo je samo privremeno. Nakon 1-2 mjeseca, izvorni se oblik vratio u normalu. Iz očaja sam odlučio isprobati Baziron AS, oglašeni lijek za sve kanale protiv akni. Prva primjena nije dala rezultata, skočeni prištić samo se malo blijedio, ali uopće nije nestao. Druga prijava također nije donijela željeno. Ali trećeg dana dogodilo se čudo: crvena mrlja je nestala bez ostavljanja traga. Sada se ne mogu bojati akne koja se iznenada pojavila prije nekog važnog dana, znam da će se već voljeni Baziron nositi s tim problemom. Istina, trebate ga koristiti prilično ekonomično, jer je skup za tako malu količinu (40 g).

U dobi od 13 godina počele su jake akne po cijelom licu. Poznati dermatolog savjetovao je Baziron AS. Kupila sam je u ljekarni i, po savjetu liječnika, počela mi mazati lice svake večeri nakon tuširanja. Prvi mjesec korištenja činilo mi se da ima više akni i one postaju još jače. Iskreno, već sam htio prestati da se mazim, jer lijek nije jeftin, ali mislio sam "Ay, neka bude, pomazit ću još mjesec dana". I na kraju drugog mjeseca od akni i crvene upale, poput traga, zahvatila me prehlada. Tek su povremeno do 17. godine skočile akne, ali Baziron AS se s tim grčevito nosio. Dobra mast, preporučam je svima da je kupe. Kod kuće nisam primijetio nikakve nuspojave, ali za svaki slučaj, konzultirajte stručnjaka.

Koristio ga je dva mjeseca. Činilo se da ima neki efekt, ali ne mogu reći da je to dobar lijek protiv akni. Crvenilo je postalo manje, ali same akne nisu nestale, plus aktivne pojave novih. Na kraju sam odlučila da ga ne koristim i samo ga dvaput dnevno perem hladnom vodom. Akne su nestale.

S godinama mi je koža postala masnija i postojao je takav problem kao što su akne. Čitala sam recenzije na Internetu i odlučila isprobati. Lijek se 100% nosio sa svojim zadatkom, jedini je negativan to što jako isušuje kožu. Glavna stvar je promatrati mjeru. Može se koristiti i bodovno, iako upute govore da je trebate razmazati po cijelom licu. Ali! Ako je koža sklona suhoći, najbolje je koristiti mrlje, tj. samo u problematičnom području. Tako možete izbjeći presušenje kože..

Lijek je prilično učinkovit, ali ako ga koristite jasno prema uputama. Kada nanesete debeli sloj lijeka, vjerojatno će doći do male opekline. Ako strogo slijedite upute, onda jegulje otpadaju što je prije moguće.

Akne su moj vječni problem usprkos dalekoj tinejdžerskoj dobi. Muče me različitim uspjehom - manje-više. Tijekom razdoblja sljedeće egzacerbacije, odlučila je isprobati Baziron na sebi (prema recenzijama poznanika, lijek je učinkovit). Kupila sam 5% gel, nakon nekoliko dana korištenja upala se značajno smanjila i pojavili su se puno manje apscesa. Koža se malo osuši, ali ne primjećujem nikakve posebne nuspojave. Nastavit ću koristiti, nadajući se uspjehu!

Brat tinejdžer se bori s aknama. Drugi dan sam došao u ljekarnu kupiti još jedan novi lijek za ovaj problem. Isprobao sam mnogo različitih tvrtki, ali nažalost bezuspješno. Ljekarnik je savjetovao lijek Baziron AS. Nakon tjedan dana, akne su postale mnogo manje. Sada koristi samo ovaj lijek. Postao je samouvjereniji u sebe. Hvala proizvođaču, ne samo na kvalitetnom proizvodu, već i na dobrom raspoloženju! Preporučujemo svima.

Koristim drogu jednu godinu, uvijek pomažući. Naravno, lijek je vrlo učinkovit i nosi svoj zadatak na 100%. Ali sastav je prilično tvrd, jako isušuje kožu, par puta je čak postigao laganu opekotinu. Treba izbjegavati sunce, što nije uvijek prikladno.

Akne imam od svoje 18 godine, sada imam već 30 i još se uvijek pojavljuju vrlo često. Pokušao sam puno novca, ali ništa zapravo nije pomoglo. Prošle godine odlučio sam kupiti Baziron u ljekarni. Učinak se pojavio već u prvom tjednu upotrebe i jako sam se radovala tome, no samo zimi od njega ostanu bijele mrlje na koži, pa je bolje nanositi ga noću ili u malim količinama.

Cijeli život imam problematičnu kožu, akne i akne na licu. Ono što jednostavno nisam probao, a ni čišćenja i kozmetolozi ne pomažu. "Baziron" mi je savjetovao jedan prijatelj i rekao da ima učinak i dobar. Cijena, naravno, malo ugrize, ali kupio sam. Znao sam da se može nanositi samo u vrlo tankom sloju, i tako sam i učinio. Uostalom, koža mi je bila svrbež i svrbež, bilo je jakih crvenila, sličnih opekotinama. Ujutro je sve krenulo. Nisam ga prestala koristiti i postupno se koža navikla. Reći ću kakva jest, ako je koža masna, a akne i mitesere ne drobite sami, tada će krema pomoći. Mislim da ako je koža suha, nakon nanošenja će se jako oguliti i morat će je biti hidratizirana. Moja koža je masna i oduševljena sam Bazironom.

Gotovo cijeli život me muče akne. Probala sam razna sredstva, masti, kreme, da ih uklonim, bez rezultata, uopće ništa. Ruke su već pale, ali nekako sam na TV-u vidio reklamu za Baziron, odlučio je probati, ne nadajući se čudu! Na moje iznenađenje, nakon prve primjene rezultat se pojavio, akne su se smanjivale u veličini, gotovo da nije bilo masnog sjaja. Čak su i prištići potkožni kod njih uvijek bili katastrofa, ali čak je i ovdje Baziron pomagao. Nakon njegove primjene, akne su se sve manje pojavile. Izvrstan lijek.

O „Bazironu“ se prvi put čulo u oglašavanju. Budući da nije navikla vjerovati u oglašavanje, savjetovala se s dežurnim liječnikom, odgovorila je pomalo nejasno, rekavši da se učinak očituje na različite načine. Ipak, odlučio sam probati, cijena je oko 1k, prosjek za lijekove ovog plana. Pri prvom unosu ugodno me iznenadilo što ova mast nema učinak sušenja, ne gori. U prvom tjednu prestale su se pojavljivati ​​nove akne, a stare su se akne primjetno smanjile. U prvom mjesecu broj se smanjio na tri. I dalje se primjenjujem, pauze radim tjedno svaki mjesec. Ne želim ga još činiti, ali, po mom mišljenju, od svih isprobanih vanjskih sredstava, ovo je jedino koje ne izaziva izraženu ovisnost i iritaciju. Pa, ne zaboravite da nijedan od vanjskih lijekova neće imati trajan učinak, ako ga ne kombinirate s lijekovima ili banalnom dijetom.

Pozdrav, borio sam se s aknama jako dugo i moj liječnik savjetovao me da isprobam Baziron. Kupio sam ga po prilično visokoj cijeni - 1350 rubalja i očekivao sam sjajne rezultate od njega, ali nisu slijedili, samo je mali pad broja osipa koji se može postići s robom vrijednom 300 rubalja. Na kraju ću reći da mi se lijek nije svidio zbog visoke cijene i gotovo nikakvog rezultata, iako sam ga koristio dosta dugo (oko 1,5 mjeseca).

Lijek nije odgovarao. Nažalost, morao sam ga baciti. Nakon svake uporabe pojavila se jaka alergija, cijelo je lice pocrvenjelo, kao nakon opekline. Oko tjedan dana obnovljeno je. Čak i kada koristite gramatiku i točkasto.

Zdravo! Akne me muče od malih nogu! Ono što jednostavno nisam pokušao, ništa nije pomoglo dok nisam isprobao ovaj čudesni lijek - Baziron AS. Nanosila sam ga na zahvaćena područja lica 2 puta dnevno i nakon par dana prištići su se počeli sušiti, a nakon mjesec dana potpuno su nestali! Učinkovit lijek!

Počela je upotrebljavati po savjetu prijatelja u svom osobnom iskustvu. Nakon prve primjene pojavilo se crvenilo, nakon nekog vremena prištić se osušio, općenito se nosio sa svojim zadatkom. Nije bilo nuspojava (alergija, svrbež). Uklanja problem, ali ne liječi, pa ako postoje ozbiljni osipi, bolje je konzultirati stručnjaka kako bi se otklonio uzrok osipa.

Sam lijek je dobar, ali meni nije odgovarao. "Baziron AS" imenovan je dermatologom protiv akni, bilo ga je potrebno koristiti u roku od šest mjeseci, nakon nekog vremena od početka upotrebe došlo je do neznatnih poboljšanja, ali tada se sve nekako zaustavilo i nije primijećen nikakav učinak, naprotiv, proizvod je jako osušio kožu, crvenilo se pojavilo na nekim područjima. No, Baziron AS je pomogao nekim mojim prijateljima, pa preporučujem da pokušate!

Imam jako masnu kožu, prije je bila tamna tama sa tim aknama. Ipak sam se odlučio obratiti dermatologu. Propisao je Baziron i rekao da ga treba koristiti 3 mjeseca, a ne dan manje. Već krajem prvog tjedna primijetio sam poboljšanja. Nakon mjesec i pol, lice mi je postalo čisto. Ali smrdio sam kako je liječnik rekao 3 mjeseca. Nakon tečaja liječenja prošlo je 2,5 mjeseca i do sada je sve čisto.

Basiron koristim na licu, ali samo bodovno kad mi se pojave neke akne. Činjenica je da mi se ljeti na suncu pore začepljuju na čelu i pojavljuju se male akne. Pokušao sam razmazati problematična područja u cjelini, nije mi odgovaralo, jako isušuje kožu. Nakon što je izašao veliki potkožni prištić, uključila se sva teška artiljerija. Ostao je oko mjesec dana, ništa nije pomoglo, tako da ne znam je li sam prošao ili jesu li lijekovi pomogli. Inače nema pritužbi na basiron, akne se suočavaju s problemom.

Baziron mi je puno pomogao kod akni. Ali morate završiti tečaj, to je 3 mjeseca. A onda neki završe ranije, kada je lice postalo čisto, a onda se žale da se akne vraćaju. Potrebno je postupiti prema uputama, tada će sve biti ok.

Ponekad se na mom licu pojavljuju osipi. U sljedećoj takvoj situaciji prijatelj je savjetovao Baziron AS. Nisam htjela kupiti, jer lijek nije jeftin. Ipak stečena. Primijenjena točka na upalu. Prištići su se počeli sušiti. Koža se čisti. Lijek se primjenjujem štedljivo, tako da mi dugo traje. Ali želim napomenuti da moje stanje nije jedno od najgorih, tako da nema posebnih problema. No, razrednik je potpuno plašljiv. Odvela me na eksperimentiranje s lijekom, nije pomoglo. Može ovisiti i o tijelu..

Baziron AS poznajem već duže vrijeme, otkad se počeo aktivno oglašavati na televiziji. Osobno, ona sama nikada nije patila od kožnih bolesti, ali najstarija kćer doživjela je svu radost raznih osipa na licu! Otprilike od 10 godina, lice (više čela i obraza) počelo je biti prekriveno crvenim aknama, koje su se postupno pretvarale u tvrde kore, dugo vremena prelazile i ostavljale tamne mrlje i šupljine neugodne izgleda. Tijekom godine, onoga što jednostavno nismo razmazili, gotovo smo odustali i pripisali adolescenciji. Tada sam u ljekarni, sjetivši se reklame, kupio Baziron AS. Odmah mi se svidjela činjenica da dobro miriše i ima nježnu kremastu strukturu. Nakon tjedan dana aktivne uporabe, primijetio sam da je lice moje kćeri počelo izgledati zdravije. Baziron AS koristimo već dva mjeseca, rezultat je očit! Mislim da ovaj lijek pomaže ne samo adolescentima, već i odraslima koji pate od akni i periodičnih crvenih akni. Savršeno suši kožu. Prilično dobar i učinkovit lijek, za vrlo povoljnu cijenu! Zahvaljujući proizvođačima!

Mogu reći da se alat reklamira s razlogom. Rezultat se osjeti već nakon prvog nanošenja. Često koristim kozmetiku, čija je količina zauzvrat izazvala velike osipe mitesera. Prije su bili samo oko usana i na nosu, a malo kasnije čak i na obrazima. Ali gotovo sam se suočio sa svojim problemom zahvaljujući ovom lijeku.

Koristim ga paralelno s metrogilom, mogu reći jedno: ako se liječite ovim lijekom, izbjegavajte nošenje marame i kornjače visokih vrata. Lagano izbjeljuje tkaninu.

To je prilično dobar lijek, ali kao što rekoh, osipi se po licu nakon prestanka upotrebe ponovno pojave na licu.

Baziron je propisao liječnika za borbu protiv akni. Zapravo, pomagao je kod akni, ali ja ih praktički nemam. Ali dobro se suši. Od većih osipa nije pomoglo. I u početku je, kao što su gore napisali, bilo crvenila, ljuštenja, peckanja. Potrebno je naneti sooo tanko, precizno i ​​ne cijeli dan, ako je takva reakcija prošla. Nanesite, na primjer, navečer na čistu kožu nekoliko sati, a prije odlaska u krevet obrišite ovo područje vlažnom pamučnom jastučicom. Ako bih otišao noćas - mjesto nanošenja je bilo ogrepano, pocrvenjelo i sooo vrlo pahuljasto. Općenito, za hitne slučajeve leži u ormariću s lijekovima, stvar je korisna, ali nije jeftina. Koristim crne mrlje i mitesere u kombinaciji s Klindovitom (redom jeftinije).

"Baziron" mi nije nimalo pomogao. Ne samo da su moje akne jedva nestale s njega, pa se pojavila i gomila novih potkožnih, koji su bili vrlo krupni, upaljeni i crveni. Kao rezultat toga, jednostavno sam ga prestao koristiti, jer sam shvatio da pogoršava sebe i kožu. Njegova je cijena također nebesko visoka, ali troši se vrlo ekonomično.

S aknama se borim od svoje sedamnaeste godine. Pokušao sam s ogromnom količinom različitih sredstava, naravno bilo je nekih poboljšanja, ali bilo vrlo malih ili kratkotrajnih. I jednom mi je prijatelj savjetovao da koristim Baziron. Da budem iskren, više nisam vjerovao ni u jedno sredstvo i tako sam jednog dana otišao u ljekarnu i još uvijek odlučio kupiti ovaj lijek. Prva dva tjedna praktički nije bilo promjena, ali u trećem tjednu je počelo primjetno poboljšanje, a krajem mjeseca sve su akne nestale. I što je najzanimljivije, oni se uopće ne pojavljuju ako kremu redovito koristite i danju i noću. Vrlo divan lijek.

Od adolescencije sam imao problema s kožom. Pokušao sam s ogromnim brojem različitih metoda kako bih se nosio s problemom, ali, nažalost, nema pozitivnih rezultata. Jednom kad sam na TV-u čuo reklamu o Baziron AS gelu, u početku mu nisam pridavao nikakvu važnost, misleći da je to samo reklamni zaplet, a gel je zapravo skup i beskoristan. Ali moja se majka i dalje zavodila i kupila mi ovaj alat. Pa, naravno, ispravno sam mislio. Gel mi nije odgovarao, iako je u početku rezultat bio, ali onda se pogoršalo. Pa tako još uvijek ne mogu pronaći taj alat koji će mi pomoći.

Za TV Baziron AS čuo sam iz TV reklama. Još od škole imam problema s kožom lica. Učestalo koristi usluge kozmetologa, pribjegavajući uslugama kao što su ručno i hardversko čišćenje kože lica, ali sve bez uspjeha. Koristila sam lijek protiv akni Zenerid, također nije pomoglo. Spasenje sam našao u Baziron AS gelu. Akne nisu potpuno nestale, ali akne su postale mnogo manje. I dalje ga koristim i mislim da će me uskoro napustiti moj neugodan problem.

Gel "Baziron AS" nije mi osobno pomogao da se riješim akni. Ovaj mi je alat savjetovao da u ljekarni kupim ljekarnika, ohrabrio me da pomaže gotovo svima. Uputa preporučuje da kožu tretirate tri mjeseca, razmažete zahvaćena područja dva puta dnevno i navodno bi trebalo postojati potpuni lijek. Međutim, nakon uredno završenog tečaja liječenja, nisam primijetio nikakvo očito poboljšanje, a na nekim mjestima čak je došlo i do pogoršanja - akne su se još više upale i povećavale u veličini, pojavio se nepodnošljivi svrab; Morala sam kontaktirati dermatologa. Dermatolog mi je također propisao pravi tretman..

Kao tinejdžerica imala sam vrlo jake probleme s kožom, zbog čega je jednostavno nisam isprobala - razne masti, kreme, gelovi... Jednom mi je u ljekarni ljekarnica savjetovala ovu kremu. Prema njenim riječima, prilično se učinkovito borio s kožnim problemima. Naravno, kupio sam je, ali, nažalost, nisam našao poseban rezultat od upotrebe „čarobnog alata“. Prvo, proizvod ima prilično masnu teksturu, a budući da mi je koža u to vrijeme bila masna (trenutno sam je miješala), samo mi je više začepila pore i pojačala stvaranje sebuma na mojoj koži. Drugo, za mene je ova krema bila neučinkovita i nije ispunila moja očekivanja. Prištići su zacijelili, ali dugo je učinak bio, ali minimalan. Stoga je moja recenzija prije negativna nego pozitivna. Ali mislim da postoje ljudi koji su prikladni za ovu kremu, jer svi imaju različitu kožu. Čista koža svima!

Pročitavši dobre kritike o basironu, odlučio sam se boriti protiv povremeno pojave akni. Alat je malo skuplji za svojih 40 g. Konzistencija je gusta, bijela. Nisam se uopće uklopila. Pri prvom nanošenju užasno je izgorjelo, iako sam se nanosila samo na problematična područja. Pročitao sam da je to normalna reakcija, pa sam odlučio tolerirati. Rabljeni, tako mučeni tjedan dana, a zatim napušteni. Štoviše, koža nakon basirona postala je suha, počinje se ljuštiti. Stoga sam morao kupiti još jednu kremu - hidratantnu kremu. Mislim da je ovaj proizvod bolji za masnu kožu.

Moja koža je masna. Ljeti sam naišao na strašan osip, upalu na upalu. Okrenula se kozmetičarki, ona mi je preporučila Baziron. Rekao bih da ovo nije gel, kao što je navedeno, već krema lagane konzistencije. Nije vidljiv na licu, pa ga možete koristiti ujutro prije nanošenja šminke. Odmah nakon upotrebe, koža postaje potamnjena, ta gnojnost traje neko vrijeme. U početku je koža reagirala strašnom iritacijom: jako je izgarala kožu nakon nje. Savjetujem vam da se prvih nekoliko dana kremu nanesete u vrlo tankom sloju da se naviknete. Tada je iritacija prošla, a s njom i mrznu aknu. Učinak je bio uočljiv nakon mjesec dana redovite upotrebe. Ali on se ne nosi s post-aknama. Od nedostataka napominjem cijenu - malo skupo za studentski džep.

Otpustite obrasce

Uputa za uporabu basiron AC

Kratki opis

Baziron AS (aktivni sastojak - benzoil peroksid) - antiseptik za liječenje akni. Gotovo svi su imali nesreću suočiti se s problemom akni, tj. blackheads. A ako za neke mogu izgledati kao pojedinačni prolazni osip, onda za druge sve ide mnogo teže. Najčešće se akne javljaju u dobi između 12 i 24 godine. Nadalje, krivulja učestalosti opada, a nakon 25 godina akne se javljaju kod samo 10% ljudi. Muškarci zbog anatomskih značajki lica češće pate od akni. Smatra se da se razvoj akni temelji na dva međusobno povezana mehanizma: androgena hiperstimulacija lojnih žlijezda (što povlači hiperprodukciju sebuma) i folikularna hiperkeratoza (kao posljedica toga što je poremećena evakuacija sebuma i aerobna mikroflora se počinje intenzivno množiti). Patogene bakterije u folikulima lojnih žlijezda pokreću niz imuno-upalnih reakcija koje uništavaju zidove žlijezda, što zauzvrat dovodi do ispuštanja njihovog sadržaja u dermis uz stvaranje nodulus-pustula ili nodularno-cističnih elemenata. Uz to, patogeni aerobi (na primjer, Propionbacteria acne) izlučuju proteaze, lipaze, hijauluronidazu i potiču stvaranje slobodnih masnih kiselina, što prebacuje pH kože na alkalnu stranu i smanjuje bakteriostatski potencijal sebuma. Osnovni lijekovi za liječenje nodule-pustularne akne (nazivaju se i papulopustularni) su sistemski ili lokalni antibiotici. Značajni nedostatak potonjeg je gubitak njihove učinkovitosti s produljenom uporabom zbog stvaranja otpornosti mikroorganizama i razvoja alergijskih reakcija. Osobe s već utvrđenom otpornošću na vanjski antibiotik neosjetljive su na sistemske antibakterijske lijekove. U tom smislu, hitno treba koristiti alternativne antibiotske topičke antimikrobne lijekove koji su djelotvorni za upalno podrijetlo akni. Posljednjih godina lijek Baziron AS sve više dobiva na popularnosti među praktičarima..

Njegova ekskluzivnost sastoji se u kombinaciji farmakoloških i kozmetičkih svojstava. Benzoil peroksid - aktivna tvar lijeka - je snažan oksidant i, kada je u kontaktu s bakterijskom membranom, pokazuje izražen baktericidni učinak. Benzojeva kiselina nastala razgradnjom benzoil peroksida inhibira rast i razvoj bakterija, tj. djeluje bakteriostatski. Ne nakuplja se u tkivima, ne apsorbira se u sistemsku cirkulaciju, a izlučuje se bubrezima u svom izvornom obliku. Protuupalni učinak benzoil peroksida nastaje uništenjem slobodnih masnih kiselina i inaktivacijom slobodnih kisikovih radikala u žarištu upale. Kao peroksid u svojoj kemijskoj strukturi, benzoil peroksid ima i izbjeljivački učinak, što se izražava u promjeni boje post-upalnih hiperpigmentiranih mjesta i ožiljaka. Akrilatni kopolimer baze gela Baziron AC aktivno adsorbira sebum na sebi, suzbijajući seborrheu i smanjujući masni sjaj kože za 35%. Glicerin, koji je dio pripravka kao pomoćna tvar, omekšava i vlaži kožu dok se oslobađa, izjednačavajući iritantni učinak aktivne tvari. Baziron AS djeluje protiv glavnih predstavnika patogene mikroflore zasijane u bolesnika s aknama: Staphylococcus epidermidis i P. acnes. Otpornost na lijek se ne proizvodi, što mu omogućuje da se koristi kao dio dugoročnih tečajeva lijekova. Laboratorijske studije pokazale su da benzoil peroksid inhibira rast P akni dvostruko učinkovitiji od lokalnih oblika klindamicina i eritromicina. Uspjeh terapije protiv akni temelji se na trajanju uzimanja lijekova. Studija koju su proveli domaći znanstvenici na temelju Državnog medicinskog sveučilišta u Sankt Peterburgu. Acad. I. P. Pavlova, pokazala je da je stabilan pozitivan učinak primjene basirona AS postignut samo redovitom farmakoterapijom u trajanju od 4-6 mjeseci.

Farmakologija

Benzoil peroksid pokazuje antimikrobno djelovanje protiv Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis. Ima keratolitički učinak, poboljšava oksigenaciju tkiva, suzbija proizvodnju sebuma u lojnim žlijezdama..

farmakokinetika

Prodiranje benzoil peroksida kroz kožu je slabo. Glavni dio benzoil peroksida pretvara se u benzojevu kiselinu, koja nakon apsorpcije ulazi u sistemsku cirkulaciju i brzo se izlučuje bubrezima. Nema nakupljanja u tkivima. Kutanska primjena Baziron AS-a u terapijskim dozama ne dovodi do nuspojava sistemskog učinka.

Obrazac za puštanje

DoziranjePakiranjeskladištenjeProdajaRok trajanja
Gel za vanjsku upotrebu 2,5%1 g
benzoil peroksid25 mg

Pomoćne tvari: natrijev hidroksid, destilirana voda, bezvodni koloidni silicij, dinatrijev edetat, propilen glikol, poloksamer 182, akrilatni kopolimer, karbomer 940 (karbopol 980), natrijev dioktil sulfosukcinat, glicerol.

40 g - aluminijske cijevi (1) - paketi od kartona.
40 g - polietilenske cijevi (1) - paketi od kartona.

Doziranje

Izvana. Laganim dodirom nanesite gel ravnomjerno na zahvaćenu površinu 1 ili 2 puta dnevno (ujutro i navečer) na čistu, suhu kožu. Terapeutski učinak razvija se nakon 4 tjedna liječenja, trajno poboljšanje nakon 3 mjeseca liječenja.

Drugi tijek liječenja moguć je nakon savjetovanja s liječnikom.

Nuspojave

U rijetkim slučajevima, lokalna iritacija (crvenilo, piling, suha koža, peckanje). U takvim se slučajevima preporučuje smanjiti učestalost upotrebe..
U rijetkim slučajevima može se javiti alergijski kontaktni dermatitis..

indikacije

  • akne.

kontraindikacije

  • preosjetljivost na jedan od sastojaka lijeka;
  • djeca mlađa od 12 godina.

Značajke aplikacije

Trudnoća i dojenje

Nije bilo kontroliranih kliničkih ispitivanja upotrebe lijeka tijekom trudnoće i dojenja. Tijekom dugog razdoblja kliničke primjene lijeka Baziron AS nisu zabilježeni slučajevi toksičnih učinaka na fetus ili malformacije. Primjena Baziron AS gela tijekom trudnoće i dojenja moguća je u slučajevima kada očekivane koristi za majku nadmašuju potencijalni rizik za plod.

Upotreba u djece

posebne upute

Izbjegavajte nanošenje Baziron AC gela na sluznice očiju, usta i nosa. U slučaju slučajnog kontakta s lijekom na sluznici, temeljito ih isperite toplom vodom.

Ne preporučuje se istodobna uporaba proizvoda koji djeluju piling, sušenje ili nadražujuće (na primjer, proizvodi koji sadrže alkohol).

Ne preporučuje se sunčevo i ultraljubičasto zračenje, što je dodatni uzrok iritacije kože..