logo

Kukuruzni flaster

Flaster je pouzdan alat za uklanjanje suhih, vlažnih kukuruza i kukuruza s jezgrom. Umanjuje bol, štiti od infekcije. Članak je posvećen suhim jelima sa jezgrom, kako ih izbjeći, koje flastere je bolje kupiti za liječenje i cjenovnoj kategoriji proizvoda.

Kukuruz sa jezgrom: karakteristična obilježja

Glavna odlika kukuruza je korijen / stabljika, koja se nalazi duboko ispod kože. Ovu leziju kože je teško brzo popraviti. Ako se gornji dio može ukloniti parenjem, tada još treba doći do štapa.

Po izgledu, kalus je okruglo područje stare, keratinizirane kože, blago izbočeno. Uz pažljivo razmatranje, možete vidjeti i samu jezgru. Osjeća se i pritisak na kalusu (postoji osjećaj kao da je igla ubodena na ovo mjesto).

Omiljeno mjesto kukuruza su potplati stopala (pete i nožni prsti), ali nalaze se i na rukama. Ovisno o specijalizaciji ljudskog rada. Glazbenik, umjetnik, inženjeri koji stvaraju crteže automobila i tako dalje, pate od kukuruza u rukama. Ali sportašice, žene koje nose cipele s visokom petom, poštari, sklone su kalemama na nogama.

Uzrok pojave kukuruza može biti:

 • Pogrešne cipele (uska, gruba građa, visoka potpetica).
 • Osip ili mikroranka sa stranim tijelom, može se roditi kukuruzom sa jezgrom.
 • Gljivične kožne bolesti.
 • Degeneracija običnog suhog kukuruza. Ako ne uklonite stare keratinizirane čestice kože, a još uvijek nosite uske cipele, one će i dalje prekrivati ​​mrtvo tkivo, a staro će se produbiti prema unutra.

Kukuruz može biti godinama i ne uzrokovati neugodnosti (ako nije na nozi). Ima tendenciju zapaljenja, nepodnošljive boli.

Značajke liječenja

Prije lijepljenja flastera kožu je potrebno omekšati (držati u vrućoj kupki). Zatim se flaster pričvrsti i ostavi 48-72 sata. Nakon tog vremena, ona se briše. Koža ispod postaje prilično meka i bijela..

Da biste uklonili šipku, morate je pritisnuti. Ako ne izađe, postupak se ponavlja (ovisno o zanemarivanju kukuruza). Ponekad je flaster zalijepljen do 4 puta.

Razne vrste štapića za jezgrene kapi

Flaster iz suhih kukuruza s jezgrom oslobađa se u 3 oblika. Svrha svega je omekšati kožu i osovinu, za kasnije uklanjanje. A također ublažiti bol i spriječiti nastanak pukotina, infekcije.

Vrste:

 1. Tečni flaster (aerosol, gel). Štiti oštećenu kožu od vanjskih utjecaja, a koža diše. Sprej na keratiniziranu kožu ili četku.
 2. Silikonski flaster (gel). Kada se koristi (posebno na nogama) ne uzrokuje nelagodu ili iritaciju. Zalijepljeno na mjesto kukuruza.
 3. Salicilni flaster (može imati bazu tkiva sa salicilnom impregnacijom). Preporučuje se kod kukuruza. Nanosi se lijepljenjem na oštećeno područje kože..

Prilikom odabira flastera morate uzeti u obzir zanemarivanje formiranja kože i pročitati upute. Svaka vrsta flastera ima svoje kontraindikacije..

Indikacije i kontraindikacije za upotrebu gipsa

Indikacije i kontraindikacije za upotrebu flastera mogu se razlikovati, ovisno o vrsti. Ali imaju zajedničke osobine..

Flaster treba koristiti:

 • odmah nakon otkrivanja kukuruza;
 • ako tvorba na koži uzrokuje bol i nelagodu;
 • postoji opasnost od pukotine (karakteristične za kukuruz);
 • za zaštitu od infekcije.

Flaster je kontraindiciran ako postoji:

 • otvorena rana na žuticama ili vrlo blizu;
 • pukotina;
 • molovi i papilomi pored kukuruza;
 • modrica ili ogrebotina.

Komponente uključene u flasteru mogu štetno djelovati na otvorenu ranu. Izazvati osjećaj pečenja, pojačati bol, izazvati oticanje.

Najbolje marke, cijene u ljekarnama

Cijene najpopularnijih marki ljepila prikazane su u donjoj tablici. Prosječne brojke uzete su iz različitih ljekarni.

Naziv zakrpeMinimalna cijena (rub.)Maksimalna cijena (rub.)
Compeed300400
kosmos90250
Tečna ljepila230240
Urgo120220
Kineske žbukejedna stotina200
Dr. Kućajedna stotina150
Salipod70140
Leiko60jedna stotina

Radi praktičnosti, marke se nalaze u smjeru smanjenja cijena.

Salipod

Žbuka za suhe žitke i kukuruz s jezgrom (vodootporna) domaće proizvodnje. Pomaže u uklanjanju korica, jezika i kostiju na nogama. Djelatna tvar je salicilna kiselina. Eliminira keratinizirane ljuskice kože, anestezira i bori se protiv stvaranja gljivica. Dodatne komponente: sumpor, lanolin i guma.

Prije lijepljenja flastera koža se mora pripremiti, omekšati. Za to se područje na kojem se nalazi kukuruz drži u vrućoj kupelji 15 minuta. Nakon toga, kožu dobro osušite (inače će se mrlja isprazniti zbog vlage). Provjerite da nema otvorenih rana.

Držite flaster u ruci kako biste ga zagrijali (kako biste poboljšali učinak). Nakon toga zaštitni film se uklanja i pričvršćuje se na mjesto kukuruzom. Uz to, Salipod je potrebno popraviti redovitom zakrpom (uključena). Pucajte nakon 2 dana. Ovo je vrijeme dovoljno da kukuruz omekša. Ako se štap ne izvadi prvi put, postupak se ponavlja. Dopušteno raditi do 4 puta.

Nakon uklanjanja flastera preporučuje se čišćenje kože mahunama. Salipod uklanja čak i najstarije kaluse.

Ako nakon lijepljenja postoji osjećaj nelagode (crvenilo ili peckanje), uklonite flaster odmah i isperite kožu čistom vodom.

To mogu biti sljedeći razlozi:

 • netolerancija na komponente;
 • propustio malu ranu na koži;
 • krtice ili bradavice dolaze ispod flastera.

Flaster se ne preporučuje za upotrebu:

 • djeca s osjetljivom kožom;
 • s problemima s bubrezima;
 • trudna i dojilja;
 • dijabetes.

Prije upotrebe flastera preporučuje se konzultirati liječnika ako postoje kronične bolesti ili se uzimaju antikancerogeni lijekovi (salicilna kiselina nije u skladu s njima). Salipod ima prilično agresivan sastav i može izazvati alergije..

Compeed

Ovaj flaster je američke izrade. Uklanja suhe, mokre i korne sa jezgrom. Glavna komponenta je hidrokoloidni polimer. Anestezira, sprječava stvaranje pukotina, stvara efekt staklenika i omekšava keratiniziranu kožu. Flaster je bezbojan i dopušteno ga je koristiti prilikom plivanja..

Prije pričvršćivanja na kukuruz, koža se pari, osuši i tretira antiseptikom (flaster se zagrijava prije lijepljenja). Vrijeme nošenja ovisi o vrsti kalusa. Obično se ne uklanja samostalno. Kako se uklanja kalus, patch mijenja boju i ljušti se.

Kompletni flaster s jezgrom za suhe žitke smatra se jednim od najboljih.

Pogodnost Compeeda je u tome što dolazi u mnogim oblicima. Ne možete smanjiti zakrpu, tako da morate odabrati pravi oblik. Praktično se ne osjeti na koži i nije vidljiv drugima. Nisu otkrivene nuspojave i kontraindikacije.

kosmos

Zemlja proizvođača Španjolska. Koristi se za uklanjanje svih vrsta kukuruza. Omekšava keratiniziranu kožu, ubrzava proces ozdravljenja, ublažava bol. Hidrokoloidni polimer aktivne tvari.

Zalijepljen je za čistu i suhu kožu. Pazite da ljekoviti sastav bude u kontaktu s kukuruzom. Flaster se čvrsto prianja uz kožu, ne mrvi, ne ograničava kretanje. To bi trebalo ukloniti 3. dan, za to vrijeme koža postaje meka.

Dostupno u prilično velikom asortimanu namjene i tipa kože. Nema nuspojava i kontraindikacija.

Patch od suhih kukuruza s jezgrom, čiji je proizvođač Francuska, dobro dezinficira, omekšava i anestezira kukuruz. Uklanja sve vrste kukuruza, pa čak i stare. Glavna komponenta, salicilna kiselina. Zahvaljujući pjenastom jastuku, kiselina se koncentrira samo na kukuruz, ne dolazi u kontakt sa zdravom kožom.

Prije upotrebe, kožu je potrebno oprati i pariti, temeljito obrisati suhom. Zatim se zalijepi flaster. 2 dana su dovoljna za omekšavanje suhe kože. Zatim se flaster uklanja.

Koža se čisti. Ako kukuruz nije potpuno uklonjen, ponovite postupak. Vrijeme zadržavanja može se smanjiti na 5 sati. Ovisno o stanju kukuruza.

Zbog obloga od pjene može biti nezgodno. Ponekad uzrokuje alergiju ili peckanje ako se koristi nepravilno.

Može biti neprikladno zbog netolerancije na aktivnu komponentu.

Leiko

Proizvođač je Njemačka. Bori se protiv suhih mozga (uključujući jezgro) i kukuruza. Glavna komponenta, salicilna kiselina (sadrži se u disku pričvršćenom na flaster). Omekšava kožu, sprečava razvoj pukotina, ubrzava zacjeljivanje.

Nalijepite na opranu i parnu kožu (suhu). Obavezno osigurajte da se disk nalazi na samom žitku. Koristite vrijeme do 2 dana. Jedan paket (sadrži 6 traka) dovoljan je da se potpuno riješite kukuruza.

Sam flaster je traka izrađena od prirodnog pamuka s jednom ljepljivom stranom. Nije preporučljivo mokriti. Kontraindikacije su netolerancija na salicilnu kiselinu i prisutnost ogrebotina na koži..

Dr. Kuća

Proizvođač je Sirija. Izdaje se za uklanjanje mozga i bradavica. Za liječenje kože od suhih kukuruza s jezgrom preporučuje se kupnja Dr. Kuća sa salicilnom kiselinom. Omekšava, dezinficira, poboljšava ozdravljenje..

Operite kožu kukuruzom i obrišite suhom. Provjerite na koži otvorene rane. Veličina flastera ovisi o kalusu, trebate izrezati pravu veličinu.

Izvadite flaster nakon 2 dana. Ako je potrebno, flaster se može koristiti do 4 puta. Kad koža postane potpuno meka, čisti se mahunama.

Flaster je kontraindiciran u djece predškolske dobi i osoba s netolerancijom na glavnu komponentu.

Kineske žbuke

Flaster od suhih kukuruza s jezgrom, čija je glavna komponenta salicilna kiselina (ali njegova koncentracija je mnogo veća nego u sličnim žbukama), kao i fenol. Eliminira bol, bori se protiv mikroba, ubrzava zacjeljivanje.

Flaster je pričvršćen na uparenu kožu (suhu), pazite da se krug od pjenaste gume s aktivnom tvari nalazi na žuticama. Dodatno popravite redovitom zakrpom (nije uključena). Za liječenje suhih kukuruza dovoljan je tjedan nanošenja flastera (potrebno ga je mijenjati svakodnevno). Kornealni kalusi će trebati 2 tjedna kako bi se uklonili..

Kineski flasteri sadrže više salicilne kiseline i ne preporučuju se osobama oboljelim od dijabetesa. Djeca mlađa od 10 godina. Kao i trudnice. Može izazvati alergijsku reakciju. Loša strana je prisutnost dodatnih komponenti koje mogu obojati kožu, uzrokovati svrbež i crvenilo područja na kojem je flaster bio pričvršćen.

Učinkovitost farmaceutskih žbuka

Ljepila imaju niz prednosti u odnosu na dekocije, masti, gelove, kako u pogledu učinkovitosti, tako i jednostavnosti uporabe:

 1. Flasteri su jednostavni za upotrebu kod kuće..
 2. Čvrsto pričvršćen za koru.
 3. Zaštitite oštećenu kožu od daljnjeg trljanja i propadanja.
 4. Ne dozvoljava prodoru infekcija i mikroba (ne dopuštaju razvoju gljivica).
 5. Omekšava stare stanice za brzo i bezbolno uklanjanje.
 6. Ublažite bol.
 7. Potiče regeneraciju kože.
 8. Borba protiv upalnog procesa.
 9. Sprječava nastanak pukotina (karakteristične su za žilice).
 10. Možete koristiti flaster bez ometanja u svakodnevnom radu.
 11. Terapeutski sastav ostaje na oštećenom području kože i ne mrlje odjeću.

Ljepljivi flasteri dostupni su u različitim verzijama. Bezbojno, ne natapajući, za različite tipove kože i korpice. Ne morate biti stručnjak da biste ih mogli koristiti. Daje 100% uklanjanje kukuruza.

Prevencija kukuruza na nožnim prstima, petama, stopalima

U većini slučajeva kukuruz je lakše izbjeći nego izdržati bol i čekati učinak liječenja. Ako je to samo neproizvodni kukuruz.

Ovo zahtijeva:

 • odaberite prave cipele od prave kože, prave veličine i s malom petom;
 • pratite čistoću kože;
 • pravi izbornik potiče pravilno formiranje nove kože;
 • u prisutnosti malih ogrebotina s stranim tijelom, morate ga odmah ukloniti;
 • ako je kukuruz pokazao prve znakove, odmah upotrijebite flaster dok nije prerastao u jezgru.
 • očistite kožu starih mrtvih stanica pilingom i mahunama.
 • Koristite gel obloge ako ima ravnih stopala ili drugih problema s nogama.

Prilikom odabira flastera od suhih kukuruza s jezgrom, trebate pročitati upute (indikacije, kontraindikacije i način uporabe) ako imate pitanja, posavjetujte se s dermatologom. Nuspojave od upotrebe izuzetno su rijetke..

Dizajn članka: Oleg Lozinsky

Video zakrpe sa suhim kalusom

Kako odabrati flaster iz kukuruza:

Žbuka "Salipod" od kalusa: recenzije, upute za uporabu, analozi

Mnogi ljudi znaju što su kalusi. Neudobne ili skučene cipele mogu protrljati stopala, što rezultira bolnim žuljevima. Kada ovaj učinak dugo traje, koža postaje grublja i gušća. Formiraju se suhe kukuruzovine, koje rastu duboko u mekim tkivima i tvore nešto poput korijena ili stabljike. Za to su dobili ime jezgre. Takve se formacije vrlo teško ukloniti, a često uzrokuju vrlo bolnu šetnju. Postoje mnogi lijekovi dizajnirani za ove svrhe, ali nisu svi učinkoviti. Najpopularniji lijek je salipod flaster za kukuruz. Povratne informacije o uporabi imajte na umu da se uz njegovu pomoć lako mogu riješiti čak i starih čvrstih formacija.

Koje su kalusi

Značajka ove vrste kukuruza je jezgra duboko ukorijenjena u mekom tkivu. Stoga je njihovo uklanjanje vrlo teško. Korištenjem konvencionalnih metoda, omekšava se samo gornji dio kukuruza, a korijen nije zahvaćen..

Jezgra kukuruza pojavljuje se zbog dugotrajne izloženosti bilo kojem području kože iritantima. Najčešće su to neugodne cipele. Stoga se takve žuljevi pojavljuju uglavnom na stopalima, najčešće na izbočenim mjestima, u području kontakta s cipelama ili između nožnih prstiju. Mogu se oblikovati kod sportaša, kod ljudi koji imaju prekomjernu težinu ili dugo vremena provode na nogama..

Ako cipele stisnu nogu na nekom mjestu, protrljajte je kožom, može se stvoriti češljanje. Dobiveno zadebljanje epiderme štiti dublja tkiva od iritacije. Postepeno raste sloj grubih stanica, najčešće iznutra. Upravo zbog ove osobine uzrokuju bol pri pritisku na rast ili hodanje.

Takve su kaluse često simptom različitih patologija stopala. Ravna stopala, hallux valgus ili plantarni fasciitis dovode do nepravilne raspodjele opterećenja na stopalu, što rezultira suhim kukuruzima i žuticama. Ukloniti ih je vrlo teško, jer grubi sloj epidermalnih stanica ide duboko u sebe.

Značajke flastera "Salipod"

Ovaj je alat namijenjen borbi protiv različitih vrsta keratoza - odnosno s keratinizacijom kože. Flaster Salipod omekšava hrapave dijelove epiderme, piling njegovih gornjih slojeva. Uz to, ima antiseptički učinak, ubijajući sve patogene mikroorganizme i sprečavajući infekciju. Stoga je najprikladniji za uklanjanje kornjača i kukuruza..

Flaster Salipod je redoviti ljepljivi flaster na koji je nanesen terapeutski sastav. Njegov gornji sloj zasićen je posebnom tvari koja ne dopušta da voda prođe kroz njega. Flaster je dostupan u papirnom pakiranju. Njene dimenzije mogu biti 10X2 cm ili 10X6 cm. Obično je nekoliko žbuka obično zatvoreno u paketu kartona, a u kompletu je također uključena i obična ljepljiva žbuka. Omogućuje vam da bolje popravite lijek na koži. Zbog jednostavne upotrebe, visoke učinkovitosti i pristupačnih troškova, flaster Salipod iz kukuruza vrlo je popularan. Cijena mu je od 30 do 80 rubalja, ovisno o mjestu prodaje, proizvođaču i obliku izdavanja.

Prednosti upotrebe

Vrlo često, kukuruz uzrokuje puno patnje čovjeku. Mnogi ih se pokušavaju riješiti narodnim lijekovima, praveći razne kupke ili komprese. Ali prilično je naporan i nije uvijek učinkovit. Mnogo je prikladnije koristiti posebne lijekove. Od njih je najpopularniji salipodni flaster iz kukuruza. Recenzije napominju da ima takve prednosti u odnosu na druge slične lijekove:

 • osim što uklanja svježe kukuruze, učinkovit je protiv starih korijenskih formacija;
 • Ne samo da omekšava mrtvu kožu, već i ublažava bol;
 • jednostavan je za upotrebu kod kuće, u većini slučajeva kukuruzi otpadaju sami;
 • kiselo okruženje, koje stvara glavnu aktivnu tvar flastera, sprečava razvoj gljivičnih bolesti;
 • osim sastojaka za omekšavanje sadrži antiseptike koji sprečavaju infekciju rane;
 • upotreba flastera nema gotovo nikakvih nuspojava na okolnu kožu.

Zašto je ovaj alat tako učinkovit

Gips "Salipod" iz suhih kukuruza koristi se prilično često, propisuju ga čak i liječnici. Njegova učinkovitost povezana je s jedinstvenim sastavom, zahvaljujući kojem ne samo da omekšava keratiniziranu kožu, već uklanja i upalu i sprječava infekciju rane nakon nastanka korne. To je zbog uključivanja takvih komponenti u Salipod:

 • salicilna kiselina ima keratolitičko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje, eksfolira gornje stanice epiderme i potiče brzi prodor ostalih tvari u dublje slojeve kože;
 • sumpor uništava mikrobe i potiče zarastanje oštećene kože;
 • pomoćne tvari koje omekšavaju kukuruz su lanolin i guma, nadopunjuju i pojačavaju djelovanje glavnih komponenti;
 • borova kolofonija snažno je antibakterijsko sredstvo, sprječava razvoj infekcije.

Indikacije za upotrebu flastera

Ljepljiva žbuka "Salipod" ima širok spektar djelovanja. Prodaje se u ljekarnama bez liječničkog recepta. Nanesite ga s različitim stupnjevima kože kalusa. Salipod je učinkovit u sljedećim slučajevima:

 • sa suhim kalusima;
 • kurje oči;
 • kurje oči;
 • plantarne bradavice i jezici.

Ovaj alat omogućuje vam nježno i bezbolno uklanjanje mrtve kože u samo nekoliko korištenja. Ali u prisutnosti plantarnih bradavica, mora se koristiti u kombinaciji s posebnim sredstvima. Uostalom, uzrokuju ih humani papiloma virusi protiv kojih flaster nije učinkovit. Ne smijete koristiti ovaj lijek i protiv mokrih kukuruza, jer su tvari koje čine njegov sastav prilično agresivne i omekšavaju kožu. Stoga je najbolje koristiti salipodnu mrlju od kukuruza i suhih kukuruza.

Rezultat prijave

Ljudi vole učinkovitost flastera Salipod od kalusa. Recenzije kažu da dobro omekšava kožu. Svježe žitke i žitnice se uklanjaju čak i nakon jedne upotrebe, a da biste uklonili stare kukuruzne jezgre, možda će biti potrebno lijepiti flaster 2-3 puta. Ali da biste ih uklonili, ne trebate primijeniti dodatna sredstva, nije potrebno kontaktirati stručnjaka. Kukuruz otpada u većini slučajeva sam, mada ga ponekad treba sjeći. No, koža nakon Salipoda postaje vrlo osjetljiva i osjetljiva, tako da se sve manipulacije moraju obaviti pažljivo.

Da biste učinkovito dovršili postupak liječenja, preporučuje se postupiti na sljedeći način: nakon uklanjanja flastera držite stopalo malo u toploj vodi. Zatim nježno trljajte mahunom, uklanjajući omekšane gornje slojeve kukuruza. Ne ulažite napore kako ne biste oštetili kožu. U većini slučajeva, u 1-2 postupka, sav kukuruz nestaje. U slučaju starih kukuruza i žuljeva s dubokim dijelom, dodatno se može zahtijevati upotreba masti, na primjer, Nemozol. Može se nanijeti u tankom sloju ispod flastera. To će povećati učinak..

Žbuka "Salipod" iz kukuruza: upute

Upotreba ovog alata je vrlo jednostavna. Mnogi ljudi vole da nije potrebno provoditi posebne manipulacije, koristiti mast ili druge lijekove. Također nije potrebno precizno nadzirati vrijeme uporabe. Flaster se jednostavno zalijepi na koru i nakon 2 dana uklanja. Ali kako biste povećali učinkovitost liječenja, kao i spriječili nuspojave, morate strogo slijediti upute i slijediti neka pravila.

 • Da biste povećali učinkovitost liječenja, prvo morate pariti stopalo u kadi sa sapunom. Postupak treba provesti najmanje 10 minuta, a zatim temeljito obrišite noge.
 • Izrežite mali komad s flastera točno prema veličini kukuruza. Zagrijte flaster na dlanovima i uklonite zaštitni film.
 • Poželjno je da ljekoviti sastav ne dođe na zdravu kožu. Da biste to izbjegli, možete ga zalijepiti običnom žbukom, u kojoj je napravljena rupa veličine kukuruza.
 • Za bolje fiksiranje Salipoda, na njega se mora zalijepiti obična ljepljiva žbuka. Tada će se zadržati na pravom trenutku. U istu je svrhu potrebno izbjeći uporabu masti i kreme prije lijepljenja flastera.
 • Držite Salipod na koži 1-2 dana. Svježe žitke se uklanjaju dnevno, potrebno je više vremena za liječenje kroničnih porasta. Ali flaster ne možete zadržati dulje od 48 sati.
 • Nakon uklanjanja flastera trebate oprati nogu. Ako je kukuruz omekšao, njegova upotreba više nije potrebna, ali ponekad je potrebno postupak ponoviti još 2-3 puta.

Značajke aplikacije

Kao i bilo koji drugi lijek, flaster salipod ima neke značajke i ograničenja u njegovoj primjeni. Prije upotrebe preporučljivo je konzultirati se s liječnikom, posebno ako se uzimaju drugi lijekovi. Salicilna kiselina koja je dio flastera nespojiva je s antitumorskim sredstvima, sulfonilurejom i onima koja se koriste za liječenje hipoglikemije. Primjena Salipode u kombinaciji s Resorcin kremom je kontraindicirana. Osim toga, salicilna kiselina nije kompatibilna s cinkovim oksidom. A često je dio paste za zube i druge kozmetike.

Sam flaster sadrži ljepljivi sloj i vodootpornu površinu. No još uvijek se preporučuje lijepiti običnu ljepljivu žbuku na nju. To osigurava da se sloj za obradu ne pomiče s mjesta..

Zbog prisutnosti salicilne kiseline, flaster se ne može zadržati na koži duže od 48 sati. Nakon uklanjanja potrebno je isprati kožu. Ljepilo s ljepljivog flastera možda se odmah neće isprati, ali ne trljati jer je salicilna kiselina kožu učinila osjetljivom. Zbog njega se pored kukuruza mogu pojaviti rane ili male pukotine. U bolesnika s dijabetesom takve kožne ozljede liječe vrlo slabo. Stoga je dijabetičare "Salipod" bolje ne koristiti.

Kontraindikacije i nuspojave

Sudeći po brojnim pregledima, tretman Salipodom je učinkovit, ali ne odgovara svima. Uostalom, glavni aktivni sastojak flastera - salicilna kiselina - prilično je agresivan lijek. Može izazvati iritaciju kože ili alergijske reakcije, a ako se koristi nepravilno, čak i opekline. Nakon lijepljenja flastera može doći do peckanja, svrbeža i crvenila kože. U ovom slučaju preporučljivo je ukloniti ga. Uzrok tome može biti pojedinačna netolerancija ili nepravilna uporaba ako je flaster zalijepljen za zdravu kožu.

Stoga je upotreba Salipode kontraindicirana u sljedećim slučajevima:

 • s individualnom netolerancijom;
 • u prisutnosti molova, rana ili upalnih bolesti na području kože koja se liječi;
 • tijekom trudnoće i dojenja;
 • djeca mlađa od 10 godina;
 • s bubrežnim zatajenjem;
 • pri uzimanju određenih lijekova.

Analozi lijeka

Flaster "Salipod" smatra se najprihvatljivijim i najučinkovitijim lijekom za suhe kukuruze. Može se kupiti u bilo kojoj ljekarni, pogotovo jer je cijena za njega prilično niska. Ali u nekim slučajevima, na primjer, zbog individualne netolerancije, pacijenti nisu u mogućnosti koristiti Salipod. Poželjni su njegovi analozi. Možete koristiti jedan od alata sa sličnim učinkom:

 • Kineski flaster Enza sadrži i salicilnu kiselinu, ali osim nje, tu su i ekstrakti propolisa i biljaka;
 • Mozolin tekućina učinkovito uklanja mrtvu kožu, nosi se s kukuruzima i kukuruzima, a košta nešto više od Salipode - 100-150 rubalja;
 • flaster Compid, osim što omekšava keratiniziranu kožu, brzo ublažava bol i sprečava razvoj infekcije, dostupan je u različitim verzijama, a jedan flaster košta u prosjeku 50 rubalja;
 • "Sofya" krema s pijavicom i ureom dobro omekšava grubu kožu, ali nije učinkovita za uklanjanje jezgre suhih kukuruza.

Žbuka "Salipod" od kalusa: recenzije

Mnogi ljudi dugo pate od staja. Pokušavaju različita sredstva, ali pišu da je uklanjanje štapa samo po sebi bolno i vrlo teško. A samo flaster Salipod pomaže brzo omekšati grubo tkivo ne samo na površini, već i u dubokim slojevima epiderme. To je zbog salicilne kiseline u svom sastavu. Recenzije većim dijelom napominju da ne izaziva negativne reakcije. A kukuruz uklanja nježno, ali učinkovito. Mnogi pišu da im ništa nije pomoglo, a samo 3 aplikacije flastera Salipod omogućile su čišćenje kože stopala i ponovno je učinile glatkom i mekom.

Žbuka "Salipod" brzo se nosi sa suhim kalusima. Ali bolje je spriječiti njihovo pojavljivanje. Da biste to učinili, morate slijediti pravila higijene stopala, redovito uklanjati grubu kožu, masti stopala kremom. Da biste spriječili pojavu kukuruza, trebate nositi udobnu obuću i na vrijeme liječiti patologiju koštano-koštanog sustava.

Flaster s kalusom: sve o flasteru iz kukuruza + metode liječenja kukuruza kod kuće

Ljubitelji duge šetnje, nove cipele ili ručne izrade često se suočavaju s problemom koji uzrokuje nelagodu i bol. Kukuruz je stvar s kojom se čovjek suočava u mnogim situacijama svakodnevnog života..

To se pitanje obično rješava na najjednostavniji način - pomoć u obliku trake. Kako bi se bol smanjila, a problem ne pogoršao, koristi se metoda koju su provjerili svi. No za najbolji učinak ne koristi se bakterijski flaster za sve, već flaster za kukuruz. Takvi flasteri imaju niz značajki koje ih razlikuju od običnih, a prednost daju pitanju liječenja kukuruza.

Tomu trebate pristupiti s odgovornošću, jer o njemu ovisi zdravlje, a nepravilno ili neozbiljno rukovanje kukuruzom može dovesti do ozbiljnijih problema od malog rasta.

Što je kukuruz??

Kukuruz je rast, zadebljanje na koži koje nastaje kao posljedica trenja ili pritiska na kožu.

Liječenje je potrebno započeti na vrijeme, kako se ne bi pogoršalo stanje kukuruza, što izravno utječe na zdravlje i udobnost.

Zašto se pojavljuju korne?

Kada dođe do trenja ili pritiska na područje kože, epiderma postaje mrtva. Koža nema vremena za eksfolijaciju, mrtva koža je slojevita, što dovodi do pojave kukuruza. Mekani kalus pojavljuje se za vrijeme omekšavanja mrtve kože.

Na prstima, zglobovima, naočnjacima mogu se pojaviti alati, sportska oprema ili drugi materijali na koje ruke nisu navikle.

Kukuruz se lako pojavljuje na nogama. Kašalj na petama pojavljuje se zbog neudobnih ili uskih cipela, cipele s visokom petom donose korne u prednji dio nogu, a cipele s tankim potplatima na nogama.

Postoji više načina za sprečavanje nastanka korne. Mogu se koristiti ako postoji mogućnost stvaranja kukuruza tijekom rada..

Koje su žitnice?

Kukuruz izgleda slično, ali oni su također podijeljeni u vrste. Potpuno su različite kaluse koje zahtijevaju različite tretmane:

 • Voda (mokri) kukuruz;
 • Suhi (tvrdi) kukuruz;
 • Kukuruzni kukuruz;
 • kurje oči.

Vodeni (mokri) kalusi

Vodeni kukuruz je mjehurić ispunjen tekućinom ispod sloja kože.

Takve kaluze su bolne i uzrokuju najveću nelagodu. Uz nepravilnu njegu i liječenje, može se pojaviti infekcija koja će imati za sobom niz neugodnih posljedica..

Ako se učinci u obliku trenja i pritiska nastave na vlažnom kukuruzu, tada se može pretvoriti u suhi kukuruz.

Suhi (tvrdi) kukuruz

Suhi kukuruz je često faza u razvoju kukuruza. Ali ona to može proći, prelazeći izravno u čvrsto. To se događa ako je pritisak ili trenje na području kože bio produžen..

Tvrdi kalus može djelovati kao zaštitnik. Čini se da štiti kožu tijekom rada, igre. Kako ne biste ozlijedili kožu pod grubim pritiskom ili trenjem, pojavljuje se kalus.

Takve kalusi izgledaju isto: zadebljanje žućkaste boje na koži. Može se istaknuti na različite načine. Primjerice, prilikom sviranja gitare prsti se naviknu na žice i postaju grublji - ovo je tvrd kalus, koji djeluje kao zaštita kože od grubog pritiska žice. Ali s uskim cipelama koje trljaju tijekom hodanja, kukuruz može biti izraženiji, postajući primjetniji u boji i veličini.

Kukuruzni kukuruz

Ovaj se kalus najčešće pojavljuje između prstiju. Posebnost ovog kalusa je što se u njegovom središtu nalazi štap produbljen prema unutra, zbog čega je teško ukloniti kalus.

Ako se kalusu ne pridaje dužna pažnja, tada pukotine mogu otići iz šipke, što će dovesti do značajne boli.

Kalus se ne preporučuje samostalno uklanjati kod kuće..

kurje oči

Kukuruz je vrsta suhog kukuruza. Njihova razlika u veličini: oni zauzimaju velika područja kože.

Kukuruzni žbuka: upoznavanje

Flaster je pomoćnik koji se nalazi u kompletu za prvu pomoć kod kuće i u torbi koju nose sa sobom. Prvi je spasitelj ženske polovice planeta koji voli cipele, a također pomaže u prilagodbi na nove cipele koje je potrebno nositi.

Flaster pomaže kada se ruke prilagode novim predmetima, alatima. Ali je li patch uvijek pravi izbor? Često, kad se flaster ne lijepi dobro, ne stane, klizne, trlja - to samo znači uznemirenost, nelagodu i bijes. A u slučaju kukuruza, to može dovesti do infekcije rane..

Da biste izbjegli pogoršanje stanja kukuruza, potrebno je pravilno pristupiti pitanju kupnje flastera.

Običan flaster prekriva ranu štiteći je od prodora infekcije. Kukuruzna žbuka ne samo da štiti, nego i liječi..

Kukuruzni flaster napunjen je raznim komponentama za liječenje i obavlja brojne funkcije koje doprinose brzom zacjeljivanju kukuruza:

 • Omekšava suhe kukuruze nakon 2-4 dana uporabe;
 • Smanjuje upalu i bol;
 • Štiti od infekcija;
 • dezinficira;
 • Smanjuje vrijeme regeneracije epiderme nakon otvaranja mjehura vodenih kukuruza.

Kukuruzni flaster omogućava liječenje bolesti i ne brinuti se. Udobne flastere se ne trljaju, nose se nekoliko dana i ublažavaju bol tako da je osobi ugodno.

Primjeri kukuruznih žbuka

Za liječenje kukuruza u ljekarni postoji niz kukuruznih žbuka, koje se razlikuju u vrstama kukuruza i stadijima. Najpopularniji od njih:

Salipod

Flaster je namijenjen za liječenje suhih (tvrdih) kukuruza, kukuruza i kukuruza.

Sastav uključuje:

 • salicilna kiselina;
 • medicinski sumpor;
 • pomoćne tvari (lanolin, kolofonija, guma).

Način primjene flastera salipod:

 • Parite nogu i obrišite suhu;
 • Izrežite željenu veličinu flastera i zalijepite na kukuruz;
 • Popravite na vrhu pomoću bilo kojeg pomoćnog pojasa;
 • Izvadite nakon dana, ako je potrebno, ponovite postupak.

Compid

Kompozitni flaster ima niz pojedinačnih karakteristika koje povećavaju njegov značaj među ostalim kukuruznim žbukama:

 • Flaster je podijeljen na vrste koje odgovaraju vrstama kukuruza. Za svaku vrstu kalusa odabrane su pojedinačne komponente koje povećavaju brzinu ozdravljenja..
 • Zahvaljujući hidrokoloidnoj tehnologiji, flaster apsorbira iscjedak iz kukuruza, ali ne gubi svojstva otporna na vlagu..
 • Ima svojstvo "druge kože", pomaže koži da diše, sprečavajući prodiranje infekcija i bakterija;
 • Nije vidljiv na koži i omogućava vam da ga koristite bilo kada i bilo gdje.

Način primjene flastera Compid:

 • Obrišite kožu antiseptikom, uklonite keratinizirani sloj;
 • Zagrijte flaster u rukama i zalijepite na kožni flaster;
 • Ostavite 3-4 dana.

H dr Kuća

Krpa na središnjem mjestu mekog diska.

 • salicilna kiselina;
 • keratolska tvar.
 • Opastite nogu, uklonite stratum corneum kože;
 • Nalijepite flaster na kožu;
 • Ostavite 2 dana.

Metode za liječenje kukuruza kod kuće

Ako nije moguće kupiti flaster kukuruza, tada se može usvojiti niz drugih metoda. Ni u kojem slučaju ne biste trebali napustiti problem kukuruza kako ne biste imali više problema u budućnosti nego u ovoj fazi.

Način obrade kukuruza izravno ovisi o vrsti kukuruza. Ako počnete tretirati suhi kukuruz mokri, usporit će oporavak i može dovesti do pogoršanja stanja kukuruza.

Prije liječenja kukuruza potrebno je utvrditi vrstu kukuruza..

Vodeni (mokri) kukuruz

Najsigurniji i najjednostavniji način liječenja vodenim kukuruzima:

 • Uklonite faktor koji utječe na izgled ili razvoj žitnica (ako je u pitanju cipela, onda je ne nosite, ne upotrebljavajte alat itd.);
 • Sanitizirajte kukuruz;
 • Zapnite bakterijskim flasterom.

No, budući da je vodeni kukuruz mjehurić s tekućinom, onda će, ako je probije, kukuruz brže zacijeliti:

 • Dezinficirati mjesto kože i ruku;
 • Odaberite iglu (po mogućnosti iglu iz jednokratne štrcaljke), dezinficirajte je;
 • Potrebno je probušiti samo gornji sloj grube kože, bez dodirivanja mekih tkiva;
 • Dezinficirajte i ponovo zapečatite bakterijskim flasterom..

Nepravilan postupak probijanja vodenih kukuruza može dovesti do infekcije rane, što će imati posljedice. Za ovaj postupak preporučljivo je konzultirati liječnika.

Suha (tvrda) kukuruz i kukuruz

Zbog činjenice da su kukuruzne vrste suhi kukuruz, tretirat će se po istom principu:

 • Zagrijte noge u vrućoj vodi. Možete dodati infuziju kamilice, koja će izvršiti antiseptički učinak. Ulja će pomoći omekšati kožu;
 • Parne kukuruzne kašike ili žuljice treba utrljati pjenom kako bi se uklonio keratinizirani sloj kože;
 • Nanesite ljekarnu ili bilo koju drugu blagu kremu na kožu. Ricinusovo ulje je dobro;
 • Da biste održali učinak, stavite čarape i lezite da se odmarate kako neko vrijeme ne biste opterećivali stopala.

Kernel kaluzira

Za djelotvorno i sigurno liječenje, kukuruzni zahtijevaju radikalne metode i medicinsku intervenciju

 • Bušenje kalusa (slojevi kože uklanjaju se, a rezultirajuće produbljivanje prekriva se protuupalnim lijekovima);
 • Krioterapija (cauterizacija tekućim dušikom);
 • Laserska terapija (lasersko moksibljivanje).

Da biste se potpuno oporavili i izbjegli infekciju, morate se posavjetovati s liječnikom.

Postoje metode liječenja kukuruznih sjemenki kod kuće, koje su u nekim trenucima slične liječenju suhih kukuruza:

 • Isperite kožu i uklonite keratinizirani sloj pjenom;
 • Nanesite hidratantnu kremu;
 • Izrežite rupu u flasteru veličine štapa. Kad se krema upije, zalijepite flaster tako da otvor bude nasuprot šipki;
 • U šipku stavite octenu kiselinu koja spaljuje štap u nekoliko postupaka.

Zaključak

Sa kukuruzom se morate baviti češće nego što želite, ali morate odgovoriti na to pitanje. Ispitavši vrste kukuruza, lako je utvrditi u praksi. Određujući ispravnu vrstu kalusa, možete pravilno započeti s liječenjem..

Ako je kukuruz prešao u stadij kojeg je nemoguće samostalno nositi, tada trebate konzultirati liječnika koji će bez straha izliječiti i dezinficirati kukuruz..

Kukuruzni flasteri dizajnirani su tako da omoguće samoizlječenje. S njima je kukuruz lakše i brže izliječiti, a oni ublažavaju bol i nelagodu koje osoba progoni u takvom razdoblju..

Kukuruzni flaster na nogama: silikon, gel ili tkanina

Ženske noge su predmet povećane muške pažnje. Snažan seks ne samo da bilježi duljinu, oblik i lijepu pedikuru. Grube potpetice, peteljke i kukuruzovi nisu ništa manje upečatljivi, sposobni su iznakažiti najsavršenije noge. Osim što ove formacije ne izgledaju estetski ugodno, uzrokuju nelagodu i snažnu bol svojoj ljubavnici prilikom hodanja. Flaster od kukuruza na nogama pomoći će riješiti problem..

Vrste oštećenja kože

Kukuruz su mala područja mrtve i hrapave kože. Pojavljuju se na tijelu na onim mjestima gdje je koža izložena jakom trenju, najčešće su to stopala ili ruke. Postoje četiri vrste kukuruza:

Jezgra se najčešće raspoređuje u području malog prsta ili velikog nožnog prsta. A također se često nalaze na petama. Ova oštećenja na koži imaju čvrstu šipku koja raste dublje u tijelo. Teško ga je ukloniti, ali ako to ne učinite, biti će nemoguće hodati zbog jake boli.

Suhi kukuruz uzdiže se nešto iznad zdrave kože. Ovo je dio keratinizirane kože koji može imati žućkast ili sivkast ton. Takva formacija praktički ne uzrokuje nelagodu, ali u naprednoj fazi može stvoriti pukotine, što će uzrokovati bol.

Vodeni žig izgleda poput mjehurića s tankom prozirnom ljuskom. Tekućina u mjehuru također je prozirna, ponekad žućkasta i zamućena. U slučaju da je kapilara oštećena, može imati dodatak krvi. Ti su plikovi obično bolan i neugodan pri hodanju. Ako se ne održavaju pravilno, mogu se zaraziti ili otvrdnuti..

Kukuruz je keratinizirano područje kože koje nema jasne granice. Najčešće se promatra na nogama, a može se oblikovati i na rukama.

Razlozi za nastanak izraslina

Kukuruz i osip pojavljuju se kao rezultat stalnog stiskanja i trljanja određenog dijela kože. Njegove stanice umiru, nemaju vremena za eksfolijaciju i nakupljanje. Grubi površinski oblici.

Na nogama, stvaranje izraslina vodi do:

pogrešna hod;

 • intenzivni sportovi (trčanje, skijanje);
 • cipele s grubim unutarnjim šavovima;
 • cipele s previše tankim potplatima;
 • bolesti stopala (bursitis, ravna stopala, osteoartroza);
 • cipele s visokom petom;
 • preuske cipele;
 • neiskorištene čarape.
 • Unatoč činjenici da ta grubost ne predstavlja opasnost za zdravlje, oni su u stanju komplicirati život. Stoga je potrebno pokušati spriječiti njihovo nastajanje. Učini to lakšim. Potrebno je slijediti neka pravila:

  nosite samo udobne cipele. Trebao bi se uklapati u veličinu, a ne da se ljulja po nozi i ne stisne;

 • koristite čarape samo od prirodnih tkanina, na primjer, od pamuka ili vune;
 • kontrolna težina;
 • svakodnevno pregledajte stopala nakon tuširanja i podmažite kožu hranjivom kremom za stopala;
 • Ne nosite cipele na visoku petu svakodnevno;
 • pri planinarenju ili ribolovu, uvijek ponesite sa sobom kukuruznu žbuku.
 • lijekovi

  Kukuljice i druge oštećenja kože uzrokovana trenjem ne trebaju poseban tretman ako ne uzrokuju bol. Za njihovo uklanjanje bit će dovoljna kupka za stopala, mahune i hranjiva krema. U naprednijim slučajevima trebat će vam profesionalna pedikura u salonu.

  Poteškoće obično uzrokuju formacije na koži s osovinom. Moraju ih ukloniti. To možete učiniti kod kuće uz pomoć tradicionalne medicine ili flastera protiv kukuruza. A također liječnik može pomoći imenovanjem bilo kojeg načina kako se riješiti kukuruza:

  1. Bušenje. Smatra se najučinkovitijim načinom. Pomoću posebnog aparata u kožu se buši udubljenje u koje se stavljaju lijekovi koji otapaju jezgru.
  2. Laserska terapija Laser spaljuje štap.
  3. Krioterapija. Za kauterizaciju se koristi tekući dušik..

  Sve ove metode omogućuju vam sigurno i brzo ispravljanje oštećenja. Koža će se brzo oporaviti, a specijalist će osigurati da se štap uništi do same baze.

  Najbolji malteri protiv korozije

  Prije nekoliko godina, asortiman flastera protiv kukuruza bio je malen. Najčešće su to bile obične pamučne trake na osnovi ljepljive krpe. Gotovo nisu pridonijeli obnovi kože, već su je samo zaštitili od trenja i prljavštine. Ove čičak trake brzo se ogule, posebno ako se koža znoji, kao i da se stežu, klize i otkrivaju oštećenu kožu.

  Sada je u ljekarnama izbor ljepljivih žbuka jednostavno ogroman. To su obični proizvodi od tkiva, kao i silikoni, geli, hidrokoloidi i mnogi drugi. Oni brzo i bezbolno uklanjaju oštećenja na koži, sprečavaju razvoj infekcije, ublažavaju upalu i bol, uklanjaju nelagodu prilikom hodanja.

  Očekivani rezultat možete dobiti samo ako je lijek odabran i pravilno korišten. Za određenu vrstu oštećenja na koži na raspolaganju su određena ljepila. Pakiranje uvijek sadrži upute. Preporuča se da se upoznate s njom i jasno je slijedite kako ne biste dodatno oštetili kožu.

  Većina ljepljivih žbuka imaju isti princip djelovanja. Oni se mogu razlikovati u otpornosti na vodu, vremenu izloženosti, sastavu aktivnih tvari i obliku. Prije lijepljenja flastera na zahvaćeno područje, morate poduzeti sljedeće korake:

  isparite zahvaćeno područje u toploj vodenoj kupelji 10-15 minuta;

  • oprati kožu sapunom;
  • temeljito osušite kožu;
  • pomoću klorheksidina za dezinfekciju oštećenja ostavite da se osuši;
  • uklonite zaštitni film s pripremljene medicinske naljepnice;
  • pažljivo pričvrstite dio liječenja na bolno mjesto. Glatka površina glatka;
  • izdržati vrijeme koje je preporučio proizvođač;
  • u slučaju da je koža preosjetljiva, bolje je odbiti kupku za paru.

  Provjereni Salipod

  Među domaćim žbukama najpopularniji je Salipod. Zaslužio je ljubav kupaca zbog svoje učinkovitosti, jednostavnosti uporabe i pristupačne cijene. Ova kalupna žbuka za suhe kapke može se koristiti za sva područja stopala. Uključuje:

  = Sumpor. Odličan je antiseptik za duboke slojeve kože;

  • Salicilna kiselina. Otapa mrtve stanice, sprječava razvoj gljivica i ima antimikrobni učinak, a ujedno je i vodič za sumpor;
  • Lanolin. Savršeno omekšava kožu;
  • Rošin. Razlikuje se u baktericidnom svojstvu.

  Salipod se preporučuje lijepiti 48 sati. Zatim se uklanja, priprema se kupelj za paru i koža se tretira mahunama. U slučaju da jedan postupak nije dovoljan, za dan se može ponoviti. Ovi dvodnevni komprimiranje mogu se ponoviti ne više od četiri puta. Za to vrijeme Salipod je u stanju ukloniti čak i vrlo stare formacije.

  Alat se ne preporučuje za upotrebu u takvim slučajevima:

  djeca mlađa od 14 godina;

 • pacijenti koji uzimaju lijekove protiv raka;
 • ako se proizvod ne može nanositi kako ne bi dodirivao rođeni znak, otvorio ranu ili spalio;
 • bolesnici s dijabetesom. Nakon upotrebe Salipode, mogu se pojaviti mikronaštećenja na koži. Kod dijabetes melitusa, takve lezije zarastaju prilično teško i mogu uzrokovati infekciju;
 • s bubrežnim zatajenjem;
 • tijekom trudnoće i dojenja;
 • ako se sredstvo za cink oksid treba upotrijebiti na oštećenom području.
 • Nuspojave Salipod rijetko izaziva. Ponekad nakon opetovane uporabe na mjestu primjene može se primijetiti sljedeće:

  Nastupio je Johnson & Johnson

  Bez pretjerivanja možemo reći da su Compeed zakrpe stvorene za sve prigode. Možete se lijepiti između prstiju i na njima, na petama i podizanju stopala. Ovaj alat je u mogućnosti uspješno nositi se sa svim vrstama svraba, a ujedno je i prevencija njihove pojave..

  Hidrokoloidna tehnologija koristi se za proizvodnju Compeed-a. Zahvaljujući tome, Velcro djeluje kao druga koža. Izvana izgleda kao silikon. Njegova sigurna, ljepljiva tvar može izolirati živčane završetke, smanjujući intenzitet boli. Prozračni gornji sloj odbija vodu i štiti od trenja, bakterija i pritiska.

  Compeed ima sljedeće prednosti:

  • sprječava stvaranje kore;
  • vodootporan;
  • drži se čak i na teško dostupnim mjestima;
  • gotovo nevidljiv na koži;
  • nalazi se u prikladnom plastičnom spremniku;
  • ugodan na dodir;
  • omogućuje koži da diše;
  • izolira živčane završetke;
  • štiti od vlage i infekcija.

  Proizvođač također proizvodi štapić protiv kukuruza u obliku gela. Nanosi se na oštećenu kožu dok se ne stvori mjehur ili hrapavost. Proizvod je bezbojan, zbog čega je potpuno nevidljiv na koži. Pogodno za djecu..

  Sadrži adstrigentne i antiseptičke komponente. Gelna olovka djeluje poput prirodnog maziva, a trenutačno smanjuje trenje. U devet od deset slučajeva sprječava stvaranje mjehura..

  Dr. House

  Farmaceutska tvrtka Wellness Medical, proizvodi čitav niz pomagala pod nazivom Dr. House za uklanjanje žitnica i žitnica. Osnova ovih naljepnica protiv kukuruza je hidrokoloidni jastučić. Ubrzava vrijeme resorpcije blistera, ublažava bol.

  Za suhe izrasline, flaster je dodatno zasićen salicilnom kiselinom. Za liječenje blistera nisu potrebne više od dvije naljepnice. Da biste se mogli nositi s dugotrajnim mrljama, trebat će vam koristiti od tri do pet ljepljivih žbuka.

  Urgo zakrpa

  Urgo naljepnice francuskog proizvođača omogućuju vam da se riješite kukuruza, bradavica i kroničnih suhih mozga. Od natjecatelja se razlikuju po oblozi od pjene. Štiti zdrava tkiva od izloženosti salicilnoj kiselini..

  Naljepnica uključuje:

  • 32 grama salicilne kiseline;
  • vosak;
  • silicijev dioksid;
  • bakar.

  Salicilna kiselina u sastavu vam omogućuje otapanje stratum corneuma kože, koji se nalazi u području kukuruza. Flaster se mora mijenjati svakodnevno nakon kupke. Broj prijava nije ograničen. Prestanite s korištenjem proizvoda dok oštećenje ne bude uklonjeno samo ako se pojavi svrbež ili alergijska reakcija. Urgo se ne koristi na zaraženim kukuruzima.

  Kozmos za sve prigode

  Cosmos hidrokoloidne naljepnice dizajnirane su za liječenje mokrih i suhih kukuruza. Naljepnica nanesena na blister pretvara se u gel. Apsorbira izlučenu tekućinu, smanjuje pritisak i bol, štiti od infekcije. Primijenjen na suhi kukuruz, hidrokoloidni sastav intenzivno ga vlaži i omekšava. To stvara povoljno okruženje za obnavljanje stanica kože..

  Cosmos je izrađen od prozirnog materijala. Zahvaljujući tome, izvrsno je za otvorene cipele. Ljepljiva žbuka se ne ljušti i ne kotrlja, dobro se drži čak i pri intenzivnom trčanju.

  Kozmos ljepila imaju sljedeće prednosti:

  • materijal od kojeg je izrađena naljepnica ne zateže kožu;
  • hipoalergeno ljepilo koje koristi proizvođač ne izaziva alergijsku reakciju čak i kod osjetljivih ljudi;
  • razlikuje se u visokim svojstvima odbijanja prljavštine;
  • omogućuje kratki kontakt s vodom;
  • bol nestaje nakon prve uporabe lijeka;
  • ekonomična, jedna naljepnica može se koristiti dva dana;
  • prozirna i tanka baza koja ne privlači oko;
  • prolazi vodena para i zrak;
  • pristupačna cijena. Prosječni trošak bandažne pomoći iznosi 100 rubalja. Za tako ekonomičan i učinkovit alat cijena je stvarno niska.

  Najbolji lijek protiv kukuruza je prevencija. Udobne cipele, hranjiva i hidratacija kože stopala sprječava razvoj kukuruza. U slučaju da problem nije bilo moguće izbjeći, aerosolna ljepljiva žbuka pomoći će da se riješite plikova ili šipke.

  Veliki izbor omogućuje vam da se brzo i bezbolno riješite oštećenja kože. Glavna stvar je odabrati pravi alat i koristiti ga prema uputama.