logo

Afloderm

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Afloderm - topični glukokortikoidni lijek s protuupalnim i antipruritičkim učinkom.

Oblik i sastav izdavanja

Afloderm je dostupan u dva oblika doziranja:

 • 0,05% kreme za vanjsku upotrebu. Ima bijelu boju i jednoliku konzistenciju. U aluminijskim cijevima od 20 i 40 g;
 • 0,05% masti za vanjsku upotrebu. Ima homogenu konzistenciju bez mehaničkih nečistoća. Boja - bijela ili svijetlo žuta. Mast se pakira u aluminijske epruvete od 20 i 40 g.

U 1 g lijeka sadrži 0,5 mg aktivnog sastojka - alklometazon dipropionata. Kombinacija pomoćnih komponenata ovisi o obliku ispuštanja. Dakle, krema Afloderm dodatno uključuje: klorcrezol, propilen glikol, fosfornu kiselinu, natrijev dihidrogen fosfat dihidrat, makrogol cetostearat, cetostearilni alkohol, makrogol gliceril stearat, natrijev hidroksid, meki bijeli parafin i pročišćenu vodu. Pomoćne masti Afloderm - to je bijeli pčelinji vosak, meki bijeli parafin, heksilen glikol i propilen glikol monopalmitostearat.

Indikacije za uporabu

Lijek je propisan za dermatoze i upalne kožne bolesti koje reagiraju na lokalnu terapiju glukokortikosteroidima, uključujući:

 • Psorijaza;
 • Kontaktni, alergijski i atopijski dermatitis (uključujući fotodermatitis, fitodermatitis i opekline od sunca);
 • Ekcem;
 • Alergija na ujede insekata.

Za liječenje subakutnih i akutnih stadija upalnih kožnih bolesti, uključujući ispuštanje eksudata, preporučljivo je koristiti Afloderm u obliku kreme. Preporučuje se koristiti u liječenju kožnih bolesti na osjetljivim i osjetljivim dijelovima tijela (prsa, vrata, lica, genitalnog područja), kao i u slučajevima kada je potrebna dodatna hidratacija zahvaćenog integriteta, što se provodi zbog sastojaka koji čine osnovu lijeka.

Mast Afloderm, prema uputama, namijenjena je liječenju subakutnih i kroničnih dermatoza, posebno u prisutnosti infiltracije, s ljuskastim i suhim ozljedama ili kada je neophodan okluzivni učinak lijeka.

kontraindikacije

Afloderm je kontraindiciran u slučaju preosjetljivosti na glavne ili pomoćne komponente lijeka, u djece mlađe od šest mjeseci, kao i kod bolesti poput:

 • Lupus;
 • Vodene kozice;
 • Trofični ulkusi i otvorene rane;
 • Kožne manifestacije sifilisa;
 • Dermalne reakcije nakon cijepljenja;
 • Virusne infekcije kože.

Doziranje i primjena

Afloderm mast i krema namijenjeni su isključivo vanjskoj primjeni. Nanose se 2-3 puta dnevno na zahvaćenu kožu tankim slojem. Tijekom naknadne njege, kao i kod djece, lijek se može koristiti jednom dnevno. Nakon nestanka svih simptoma, posebno u liječenju kroničnih upalnih bolesti, potrebno je neko vrijeme nastaviti s terapijom kako bi se izbjegli mogući recidivi.

Pri uporabi Afloderma u maloj djeci treba imati na umu da sintetičke pelene i nabori na koži mogu stvoriti učinak sličan djelovanju okluzivnog (hermetičkog) preljeva, povećavajući tako apsorpciju aktivne tvari lijeka. Nedostatak zrelosti kože djeteta i omjer tjelesne težine i površine kože tome doprinose. Stoga se djeci ne preporučuje nanošenje kreme na mjestima gdje pelene i pelene dovode u dodir s kožom. Trajanje liječenja u djetinjstvu ne bi trebalo biti više od tri tjedna. Dulja upotreba afloderma provodi se strogo pod nadzorom liječnika.

Ako u roku od dva tjedna nema pozitivnog učinka, potrebno je razjasniti dijagnozu..

Nuspojave

U pravilu, lijek pacijenti dobro podnose. Sve nuspojave navedene u uputama za lijek Afloderm rijetko se razvijaju, a ako se pojave, one su reverzibilne.

S učestalošću od 1% i 2% (za mast i kremu) iz kože, očituju se sljedeće reakcije: peckanje, svrbež, eritem. U 2% slučajeva, kada se koristi krema, javlja se suhoća i iritacija kože, pojavljuje se papularni osip. Nije uobičajena upotreba Afloderma u bilo kojem obliku doziranja, mogu se pojaviti nuspojave poput folikulitisa, hipopigmentacije, atrofije kože, akneformnog osipa, dermatitisa, gnojne vrućine, strija, perioralnog dermatitisa i sekundarne infekcije.

U slučaju reakcije preosjetljivosti ili nuspojava, lijek treba prekinuti i o tome obavijestiti liječnika.

posebne upute

Prema uputama, Afloderm je namijenjen za vanjsku upotrebu, stoga kremu ili masti treba izbjegavati u očima (mogu se razviti katarakta ili glaukom) i na otvorenim ranama; ako se to dogodi, zahvaćeno područje isperite vodom.

Kada se sekundarnoj gljivičnoj ili bakterijskoj infekciji pridruži terapija Afloderm-om, dodaje se antifungalno ili antibakterijsko sredstvo.

Nema podataka o utjecaju lijeka na sposobnost upravljanja vozilima ili obavljanje poslova koji zahtijevaju povećanu mentalnu i fizičku reakciju..

analoga

Strukturalni analog Afloderma je lijek Alclometazon (Alclometasone). Sljedeći lijekovi imaju različit sastav, ali slične indikacije:

 • Laticort;
 • Lokoid Crelo;
 • Lokoid Lipokrem;
 • Lokoid
 • Fluorocort;
 • Fokort-Darnitsa.

Uvjeti skladištenja

Afloderm se, prema uputama, čuva izvan dohvata djece na temperaturi koja ne prelazi 30 ° C. Rok trajanja masti i kreme - 3 godine.

Pronašli ste grešku u tekstu? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Nema alergija!

medicinska referenca

Analozi Afloderma su jeftiniji

Afloderm je glukokortikosteroid za vanjsku upotrebu. Lijek je dostupan u dva oblika: krema i mast. Često se postavlja pitanje: je li Afloderm hormonalni ili ne? Da, Afloderm je hormonalni lijek, pa se s njegovom primjenom treba pažljivo liječiti, a tijek liječenja ne bi trebao dugo trajati.

  Indikacije i kontraindikacije Nuspojave Afloderm: analozi

Ovisno o obliku otpuštanja, metoda uzimanja lijeka varira.

Afloderm mast je pripravak za vanjsku upotrebu svijetlo žute boje. Njegova aktivna tvar je alklometazon dipropionat. Nanesite masti u tankom sloju 2-3 puta dnevno na oštećena područja kože. Za djecu se broj aplikacija smanjuje na 1 put dnevno. Mast ima gušću strukturu od krema.

Najčešće se koristi za liječenje kroničnih suhih lezija..

Afloderm krema je lijek za vanjsku upotrebu. Njegov glavni aktivni sastojak je alkometazon diprionat. Uz to, krema sadrži: propilen glikol, natrijev dihidrogen fosfat, fosfornu kiselinu, kloroklezol i ostale komponente. Proći će u ljekarnama u obliku od 20 ili 40 g.

Krema se obično koristi za liječenje akutne upale na osjetljivim dijelovima kože (lice, vrat, prsa, genitalije). Nanesite kremu 2 do 3 puta dnevno. Nanosi se u tankom sloju na oštećena područja kože..

Za djecu se broj aplikacija smanjuje na 1 put dnevno. Tijek liječenja ne bi trebao trajati više od tri tjedna.

Ako nakon dva tjedna ne bude vidljivo poboljšanje, dijagnozu treba razjasniti, a liječenje Aflodermom prekinuti..

Afloderm se preporučuje za uporabu kod sljedećih bolesti:

Unatoč pozitivnom terapijskom učinku u borbi protiv mnogih kožnih bolesti, lijek ima kontraindikacije.

Lijek se ne preporučuje za upotrebu u sljedećim slučajevima:

Nuspojave s vanjskom primjenom lijeka Afloderm izuzetno su rijetke. Među njima mogu biti:

U izuzetno rijetkim slučajevima postoje:

Lijek se može koristiti u djece od 6 mjeseci. Lijek možete koristiti i za trudnice. Ali postupak liječenja u ovom slučaju treba pomno nadzirati polaznik liječnika.

Afloderm ima analoge koji su jeftiniji, ali slični po učinku s izvornim lijekom. Tu spadaju: Fusimet mast, Fluorocort mast, preparat Mikospor (prodaje se kao krema ili otopina), krio-gel Resuscitator.

Afloderm se izdaje u ljekarni bez recepta.

AFLODERM analozi, lijekovi slični indikacijama za uporabu i njihovim farmakološkim djelovanjem, kao i cijene i dostupnost analoga u ljekarnama. Za usporedbu s analogima, pažljivo proučite aktivne sastojke lijeka, u pravilu, cijena skupljih lijekova sadrži njegov reklamni proračun i aditive koji povećavaju učinak glavne tvari.

Upute za uporabu AFLODERM-a

Ljubazno vas molimo da sami ne donosite odluku o zamjeni AFLODERM-a, samo prema uputama i uz dozvolu liječnika.

Afloderm je glukokortikosteroid namijenjen isključivo lokalnoj uporabi. Proizvodi se u dva oblika: krema i mast. Kada koristite ovaj lijek, ljudi se često brinu zbog pitanja: je li Afloderm (krema) hormonski ili ne? Da, ovaj lijek je hormonski i može izazivati ​​ovisnost, stoga ga treba koristiti pažljivo i samo onako kako je propisao liječnik. Tijek liječenja ne smije biti dug, a s produljenom terapijom najbolje je ovu kremu zamijeniti s drugim lijekovima sličnog djelovanja.

Sastav jednog grama masti sadrži oko 0,5 mg aktivne komponente alklometazon dipropionata. Dodatne komponente ovdje su: heksilen glikol, bijeli vazelin, propilen glikol monostearat, bijeli vosak.

Afloderm krema sadrži 0,5 mg aktivne tvari alklometazon dipropionat u jednom gramu. Male tvari su: propilen glikol, natrijev fosfat monobazni dihidrat, klorokrezol, fosforna kiselina, makrogol cetostearil eter 22, cetostearil alkohol, gliceril stearat polietilen glikol 100 stearat, natrijev hidroksid, bijeli vazelin i pročišćena voda.

I to, i drugi oblik lijeka koristi se samo za vanjsku upotrebu. Krema ima bijelu jednoličnu konzistenciju, a mast je predstavljena u obliku guste, homogene tvari svijetložute nijanse koja ne sadrži mehaničke inkluzije.

Krema i masti proizvode se u aluminijskim tubama od 20 i 40 grama, koje se, pak, pakiraju u kartonsku kutiju, gdje uz lijek postoji i uputstvo za upotrebu.

Lijek treba čuvati na hladnom mjestu nedostupnom djeci na temperaturi ne većoj od + 30 ° C. Proizvod ne smije biti izložen izravnoj sunčevoj svjetlosti. Rok trajanja krema je dvije godine, a mast tri godine.

Lijek se izdaje iz ljekarni bez recepta.

Afloderm krema je glukokortikosteroid nefluoriranog i sintetičkog porijekla. Koristi se lokalno. Ima protuupalna, antipruriticna, antialergijska i antiproliferativna svojstva.

Kada se nanese na epidermu, djeluje u žarištu upalnog procesa učinkovito i brzo. Smanjuje teške simptome: eritem, edem, lihenifikaciju, a također uklanja subjektivne senzacije, poput svrbeža, ljuštenja, iritacije kože i bolova.

Afloderm krema propisana je za dermatoze koje se mogu liječiti glukokortikosteroidima. Odnosno, koristi se za liječenje atopijskog, alergijskog, solarnog i kontaktnog dermatitisa. Izravna indikacija za uporabu je psorijaza, ekcem i alergijske reakcije na ubode insekata. Lijek se može koristiti kod djece u dobi od šest mjeseci. Lijek se može primijeniti na kožu lica i u anogenitalnoj zoni.

Afloderm krema se ne smije primjenjivati ​​ako je prisutna derma tuberkuloza, manifestacije sifilisa na koži i virusne zarazne kožne bolesti. Kontraindicirano u slučaju vjetrenja, kožnih reakcija nakon cijepljenja. Ne preporučujem upotrebu lijeka na otvorenim ranama, s rozaceom i dijagnozom trofičnih čira. Krema nije propisana za akne vulgaris i preosjetljivost na alklometazon, kao i na ostale pomoćne tvari lijeka.

Tijekom trudnoće, Afloderm se može koristiti kada su koristi za trudnicu nekoliko puta veće od rizika za razvoj embrija. U ovoj situaciji tretman kremama treba biti kratak, a može se primijeniti samo na malim dijelovima kože.

Nema studija o teratogenim učincima lijeka.

Lijek se može primijeniti na kožu tijekom razdoblja dojenja, ali pod određenim pravilima. Dakle, ne možete primijeniti proizvod na epidermu mliječnih žlijezda neposredno prije hranjenja.

Krema se preporučuje za uporabu u liječenju akutnih i plačnih lezija epiderme. Koristi se uglavnom na područjima tijela s velikom osjetljivošću. Ovo lice, prsa, genitalno područje, vrat.

Mast je gušće konzistencije. Koristi se na gruboj i gušćoj koži. Na primjer, na stopalima i laktovima. Prikladnije za liječenje subakutnih i kroničnih dermatoza. To također uključuje suhe, ljuskave ili lihenizirane lezije. To jest, oni se koriste kada je potrebno okluzivno djelovanje Afloderm masti..

Koja je najbolja krema ili mast? Odgovor na ovo pitanje je jednostavan - svaki od ovih lijekova ima svoju svrhu..

Upute "Afloderm" (krema) preporučuju nanošenje ravnomjerno tankim slojem na problematična područja kože 2-3 puta dnevno. U područjima gušće epiderme, tj. Na nogama, laktovima i dlanovima, kao i na području gdje se lijek brzo briše, lijek se primjenjuje češće.

Za djecu i odrasle, kada se simptomi pojave, lijek se nanosi na kožu jednom dnevno.

Da bi se spriječio povratak kroničnih kožnih bolesti, nakon nestanka glavnih simptoma, liječenje se produžava na još nekoliko dana.

Podaci o predoziranju masti ili krema Afloderm nisu prikazani.

Nuspojave s lokalnom primjenom alklometazona su prilično rijetke, a ako se pojave, one su reverzibilne. U 1-2% bolesnika zabilježen je svrab, crvenilo kože, peckanje, pretjerana suhoća kože. Ti su se ljudi brinuli zbog iritacije, osipa papularne prirode. Promjene na dermisu slične aknama bile su vrlo rijetke, opažena je hipopigmentacija i znojenje. Rijetko smeta folikulitis, atrofija epiderme, strija, alergijski i kontaktni dermatitis, hipertrihoza, sekundarne zarazne kožne bolesti.

Ako se na početku primjene preparata Afloderm (masti, kreme) uoči preosjetljivost u obliku svrbeža, hiperemije ili peckanja, upotrebu lijeka treba prekinuti.

Lijek se ne nanosi na kožu u području očiju, jer to može potaknuti razvoj glaukoma ili katarakte. Nemojte nanositi kremu i mast na otvorene rane na koži i upale akni vulgaris.

Ako kožna bolest ima komplikacije u obliku bakterijske ili gljivične infekcije, koja se manifestira drugi put, tada liječenju Afloderm treba dodati antibakterijske ili antimikotske lijekove.

Lijek se može primijeniti na koži djece od rane dobi. Treba napomenuti da u dojenčadi nabori na dermisu i pelenama imaju učinak sličan okluzivnom preljevu i mogu povećati sistemsku apsorpciju aktivne komponente. Pored toga, kod djece postoji vjerojatnost povećanja sistemske apsorpcije zbog proporcionalnog odnosa kože djeteta i težine djeteta, a također i zbog nezrelosti kože. Stoga je uporaba lijeka u maloj djeci dopuštena, ali samo pod nadzorom stručnjaka.

Ako ovaj lijek ne odgovara svom učinku, cijeni ili iz nekog drugog razloga, tada se zamjenjuje lijekovima koji su sličnih svojstava. To može biti Fuzuetova mast, kriogel za oživljavanje, preparat Mikospor, Fluorocort mast.

Mnoge od njih jeftinije su od Afloderm kreme, ali unatoč tome imaju sličan učinak na kožu..

Afloderm krema i masti prodaju se samo u ljekarnama. Krema u tubi od 40 grama košta oko 450 rubalja, a cijena lijeka od 20 grama iznosi 350 rubalja. Cijene masti su potpuno iste kao i za kremu.

Pregledi liječnika "Afloderm" (krema) odnose se na učinkovite hormonske lijekove. Preporučuje se upotreba lijeka djeci od šeste godine. Kažu da lijek pomaže u izliječenju dermatitisa, daje dobar rezultat kod ekcema i brzo uklanja crvenilo ubodima insekata. Ne izaziva negativne reakcije. Kako lijek ne izaziva ovisnost, nemojte ga dugo koristiti.

Među pacijentima recenzije su vrlo različite. Jedan lijek je pomogao. Primijetili su učinkovitost i brzinu kreme. Osjetili smo učinak lijeka od prvih dana upotrebe. Roditelji su također bili zadovoljni rezultatom. Kaže se da je u dvije aplikacije krema uklonila tragove od uboda komaraca, dermatitisa i drugih osipa na koži. Lijek ima dobar učinak na kožu kod ekcema, atopijskog dermatitisa, psorijaze. Neki primjećuju da se nakon povlačenja lijeka stanje ekcema može vratiti u prvobitno stanje, pa stoga koriste Afloderm u kombinaciji s drugim lijekovima.

Ima onih kojima lijek nije pomogao, ali malo je takvih ljudi. U pravilu su proizvod koristili na grubim i debelim dijelovima kože kako bi uklonili upalni proces. Nekima se ne sviđa činjenica da je lijek hormonski i ovisnički, pa ga pokušavaju koristiti samo po potrebi. Smatraju da je cijena proizvoda previsoka.

Nuspojave tijekom primjene lijeka Afloderm nisu pronađene niti u jednom od bolesnika. Općenito, pacijenti su zadovoljni lijekom. Dobro podnosi i djecu i odrasle. Djeluje brzo i učinkovito.

Uputa za Afloderm

Uputa koja se isporučuje uz svako pakiranje pripravka Afloderm sadrži sve potrebne informacije pacijentu o njemu. Ovdje možete saznati o sastavu masti i uvjetima skladištenja, također je dan detaljan opis njegovog farmakološkog djelovanja..

Upoznat će potrošača s indikacijama i načinima korištenja masti Afloderm, kao i upozoriti na predoziranje i nuspojave, dati kontraindikacije i opisati interakciju s lijekovima, isti listić s uputama. Između ostalog, u njemu možete pročitati recenzije onih ljudi koji su već koristili masti za liječenje, kao i dobiti informacije o analogima lijeka i njegovoj cijeni..

Afloderm krema

Afloderm krema je sredstvo za vanjsku upotrebu i homogena je masa bijele boje.

Djelatna tvar Afloderm kreme je alklometazon dipropionat u koncentraciji potrebnoj za sastav lijeka. Potrebne udjele propilen glikola, klorokrezola, natrijevog dihidrogen fosfat dihidrata, fosforne kiseline, cetostearil alkohola, makrogol cetostearata, makrogol gliceril stearata, bijeli meki parafin, natrijev hidroksid, pročišćenu vodu uzimaju se s pomoćnim tvarima koje ga same nadopunjuju..

Lijek ulazi u mrežu ljekarni u aluminijskim cijevima od 20 ili 40 grama, od kojih je svaka zatvorena u pakovanju kartona.

Afloderm mast je sredstvo za vanjsku upotrebu i homogena je masa svijetlo žute boje.

Djelatna tvar Afloderm kreme je alklometazon dipropionat u koncentraciji potrebnoj za sastav lijeka. Pomoćne tvari koje ga nadopunjuju same sa sobom uzimale su potrebne proporcije mekog bijelog parafina, bijelog pčelinjeg voska, propilen glikola monopalmitostearata, heksilen glikola.

Lijek ulazi u mrežu ljekarni u aluminijskim cijevima od 20 ili 40 grama, od kojih je svaka zatvorena u pakovanju kartona.

Mjesta skladištenja Afloderma ne bi trebala biti dostupna djeci. Temperatura zraka u sobi ne smije prelaziti 30 stupnjeva.

Afloderm krema treba se čuvati najviše dvije godine. Mast se može čuvati tri godine..

Lijek Afloderm može utjecati na protuupalno, antipruritičko, antiproliferativno i antialergijsko djelovanje. Primjenjujući je na površinu kože na mjestu upale, možete brzo i učinkovito ukloniti sve simptome i bol povezane s svrbežom i iritacijom.

Terapija Aflodermom je indicirana za one bolesnike koji pate od dermatoza, posebno one koji se mogu lokalizirati u genitalnom području i na koži lica. Pored toga, mast ili krema Afloderm mogu biti prilično učinkoviti u odnosu na:

 • Atopijski dermatitis;
 • Ekcem
 • Psorijaza
 • Alergijski i kontaktni dermatitis;
 • Solarni dermatitis;
 • Alergijske reakcije na ujede insekata.

Međutim, ne svaka kožna bolest može se liječiti ovom mazivom. Postoji niz kontraindikacija u kojima se Afloderm ne preporučuje za uporabu. Dakle, lijek se ne smije koristiti kod sljedećih bolesti:

 • Uz tuberkulozu kože;
 • S trofičnim čirima;
 • S kožnim manifestacijama sifilisa;
 • Uz boginje;
 • S virusnim infekcijama kože;
 • S reakcijama kože nakon cijepljenja;
 • S otvorenim ranama;
 • Uz rozaceu;
 • U prisutnosti akni vulgaris;

Kada pacijent ima visoku osjetljivost na aktivnu ili bilo koju pomoćnu komponentu lijeka.

Lijek Afloderm u obliku kreme koristi se za liječenje akutnih lezija kože, što može biti popraćeno simptomima plača.

Afloderm mast koristi se za liječenje kroničnih dermatoza sa simptomima pilinga.

Lijek treba nanositi na zahvaćeno područje kože nekoliko puta dnevno u obliku ravnomjernog tankog sloja.

Djeca, kada se glavni simptomi smanje, možete primijeniti lijek ne više od jednom dnevno.

U preventivne svrhe zbog pojave relapsa kronične bolesti, poželjno je nastaviti koristiti lijek čak i nakon što svi simptomi nestanu još nekoliko dana.

Upotreba lijeka za djecu moguća je od dobi od šest mjeseci. Međutim, ako je potrebno za njegovu dugotrajnu upotrebu, liječenje treba provoditi pod nadzorom medicinskog osoblja, što je povezano sa strukturnim značajkama dječje kože.

Za trudnice i dojilje dopuštena je upotreba lijeka Afloderm, ali s oprezom. Također trebate uzeti u obzir da je liječenje potrebno nakratko provesti na malim dijelovima kože.

Kada dojite lijek, ni pod kojim se uvjetima ne smije ući u područje dojke.

Nuspojave od upotrebe lijeka su prilično rijetke i karakteriziraju ih brza reverzibilnost. Međutim, u malom broju slučajeva razvile su se dermatološke reakcije koje se mogu izraziti svrbežom, peckanjem, suhom kožom ili crvenilom. Mogućnosti za manifestaciju promjena sličnih aknama, alergijski kontaktni dermatitis, sekundarne infekcije kože i druga slična stanja su zanemariva.

Nikada nisu zabilježeni dokazi o predoziranju lijekovima..

Interakcije lijeka Afloderm s drugim lijekovima, koji bi imali klinički značaj, još uvijek nisu utvrđeni.

Na prvi znak osjetljivosti na lijek, posebno ako se pojavi svrbež ili peckanje, liječenje treba odmah prekinuti.

Zabranjeno je primjenjivati ​​lijek na otvorene rane i na koži oko očiju, gdje postoji rizik od razvoja katarakte ili glaukoma.

U slučaju komplikacija bolesti, razvoj infekcija gljivične ili bakterijske prirode treba uključiti antifungalne ili antibakterijske lijekove u liječenje.

Analozi lijeka Afloderm mogu se nazvati prilično puno lijekova koji su sličnih po farmakološkom djelovanju, a mnogi od njih su mnogo pristupačniji. Na primjer, Fusimet mast, Finer sirup, Mycospore u obliku kreme i otopine ili Cryo-gel resuscitator i mnogi drugi.

Trošak lijeka Afloderm kreće se od 165 do 406 rubalja, što može ovisiti o volumenu cijevi. Sigurno na cijenu lijeka utječe regija prebivališta.

Recenzije o lijeku prilično su pozitivne. Masti se smatraju učinkovitim i nježno djeluju na kožu. Također, mnogi primjećuju njegovu brzinu i učinkovitost. Praktično nema nezadovoljnih pacijenata koji su na liječenju.

Evo jedne od najnovijih recenzija o lijeku, koja sažima mnoge one koji su preostali na tematskom forumu:

Vasilyeva Tatyana: Koristila sam mast za svoje kćeri iz različitih razloga, a u oba slučaja potpuna pobjeda. Jedan se pokupio, negdje dok se kupao u rijeci, lišajev iz drugog po vrućem vremenu pokazao jaku iritaciju kože pelenama. Mast je propisana za lišavanje i kako je prva pomoć do sada pripremala rezultate testova, ali ona ga je izliječila. Drugo dijete se već prijavilo samostalno i vrlo je zadovoljno rezultatom. Lijek sigurno nije jeftin, ali sto posto učinkovit. Preporučujem čuvanje u ormariću s lijekovima, jer djeca često imaju problema s kožom.

AFLODERM

Djelatna tvar

Sastav i oblik lijeka

◊ Krema za vanjsku upotrebu 0,05% bijela, ujednačena.

1 g
alklometazon dipropionat500 mcg

Pomoćne tvari: propilen glikol, klorokrezol, natrijev dihidrogen fosfat dihidrat, fosforna kiselina, cetostearil alkohol (cetil alkohol 60%, stearilni alkohol 40%), makrogol cetostearat, makrogol gliceril stearat, meki bijeli parafin, natrijev hidroksid, voda.

20 g - aluminijske cijevi (1) - paketi od kartona.
40 g - aluminijske cijevi (1) - paketi od kartona.

farmakološki učinak

Nehalogenirani sintetski kortikosteroidi za vanjsku upotrebu. Ima protuupalno, antialergijsko, antipruritičko i antiproliferativno djelovanje.

Kada se nanese na površinu kože u žarištu upale, brzo i učinkovito smanjuje težinu objektivnih simptoma (eritem, edem, lihenifikacija) i subjektivnih senzacija (svrbež, iritacija, bol).

indikacije

kontraindikacije

Doziranje

Nuspojave

Moguće: svrbež, peckanje, crvenilo ili suhoća kože, iritacija, osip.

Izuzetno rijetke: promjene nalik aknama, hipopigmentacija, znojenje, folikulitis, strije, atrofija kože, hipertrihoza, alergijski kontaktni dermatitis, sekundarne kožne infekcije.

posebne upute

Ne smije se nanositi na kožu u području očiju (zbog mogućeg razvoja glaukoma i katarakte), kao i na otvaranje ranskih površina.

Ako je tijek bolesti kompliciran razvojem sekundarne bakterijske ili gljivične infekcije, potrebno je dodati specifično antibakterijsko ili antimikotsko sredstvo.

Može se koristiti u maloj djeci.

Treba imati na umu da kod male djece kožni nabori i pelene mogu imati učinak sličan učinku okluzivnog oblačenja i povećati, odnosno, sistemsku apsorpciju aktivne tvari. Osim toga, visok stupanj sistemske apsorpcije moguć je kod djece zbog odnosa površine kože i tjelesne težine, kao i zbog nedovoljne zrelosti epiderme. Stoga je produljena uporaba u maloj djeci moguća samo pod nadzorom liječnika.

Trudnoća i dojenje

Korištenje tijekom trudnoće moguće je samo ako majčinska korist od majki nadilazi potencijalni rizik za plod. U takvim slučajevima primjena treba biti kratka i ograničena na mali dio kože.

Nema podataka o teratogenim učincima..

Moguće ga je koristiti tijekom dojenja, ali se u takvim slučajevima ne primjenjuju na kožu mliječne žlijezde prije hranjenja.

Upotreba u djetinjstvu

Kontraindikacija: djeca do 6 mjeseci.

Lijek se može koristiti u maloj djeci.

Treba imati na umu da kod male djece kožni nabori i pelene mogu imati učinak sličan učinku okluzivnog oblačenja i povećati, odnosno, sistemsku apsorpciju aktivne tvari. Osim toga, visok stupanj sistemske apsorpcije moguć je kod djece zbog odnosa površine kože i tjelesne težine, kao i zbog nedovoljne zrelosti epiderme. Stoga je produljena uporaba u maloj djeci moguća samo pod nadzorom liječnika.

Afloderm krema - protuupalni i antipruritski lijek

Kožne bolesti mogu se pojaviti pod utjecajem vanjskih ili unutarnjih čimbenika, a često postaju reakcija na kontakt s opasnom tvari ili kao odgovor na kronično oboljenje. Ulja i kreme s glukokortikosteroidima najučinkovitije su u borbi protiv dermatoloških problema, pod uvjetom da nema infekcije. Unatoč potrebi za oprezom u njihovoj upotrebi, brz i kvalitetan rezultat čini takve alate vrlo popularnima. Razmotrite specifičnosti korištenja Afloderm kreme.

Oblik otpuštanja i sastav masti

U farmakološkim ustanovama potrošačima se pružaju dva oblika lijeka - mast i krema. Primjenjuje se isključivo eksterno. Djelatna tvar je alkomethazon dipropionat. Kao dodatne komponente, sastav uključuje vodu, parafin, fosfornu kiselinu. Krema nema izraženu aromu, nježnu i jednoliku konzistenciju.

Afloderm mast je homogena bez karakterističnih čestica, bijela ili žuta. Od kreme se razlikuje po povećanom udjelu masti, nakon nanošenja vidljiv je sjaj. Djelatna tvar je slična.

Proizvođač priprema lijek u cijevima od aluminija. Koje su smještene u kartonsku kutiju koja sadrži detaljne upute za lijek. Prije upotrebe obavezno ga pročitajte..

Značajke lijeka

Lijek je posebno dizajniran za liječenje upalnih dermatoloških patologija na posebno osjetljivim dijelovima kože, uključujući lice, prsa, vrat, područje savijanja udova, nabora kože i vanjskih spolnih organa. Afloderm je klasificiran kao kortikosteroid srednjeg intenziteta, ali u praksi je njegovo lokalno protuupalno djelovanje usporedivo s jakim hormonskim agensima..

Odsutnost fluorida u kemijskoj formuli Afloderm-a, mala apsorpcija aktivne tvari u sustavnoj cirkulaciji omogućuje lijek aktivno primjenu u pedijatriji.

Odobreno je za liječenje dermatoloških lezija u dojenčadi od šest mjeseci, uz mogućnost primjene na velikim površinama kože.

Oblici doziranja

Lijek se proizvodi u dva terapijska oblika - kreme i masti, koji se razlikuju samo po konzistenciji, jer je koncentracija aktivne komponente u njima ista -0,05%.

 • Mast - gusta, masna, homogena tvar blijedožute ili bjelkaste boje, koristi se u terapiji ako je koža pretjerana, a na zahvaćenim mjestima postoje keratinizirani slojevi, kore.
 • Krema ima osjetljiviju svjetlosnu strukturu i nanosi se na područja plačnih lezija, lezija eksudatom, a koristi se i za liječenje vlasišta.

U ljekarnama farmaceutski proizvod dolazi u aluminijskim cijevima od 20 i 40 grama.

Razlika između oblika

 • Mast je propisana za liječenje kroničnih kožnih patologija ili koje se javljaju u subakutnom obliku (ljuskavi ili kortikalni) s jakom suhošću epiderme, zadebljanjem stratumskog rožnice, pilingom, infiltracijom ili, ako je potrebno, koristiti okluzivni učinak masti pri nanošenju nepropusnih obloga.
 • Krema se bira tijekom razvoja akutne i subakutne faze upale, uključujući one karakterizirane vezikularnim erupcijama (vodenasti vezikuli) i eksudacijom (iscjedak iz upaljenih tkiva) u područjima plačuće erozije. Uz to, krema se koristi na presušenim dijelovima kože, po potrebi u dodatnom zasićenju vlagom (hidratacijom).

Sastav

Djelatna tvar u oba oblika doziranja je alklometazon dipropionat, čija je količina u 1 gramu gotovog proizvoda 0,500 mg.

Pomoćni sastojci sadržani u 1 gramu:

 • masti: meki bijeli parafin, bijeli pčelinji vosak, propilen glikol monopalmitostearat, heksilen glikol;
 • krema: klorokrezol, makrogol cetostearat, fosforna kiselina, dihidrogen fosfat natrijev dihidrat, natrijev hidroksid, cetostearil alkohol i pročišćena voda dodani su propilen glikolu i mekom parafinu.

Procijenjeni trošak krema i masti je približno isti: cijena epruvete od 20 g iznosi od 430 do 480 rubalja, 40 g - 560 - 590 rubalja, ovisno o ljekarničkoj mreži.

Svojstva

Kortikosteroidi se uglavnom ne koriste na licu, kao ni na osjetljivim dijelovima kože. Mogu izazvati lokalne nuspojave..

Ako Afloderm usporedimo s analogima, to je sigurnije. Aktivni sastojak u sastavu selektivno se veže na hormonske receptore. To dovodi do vidljivog pozitivnog učinka s minimalnim učinkom na tijelo. Lijek se može koristiti dulje vrijeme bez rizika od atrofije područja kože.

Lijek ima sposobnost brzog prodiranja u masti. Prisutnost klora u sastavu omogućuje vam brzi prodor sloja rožnice i prodiranje u debljinu dermisa. Pozitivan učinak na leziju odmah je uočljiv.

Cijena Afloderm gdje kupiti

Cijena Afloderma gotovo se ne razlikuje ovisno o obliku ispuštanja. Alat u cjelini smatra se vrlo pristupačnim. Za mast Afloderm, cijena za cijev od 40 g je u prosjeku 400 rubalja. Alat u tubi od 20 g košta oko 330 rubalja. Prosječna cijena kreme je približno ista.

 • Online ljekarne u Rusiji
 • Internetske ljekarne u Ukrajini
 • Online ljekarne u Kazahstanu

ZdravCity

 • Afloderm krema 0,05% 40g n1Belupo
 • Afloderm mast 0,05% 20g n1Belupo
 • Afloderm krema 0,05% 20g n1Belupo
 • Afloderm mast 0,05% 40g n1Belupo

Ljekarni dijalog

 • Afloderm mast (epruveta 0,05% 40 g)
 • Afloderm krema (epruveta 0,05% 20g)
 • Afloderm krema (epruveta 0,05% 40 g)
 • Afloderm mast (epruveta 0,05% 20 g)

Eurofarm * 4% popusta na medside11 promotivni kod

 • Afloderm krema 0,05% 40 g Belupo Lijekovi i kozmetika d.d
 • Afloderm krema 0,05% -20g Belupo Lijekovi i kozmetika d.d

Pharmacy24

 • Afloderm 0,5 mg / g 20 g Belupo masti, kozmetike i kozmetike dd, Hrvatska
 • Afloderm 0,5mg / g 20 g Belupo krema, kozmetika i kozmetika d.d., Hrvatska

Ljekarna Pani

 • Afloderm mast Afloderm mast 0,5mg / g 20g Hrvatska, Belupo
 • Afloderm krema Afloderm krema 0,5mg / g 20g Hrvatska, Belupo

BIOSFERA

 • Afloderm krema 40 g za vanjsku površinu.Belupo (Hrvatska)

Prosječna cijena Afloderma u ljekarnama (Moskva) iznosi 370 rubalja. Oba oblika lijeka su ista.

Terapeutski učinci i učinci

Učinak koji afloderm mast ima:

 1. Uklanjanje simptoma upalnog procesa: crvenilo, svrbež, iritacija, bol.
 2. Smanjenje rizika od alergija povećanjem obrambenih sposobnosti tijela.
 3. Izraženi vazokonstriktorski učinak, smanjena vaskularna propusnost.
 4. Smanjenje edema tkiva.
 5. Smanjenje zadebljanja i pigmentacije kože.

Količina lijeka koji prodire u krv ovisi o korištenom obliku, kao i o dubini oštećenja kože. Ako provedite istraživanje i uzmete krv za uzorak, nakon osam sati brojka će doseći 3%.

Afloderm krema - hormonska ili ne?

Glavno pitanje koje je povezano s lijekovima za dermatološke probleme je jesu li oni hormonalni. Takvo pojašnjenje je od velike važnosti, jer se, unatoč visokoj učinkovitosti, lokalni hormoni ne preporučuju za primjenu u velikim količinama duže vrijeme, jer se u tom slučaju rizik od nuspojava značajno povećava. Vrijedi reći da se supstanca krema Afluderm temelji na tvari glukokortikosteroid, odnosno, ovaj lijek spada među hormonske i treba ga koristiti u skladu s općim preporukama opreza.

Od koje dobi se mogu koristiti

Pedijatri primjenjuju mast od 6. mjeseca starosti. Dojenčad se daje mazivima ne više od jednom u 24 sata. To je uglavnom zbog lomljivosti gornjeg sloja, kao i velikog pokazatelja područja kože prema tjelesnoj težini.

Pažnja: "Stupanj prodiranja lijekova je veći kod djece, stoga može biti više nuspojava".

Prije upotrebe važno je uzeti u obzir činjenicu da djeca gotovo cijelo vrijeme ostaju u pelenama, zrak ne prodire u nabora i djelovanje se može usporediti s hermetičkim preljevom, koji samo pojačava prodor lijeka u slojeve kože.

Maksimalno vrijeme prijave za jednogodišnju bebu je tri tjedna. Samo pedijatar može kontinuirano produžiti razdoblje uporabe pod stalnim nadzorom.

Indikacije za uporabu

Afloderm mast sadrži upute za uporabu. Za što se koristi Afloderm? Dodijeljeno bolesnicima u liječenju sljedećih bolesti:

 • Različite sorte ekcema.
 • Dermatitis, reakcija na nadražujuće tvari, naime prehrambene proizvode, prašinu, životinjsku dlaku, duhanski dim, biljni pelud, lijekove.
 • Alergijska reakcija potaknuta sunčanim opeklinama.
 • Atopijski dermatitis i neurodermatitis.
 • Učinkovita terapija protiv alergijske reakcije na ujede insekata.
 • Riješavanje psorijaze.
 • Lijek pomaže kod demodikoze.

Za što se lijek koristi? Za liječenje upale u akutnom stadiju, kao i kod pogoršanja kroničnog dermatitisa, propisana je krema. Homogena konzistencija nježno djeluje na suhu kožu, dok je njeguje i hidratizira, uklanja natečenost, umiruje, ublažava simptome akutnog alergijskog procesa.

U preventivne svrhe, smanjite reakciju kože na sunce, pelud biljaka, kao i druge alergene, propisati lijek u obliku masti.

Mast potiče hidrataciju, uklanja crvenilo i umiruje svrbež..

Recenzije

Sastav masti Afloderm karakterizira visoka razina hipoalergenosti, što neizravno potvrđuju brojne recenzije pacijenata.

Otprilike 7 godina patim od takve neugodne bolesti kao što je seboroični dermatitis (nešto slično velikim mrljama peruti na glavi). Isprobala sam oko 50 šampona i terapijskih masti za to vrijeme, ali nijedan lijek nije pomogao. Otišao sam kod dermatologa u privatnoj klinici i preporučila me Aflodremova mast. Već 5 tjedana (naravno, s prekidima) koristim samo ovaj lijek. Bolest je prešla u stadij stabilne remisije i sada me ne muči. Planiram nastaviti koristiti lijek, ako s vremenom njegova terapijska učinkovitost ostane na istoj razini.

Afloderm mast (pregled) od 300 rubalja
Sve u svemu
 • efikasnost
 • Cijena
 • sigurnosni
 • dostupnost

prozodija

 • efikasnost
 • Ne pršti
 • Brzi učinak

kontra

 • Hormonsko sredstvo
 • Miris
 • Cijena
 • Loše apsorbiran

kontraindikacije

Lijek je strogo kontraindiciran u sljedećim slučajevima:

 1. Osobna netolerancija na jednu ili više komponenti.
 2. Preosjetljivost kože.
 3. Na zahvaćenom području postoje krvarenja i otvorene rane..
 4. Lezija kože uzrokovana tuberkuloznim bacilima.
 5. Vodene kozice.
 6. Negativne posljedice nakon uvođenja cjepiva koje povećavaju zaštitna svojstva imunološkog sustava.
 7. Infekcija herpes virusom ili druge virusne reakcije.
 8. Prisutnost velike količine gnoja.
 9. Kancerozne lezije kože.

Nuspojave

Afloderm u većini slučajeva ne uzrokuje negativne nuspojave, a ako se pojave, nestaju na kraju terapije.

Moguće nuspojave:

 • Crvenilo, ljuštenje i svrbež.
 • Izgaranje kože.
 • Dermatitis i bodljikava vrućina.
 • Povećana suhoća.
 • Iritacija kože oko usta i u kutovima usana, kao i osip na licu koji podsjeća na akne.

Važno: "Dugotrajna upotreba, kao i upotreba lijeka na velikim površinama, dovode do korporativnih nuspojava."

Česta upotreba tokom dužeg razdoblja bez prekida dovodi do:

 1. strije na koži, strije, atrofija kože, vaskularne mreže, gubitak kose;
 2. smanjen imunitet i aktiviranje kroničnih bolesti;
 3. gastritis, čir na želucu, dijabetes.

U slučaju većih promjena, upotrebu Afloderma mora se prekinuti i posavjetovati se s dermatologom.

Mišljenje stručnjaka

Andrey Vladimirovich, dermatolog, radno iskustvo - više od 10 godina.

Afloderm pomaže riješiti simptome epidermalnih patologija. Često prepisujem ovaj lijek za kronične i akutne kožne bolesti. Lijek dobro apsorbira tijelo i rijetko izaziva nuspojave. Proizvod daje brzi rezultat, što je njegova glavna prednost u odnosu na druga sredstva.

Trudnoća i dojenje

Studije nisu otkrile negativan ili toksičan učinak komponenti na embrij. Liječnici snažno ne preporučuju upotrebu lijeka u prvom tromjesečju trudnoće. Ovo je najvažnija faza formiranja fetusa i sve vrste negativnih učinaka su nepoželjne..

U ekstremnim slučajevima koristi se u drugom i trećem tromjesečju. Lijek je propisan za ozbiljne indikacije i pod budnim nadzorom liječnika.

U razdoblju dojenja lijek se može koristiti. Prvo je potrebno posavjetovati se sa stručnjakom. Možete smanjiti rizik od negativnih učinaka na dijete liječenjem pogođenih područja kože odmah nakon nanošenja na prsa.

Važna je ispravna i točna doza, koju ne smijete prekoračiti.

posebne upute

Prema uputama, Afloderm je namijenjen za vanjsku upotrebu, stoga kremu ili masti treba izbjegavati u očima (mogu se razviti katarakta ili glaukom) i na otvorenim ranama; ako se to dogodi, zahvaćeno područje isperite vodom.

Kada se sekundarnoj gljivičnoj ili bakterijskoj infekciji pridruži terapija Afloderm-om, dodaje se antifungalno ili antibakterijsko sredstvo.

Nema podataka o utjecaju lijeka na sposobnost upravljanja vozilima ili obavljanje poslova koji zahtijevaju povećanu mentalnu i fizičku reakciju..

analoga

Analozi lijeka Afloderm mnogo su jeftiniji, njihov učinak vrlo je sličan izvornom.

 • Fusimet ima izražena regenerativna svojstva. Koristi se u liječenju čira i upala na koži: rane, ogrebotine, opekotine, čir površine.
 • Fluorocort je aktualni glukokortikosteroid. Triamcinolon je glavni aktivni sastojak. Nakon upotrebe primjećuje se smanjenje vaskularne propusnosti. Lijek prodire u dublje slojeve kože i sistemsku cirkulaciju. Količina lijeka koji prodire u krv povećava se kada se primjenjuje pod okluzivnim preljevom. Iz plazme se uklanja u roku od 5 sati. Koristi se za liječenje bolesnika s različitim kožnim lezijama..
 • Laticort je dostupan u različitim oblicima: mast, krema, losion. Antipruritski i antihistaminski lijek sa širokim rasponom učinaka. Brzo prodire kroz kožu i brzo doseže duboke slojeve kože. Komponente se apsorbiraju u krvotok. Prodiranje prilikom upotrebe na značajnim površinama kože. Koristi se kod neinficiranih kožnih lezija: dermatitisa, ekcema, psorijaze.
 • Triacort pripadaju skupini glukokortikosteroida. Ima protuupalno i antialergijsko djelovanje. Smanjuje stvaranje, oslobađanje i aktivnost enzima histamina, kinina i drugih enzima. Blokira kretanje stanica do mjesta upale. Smanjuje povećanu propusnost krvnih žila. Sprječava sintezu antitijela i ometa otkrivanje antigena. Promiče stvaranje lipokortina. Navedeni učinci suzbijaju upalu..
 • Sinaflana mast ima snažan protuupalni učinak. Otklanja svrbež. Lijek smanjuje nakupljanje makrofaga. Ako se koristi izvana, nema sistemski učinak i ne inhibira funkciju nadbubrežne kore. Koristi se za borbu protiv psorijaze jer smanjuje pravilnu diobu stanica. Ako se primjenjuje izvana, penetracija kroz krv je vrlo mala.
 • Fokort-Darnitsa. Djelatna tvar je triamcinolon acetonid, koji pripada skupini glukokortikosteroida. Eliminira svrbež, smanjuje manifestacije alergijske reakcije, uklanja upalni proces. Indiciran je za razne vrste ekcema, neurodermatitis, dermatitis, različite vrste akni, herpetičke lezije, varikozne vene. Zabranjena je upotreba kreme istodobno s alkoholom. Među kontraindikacijama razlikuje se visoka osjetljivost na komponente..

Što tražiti

Terapija treba uzeti u obzir sljedeće točke:

 1. Neželjena produljena upotreba kreme, kao i primjena na velikim površinama. To dovodi do negativnih učinaka..
 2. Ne preporučuje se nanošenje tvari djetetu pod pelenu, jer uvjeti bez kisika povećavaju apsorpciju lijeka.
 3. Tijekom upotrebe važno je spriječiti da krema prodre na sluznicu i oči..
 4. Ako se dogodi gljivična infekcija, tijek liječenja mora se prekinuti i upotreba antifungalnih lijekova.
 5. Ograničite upotrebu kreme na područjima sa slabom dostupnošću kisika: pazuhom, preponama.

Predozirati

Ako se Afloderm koristi za dojenčad ili nakon primjene, fiksira se okluzivni preljev, tada se glavna komponenta sastava brže apsorbira u tijelu. U tom slučaju može doći do predoziranja, što ima sljedeće posljedice:

 • prisutnost šećera u urinu;
 • povećana glukoza u krvi;
 • problemi s nadbubrežnom žlijezdom;
 • sindrom hiperkortizma;
 • opća slabost;
 • vrućica;
 • patološka promjena u mozgu koja se javlja kao rezultat povećanog tlaka;
 • bol u zglobovima, bez oštećenja samih zglobova;
 • bol u mišićima.

Ako se pojave znakovi predoziranja, terapijski tečaj se prekida. Nakon toga preporuča se konzultirati liječnika. Specijalist propisuje liječenje kako bi se tijelo vratilo u normalne aktivnosti. Terapija ovisi o šteti nanesenoj zdravlju..

Hormonski lijekovi Afloderm - pregled

Afloderm: upute za uporabu, cijena, ANALOGI. Rezultati liječenja ekcema. Povratne informacije s vizualnim fotografijama.

Moj pregled hormonske masti Afloderm koji se povremeno mora riješiti kada se ekcem pojavi na rukama, obično se pogoršava ako postoji puno masne i pržene hrane, kao i stres.

Dermatolog mi je propisao 3 masti, o jednoj sam već pisala (dermovat) - jaku mast za ekcem.

Dermatolog je preporučio prelazak na mršavu hranu, isključujući prženu hranu, samo kuhanu i kuhanu hranu. Nije uvijek u mogućnosti slijediti njegove preporuke.

minusi:

 1. Mast Afloderm ublažava pogoršanje, ali privremeno skriva ekcem.
 2. Ako prestanete koristiti Afloderm, ekcem se može brzo vratiti.
 3. Mast sadrži hormone i također izaziva ovisnost, pa se od nje definitivno trebate odmarati.

Pros:

 1. Ako nanosite mast 2 puta dnevno, i imate takvu pogoršanje kao na fotografiji ispod, tada ekcem nestaje za 3 dana. Rane na rukama se učvršćuju, kore se povlače. Ovdje je bolje ne dovesti u takvo stanje, već jednom naneti noću i lijepiti ljepljivom trakom.
 2. Ublažava svrbež ne samo od ekcema, već i od uboda komaraca. Dijete su ugrizli komarci, češljajući ugrize. Ujede sam morala podmazati Aflodermom 1 put, dijete više nije svrbilo, svrbež je prošao. A mjesta su prošla nakon otprilike 2 dana.
 3. Mast se apsorbira ne duže od 2 minute, na koži je apsolutno bezbojna. U kontaktu s odjećom ne ostavlja tragove. Miris je jedva primjetljiv.
 4. Ekonomična potrošnja, dovoljno cijevi oko 4-5 mjeseci.

Glavna tvar u ovoj masti je Alklometazon..

Prije kupnje tražio sam jeftine analoge afloderma, ali web mjesto ljekarni (koje uvijek koristim za odabir i traženje jeftinijih analoga) ne daje zamjenu za ovu mast. Afloderm krema nema analoge.

Kao što sam već napisao, dermatolog je propisao 3 masti, Afloderm nije najučinkovitiji među njima. Najefikasniji i najjači, po mom mišljenju, i dalje je Dermoveit. Stoga, ako vam je potrebna vrlo hitna pomoć, onda pitajte svog liječnika o ovoj masti. Afloderm pomaže, ali sporije. Izmjenjujem afloderm i dermoveyt oko 5 godina.

Cijena: oko 350-500 rubalja za volumen od 40 grama.

Podaci proizvođača.

Dermatitis (atopijski, kontaktni itd.) S lokalizacijom procesa na osjetljivim mjestima (lice, nabori na koži) ili kod osoba s osjetljivom kožom (djeca iznad 1 godine i stariji pacijenti), psorijaze, urtikarije, svrbež kože s alergijskim bolestima.

Preosjetljivost, kožna tuberkuloza, kozica, perioralni dermatitis, rozacea, komplikacije nakon cijepljenja, dob do 1 godine.

Lokalno. Nanesite tanki sloj na zahvaćena područja kože, lagano trljajući, 2 puta dnevno.

Prije primjene masti Afloderm (pogoršanje ekcema):

Mast ima bijelu boju i kremastu teksturu. Ova ekonomična potrošnja je dovoljna za primjenu na nekoliko prstiju:

Kada se nanese, na koži postaje potpuno nevidljiv:

Nanosim mast i vežem je zavojem, ali rezultat će biti još bolji ako prvo nanesete mast, a zatim pokrijete filmom i na vrhu ga popravite zavojem. Ili zatvorite s pomagalom.

Dno crta: Budući da je mast hormonska i ovisna, mast pokušavam rjeđe koristiti, mijenjati je drugim mastima. U usporedbi s drugim mastima, Afloderm je manje učinkovit..

Za omekšavanje kore i kože, preporučujem i F99 kremu (pogledajte ovdje).